arkadaşlar selamlar herkese.
dün bujinin hafif yağlandığını fark ettim.
bu neden olur ?
arkadaşlar selamlar herkese.
dün bujinin hafif yağlandığını fark ettim.
bu neden olur ?
A.s hocam bu linkten yararlı bilgiler alabilirsin diye düşündüm;
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-yaglanir.html
yağlanma değildir dostum o kararmadır fotoğrafı varsa gösterebilirsen yardımcı olayım benimö motorum yağ yakıyor bujinin ucunda topak topak yağ birikiyor yağ odur bu arada artık 5-40 full sentetik yağ kullanmıyorum direk patates kızartması yağı döküyorum motor böylede gidiyor
merhaba 125 zn kullanıcıları ve hayranları!
henüz kullanıcı değilim fakat senelerdir hep bir motosiklet istemişimdir. bu konuda fazla bilgili değildim yine de son birkaç ayda forumları deli gibi takip eder oldum. önceleri bir chopper düşünüyordum çünkü scooterlara yol tutuş açısından güvenemedim. ancak henüz ehliyetim yok ve ilk motosikletim kolay kullanılabilir olmalı acemiliğimi atmam gerek.
uzun araştırmalardan sonra mondial 125 zn'ye resmen vuruldum. klasikleri çok severim ve tarz olarak zn şirinden öte oldukça karizmatik.
deneyimli olan kullanıcılara ve acemiliğini zn de atmış arkadaşlara sormak istiyorum. zn acemiliğimi atmak için iyi bir tercih mi? biraz boylu posluyumdur genel olarak kullanım açısından sorun olmuyor diyorlar ama kilo boy bu modelde etkili olur mu (özellikle bir acemi için)? şehir içi trafikte ve işe gidip gelirken kullanmak istiyorum. fiyat performans ve elbette tarz olarak bu model bana ideal gibi geldi kullanıcılar bu konuda ne düşünüyorlar merak ediyorum.
zn i ehliyeti aldıktan sonra almak daha mantıklı biliyorum ama sınava girmek için sürüş deneyimi de kazanmam gerek bu konuda kurslar etkili oluyor mu? etrafımda motosikleti olan yok kursa gitmeden pratik yapmam imkansız ama ehliyetten önce alacak olursam da otoparkta yatacak araç. semt itibariyle ücretli otoparka koymam gerekecek çünkü :(
bu arada 125zn i ikinci el almayı düşünüyorum fiyatı makul olmalı. aranızdan motorunu satacak olan (ya da satacak olan kişiyi tanıyan olursa) özel mesajla aracı olursanız sevinirim ben de bu uğurböceklerinden birine sahip olmuş olurum sayenizde. dediğim gibi fiyatın makullüğü benim için önemli. aslında kırmızı istiyorum resmen bir uğurböceği gibi ama siyah da oldukça klasik ve güzel duruyor. yine de trafikte farkedilme açısından kırmızı daha uygun bir tercih sanırım.
bilgilendirecek olanlara şimdiden teşekkür ederim. keyifli sürüşler.
aden, hoş geldin aramıza.
kullanım açısından hiç endişe etme. bende oldukça iri olduğum halde hiç bir sıkıntı çekmedim.
acemiliği atmak için almıştım ama şimdi satmaya kıyamıyorum.
kesinlikle tavsiye ederim. son derece sağlam, kullanışlı ve keyifli bir motor zn.
bende çok uzun süre araştırdım, ama hem küçük cc den başlama hemde sehir içi kullanım avantajı açısından zn yi tercih ettim..
kırmızı benimki ve cok memnunum.
cok keyifli bir motor. hiç şüphe etme al bence.
bende bazen satsam büyütsem diyorum. daha 2600 km de ama inan ki kıyamıyorum o kadar cok bağlanıyor ki insan anlaamam sana
benimde ilk motorum zn. yaşım 30 ama yinede cocuklar gibi mutlu oluyorum üzerindeyken
bence hiç endişe etmeden al. ama tabiki herşeyden önce ehliyet.
kesinlikle tavsiye etmiyorum ehliyetsiz motor sahibi olmanı. alınca illa ki canın kullanmak isteyecek, o kadar çekici çünkü zn alsam ehliyet alana kadar garajda dursa diyorsun ama mümkün değil illa ki kullanıcaksın
Allah korusun, çok dikkatli olmak gerek.
kısacası ilk başlayan için, yıllarca motor kullanan için, küçük cc isteyen benim gibi iri yarı adamlar için, tasarrufu sevenler için, geçiş motoru olarak düşünenler için, benim elimden iş gelmez fazla bakım yapıp uğraşamam diyenler için, benim elimden her iş gelir farından yağına kadar her şeyini kendim yaparım diyenler için, içinde motor aşkı olan herkes için bence zn alınabilecek en keyifli ve en hesaplı motor
%100 tavsiye ediyorum.
ama ikinci el alırken cok dikkat etmek gerek.
kıymetini bilmeyen birinin kullandığı motor cok kısa sürede bitiyor.
