Motorlarını satmaya çalışan ve yükseltenlere hayırlı olsun diyorum.
Motorlarını satmaya çalışan ve yükseltenlere hayırlı olsun diyorum.
Bizim başlık ölmüş artık zaten 10 15 kişi vardı şurda yarısıda motorlarını sattı hiç kimse kalmadı :(
selamlar bugun paramı kontrol ettım ve yaklasık 1900 kadar param var.. 125 zn ler yaklasık 1650 yazıyor sanırım sitesinde kac paraysa alıcam ama bana ruhsatı plakası.. diger masrafları ne kadara mal olur .. kask ta almak lazım tabii... diger masraflar yaklasık ne kadar tutar bilen var mıdır?tşkrler.
Mondial 150 ZNX
http://www.mondialmotor.com.tr/MONDI...ZNX/index.html
çok berbat bi model.
bizim zn kadar karizmatik ve şirin bi motor daha bulup getiremezler bence.
hiç beğenmedim ben znx i.
çok yazık.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:37 ----------
sıfır alırsan masrafları çok.
bence temiz kullanılmış ikinci el bi zn alabilirsin.
ben ialn vermiştim, sanırım hala duruyo ilan
gerçi satmaya kıyamıyorum ama bakalım artık
arkadaşında dediği gibi 300 tl civarı ruhsat,
100 civarı sigorta,
yıllık mtv vergisi sanırım 70 civarı,
ufak tefek masraflarıda var tabi, kilidi brandası falan filan.
bide ilk 500 de bakımı yağı bujisi zartı zurtu.
sıfır almak nerden baksan kısa vadede 2300tlye falan gelir
Aynı fikirdeyim sizle beyler bende hayal kırıklığına uğradım ZNX te 125 ZN gibi bir model bekliyordum gidon aksamı falan aynı olur diyordum gel gör ki hiç beğenmedim ZNX i eğer ZN ye benzeyen model bu diyorlarsa çok çirkin inş gidon aksamı znye benzeyen bir model daha gelir bakalım inş başka bir model gelir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
Mondial 50 Revival bile ZNX ten daha güzel
http://www.mondialmotor.com.tr/MONDI...al-/index.html
selamlar arkadaşlar.
geçen gün yağ değişimi yaptım.
ipone 10/40 deniyorum bu sefer.
scooter için üretilmiş bir yağ, litresi 28 liraya aldım. 2 gündür çok memnunum. hızlanması arttı ve titreşim çok azaldı. sanki başka bi motor kullanıyorum gibi geliyo bazen
cok güzel bir yağ, tavsiye ederim.
sorum olacak size, bizim zn ler 850 ml civarı yağ alıyor. bu şişenin üzerinde ölçü birimlkeri yoktu, tahm,ini olarak koydum yağı. fazla koyarsak ne olur diye sormak istiyorum
selamlar
Geldim geldim burdayım Şaka bir yana inanın bir kere rüzgarı hissettik ya artık o rüzgarı hissetmeden duramıyoruz
Motorun bütn kırılan hatta kırılmadan değiştirilen parçaları 600 tl tuttu. Ben 1 tl bile vermedim. tamamen kamyoncunun sigortası karşıladı. Anadolu sigortaydi, experi aradım, tc numaranıza 600 tl yi yatırdık istediğiniz iş bankasından çekebilirsiniz dedi. Öyle de oldu gittim aldım servise götürdüm parayı verdim; motoru aldım neredeyse 1 ay serviste kaldı motorum onlarda sıkıştırmadı sağolsunlar ben böyle anlayışlı bir yer görmedim. Motorun bütün sıkıntılı parçalarını yenilemişler. ön tarafta çizik olan yerleri komple değişmişler. Ustalar inan kendi motorumuzu yapar gibi yaptık dedi. Motoru çalıştırdım özlemişim keratayı sonra bindik eve geldik bi 1 ay binmedim ama sonra dur bi tozunu alayım dedim götürdüm yıkattım. Sonra barıştık şuan 9.000 km deyiz devirdik. ;Kullanmadığım zamanlarda otobüste giderken hep giden motorculara imrenirdim ama şuan herşey güzel.
