Gökhan naptın ne zaman geliyor motorun?
~ - 2012 Skoda Octavia TDI DSG - 2011 Palio Sole 1.4 Premio ~
125 ZN'nin Mondial'de şu andaki fiyatını bilen var mı sitede bulamadım bir de kaç taksit yapıyolar bilgi verir misiniz?
sahibinden.com da onlarca yüzlerce 125 zn satılık durumda ve fiyatları da çok uygun ama güvenemiyorum. temiz 125 zn uygun fiyata bilen var mı sahibinden.com da?
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım, kısmetse eğer ben de 125ZNU sahibi olacağım 1-2 aya. Kafamda oluşan soru işaretlerini aydınlatabilmek amaçlı şimdiden burada sormak istedim
Öncelikle belirteyim, bu benim ilk motorum olacak. Daha önce hayatımda 2 kere motor kullandım, ilk kullanışımda tren yoluna fırlamıştım (motor vitesliydi, 15 yaşındaydım çok heyecanlanmıştım ) , bir kere de düz yolda 200 metre kadar yine vitesli motor kullandım, vites değiştirdim falan ama hiç dönmedim bile 200 metre dümdüz sürdüm o kadar. Demem o ki motor kullanmak hakkında 1 gram bilgim yok. ZNU benim kullanmayı öğrendiğim motor olacak.
Madde madde sorayım sorularımı en kısa ve anlaşılabilir yoldan
1- Öncelikle ZNU için çok kayıyor ve yok tutuşu kötü diyorlar, bu beni korkutuyor. Düşüp sakatlanmak istemiyorum, şoför önemli evet ama motor bu konuda kötüyse şoför ne kadar iyi olsa da para etmez. Yani bu motordan düşmek diğerlerine göre daha mı kolay? Çabuk mu yatıyor motor?
2- 2.200 TL gibi bir fiyatı var merak ettiğim anahtar teslim (ruhsat, plaka vs. tamamlanmış) haliyle ne kadara patlar yani 2.200 TL + ne öderim?
3- Forumu okurken denk geldim, direksiyonun demiri kötüymüş, dökümü kırılmaya müsait, yolda giderken direksiyon elinizde kalabilir falan demişler bu beni çok korkuttu, var mıdır böyle bir durum yoksa abartı mı?
4- Büyük yollarda durum nedir? Yani çok hızlı giden aletler olmadıkları için e-5 gibi yollarda sıkıntı çıkıyor mu? Yoksa sağdan sağdan rahat gidebiliyor muyuz ?
5- Uzun bir yolculuk yapmaya müsait olmadıklarını pek biliyorum ama sizce dinlene dinlene çevre illere gidilebilir mi? (Gideceğimden değil ama merak işte )
6- Öncelikle zevk için kullanacağım ama bunun yanında işe gidip gelirken de kullanırım sanırım İşimle evim arası 3KM. Kışın bu mesafe sorun olmaz mı yoksa kışın motoru kenara kaldırıp yazı mı beklemek lazım? Ehliyetle birlikte motorun bana gelişi ekimi bulacağı için havalar bozmuş olacak, moturmu kullanabilir miyim yoksa kullanamaz mıyım merak ediyorum
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Hoş geldin. Hayırlı olsun.
1-) Yol tutuşu kötü. Lastikleri değiştirir çözersin sorununu. Problem olmaz. Düşmek kolay diye birşey yok. Yeni öğreniceksen düşe kalka öğrenirsin zaten.
2-) 2.500 tl'ye çıkar rakam en fazla. Normaldir.
3-) Biraz öyle geçen gün motorum düştü. Direksiyon yamulmuştu. Dikkat etmek lazım ama yolda giderken yamulacak birşey değil.
4-) Çok sorun olmaz sağdan gidersin. 70-80 km hızla rahat gidersin.
5-) 80-100 km gider diye düşünüyorum. Çok sorun olacağını sanmam bakımlarını düzenli yaptığın sürece.
6-) Keyfin bilir ama. Eğer kışında kullanıcaksan. Sürekli temizlemene gerekicek yoksa nikelaj kısımları kararır. Nemi sevmez.
Teşekkür ederim
Düşe kalka öğrenme bölümünde korktuğum şey düşüp kalıcı veya fazla hasar alma ihtimalim. Bunun önüne teknik olarak geçebildiğim kadar geçmek istiyorum, önce can =) Yapabileceğim tek şey tekerleri değiştirmek ise güzel. Kaliteli bir tekerlek taktığımda kaliteli bir yol tutuşuna sahip olabiliyor muyum gerçekten?
Bir de kasım gibi motorun fiyatı düşer mi yoksa aynı mı kalır sizce?
2.el fiyatları düşer nispeten ama 0km motorun fiyatı öyle durup dururken düşmez. İlk motor alıcaksan aslında çok para bağlama. 2.el araştır. Öğren kullanmayı. Daha sonra satıp daha iyi bişey alırsın. Bu motorların çok 2.el var piyasada. Uygun fiyata bulursun. Tabi bu benim fikrim. Karar senin.
125 zn mi hurdaya çıkardım ön arka lastik ve motoru söktüm iskelette bende motor toplatmak isteyen varsa makul bir fiyata verebilirim ...