Hoşgeldin aden arkadaşım ismini öğrenelim öncelikle;
Ben burada yazılan eski sayfaları yarım yamalak okuyarak giriştim bir Asya Motor AS-125t aldım.Bütün parçaları aynı Mondial ve diğer markalarla. Bende acemiliği mi atmak için heves edip aldım bu motoru ve sonra yarı parasına satmaktansa hiç satmam dedim öylede üstünden inmiyorum artık. Abimin motorları hep değişti genelde abimin motorlarını kullandık ve bu acil durum motoruydu ilk başlarda sonra benim vitesli motorlardan sıkılmam üzerine evet sürekli vites değiştirmek insanda sıkıntı yaratıyor ama zevklidir vitesli motor (kısaca kullanıp sattıklarım ; as 125 t , cbf 150 , vn800.Şuanda kullandıklarım vitesliden bıktığımdan rahatlık artık as-125 t ve an400 burgman ) . Ucuz fiyata alınabilecek en güzel motorsiklet ama genelde motorsiklet tamircileri bu motordan fazla anlamıyor ve uğraşması zor motor diyor çevrene baktığında fazla olmadığını görebilirsin bu motordan.Bu arada 1.80 boy ve 90 kiloyum ben ve gene aynı boyda ve kiloda olan arkadaşımı motor rahat rahat götürmekte .Gerekli bakımını yaptıktan sonra çin-japon-italyan-alman bütün motorların sağlam olduğuna inanan bir insanım.biraz uzun yazmışım okuması güç ama 2. el alacapım demişsin motoru almadan önce bir ustaya mutlaka göster ve hatta adama söyle motorun koltuğunun olduğu yeri çıkarttır üst tarafınada bak motorun yağ- pas vb. ha bu arada çamurluğu var mı yok mu iyi bak motora çamurlukları çok çabuk kırılıyor ve bulması oldukça zor.neyse benden bu kadar ama bu motoru gören bir daha bakıyor dışı seni içi beni yakar tabiriyle alınacak bir motor ben ehliyete yazıldım ve ehliyet kursu bana hiçbir şey öğretmedi abim sayesinde öğrendim motor kullanmayı. ehliyet kurslarına buradan bir kucak dolusu çiçek gönderiyorum ve öpüyorum... motoru ehliyetin elindeyken al kmsine bakma segman piston krank taş çatlasın 350- 400 lira en fazla vereceğin bu paradır bundan yukarı çıkmaz motorun masrafı eğer ustalar daha fazla paraya tamir etmek isterse 2. el başka motor alıp birleştir yedek parça yap parçalarını tek tek satsan zaten o parayı elde edersin
Hoşgeldin aramıza forumdan mavi prens nickli arkadaş Kırmızı Znsini satıyor çok temiz bir motoru var bu da linki bi bak istersen
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...32006655/detay
serkan hep beraber yedek parça yapmak için ikinci el ölü bi zn mi alsak acaba
7 kişi birleşip zn ye mi girsek
olur val benim için problem yok benim bugün aktarmadaki bilye sıyırdı dağıldı motorda 100 lira masraf açtı diferansiyelin bütün yağı boşaldı usta 50 lirada motorun yağ yakma olayını yaparız dedi 150 liraya bugün ver yarın al dedi servise sorsam en az 300 lira ister 150 lira verdikten sonra sizde verin alalım bir ölü zn bana gerekli olan parça belli gerisi sizin olsun foto isterseniz paylaşabilirim
Arkadaşlar 5 oldu tirbütör kapağimidır nedir çatlıyo hep motoru 150cc yaptıktan sonra oldu fakat sonra 150lik lede değişti o neden yapar bunu bıktım para bayılmaktan yarı motor parası harcadım şu motora off off..
Arkadaşlar herkese çok selamlar. elinde 125 zn için kullanım ve servis kılavuzu olan arkadaş var ise taratıp paylaşabilir mi acaba( biraz zahmetli bir işlem ama)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:41 ----------
Ben yabancı bir sitede (50 cc 4 zamanlı) çin scooterlar için servis ve kullanım klavuzu buldum pdf formatında iş görürmü bilmem ama
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:44 ----------
bahs ettiğim dökümanda yararlı bilgiler var örnek vermek gerekirse; akü bağlantısını sökerken her zaman ilk eksi kutubu, takarken de her zaman ilk artı kutubu bağlamak gerekir. vb.
debriyaj balatası tozlanması diye bi sorun varmış sanırım genel olarak scooterlarda, bu konuda bilgisi olan var mı?
tedavisi nedir hocam ?
ben becerebilir miyim
hocam bu videoda bişeyler yapıyo adam yayını falan değiştiriyo. bu bu bahsettiğimiz yer.
http://www.youtube.com/watch?v=gxphU...eature=related
ARKADAŞLAR MOTORUM SATILIK, DENİZLİDEN İLGİLENEN ARKADAŞLAR OLURSA İLAN DETAYLARINDA BELİRTİLEN TELEFONDAN BANA ULAŞABİLİRLER..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...34534536/detay
@ertanos hocam eyvallah saol yaşadığım olay hevesimi kırmış değil hatta iyi bişey değil biliyorum ama motorumu sürmeye aynen devam ediyorum motoruma 1 talip çıktı bile haberleşicez en kısa zamanda bayramdan sonrada kafamdaki motoru alıcam, daha önceki sayfalarda da bahsetmiştim Hyosung GT250R alıcam. Tahminim beni baya uzun bi süre idare edicek inşallah, en kısa zamanda da ehliyetimi alıcam, yazın uzun yol yapmayı planlıyorum ama bizim ufaklıktanda ayrılcağım için üzülmüyor değilim..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:36 ----------
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...34534536/detay
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)