Kusura bakmayın arkadaşlar uzunca bir süre girmedim siteye arada sırada okuyordum. biraz kafamı dinledim. 4 teker düşünüyorum ama yinede satmaya kıyamadım alıcı çok oldu ...
Bu arada arka lastik patlamış her 3 günde bir şişirir oldum michelin lastik taktıracağım taktıran arkadaşlardan var mı bir öneri fiyat performans nasıl?
hadi kalın sağlıcakla......
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 ----------
Eklemeyi unutmuşum KORUMAM TAMDI kalıcı hasar çizik vs hiçbir sorunum olmadı. Lütfen dizlik, eldiven, mont kask hepsini takın altınızdaki ister 30cc ister 1200cc olsun. Kazalar da herzaman siz neden olmassınız karşı tarafında nedeni olur Lütfen TAM KORUMA....
...
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
hocam çok geçmiş olsun ... fakat zb öyle bir tutku ki ne olursa olsun vazgeçemiyorsunuz .. senin kadar büyük bir kaza geçirmedim bilemiyorum ama heralde gene vazgeçemezdim.her sabah bu karda ayazda yagmurda içime gazede koyarak bile olsa işe geliyorum ve iett ye binemiyorum =) bir kere bindim ışıklarda yanımızda zn durdu ve o an sanki manitamı başka biriyle görmüş gibi yıkıldım=)).. abartıyorum tabi ama arkadaşın nick i gibi '' mtrsz hayat =(( '' desem yeter..heralde.
yarın fotografları bekliyorum yani imkanın varsa tabi.teşekkür ederim ilgilendigin için..
kazadan önceki son fotografı
memnun muydunuz çantadan ? bende deri mi alsam yoksa sizinki gibi böyle birşey mi yapsam karar veremiyorum. fiyatını hatırlıyor musun _?
çantadan memnun değildim çünkü; malzemesi çok dandikti sağlam gibi duruyor ama gerçekten eğretiydi; 45 liraya anca okadar oluyo gerçi, şuan kurye çantası taktırdım maxem ona bi 10 lira fark verdim kazadan sonra siyah çanta ama çirkin siyah. onun da resmini koyayım sağlam çanta anahtarıda sağlam. hoş durmuyor ama işlevli.
Hoş geldin üstad aramıza tekrar. Motora binmek yasak elmadan bi ısırık almak gibi. Bi ısıran bi daha bırakamıyor sanırım.
Korumalar konusunda kesinlikle katılıyorum sana. Eksik etmeyin arkadaşlar. Çok ama çok dikkatli kullandığım halde iki tane kaza atlattım şu ana kadar. Hiç ummadığınız yerde geliyor zaten kaza. Bir tek dizliğim eksikti dizim çok kötü soyuldu. Bu lastikleri bu motora takan çinlileri allah bildiği gibi yapsın. Yağmurlu havalarda kesinlikle dikkat. Motoru asla yatırmayın. Virajlarda dikkat edin.
Lastik konusuna gelince. İki seçenek var üstad. Biri michelin (buz motorda satılıyor) diğeri metzeller. Bu ikisini herkez tek geçiyor. michelin 55 lira artı takma parası 20 lira falan istiyorlar. Diğeri metzeller anes motorda satılıyor en son 27 euro idi. Takma işinide istoçta ücretsiz yapıyor. Tercihini metzellerden yana kullanmanı öneririm.
İşlevmi görüntümü demişsinya. Görüntü çok daha güzel ama ilk bagajda. Tam kask sığıyorsa ilk bagaj daha iyi derim ben. Öteki bagajdan alıp söylenerek kullanacağına ilk bagajdan alıp keyifle kullanmak daha iyidir.
bende ilk bagajı begenmiştim zaten heralde ondan taktırıcam.fakat nerede ne kadar olduğunu bilmiyorum. bilgi verirsen çok daha iyi olur =))
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)