Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @BathoryAria
    evet malesef kimseler kalmamış eskilerden ama tekrar toplanabiliriz
    @ertanos
    0 her zaman 0dır ama arada 1000tl fark ediyo bu sefer korumalıklarıma para kalmıyo onun için 2.el aldım

2010 5.ay çıkışlı gri 125zn aldım bugün noter işlemlerinden sonra teslim alcam umarım beni üzmez
    @wiyyyy
    hesaplı olması daha önemli benim için şuanda
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial 125 Zn
    Alıntı Felon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @BathoryAria
    evet malesef kimseler kalmamış eskilerden ama tekrar toplanabiliriz
    @ertanos
    0 her zaman 0dır ama arada 1000tl fark ediyo bu sefer korumalıklarıma para kalmıyo onun için 2.el aldım

2010 5.ay çıkışlı gri 125zn aldım bugün noter işlemlerinden sonra teslim alcam umarım beni üzmez
    @wiyyyy
    hesaplı olması daha önemli benim için şuanda
    hayırlı olsun bakalm.. allah kazadan beladan korusun..

@Blackbeer
    saol teşekkür ederim
    demir atımı aldım buda konunun linki http://www.motosiklet.net/forum/moto...nda-aldim.html
    burayada resimleri ekliyeyim konu biraz renklensin

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300 - 30th Anniversary Special Edit
    Hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle.

@BathoryAria
    saol hocam
    arkadaşlar bu akşam biraz dolaştımda lastiklerimin pek iyi tutumadığını farkettim üzerinde orjinal lastikler var.fiyatları uygunsa değiştirmek istiyorum hangi marka tavsiye edersiniz?bizim konunun önceki sayfalarında çok konuşulmuş bu konu metzeller i en iyi diyolar sanırım uygun zamanımda tekrar baştan okumayı düşünüyorum çok faydalı bilgiler var forumda bu arada ben lastiklerime hiç hava basmadım kaç hava basmamız gerekiyo ön-arka?kitapcıkta yazıyo olabilir kitapcık motorda kaldıda gezinmekten kitapcığı okuycak vaktim olmadıbu herkesde olan ön fren diskinden gelen ses bendede çok nadirde olsa geliyo.son olarakta motor kapalıyken ayağlığa almaya çalışırken farkettim amortisörden ses geliyo gıc gıc diye yağlamakmı gerekir nasıl bişeyle yağlamalıyız? wd 40 gibi bişeyler duydum ama nerde bulabilirim bilmiyorum.herkese iyi aksamlar

serkan-17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) - yamaha ybr (siyah)
    @BathoryAria
    saol hocam
    arkadaşlar bu akşam biraz dolaştımda lastiklerimin pek iyi tutumadığını farkettim üzerinde orjinal lastikler var.fiyatları uygunsa değiştirmek istiyorum hangi marka tavsiye edersiniz?bizim konunun önceki sayfalarında çok konuşulmuş bu konu metzeller i en iyi diyolar sanırım uygun zamanımda tekrar baştan okumayı düşünüyorum çok faydalı bilgiler var forumda bu arada ben lastiklerime hiç hava basmadım kaç hava basmamız gerekiyo ön-arka?kitapcıkta yazıyo olabilir kitapcık motorda kaldıda gezinmekten kitapcığı okuycak vaktim olmadıbu herkesde olan ön fren diskinden gelen ses bendede çok nadirde olsa geliyo.son olarakta motor kapalıyken ayağlığa almaya çalışırken farkettim amortisörden ses geliyo gıc gıc diye yağlamakmı gerekir nasıl bişeyle yağlamalıyız? wd 40 gibi bişeyler duydum ama nerde bulabilirim bilmiyorum.herkese iyi aksamlar
    merhaba ön arka lastik 29 olacak havaları ama benim arka lastik patlak 32 yapıyorum zaten o akşama kadar 25 e felan düşüyor sonra forumu baştan okumak iyi bence .ön frenden nasıl bir ses geliyor birde ön takımda boğluk var mı ona bak yani hafif böyle motorun üstündeyken ayaklarınla ileri itle motoru sonra sadece ön frene asıl tak diye bir ses varsa boşluk vardır direksiyonda amortisör değişimi yap yağlamaya uğraşma 18 tl genellikle kırmızı yaylı oluyorlar ben yeni bi tane gördüm yeşil yaylı motoru 150 lik yapınca onuda takacağım amortisör için gerekli anahtarlar hava kutusunun hemen arkaasında 13 anahtar birde koltuğun altında var biri 12 diğeri 13 anahtar yada biri 13 diğeri 14 anahtar tam emin değilim

küçük değil büyük not : amortisörü sökerken motor orta sehpahada olsun amortisörü söktükten sonra orta ayaktan indirmeyin grenajlar kırılıyor

nere.f - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    oda olur inşallah :D
    Abi hayırlı olsun bende istiyorum bu böceklerden :D
    Kule kalkışma kızlar inişime hasta!!

