Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Asya 125 T
    Alıntı ertanos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    alışırsın zamanla. herkesin öyle. ama alışana kadar trafiğe çıkma sakın. panik falan allah korusun ne olur ne olmaz.
    hayırlı olsun şimdiden. güle güle kullan.

son bir dipnot. motorun rodajını dikkatli yap üstad. kitapçıkta yazan hız sınırını kesinlikle geçme. rodajı ne kadar sağlıklı yaparsan motoru o kadar uzun süre kullanırsın. motorculardaki açık yağlardan kesinlikle koydurma. kendin al yada motorcuya söyle kaliteli yağ koysun. ilk 400 bakımında yağını komple değiştirtmeyi unutma. motorun içinde kalan çapakları böylelikle atmış olursun. başka sormak istediklerini yine buradan sorabilirsin. elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
    İlgin için çok teşekkür ederim üstadım, Allah'a şükür aldığımdan beri bir kaç kere kullandım trafiğe de çıktım ve alıştım motora, inanılmaz rahat her şeyden önce, trafik korkumuda atlattım Yanlız aldığım günden itibaren tipik problemleri bende yaşamaya başladım, Yakıt ve Şarj göstergesi çalışmıyor ve zor marş alıyor, marş alınca da istop ediyor, epey bir ısıtmaya çalışıyorum yola çıkmadan önce, bugün servise götürdüm yoğun olduklarından ilgilenememişler, yarın getir dediler bakalım ne diyecekler...
    Olcay DAĞLI

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Asya 125 T
    Evet şarj göstergesi ile marş almama sorunu hallettiler yakıt göstergesi hala sorunlu ancak acaba depoyu fulleyipte mi bir kontrol etsem, Neyse bu arada yolda giderken gidondan titremeli zırıltılı bir ses geliyor normal midir ? Yaşayan varmı bir sorayım dedim..
    Olcay DAĞLI

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kayıyor derken tekerden bahsediyorsan bizim motorun üzerinde gelen teker'in üzerinde yazar zaten %100 naylon diye. hemde katıksızından.

ha yok teker değil frenler sıkı tutmuyor diyor isen sıktır diycem ama sen zaten bakmışsındır. motorcunun bakması lazım. yada teknik bölümdede sorabilirsin sorununu.

ertan hocam nasılsın foruma arada bi göz atıyorum ama yazmayalı baya oldu keyifler yerindedir inşallah.. diger arkadaşlara da kazasız belasız sürüşler temenni ederim..
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı olcaydagli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet şarj göstergesi ile marş almama sorunu hallettiler yakıt göstergesi hala sorunlu ancak acaba depoyu fulleyipte mi bir kontrol etsem, Neyse bu arada yolda giderken gidondan titremeli zırıltılı bir ses geliyor normal midir ? Yaşayan varmı bir sorayım dedim..
    yakıt göstergesi konusu forumda defalarca konuşulmuştu. mesela hllmr hocamın yakıt göstergesi ters bağlanmıştı. doluyken boş boşken dolu gösteriyordu. serviste hallettirdi. seninki nasıl bir sorun onu anlamadım. biraz detaylı yazarsan belki yardımcı olabiliriz. gidondan ses gelmesinide bilmiyorum tabi ama benimkindende geliyor. şöyleki; fren hortumlarına sarılı olan akordiyon metal zımbırtı fara değiyor o zırıltı yapıyor. başka bi şey yok bende.

Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ertan hocam nasılsın foruma arada bi göz atıyorum ama yazmayalı baya oldu keyifler yerindedir inşallah.. diger arkadaşlara da kazasız belasız sürüşler temenni ederim..
    ibrahim hocam kış geliyor artık herkes motoru depoya kaldırmaya başladı. bende inatla biniyorum hala. ama bu haftasonunda itibaren kaldırıcam heralde bende. motoru en son satılığa çıkarmıştın. ne yaptın? bunca zamandır neredesin?

Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300 - 30th Anniversary Special Edit
    Merhaba Arkadaşlar,

Ben ISEPULTURAI artık yeni kullanıcı adım BathoryAria bundan sonra bununla devam edicem beni tanıyan tanımayan herkeze duyrulur.