KAZASIZ SÜRÜŞLER...
HER ZAMAN BİR UMUT VARDIR !!!
Arkadaşlar bende 125 zn ailesine yeni katıldım geldiğim gibi bir sürü sorum olacak umarım kafanızı şişirmem
öncelikle ilk motorum onun için fazla bir bilgim yok günlük 20 km yapmak için aldım işten eve evden işe,
gelelim sorularıma
1- İkinci el aldığım kişi bakımını yeni yaptırdım dedi ve 3 haftadır ben kullanıyorum kaç km servise götürmeliyim ?
2- İstanbul - bakırköy civarında bildiğiniz iyi bir servis var mı ?
3- lastik hava basıncını kaç yapmalıyım ?
4- fren tutma yerlerindeki nikolaj atmış durumda ne yapmalıyım ?
5- herkes lastiklerini değiştir diyor acaba hangi marka lastik almalıyım ?
6- Ve bazı kılcal damarlar göz zevkimi bozuyor acaba kapatma gibi bir durum var mı ya da kaça patlar ?
7- bir iki yerde duymuştum sispansiyon yayları ile ilgili hondanın bir modelinin kini takanlar varmış sizce mantıklı mı ?
şimdilik aklıma gelen bunlar şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Öncelikle hoşgeldin. Güle güle kullan. Bende işe gidip geliyorum motorla benimde toplamda 20 km. ama inan aylık 500 değil bin km yapıyorum. neyse gelelim cevaplara.
1- motoru en kısa zamanda bi bakıma sok için rahat etsin. o bakıma soktum der ama ne yaptırıp ne yaptırmadığını bilemezsin. hava filtresine sağına soluna baktırt usta sana neyi var neyi yok söyler. yağını değiştir. ortalama 1000-1500 km de bir yağı kendin değiştirirsin. bu servis senin için milat olur. hesabını ona göre yaparsın.
2- servis konusunda mutlaka biri çıkar. ben anadolu yakasındayım.
3- ön 26-28 arka 28-30 olsa iyidir.
4- nikelaj konusunda bi şey diyemiycem. sanayiye bi sor. çıkmayan bi boya vardır mutlaka nikelaj renginde. boyarsın.
5- lasktikler sakat ama ben 1 seneden fazla kullandım. yeni değiştirdim michelin ile. 120 ön arka lastiğe verdim. her lastik kayar unutma. dikkatli olmak lazım. maddi durumuna göre bi şey diyemiycem.
6- hepimizin motorunda var o çizikler. olurda. normal bi şey. ben gözüm gibi bakıyorum ama yine oluyor. yapcak bi şey yok.
7- amörtisörler konsunu senden duyuyorum honda konusunu. uzunluk kısalık farkı olduğunu her amörtisörün birbirine uyup uymadığını bilmiyorum. ustası bilir. nesinden rahatsız oldun amörtisörün biraz açarmısın.
benimde sana sorum. motorun kaç km de. kaça aldın. bi kaç fotoğrafını koyarmısın. durumunu görmek için.
motor 6400 km de 1.100 e aldım
http://imageshack.us/photo/my-images...670969029.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images...688754029.jpg/ şimdilik sadece bu fotolar var zamanla eklerim
lastik konusuna gelince bir kerelik iyi bir şey almak istiyorum. paradan fazla kaçmam o konuda
nikelaj olayı da sanırım yeni almak olucak amörtisör olayını şöle duydum sahibinden sitesinde motor bakarken bir 125 zn ilanında görmüştüm kafama takıldı tam olarak hatırlamıyorum fakat honda nın bir modelinin amortismanı takıldı falan yazıyordu ondan merak ettim.
unutmadan en fazla 70km/h yapıyorum ve gıcırtılar beni biraz korkutmuyor değil?
servis olayına gelince yetkili mondial servisine mi götürüyorsunuz yoksa normal bir servise mi ?
1-2 kez yağ değişimini görürsem sanırım daha sonra kendimde yapabilirim şimdilik fazla kurcalamak istemiyorum
çok hızlı kaçan bir motor :D
güzel motor. tekrar güle güle kullan. lastik konusu en iyisini almakta fayda var. üçten beşten kaçmam diyosan. oda ya michelin yada metzeller. motorun üzerindeki lastikler kuru zeminde fena değil. ama ıslak zemini gördüğü anda kayıyor. bir bi kere düştüm bu yüzden. hondanın amörtisörü demişsin. bizim motor honda joker'in imitasyonudur. google'dan arat görürsün. o olabilir. başkasını bilmiyorum. amortisör yada değişmesi gereken parçaları servis sana söyler.
önceki sayfalarda yağ değişimi ve daha bir çok bilgi var. biraz göz at oldukça yararlı şeyler öğreneceksin.
bizim motorların en keyif verici hızları zaten 60-80 arası dır. üstü rahatsız edici ve tehlikelidir. gıcırtılar konusunda amortisörden geliyor onun için değiştirmek istiyorsan ufak bir yağlama ile sorunu çözersin.
vakit kaybetmeden bir servise göster motoru. hem neyi var neyi yok söyler sana usta hemde bi bakımdan geçirmiş olursun.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)