Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Ben genelde eldivenle siliyorum. En kolayı da öyle zaten ama yok eldivenle silince doğru düzgün silinmiyor dersen onun da çaresi var. Eldivenin üstünden bir parmağında şunu takıyorsun: http://www.hepsiburada.com/Liste/tex...oryId=20029254

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben genelde eldivenle siliyorum. En kolayı da öyle zaten ama yok eldivenle silince doğru düzgün silinmiyor dersen onun da çaresi var. Eldivenin üstünden bir parmağında şunu takıyorsun: http://www.hepsiburada.com/Liste/tex...oryId=20029254
    bu iyiymiş ya ama küçücük bişey için 16tl fazla gibi geldi belki fuarda ucuza bulursam alırım böyle bişey
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    125 Zn
    beylikdüzünden yağmurlu bir akşam geliyorum tın tın eşimle beraber. Yağmur çiselemeye başladı 40-50 daha da yavas gidemiyorum millet deli gibi geliyor. Yağmur şiddetlenince ben elimle bi sileyim dedim. Silmez olaydım vizörün önünden elimi bi çektim bildiğin çamur oldu.Önceden pat küt gidiyordum iyice kör topal olmuştum. zar zor gelmiştik.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    Mobilet :)
    arkadaşlar zn lerin ön çamurluk değiştirmenin maliyeti nedir?Bir zn baktım bu gece ön çamurluğu kırıktı belki alabilirim motoru o yüzden sormak istedim sizlere.Bir de bana tavsiyleriniz nelerdir zn alırken özellikle nerelerini incelemem gerekir

Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beylikdüzünden yağmurlu bir akşam geliyorum tın tın eşimle beraber. Yağmur çiselemeye başladı 40-50 daha da yavas gidemiyorum millet deli gibi geliyor. Yağmur şiddetlenince ben elimle bi sileyim dedim. Silmez olaydım vizörün önünden elimi bi çektim bildiğin çamur oldu.Önceden pat küt gidiyordum iyice kör topal olmuştum. zar zor gelmiştik.
    evet o riskide var ama yağmur gerçekten görüşü kısıtlıyo ben artık resmen canımı 4teker sürücülerine emanet etmiştim çünkü aynalardan bişe gözükmüyo vizör zaten damlacık dolu +yerler ıslak bide anlamıyorum bizim milleti yağmur yağınca dahada hızlanıyolar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 ----------

Alıntı catchme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar zn lerin ön çamurluk değiştirmenin maliyeti nedir?Bir zn baktım bu gece ön çamurluğu kırıktı belki alabilirim motoru o yüzden sormak istedim sizlere.Bir de bana tavsiyleriniz nelerdir zn alırken özellikle nerelerini incelemem gerekir
    ön çamurluğu kırık olan siyah beyoğlundaki motormu? o satıcı ilanın altına üstünüze almasanızda olur falan yazmıştı o tür ilanlardan uzak dur ne olduğu belli değil.servis bakımlı olmalı kmsi, düşük olmalı,hiçbir vergi yada trafik borcu olamamalı,satışı hemen verilebilmeli(motoru üstüne al ondan sonra parayı verip motorunu aynı anda teslim alırsın),duman atma ve çekişten düşme gibi bi olumsuzlukları varmı diye sor ve yedek anahtarını almayı unutma.almaya karar verdiğim motorla bir iki tur at sakin sür giderken ses olmaması gereken bi ses varmı diye dinle ön fren diskinden ses gelebilir fren yaptığında o hepsinde var.