@olcaydagli Hocam motorun hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim baştan tabii acemilik olucak ilk bindiğinde diyorsun kendi kendine ben yapamıcam galiba bu işi diyorsun fakat sonradan alışıyorsun herşeyi zamana bırakmak gerek boş alanlarda dolaş kendin tamam artık trafiğe çıkabilirim diyene kadar trafiğe çıkma 420 sayfayıda okuyabilirim diyorsan oku derim ben hepsini okudum bilgi sahibi oldum arkadaşlar bilir km hesaplamasını bile bilmezdim ben motorlara çocukluktan beri aşıktım fakat teknik aksam hakkında bilgim yoktu sürüş teknikleri bölümünüde okumanı tavsiye ederim yakıt göstergesi sorunu zaten bizim motorlarda bu sorun hep çıkıyor ilk alındığında takma kafaya halledilir bende 19 Mayısta bu yaz alıyorum motoru 5 aydır para kenarda yata yata küflendi artık 19 Mayısta tam 18 yaşında olunca 20 Mayısta tak diye alıcam motoru

@all Arkadaşlar Mondial 125 ZN - Asya 125 T diye grup kurdum forumda baktım grubumuz yok bari kurayım dedim profilime girip sağ taraftaki bu gruba katıl yazısına tıklayıp katılırsanız sevinirim herkeze hayırlı günler...

Motosikleti
    Asya 125 T
    yakıt göstergesi konusu forumda defalarca konuşulmuştu. mesela hllmr hocamın yakıt göstergesi ters bağlanmıştı. doluyken boş boşken dolu gösteriyordu. serviste hallettirdi. seninki nasıl bir sorun onu anlamadım. biraz detaylı yazarsan belki yardımcı olabiliriz. gidondan ses gelmesinide bilmiyorum tabi ama benimkindende geliyor. şöyleki; fren hortumlarına sarılı olan akordiyon metal zımbırtı fara değiyor o zırıltı yapıyor. başka bi şey yok bende.
    15 Tl lik benzin koydurdum su an 30 km de ancak benzin göstergesi yerinden oynamadı, acaba diyorum az mı benzin koydurdum yoksa gösterge mi sorunlu onu anlayamadım Su Akordiyon metal zımbırtıyı bende bir kontrol edeyim, hiç anlamıyoz motordan felan ama dediğiniz gibi sıkılmadan baştan sona okumak gerek şu forumu, sayenizde biraz biraz anlar hale geliriz, çok sağolun üstad yoruyoz sizleride

BathoryAria temenni ve önerilerin için çok sağolasın arkadaşım, allaha şükür başladım artık trafiğe çıkmaya, hiç endişem felanda kalmadı, çok rahatım kullanırken, zaten Giresundayım, trafik İstanbuldaki gibi çok yoğun değil buralarda, güzergahımda 2 km lik bir mesafe, yemeklerde ve akşamları evden işe, işten eve, açıkçası alıştım motora ve kışın aynı mesafeyi yürümek koyacak gibi geliyor
    Olcay DAĞLI

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    15 Tl lik benzin koydurdum su an 30 km de ancak benzin göstergesi yerinden oynamadı, acaba diyorum az mı benzin koydurdum yoksa gösterge mi sorunlu onu anlayamadım Su Akordiyon metal zımbırtıyı bende bir kontrol edeyim, hiç anlamıyoz motordan felan ama dediğiniz gibi sıkılmadan baştan sona okumak gerek şu forumu, sayenizde biraz biraz anlar hale geliriz, çok sağolun üstad yoruyoz sizleride

BathoryAria temenni ve önerilerin için çok sağolasın arkadaşım, allaha şükür başladım artık trafiğe çıkmaya, hiç endişem felanda kalmadı, çok rahatım kullanırken, zaten Giresundayım, trafik İstanbuldaki gibi çok yoğun değil buralarda, güzergahımda 2 km lik bir mesafe, yemeklerde ve akşamları evden işe, işten eve, açıkçası alıştım motora ve kışın aynı mesafeyi yürümek koyacak gibi geliyor
    bizim depolar ortalama 18-19 liralık benzin alır. az olurmu tam kararında almışsın benzini ama sanırım senin benzin şamandırasında problem var. yada göstergede. servisin halledeceği bi şey. göster yaparlar. keyifli sürüşler.

Motosikleti
    Asya 125 T
    bizim depolar ortalama 18-19 liralık benzin alır. az olurmu tam kararında almışsın benzini ama sanırım senin benzin şamandırasında problem var. yada göstergede. servisin halledeceği bi şey. göster yaparlar. keyifli sürüşler.
    Parkettiğim yer servisin önü, park yeri bulamayınca oraya bırakmak zorunda kaldım Biraz yoğunlar bu aralar, yarın söyleyeyim de şamandıraya bir baksınlar, Bu arada üstad forumu incelerken wd40 denen herkesin mucize ürün dediği mamulden hepsiburada dan sipariş verdim, metal aksamda bazı yerlerde paslanma var oralara sıkayım diyorum biraz, birazda nikelajlara parlaması için, birazda evde kapılara faydası olur sanırım, siz denediniz mi acep o ürünü...
    Olcay DAĞLI

Motosikleti
    Parkettiğim yer servisin önü, park yeri bulamayınca oraya bırakmak zorunda kaldım Biraz yoğunlar bu aralar, yarın söyleyeyim de şamandıraya bir baksınlar, Bu arada üstad forumu incelerken wd40 denen herkesin mucize ürün dediği mamulden hepsiburada dan sipariş verdim, metal aksamda bazı yerlerde paslanma var oralara sıkayım diyorum biraz, birazda nikelajlara parlaması için, birazda evde kapılara faydası olur sanırım, siz denediniz mi acep o ürünü...
    Hocam WD40 süper bir ürün ben kullanmasamda ne kadar iyi olduğunu biliyorum bir çok kişi aldı kullandı o üründen şiddetle tavsiye ederim yalnız ön fren diskine falan temizlemek için sıkma frenler tutmuyor bir süre.

