evet arkadaşlar uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Fakat, fırsat buldukça sizi okuyor ve takip etmeye çalışıyordum. yeri geldi arkadaşlarımızın küçük çaplı seyahatleri anlatıldı, yeri geldi küçük kazalar anlatıldı ve atlatıldı, hatta yeri geldi seçim zamanları referandumla ilgili politik olaylar konuşuldu.. ama hepsini okumak ayrı bi keyifdi doğrusu. Biz 125 Zn ve As 125 t kullanıcılarının tek bir çatı altında bu dialogları kurması çok sevindirici ve heyecan uyandırıcı doğrusu.. lafı fazla uzatmadan konuya geçmek istiyorum;
Yıllardan beri okul, iş hayatı, maddi, manevi sebepler derken uzatıp da uzattığım şu yolculuğa artık bu sene başlamaya karar verdim. ilk başlarda otostopla denemeyi düşündüğüm bu yolcuğu, 22 Mayıs - 22 temmuz arası 125 Zn ile yapmaya karar verdim. ve şu 6 aydır resmen bu seyahat için değim yerindeyse yanıp tutuşuyorum.. sürekli haritada rota çiziyiorum, gidecek olduğum yerleri işaretliyorum.. İzmir'den başlayıp Ağrı (Doğubayazıt)'da noktalanacak bu uzun yolculuk için yaklaşık 45 günümü gerekirse 2 ayımı feda etmeme sayılı zamanlar kaldı. altta'da gördüğünüz üzere güzergah kısmen bu şekilde belirlenmişdir.
yapacağım yolculuk dediğim gibi 45 gün veya 2 ay ortası bir süre sürecekdir. dönüş Tatvan'dan yapılacak Motorumla değil, Trene yükleyip öyle geri döneceğim.. 45 gün sürmesinin sebebi ise hergün 60-70 Km'de bir tarihi ve turistik özellikle arkeolojik yerlerde vereceğim kamplar olacakdır.. kısa süreli seyahatlerin sebebi ise motorum ve benim yorulmamam, şişmemem gerektiği.. her 1000 Km'de bir bulunduğum yerde iyi bir bakım yaptırmam gerektiğini düşünüyorum. ortalama 3000 km civarı bir yol kat edeceğim otoban veya benzeri bir yol gerektiğince kullanmak istemiyorum daha once keşfedilmemiş köy, kasaba gibi yerlerden rotama ulaşmayı düşünüyorum bu sebeple 3500 km'yi gözden çıkarmış bulunmaktayım. muhtemelen yakıt için harcayacak olduğum para 400 lira civarı. 500ü geçmeyeceğini tahmin ediyorum.. 4-5 gün'de bir 20 -25 lirayı geçmeyen küçük pansiyon tarzı yerlerde, diğer günlerde ise çadırımda konaklamayı düşünüyorum.. yakıt harici +1000 -1250 lira ile yola çıkacağım sanırım.. bu gezimin amacı, öncelikle, Özgürlüğümü doyasıya ve yalnız yaşamam, diğeri ise eski uygarlıkları yakından hissetmem ve en son ise, güneydoğu anadolu'nun gerçek yüzünü görmek istemem ( ki bu yüzden otobanları kullanmak yerine köyleri kullanmayı tercih ediyorum)
Bu yolculuk için iş yerimden istifa mektubumu bile hazırladım. kimileri Manyaksın sen, kimileri paran yetmez yapamazsın, kimileri doğu tehlikleidir, Kimileri yollar tehlikelidir, kimileri o motorla gidilmez diyor.. ama kimin ne dediği umrumda değil.. bu yolculuk Allahım nasip ederse ucunda ölüm olsa dahi yapılacakdır! çünkü yapmazsam inanın gözüp açık gidecek..!
Sizden isteğim bu konu hakkında fikirlernizi paylaşmanız ve motorla ilgili dikkat etmem gereken unsurları söylmeniz..
.