Alıntı serkan-17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba ön arka lastik 29 olacak havaları ama benim arka lastik patlak 32 yapıyorum zaten o akşama kadar 25 e felan düşüyor sonra forumu baştan okumak iyi bence .ön frenden nasıl bir ses geliyor birde ön takımda boğluk var mı ona bak yani hafif böyle motorun üstündeyken ayaklarınla ileri itle motoru sonra sadece ön frene asıl tak diye bir ses varsa boşluk vardır direksiyonda amortisör değişimi yap yağlamaya uğraşma 18 tl genellikle kırmızı yaylı oluyorlar ben yeni bi tane gördüm yeşil yaylı motoru 150 lik yapınca onuda takacağım amortisör için gerekli anahtarlar hava kutusunun hemen arkaasında 13 anahtar birde koltuğun altında var biri 12 diğeri 13 anahtar yada biri 13 diğeri 14 anahtar tam emin değilim

küçük değil büyük not : amortisörü sökerken motor orta sehpahada olsun amortisörü söktükten sonra orta ayaktan indirmeyin grenajlar kırılıyor
    bu akşam lastik havalarımı kontrol ediyim en iyisi, amortisörü değişebilcek kadar kurcalayamam şimdilik dursun o zaman.ön takımdaki bolluk olayını tam anlayamasamda deniyicem ama aldığım usta ön bilyelerden ses geliyodu yeni yaptım demişti.
    kapalı otoparklarda lastikler acayip kayıyo ya ben bilmiyodum öyle olduğunu torium un otoparkına bi girdim ön frene dokunmamla kayışa geçmem bir oldu hızım düşük olduğundan freni bırakınca topladı motor kendini
    @nere.f
    saol,daha iyisi senin olsun

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    serkan sana bi sorum olacak.
    arka frenleri disk olarak değiştirmiş bir zn gördüm.
    sence değer mi? çok uğraştırır mı bizi?

Motosikleti
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    serkan sana bi sorum olacak.
    arka frenleri disk olarak değiştirmiş bir zn gördüm.
    sence değer mi? çok uğraştırır mı bizi?

hocam nasıl bir zn o yahu kampanayı nasıl iptal edeceksin ya da nereye bağlamış adam diski bir fotosu felan var mı çok fazla iyi olur sürekli balata almaktan bıktım birde söküp takması çok zahmetli arka teker balatalarını 5 tl ama değmez onca söküp ttakmaya önce egzozu söküyorsun komple sonra tekeri çıkart sağlı sollu çevirerek foto var ise bekliyorum çekebilirsen tabi dostum iyi akşamlar

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    @Blackbeer
    saol teşekkür ederim
    demir atımı aldım buda konunun linki http://www.motosiklet.net/forum/moto...nda-aldim.html
    burayada resimleri ekliyeyim konu biraz renklensin

güle güle kullan gerçekten temiz duruyor. en azından önceki niyetlendiğin motordan kat be kat temiz. yatarı yok motorun.

Lastikler konusunda özeline msj attım bakarsın.

@ertanos
    saol hocam
    @all
    dün akşam lastik havalarımı kontrol ettim ön 18 arkada 29 çıktı.ön baya inikmiş hava bastıktan sonra daha bi iyi oldu motor önde patlak olabilir sanırım neyse en kısa zamanda lastikleri değiştirmem lazım.sabahları hafif çiseli yollarda çok kayıyo virajlarda tırsıyorum biraz bide bauhaus dan 1metrelik kilit aldım 28tl ye markete falan bi yere girince aklım motorda kalmaz en azından.bide wd40 aldım 400ml 14tl
    şimdi merak ettiklerim:
    1-sürekli gaz açık giderken aniden gazı kesince egsozdan pat diye bi ses geliyo
    2-depoda biraz benzin varken 3.7litre benzin koydum 100km gittim şimdi çeyrekden az benzinim kaldı
    3-km sayacı sanki biraz fazla sayıyo gibime geldi ben google mapsden güzergahıma bakıyorum 10.5km çıkıyo ama motora göre 16km yol yapmış oluyorum
    4-hız göstergem eğer doğru çalışıyosa 0-80km hıza acayip hızlı ulaşabiliyorum,hemde vites derdim yok
    5-bu wd 40 denen meret öyle çokda bişey yapmıyo nasıl kullanılıyo acaba başka bi yöntemi falanmı var? ben ilk önce temizleyeceğim bölgeye fıstlıyorum sonra bezle bastırarak siliyorum ama pasları yok etmiyo hiç

Motosikleti
    @ertanos
    saol hocam
    @all
    dün akşam lastik havalarımı kontrol ettim ön 18 arkada 29 çıktı.ön baya inikmiş hava bastıktan sonra daha bi iyi oldu motor önde patlak olabilir sanırım neyse en kısa zamanda lastikleri değiştirmem lazım.sabahları hafif çiseli yollarda çok kayıyo virajlarda tırsıyorum biraz bide bauhaus dan 1metrelik kilit aldım 28tl ye markete falan bi yere girince aklım motorda kalmaz en azından.bide wd40 aldım 400ml 14tl
    şimdi merak ettiklerim:
    1-sürekli gaz açık giderken aniden gazı kesince egsozdan pat diye bi ses geliyo
    2-depoda biraz benzin varken 3.7litre benzin koydum 100km gittim şimdi çeyrekden az benzinim kaldı
    3-km sayacı sanki biraz fazla sayıyo gibime geldi ben google mapsden güzergahıma bakıyorum 10.5km çıkıyo ama motora göre 16km yol yapmış oluyorum
    4-hız göstergem eğer doğru çalışıyosa 0-80km hıza acayip hızlı ulaşabiliyorum,hemde vites derdim yok
    5-bu wd 40 denen meret öyle çokda bişey yapmıyo nasıl kullanılıyo acaba başka bi yöntemi falanmı var? ben ilk önce temizleyeceğim bölgeye fıstlıyorum sonra bezle bastırarak siliyorum ama pasları yok etmiyo hiç

merhaba virajlarda arka freni sık önü sakın sıkma birde motorun lastikleri küçük olduüğundan dolayı kayar fazla yatırma yatarsın . wd 40 denilen meret fren sistemine sıkılmayacak birşeydir unutma üzerindeki gösterge 20 km lik bir fazalalık gösterir yani 80 le giderken 60 la gidersin zaten eğer sitesine bakarsan son hız 90 der 140 ibre koyar anla anlayabilirsen km fazla gösterir google göre . ha birde fazla yükleniyorum gaza bırakınca patlatıyor oda hava filtresinden değiştir sorun çözülür

Alıntı serkan-17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba virajlarda arka freni sık önü sakın sıkma birde motorun lastikleri küçük olduüğundan dolayı kayar fazla yatırma yatarsın . wd 40 denilen meret fren sistemine sıkılmayacak birşeydir unutma üzerindeki gösterge 20 km lik bir fazalalık gösterir yani 80 le giderken 60 la gidersin zaten eğer sitesine bakarsan son hız 90 der 140 ibre koyar anla anlayabilirsen km fazla gösterir google göre . ha birde fazla yükleniyorum gaza bırakınca patlatıyor oda hava filtresinden değiştir sorun çözülür
    cevaplar için saol hocam hava filtresi neresinde peki biliyomusun? bide nerden alabilirim?
    150km de bitti benzinim yolda kaldım! niye benimki çok yakıyo servisemi götürsem yoksa hava filtresi eski olduğundan hava girmiyoda zengin karışımlamı çalışıyo? km si çok gösterdiği halde 150km de bitti benzin benzininde değilim 25dk ittirdim pıtırcığı benzin istasyonuna kadar sıra sıra taşıyoruz birbirimizi

Motosikleti
    cevaplar için saol hocam hava filtresi neresinde peki biliyomusun? bide nerden alabilirim?
    150km de bitti benzinim yolda kaldım! niye benimki çok yakıyo servisemi götürsem yoksa hava filtresi eski olduğundan hava girmiyoda zengin karışımlamı çalışıyo? km si çok gösterdiği halde 150km de bitti benzin benzininde değilim 25dk ittirdim pıtırcığı benzin istasyonuna kadar sıra sıra taşıyoruz birbirimizi
    rica ederim bu motorun her parçasını biliyorum sol tarafta mondial ise mondial yazan kapak var varyatör kapağıda deniyor onun hemen üstünde hava kutusu var . hava filtresini çin malı motor yedek parçası satan yerlerde bulabilirsin 5 tl dir üçgen filtredir kanuni ninde aynı filtresi vardır modelini hatırlamıyorum

ahada hava kutusu komple

http://i1102.hizliresim.com/2011/2/9/6737.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:58 ----------

motoru komple sökersen ne olur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:11 ----------

devamı

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Hız göstergesine pek inanma. Gps ile ölçtüm sıfır hatadır biliyorsun. Motor 100'ü gösterdiğinde gps 83,3 civarı bi şey gösteriyordu. Yüksek hızları sollamak veya acil durumlar için kısa süreli kullan. Sürekli kullanım motorun ömrünü yer.

Yakın konusuna gelince bencede biraz fazla yakmış. Ben işe gidip gelirken mecburen e-5'i kullanıyorum. Sürekli dip gaz giderim. O halde ortalama 11 kuruş yakıyor. Sakin kullanımda 9-10 kuruş arası yakıyor. Ya karbüratörün ayarsız yada hava filtrende sorun var.

Şu sıralar sabahları yerlerde kara buz dedikleri olay var. Sıcaklık farkından. Çok kaygan oluyor. Aman dikkat motoru yatırma asfalt ile arkadaş olursun.

@serkan-17
    saol hocam bizim kızların tüm organlarını görmüş olduk
    @ertanos
    aynen fazla gösterdiği kesin karbürator ayarı nasıl bişey servisemi götürsem acaba ne kadar alırlar bide ön disk ses yapıyo?
    ben genelde motorun göstergesine göre 80le gidiyorum daha fazlası sadece gerektiğinde basıyorum,ama trafik sıkışıkken biraz agrasif kullanıyorum
    ara hızlanması çok iyi ve hafif motor her yere giriyo
    o sabahki ıslaklık acayip bişey ayağımı yere koyduğumda bile kayıyo.bende hergün işe gidip geliyorum sahilden avcılar-florya

ben motorun yağına baktımda sanki fazla koyulmuş gibime geldi.arabadan yağ bakmayı biliyorum çubuğu çıkarttım selpakla sildim sonra sonuna kadar çevirip tekrar çıkardım normalde ortaya kadar yağlı olması lazım ama bunda çubuk komple yağ oluyo ve çubuğu çıkardığımda 3-4damla sağla birlikte geliyo ?? sizdekilerde öylemi oluyo bide ben motor orta ayakta soğukken yaptım bu işlemi doğrusu bu değilmidir yan ayaktaykenmi bakmam gerekiyo?

arkadaşlar lastiklerimi değiştiricem anes motor metzeller getirmiyomuş artık nerden alsam sirkecide varmıdır aksam 6dan sonra açık olurmu?

Motosikleti
    ben motorun yağına baktımda sanki fazla koyulmuş gibime geldi.arabadan yağ bakmayı biliyorum çubuğu çıkarttım selpakla sildim sonra sonuna kadar çevirip tekrar çıkardım normalde ortaya kadar yağlı olması lazım ama bunda çubuk komple yağ oluyo ve çubuğu çıkardığımda 3-4damla sağla birlikte geliyo ?? sizdekilerde öylemi oluyo bide ben motor orta ayakta soğukken yaptım bu işlemi doğrusu bu değilmidir yan ayaktaykenmi bakmam gerekiyo?
    merhaba motor yağı orta sehpahada ölçülür yan yatırıpta bakma sakın çubuktaki baklava deseni tamamen yağ olmalı zaten anlarsın çubuğun ucu çok ince sonra kalınlaşmaya başlıyor o ince kısım tamamen yağ olmalı . totalde 850 gr yağ alır daha önceki sayfalarda nereleri sökeceğin kırmızı işaret ile işaretli

ön arka lastiğin fiyatı nedir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)

Bu Konudaki Etiketler