Motosikleti
    kymco ck
    merhaba aden ben zn ye 1 kere bindim çok tuhaf geldi alacaksan bir kaç motor denemende yarar var kullanabilirsen vitesli daha iyi hakimiyet yol tutuş falan

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim hocam kış geliyor artık herkes motoru depoya kaldırmaya başladı. bende inatla biniyorum hala. ama bu haftasonunda itibaren kaldırıcam heralde bende. motoru en son satılığa çıkarmıştın. ne yaptın? bunca zamandır neredesin?

1 ay kadar oldu satalı netten sattım üniv. öğrencisi bi çocuk gelip götürdü boncugumu bi de kız arkadaşıyla geldi ki sorma asıl ona bozuldum.. ben aylarca bizim hatunu ikna edemedim arkama bindirmeye üstüne üstlük bi de baskı gördüm satmak için bi de baktım çocuk gelmiş kız arkadaşıyla neyse artık nasip kısmet yine de niyetim var mayıstan sonra inşallah .. ertan düğünümde konvoyun başını çekersin artık mayısta havalar ısınmış olur bak mayıs 15 hiçbiyere söz verme şimdiden söylüyorum
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...

Motosikleti
    Asya 125 T
    Alıntı BathoryAria adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam WD40 süper bir ürün ben kullanmasamda ne kadar iyi olduğunu biliyorum bir çok kişi aldı kullandı o üründen şiddetle tavsiye ederim yalnız ön fren diskine falan temizlemek için sıkma frenler tutmuyor bir süre.
    Eyvallah hocam, hala tedarik sürecinde görünüyor hepsiburada da, bakalım bekliyoruz, bazı vidalarda paslanmalar mevcut onlara gelir gelmez sıkayım diyorum, bu arada benim yakıt göstergesinde sorun yokmuş, bugün 10 Tl lik daha benzin koyayım dedim baktım ibre yarıya geldi, bir oh çektim bide off, zira 15 tl lik benzin koymuştum, depomu delik acaba
    Olcay DAĞLI

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 ay kadar oldu satalı netten sattım üniv. öğrencisi bi çocuk gelip götürdü boncugumu bi de kız arkadaşıyla geldi ki sorma asıl ona bozuldum.. ben aylarca bizim hatunu ikna edemedim arkama bindirmeye üstüne üstlük bi de baskı gördüm satmak için bi de baktım çocuk gelmiş kız arkadaşıyla neyse artık nasip kısmet yine de niyetim var mayıstan sonra inşallah .. ertan düğünümde konvoyun başını çekersin artık mayısta havalar ısınmış olur bak mayıs 15 hiçbiyere söz verme şimdiden söylüyorum
    inş ibrahim hayırlısı olsun. gözün aydın günüde almışsınız. sevindim. motor tecrüben olmuş oldu böylelikle işte fenamı. belki ileride kız arkadaşının fikirleri değişir beraber daha büyük bir chopper falan alıp tatile gidersiniz. süper olur. bence bunun düşüncesi bile çok keyifli.

Eyvallah hocam, hala tedarik sürecinde görünüyor hepsiburada da, bakalım bekliyoruz, bazı vidalarda paslanmalar mevcut onlara gelir gelmez sıkayım diyorum, bu arada benim yakıt göstergesinde sorun yokmuş, bugün 10 Tl lik daha benzin koyayım dedim baktım ibre yarıya geldi, bir oh çektim bide off, zira 15 tl lik benzin koymuştum, depomu delik acaba
    motorun rodaj evresinde çok yaktığını biliyorum ama 15 liralık benzine göstergede bir kıpırtı olmaması çok ilginç. rodajda ne kadar yakıyor bilmiyorum ama şu an benimki uzun yolda 0,09 kuruş, şehir içinde ise 0,11 kuruş yakıyor. tekrar sorun çıkarırsa yine konuşursun servisle. servisten sonuna kadar istifade etmeni tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar ben bugün üye oldum foruma. mondial 125 zn almayı düşünüyorum motorun şekli çok hoşuma gidiyor. geçen sene b sınıfı ehliyet aldım. bu motor için a2 ehliyet şartmı yoksa b olması yeterlimi. yeni bir kanun çıkmış galiba belli bir cc ye kadar olanlarda b sınıfı ehliyet yeterliymiş konu hakkında bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum..

