Motor vergisi MTV aydan ayamı veriliyor seneden seneye mi fiatıyla birlikte yazarmısınız bi de hangi benzini kullandığınızı yazarmısınız.
Motor vergisi MTV aydan ayamı veriliyor seneden seneye mi fiatıyla birlikte yazarmısınız bi de hangi benzini kullandığınızı yazarmısınız.
satıyom benim kırmızı böcüğü haberiniz ola çok çok temiz ha )) http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...32006655/detay
[COLOR="Blue"][B][I][U]Asfalta yakın olmayı seviyorum :) hatta eğilip öpesim geliyor :cherry:[/U][/I][/B][/COLOR]
arkadaşlar hafta sonu motoru kompe kapaklarını söküp tekrar birleştirmeyi düşüüyorum çünkü titreşimden dolayı vida ve somun kaybı yaşamaya başladım sizce ne kadar sağlıklı olur
Hocam hayırlı satışlar öncelikle fakat siperlik yakışmıyor bizim motorlara chopper olsa tamam diycemde siperliği çıkarsan yan çantalar ile beraber motor daha güzel gözükücektir eminim ben motoru aldığım zaman hiçbir eklenti yapmıcam siperlik çanta vs vs orjinal kalıcak motor.
Arkadaşlar herkese çok selamlar, aranıza yeni katıldım çok faydalı bilgiler edindim... Fakat acil yardıma ihtiyacım var; 10 w- 40 scooter yağı aldım fakat miktar konusunda tereddütüm ( motora koymam gereken yağ MİKTARI hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim) herkese güvenli sürüşler..
drivesafe14 hoşgeldin aramıza
750 ml yağ koyman yeterli motoruna.
kolay gelsin.
Hoşbulduk.Cevabınız için çok teşekkürler...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:16 ----------
Bir sorum daha olcaktı, gaz kütüğünde çeyrek tur kadar belkide yarıma yakın boşluk var bu normal mi sizce?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:18 ----------
95 oktan kurşunsuz
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:21 ----------
Arkadaşlar az önce mondialin teknik servisi ile görüştüm (web adreslerindeki numaradan) orda ki arkadaşta 750 - 850 ml arası yağ miktarının makul olduğunu söyledi. Herkese çok teşekkürler.
3-4 sayfa geride anlatmıştım nasıl yağ değiştirildiğini 2 adet somunu var biri motorun altında diğeri sol tarafta ayaklığın orada 2sininde mutlaka açılması lazım aksi takdirde koyduğunuz yağ özelliğini kaybedecek içinde 50- 100 ml eski yağ kalmış olacak açmaz iseniz . 850 gr yağ konuyor açık yağ almayın + full sentetik yağ alın bizim motorlar hava soğutnalı olduğu için 300-400 dereceye çıkabiliyor sıcaklıkları su soğutmalı olsa 100 ü geçemiyor sıcaklık radyatör fanı başlıyor çalışmaya içindeki su soğuyor herkesin bildiği gibi eğer somunları bulamadıysanız foto ekleyebilirim iyi akşamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------
gaz kütüğündeki boşluk normal seviyededir gaz verip bıraktığında motor yavaşlamaya başlıyor ise normaldir eğer motor yavaşlamıyor normal gidiyorsa normal değildir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:09 ----------
hoşgeldin bu arada
serkan o dediğin ikinci somunun resmini koyarsan bilmeyen arkadaşların bulması daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.
yağ somunu büyük, onu bulup açmak kolay ama o dediğin ikinci somunu herkes bulamaya bilir.
tamam dostum yarın sabah çekerim fotolarını her ikiside 17 anahtarla açılıyorlar herkesin lokma takımı almasa bile bir cırcır bir uzatma birde 17 kafa alması şart yağ değişimi için tekrar söylüyorum eğer piston segman ömrünün uzamasını istiyorsanız FULL SENTETİK YAĞ alın iyi akşamlar
Yanlış anlamadıysam 10 w-50 lik bir yağ tavsiye ediyorsun, çünkü 10w-40 4T yağlar genelde kısmi sentetik oluyor diye biliyorum...
Arkadaşlar ne tür kask ve mont kullanıyorsunuz?
Ben parlak siyah full-face (daha güvenli) nitro kask ve dirsek bel omuz korumaları olan deri (daha sıcak tutuyor) bir mont kullanıyorum.
Bazen altındaki motora bak taktığın kaska monta bak gibilerinden imalı bakışlar olmuyor değil ama 50 km/h üzerinde bir hızla seyrederken istersen 125 cc ister 600 cc lik bir motordan düş farketmez bence...
marka vermek istemiyorum ama ben kendim castrol 5 -40 full sentetik yağ kullanıyorum motorsiklet araba fark etmiyor sarı renkli kutusu altın sarısı 1 lt si 24- 29 tl arası burada (yani bursada ) full sentetik koruma için gerekli piston segman değişir yoksa her 10 binde açık yağ alıp koyarsan motoru sıkıştırmadan belki açık yağ koyarak 15 binde gidebilirsin her 1000 km de değişiyor ya yağ ama motoru sıkıştırmadan gitmek çok zor trafikte malum motorların hızlarıyla arabalarınki arasında fark var basman gerekiyor hayli hayli çok büyük masraf değil ustasına göre değişiyor 125 tl ye olur diyende var 250-300 tl isteyende insafa gelmiş usta bulmak zor
[COLOR="Blue"][B][I][U]Asfalta yakın olmayı seviyorum :) hatta eğilip öpesim geliyor :cherry:[/U][/I][/B][/COLOR]
resimleri koyuyorum 17 anahtarla açılıyor ikiside
bu fotoda sol yandaki somun pullu bir vida sarı renkli kırmızıyla işaretledim
tekrar sol tarafın görünüşü tek bir somun buradan ilk başta açarsanız 700 gram felan yağ çıkar
burada motorun sağ tarafında altında yağ tapası var bu tapayı açtığımızda bir adet yayla bir adet süzgeç çıkacak o süzgeç filtre görevi görüyor her yağ değişiminde illa 2 kapakta açılmalı yan taraf ve bu tapa o çıkan süzgeçide temizlemek lazım
tekrar aynı tapa alttan
motorun altından yağ tapası görünüşü
serkan teşekkürler.
cok güzel bilgiler bunlar eline sağlık
Çok teşekkürler fotoğraflar için eline sağlık...
rica ederim unutmayın motor yağı motor çalıştırılıp gezildikten sonra değiştirilir yani motor sıcakken soğukken değiştirirseniz ya segmanlarda problem oluşur yada motor kitlenir motor sıcakken değiştirilir yağ bilmeyenler için söyleyeyim ben bilenler biliyordur zaten
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)