Motosikleti
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet o riskide var ama yağmur gerçekten görüşü kısıtlıyo ben artık resmen canımı 4teker sürücülerine emanet etmiştim çünkü aynalardan bişe gözükmüyo vizör zaten damlacık dolu +yerler ıslak bide anlamıyorum bizim milleti yağmur yağınca dahada hızlanıyolar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 ----------

ön çamurluğu kırık olan siyah beyoğlundaki motormu? o satıcı ilanın altına üstünüze almasanızda olur falan yazmıştı o tür ilanlardan uzak dur ne olduğu belli değil.servis bakımlı olmalı kmsi, düşük olmalı,hiçbir vergi yada trafik borcu olamamalı,satışı hemen verilebilmeli(motoru üstüne al ondan sonra parayı verip motorunu aynı anda teslim alırsın),duman atma ve çekişten düşme gibi bi olumsuzlukları varmı diye sor ve yedek anahtarını almayı unutma.almaya karar verdiğim motorla bir iki tur at sakin sür giderken ses olmaması gereken bi ses varmı diye dinle ön fren diskinden ses gelebilir fren yaptığında o hepsinde var.
    Benim baktığım zn edirne de felon gri renkte.motoru çalıştırdım bana pek bi anormallik gelmedi fakat dediğin gibi tur atmadım şu an sadece görmek istediğim için gittim.dışında çizik çürük varmı diye bakmak istedim sadece.ve gördüğüm ön çamurluk kırıktı başkada gözüme çarpan bir şey olmadı.Motor 9000 km deydi.teşekkür ederim yorumun için kesinlikle 1 2 tur atmalıyım daha net bi karar verebilmek için.ön çamurluk ne kadar dır sence?

Motosikleti
    zn-125
    Alıntı catchme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim baktığım zn edirne de felon gri renkte.motoru çalıştırdım bana pek bi anormallik gelmedi fakat dediğin gibi tur atmadım şu an sadece görmek istediğim için gittim.dışında çizik çürük varmı diye bakmak istedim sadece.ve gördüğüm ön çamurluk kırıktı başkada gözüme çarpan bir şey olmadı.Motor 9000 km deydi.teşekkür ederim yorumun için kesinlikle 1 2 tur atmalıyım daha net bi karar verebilmek için.ön çamurluk ne kadar dır sence?
    tam olarak çamurlugun onumu arkadasımı bılemedıgım ıcın lınkte hepsi yazıyo tabiki bayılar buna 3 5 lira kar payıda koyuyorlar . bence motor temizse bir çamurluk ıcın vazgecme derim ben . önemli olan motor aksamı çünkü trafıkte seni o camurluk seni götürmiyecek =)) umarım temiz bir tane zen ile aramıza sende katılırsın :d

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------

Alıntı wiyyyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tam olarak çamurlugun onumu arkadasımı bılemedıgım ıcın lınkte hepsi yazıyo tabiki bayılar buna 3 5 lira kar payıda koyuyorlar . bence motor temizse bir çamurluk ıcın vazgecme derim ben . önemli olan motor aksamı çünkü trafıkte seni o camurluk seni götürmiyecek =)) umarım temiz bir tane zen ile aramıza sende katılırsın :d
    salak gibi linki kopyalamamısım kusruma bkma :p

http://www.ugurmondialyp.com/parts/m...&parcakatid=62

Motosikleti
    Alıntı wiyyyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:32 ----------

salak gibi linki kopyalamamısım kusruma bkma :p

http://www.ugurmondialyp.com/parts/m...&parcakatid=62
    çok saol arkadaşım evet çok haklısın sadece çamurluk için vazgeçemem inş en kısa sürede bende bi zn sahibi olacağım

evet arkadaşlar bugün sirkeciden bakım parçalarımın hepsini aldım
    ipone 10w 40 yağ
    hava filtresi
    1adet ngk buji
    2adet michelin sm100 lastik
    bu akşamda parçalarımın hepsini takmayı düşünüyorum bebeğime iyi bakacağım (:

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    lastikleri kaça aldın? ve buji

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 ----------

aslında hepsini fiyatını yazar mısın. diğer kullanıcılarında kafalarında fikir olarak kalır fiyatlar.

Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastikleri kaça aldın? ve buji

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:09 ----------

aslında hepsini fiyatını yazar mısın. diğer kullanıcılarında kafalarında fikir olarak kalır fiyatlar.
    hava filtresi 10tl
    buji 5tl
    ipone yağ 25tl normalde hepsini bi yerden alınca 20tl ye saydı yağı
    lastiklerde normal fiyatı 50tl adeti ama ben biraz daha düşürebildim orda taktırmadım falan
    şimdi tek eksiğim buji anahtarı onuda bi parçacıdan alıcam en ucuzundan

Motosikleti
    znu 125
    buji 5 tl çok ucuz geldi bana. orjinal ngk lar bu kadar ucuz mu ?

Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buji 5 tl çok ucuz geldi bana. orjinal ngk lar bu kadar ucuz mu ?
    bütün parçalarımın resmini çektim akşama evden koyarım resimlerini orjinalmi değilmi bilmiyorum ama orjinalmi bu diye sordum orjinal dedi artık satıcının dürüstlüğüyle alakalı bi durum
    lastiklerimi değiştiremedi bizim lastikci abiler burdaki bi motorcuya bıraktım 15tl ye anlaştık değiştiricek.lastikler için egzos bile sökülüyo falan dedi bana doğrumudur bu olay?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------

arkadaşlar motorun kitapcıkda 0.9litre yağ koyulmalıdır diyo. 100ml ı neyle ayırabilirim ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Lastik için egzozun sökülmesi normaldir. Yağ için de yağ kutusunun yanında çizgi şeklinde şeffaf bir bölüm vardır. Hem oradan yağın ne kadar kaldığını görebilirsin hem de o bölümün üzerindeki ölçekten kaç ml kaldığına bakabilirsin.

Motosikleti
    znu 125
    ipone da yok malesef ölçek.
    tahmini göz kararı koyacaksın
    ben öyle yapıyorum

arkadaşlar şimdi hava filtresi ve yağı değiştirdim.
    hava filtresinde problem yok değiştim.
    alttaki tıpayı çıkardım yağ için eski yağı komple boşalttım yağı boşaltmadan önce motoru 1-2dk çalıştırdım stop edip yağı boşalttım ama boşalan yağ biraz bana azmış gibi geldi.sonra biraz salladım motoru yok yine yağ gelmiyo :D bende forumda bi yerde okumuştum yağ yokken çok kısa bi süre motoru çalıştırınca arada kalanlarda akıyomuş diye
    10sn kadar çalıştırdım birazcık daha yağ aktı.(kayda değer çoklukta değil aslında ) hemen stop ettim
    tıpayı kapadım üstten dökmeye başladım yağın %75ini döktüm sonra üst tıpayıda kapadım 1-2dk çalıştırdım motoru stop edip yağa baktım çubuk sürekli yağ içinde çıkıyodu
    dedim bir iki tur atayım çıktım biraz dolaştım montumda üstümde değildi üşüdüm 5dk sonra geri geldim garaja yağıma baktım bu sefer çubuk komple yağ içinde değilde sadece tırtıllı yerler yağlı şekilde çıktı emin olmak için bi kaç sefer denedim yine aynı.
    şimdi büyük sorun bu motor 0.9lt yağ alıyosa ben %75ini doldurduğum halde neden yağ full gözüküyo?
    tırtıllı yerlerin yarısının yağ olması gerekli normal şartlarda benimkinde tırtıllı yerler komple yağ
    hangisi daha zararlı olur fazla yağlımı az yağlımı?
    resimleri birazdan eklerim soruma cevap yazarsanız çok teşekkür ederim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------

kotalı arkadaşlardan özür dilerim detay olsun diye resmin boyutunu küçültmedim yağın kalanı bu kadar arkadaşlar yağ çubuğunu çekemedim küçücük bişe zaten.ama tahminimce ben kıvırdım bu işi jilet gibim oldu kızım :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar şimdi hava filtresi ve yağı değiştirdim.
    hava filtresinde problem yok değiştim.
    alttaki tıpayı çıkardım yağ için eski yağı komple boşalttım yağı boşaltmadan önce motoru 1-2dk çalıştırdım stop edip yağı boşalttım ama boşalan yağ biraz bana azmış gibi geldi.sonra biraz salladım motoru yok yine yağ gelmiyo :D bende forumda bi yerde okumuştum yağ yokken çok kısa bi süre motoru çalıştırınca arada kalanlarda akıyomuş diye
    10sn kadar çalıştırdım birazcık daha yağ aktı.(kayda değer çoklukta değil aslında ) hemen stop ettim
    tıpayı kapadım üstten dökmeye başladım yağın %75ini döktüm sonra üst tıpayıda kapadım 1-2dk çalıştırdım motoru stop edip yağa baktım çubuk sürekli yağ içinde çıkıyodu
    dedim bir iki tur atayım çıktım biraz dolaştım montumda üstümde değildi üşüdüm 5dk sonra geri geldim garaja yağıma baktım bu sefer çubuk komple yağ içinde değilde sadece tırtıllı yerler yağlı şekilde çıktı emin olmak için bi kaç sefer denedim yine aynı.
    şimdi büyük sorun bu motor 0.9lt yağ alıyosa ben %75ini doldurduğum halde neden yağ full gözüküyo?
    tırtıllı yerlerin yarısının yağ olması gerekli normal şartlarda benimkinde tırtıllı yerler komple yağ
    hangisi daha zararlı olur fazla yağlımı az yağlımı?
    resimleri birazdan eklerim soruma cevap yazarsanız çok teşekkür ederim
    kotalı arkadaşlardan özür dilerim detay olsun diye resmin boyutunu küçültmedim yağın kalanı bu kadar arkadaşlar yağ çubuğunu çekemedim küçücük bişe zaten.ama tahminimce ben kıvırdım bu işi jilet gibim oldu kızım :D
    Kayış hariç 160 TL'lik bakımı yapmışsın Yağın tamamı boşamayabilir, 100-150 gr normal sayılır. Ayrıca bu soğukta yağın ısınıp tamamının boşalması için 1-2 dk. çalıştırma yeterli olmayabilir. O kadar dert etme. Yağ tırtıklı yerin yarısında değil en az yarısında olması gerekiyor. Yağ o bölgenin herhangi bir yerindeyse motor çalışabilir anlamına geliyor. İyi olanı tabii ki en üstü -ki bir daha ki yağ değişimine kadar biraz yağ ekslilirse teklikeli seviyeye gelmesin.

(özel mesajla bir kısmına cevap yazmıştım ama burada göründe genel bir bilgi olsun diye kısmen tekrar yazdım=

Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayış hariç 160 TL'lik bakımı yapmışsın Yağın tamamı boşamayabilir, 100-150 gr normal sayılır. Ayrıca bu soğukta yağın ısınıp tamamının boşalması için 1-2 dk. çalıştırma yeterli olmayabilir. O kadar dert etme. Yağ tırtıklı yerin yarısında değil en az yarısında olması gerekiyor. Yağ o bölgenin herhangi bir yerindeyse motor çalışabilir anlamına geliyor. İyi olanı tabii ki en üstü -ki bir daha ki yağ değişimine kadar biraz yağ ekslilirse teklikeli seviyeye gelmesin.

(özel mesajla bir kısmına cevap yazmıştım ama burada görünce genel bir bilgi olsun diye kısmen tekrar yazdım)
    aynen şimdi bi buji birde kayış kaldı.kayış zaten 4000de isteğe bağlı diyolar 8000 gider diyenlerde var ama duruma göre daha sonra değişirim.bide bu kitapcığında diferansiyel yağından falan bahsedilmiş o nasıl değişiliyo?

Kayış değiştirmek için zaman kaybetme, benimkini 4000km'deyken değiştirmiştim.
    Çıkan kayışa baktığımda üzerinde çok derin bir çatlak vardı, yırtılmak üzereydi...
    [B][I]Ride to Live, Live to Ride..[/I][/B]

Alıntı mt_turk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayış değiştirmek için zaman kaybetme, benimkini 4000km'deyken değiştirmiştim.
    Çıkan kayışa baktığımda üzerinde çok derin bir çatlak vardı, yırtılmak üzereydi...
    peki kayışı kendim değiştirebilirmiyim kendim değişebilirsem alayım bi tane kayış aradan çıksın bide bu kayışın motordaki görevi nedir? hep bahsi geçiyo bu kayışın ama ne kayışı olduğunu kimse söylememiş

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)

Bu Konudaki Etiketler