Motosikleti
    Alıntı emre417 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ben bugün üye oldum foruma. mondial 125 zn almayı düşünüyorum motorun şekli çok hoşuma gidiyor. geçen sene b sınıfı ehliyet aldım. bu motor için a2 ehliyet şartmı yoksa b olması yeterlimi. yeni bir kanun çıkmış galiba belli bir cc ye kadar olanlarda b sınıfı ehliyet yeterliymiş konu hakkında bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum..
    Merhaba, 125 cc ve altı motorlar için yeni bir kanun çıkıcak söylentisi vardı fakat hikayeye döndü sanırsam böyle bir kanunun çıkması için ilk önce TBMM den geçmesi lazım evet motosiklet için a2 sınıfı ehliyet şart a2 sınıfı ehliyeti aldığın zaman tek bir ehliyet belgen olucak b+a2 diye bu ehliyet ile hem araba hem de motosiklet kullanabilirsiniz.

Motosikleti
    Asya 125 T
    20 tl ye yaklaşık 100 km. Rodaj süresi için normal midir ?
    Olcay DAĞLI

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    20 tl ye yaklaşık 100 km. Rodaj süresi için normal midir ?
    ben rodaj yapmadım ama genel olarak bana fazla geldiğini söyleyebilirim. yakıt tüketimini etkileyen bir sürü etken vardır. lastiklerin hava basıncı, karbüratör ayarı, devirsiz kullanım, ani kalkışlar, şehir içi kullanım yada şehir dışı kullanım gibi.

rodajın bitsin servis karbüratör ayarını yapar mutlaka ondan sonra tekrar konuşuruz çok yakıp yakmadığını. rodajını bitirmiş bizim motosikletler şehir içi 10-11 kuruş, uzun yolda da 8-9 kuruş civarlarında yakmaktadır.

serkan-17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) - yamaha ybr (siyah)
    ben rodaj yapmadım ama genel olarak bana fazla geldiğini söyleyebilirim. yakıt tüketimini etkileyen bir sürü etken vardır. lastiklerin hava basıncı, karbüratör ayarı, devirsiz kullanım, ani kalkışlar, şehir içi kullanım yada şehir dışı kullanım gibi.

rodajın bitsin servis karbüratör ayarını yapar mutlaka ondan sonra tekrar konuşuruz çok yakıp yakmadığını. rodajını bitirmiş bizim motosikletler şehir içi 10-11 kuruş, uzun yolda da 8-9 kuruş civarlarında yakmaktadır.
    hocam şimdi yanlış dediniz işte bizim bu meretler şehir dışında daha fazla yakmaktadırlar küçük hacimli sürekli gazda gidiyorsun ve yanından arabalar sinek kaydı geçiyor uzun yol motoru olmadığından dolayı şehir dışına çıkmanızı tavsiye etmem şehir içi kullanım motoru scooterlardır zaten

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı serkan-17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam şimdi yanlış dediniz işte bizim bu meretler şehir dışında daha fazla yakmaktadırlar küçük hacimli sürekli gazda gidiyorsun ve yanından arabalar sinek kaydı geçiyor uzun yol motoru olmadığından dolayı şehir dışına çıkmanızı tavsiye etmem şehir içi kullanım motoru scooterlardır zaten
    hehe doğru tabi. bi kere istanbul izmit yapmıştım git gel 150km civarı o verilere göre söyledim şehir dışı diye. ortalama 60-70km hız.
    arada istanbul içide yapıyorum şöyle 70-80km civarı o zamanda verdiğim değerlerde yakıyor yaklaşık. fikir olsun diye verdim.
    neyse..
    nasılsın serkan biniyormusun motora. benimki 1 haftadan fazladır depoda. heralde bi daha çıkaramam havalar böyle giderse.

serkan-17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) - yamaha ybr (siyah)
    hehe doğru tabi. bi kere istanbul izmit yapmıştım git gel 150km civarı o verilere göre söyledim şehir dışı diye. ortalama 60-70km hız.
    arada istanbul içide yapıyorum şöyle 70-80km civarı o zamanda verdiğim değerlerde yakıyor yaklaşık. fikir olsun diye verdim.
    neyse..
    nasılsın serkan biniyormusun motora. benimki 1 haftadan fazladır depoda. heralde bi daha çıkaramam havalar böyle giderse.
    sağolun iyiyim sizleri sormalı. valla yaz kış demeden biniyorum motoruma şuan arka varyatörüm dağıldı dizel gibi çalışıyor motor kıyafetinz varsa soğuk fazla işlemiyor birazda kiloluysanız benim gibi yağ tabakası sıcakta tutuyor

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler