Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    serkan-17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) - yamaha ybr (siyah)
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam dostlar,

serkan, emme manifoltunda herhangi bir delik yada yırtılma yoktu benim gördüğüm kadarıyla.
    içi zatren çelik boru. mümkün değil delinmesi, anca bağlantı yerlerinden belki hava alabilir.
    şimdilik sorun yok iyi çalışıyor.

far olayına gelince.
    arkadaşlar, simetrik ve h4 lü far yoktu. bu farlar bizim zn nin üzerindeki orjinal farlar gibi, camı ayrı yuvası ayrı şekilde değil.
    tek parça,
    yani ön cam kısınla, ampül yuvası birbirine fabrika cıkısı sabitlenmiş.
    sorduğum satıcıda simetrik ve h4 yok dedi.
    daha öncedende anlatıldığı gibi asimetrik desenli far camlarıda ışıgı cok fazla dağıttığı için hiç bir işe yaramıyor.
    motorun şimdiki hali far düğmesini açınca uzun olarak farlar yanıyor.
    tek fark sellektör yapamıyorum, ama eskiden yaptığımdada sadece psikolojik tatmin sağlıyordu farlar o kadar güçsüzdü ki benden başka kimsenin haberi olmuyuyordu zaten sellektör yaptığımdan
    ben bütün fazları yani + uçları birleştirip bağlamıştım.
    birazdan motorun başına gidip sadece tek fazla yeniden bağlayacağım.
    gerçekten cok kullanışlı.
    tavsiye ediyorum arkadaşlar hepinize.

dostum bu emme manifoltunun aşağı tarafı çelik orada bir problem yok zaten oradan yukarı doğru çıktığında büküm yerinde yada tam kelepçenin oralarda delinme oluşuyor zaten benim en son değiştirdiğimde komple kopmuştu boğazdan.motorunun çalışması normale dönmüştür artık di mi bir problemin var mı birde benim değiştirdiğim gibi benzin filtrenin şeffaf olmasını şiddetle tavsiye ederim çünki güvenmediğin bir benzinciye kaynamak için hakkın olur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:09 ----------

linkide burada

BENZİN FİLTRESİ

http://www.resimupload.com/ds407198684_000_0283.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    benim kafama takılan bi konu var.
    benim cıkarttığım ampül 35 w, taktığım 55 w.
    3 tane kablodan elektrik geliyor, 2 tanede nötr bağlı.
    ben bunları tek + ve tek - ye indirsem, ısınma artmaz mı? böyle bağlı olduğunda binen yük azalmış olmuyor mu? yoksa tek bağlamak daha mı sağlık lı?

Motosikleti
    znu 125
    arkadaşlar, motoru orta sehpaya alıp alıp çalıştırdığımda arka teker yavaş yavaş dönüyor. cok yavaş bi şekilde dönmeye devam ediyor. bunun sebebi nedir ?

Motosikleti
    kymco super 8
    @kerem182 rolanti ayariyla ilgili benimde donuyo biraz yusek ayrin sanirim okadar donmesi bi sorun yaratmaz

Motosikleti
    znu 125
    teşekkürler okan.
    kavrama yada debriyajla ilgili bi sorun değil yani.

Motosikleti
    kymco super 8
    teşekkürler okan.
    Eger freni brakinca gitmeye calisiyorsa biraz dusur debriyajdan olucagini sanmam eger ole bi sorun olsaydi cekiside etkilerdi ve bunu ilk sen hissederdin sallanirdi motor motor sicakken rolanti vidasiyla oyna bide eger km coksa subab ayari yaptir motorun inanilmaz kendine gelio

Motosikleti
    125 Zn
    motorunun rolanti ayarını sende kısabilirsin koltuk altında ayarı var. ama çalışırken çok yavaş kısman veya açman gerekir.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

bu gün motoruma kavuştum

daha ilk 2 saatte kendime güvenim geldi..kdıköy gibi yerde acıbademe falan çıktım...fazla dikkatli olmak biraz gerdi beni ve yeni salı pazarının önündeki cadde de fikirtepe de,aynaya bakarken önde aniden duran taksiye çarptım..şükür düşmedim motordan..ön çamurluk çatladı ve taksinin sarı boyası çamurluğumda kaldı..silince çıkar..

o an korkmadım desem yalan olur..ehliyetimde henüz yok..ama o an korkumu abartsam,bir daha motora binmezdim..şu an çıkıcam yine pratik yapacağım ara yollarda...baktım bana göre değil motora binmek,o zaman satarım..ama keyif alarak kullanacağıma inanıyorum...

herkeze keyifli sürüşler..
    xbox360-psp-wdtvlive-olmazsa olmaz...

Motosikleti
    GT 250 R
    Alıntı enesemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu gün motoruma kavuştum

daha ilk 2 saatte kendime güvenim geldi..kdıköy gibi yerde acıbademe falan çıktım...fazla dikkatli olmak biraz gerdi beni ve yeni salı pazarının önündeki cadde de fikirtepe de,aynaya bakarken önde aniden duran taksiye çarptım..şükür düşmedim motordan..ön çamurluk çatladı ve taksinin sarı boyası çamurluğumda kaldı..silince çıkar..

o an korkmadım desem yalan olur..ehliyetimde henüz yok..ama o an korkumu abartsam,bir daha motora binmezdim..şu an çıkıcam yine pratik yapacağım ara yollarda...baktım bana göre değil motora binmek,o zaman satarım..ama keyif alarak kullanacağıma inanıyorum...

herkeze keyifli sürüşler..
    hayırlı olsun en başta evet çok dikkat gerektiriyor. hem aynalara bakmak hem öne bakmak :D her yerden araçlar çıkıyor çünkü.. bugün bende 40 km lik bir yol yaptım.. ara sokaklardan sonra ilk defa trafik de kullandım :D nasıl yapcam nasıl etcem diye düşünürken bir cesaretle koyuldum yola :D kazasız belasız yaptım işlerimi :D sonra şirkete geçtim motoru da orada bıraktım akşam en azından güvenlik görevlilieri var orada emin ellerde motorum :D ama özledim :( sabah olsunda göreyim diye bekliyorum sabırsızlıkla :D korkunu abartmadığın çok iyi olmuş daha yeni almışşın motoru ilk saatlerden vaz geçmek olmazdı

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı Güray* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun en başta evet çok dikkat gerektiriyor. hem aynalara bakmak hem öne bakmak :D her yerden araçlar çıkıyor çünkü.. bugün bende 40 km lik bir yol yaptım.. ara sokaklardan sonra ilk defa trafik de kullandım :D nasıl yapcam nasıl etcem diye düşünürken bir cesaretle koyuldum yola :D kazasız belasız yaptım işlerimi :D sonra şirkete geçtim motoru da orada bıraktım akşam en azından güvenlik görevlilieri var orada emin ellerde motorum :D ama özledim :( sabah olsunda göreyim diye bekliyorum sabırsızlıkla :D korkunu abartmadığın çok iyi olmuş daha yeni almışşın motoru ilk saatlerden vaz geçmek olmazdı
    enesemre öncelikle geçmiş olsun. alışırsın zamanla merak etme.

güray sanırım sen daha önce kapının önünde bırakanlar motorları için ne gibi önlemler alıyor gibi bir soru sormuştun; benim ve çoğu arkadaşımızın kapalı garajı var.
    motoru evine sabitleyebileceğin bir direk gibi bi şey varsa kalın bakla zincirler var kilo ile satılanlar hani onlardan al şöyle 2 metre civarı birde kalın bir kilit. bu epey bi caydırıcı olur ama tek başına yetmez. benim motorda fabrika çıkışı alarm var sitedeki çoğu arkadaşımızda taktırdı sende taktır çok ama çok faydasını göreceksin. önümüz kış. motoru yağmur görmeyen bir yere koysan sanırım dahada faydalı olur sürekli yağmur altında metal bölümler çok çabuk pas tutar.
    keyifli sürüşler.

Motosikleti
    teşekkürler okan.
    selam dostum senin problemin yüksek rolanti resimdeki işaretlediğim yeri saat yönünde sola doğru çevireceksin ve sorunun ortadan kalkacak bu arada çok çevirme ama çeyrek tur attırman yeterli iyi akşamlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:41 ----------

Alıntı ertanos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    enesemre öncelikle geçmiş olsun. alışırsın zamanla merak etme.

güray sanırım sen daha önce kapının önünde bırakanlar motorları için ne gibi önlemler alıyor gibi bir soru sormuştun; benim ve çoğu arkadaşımızın kapalı garajı var.
    motoru evine sabitleyebileceğin bir direk gibi bi şey varsa kalın bakla zincirler var kilo ile satılanlar hani onlardan al şöyle 2 metre civarı birde kalın bir kilit. bu epey bi caydırıcı olur ama tek başına yetmez. benim motorda fabrika çıkışı alarm var sitedeki çoğu arkadaşımızda taktırdı sende taktır çok ama çok faydasını göreceksin. önümüz kış. motoru yağmur görmeyen bir yere koysan sanırım dahada faydalı olur sürekli yağmur altında metal bölümler çok çabuk pas tutar.
    keyifli sürüşler.
    ertanos dostum güzel demişsinde en önemli şeyi unutmuşsun fren diskine disk kilidi almalısın bu arada bu motorların direksiyon kilitlerini kırmak çok kolay genelde hafif bir boşluk var zaten iyi akşamlar

Motosikleti
    GT 250 R
    Alıntı serkan-17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    keyifli sürüşler.

ertanos dostum güzel demişsinde en önemli şeyi unutmuşsun fren diskine disk kilidi almalısın bu arada bu motorların direksiyon kilitlerini kırmak çok kolay genelde hafif bir boşluk var zaten iyi akşamlar

bilgi için teşekkürler arkadaşlar şimdilik arka bahçede duruyor zaten apartmanın kapalı garajı var fakat arkabahce oldugu için gerk duyulmuyordu kullanılmaya. fakat garajın kapı kilidini ayarladıktan sonra benimde o konuda sorunum kalmayacak. garajı ayarlayana kadar şirkete bıraktım motoru :D orda şu an çok daha güvende. asıl merak ettiğim bir yere gidince ne yapıyordunuz bugün park ettim birr ara bi geldm motor yok dedim noldu :D kaldırıma koymuslar motoru kamyon yanastırmıslar :D hafif oldugu için hemen itilio :D
    fren diskine disk kilidi bu durumlarda güzel bir çözüm

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı Güray* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilgi için teşekkürler arkadaşlar şimdilik arka bahçede duruyor zaten apartmanın kapalı garajı var fakat arkabahce oldugu için gerk duyulmuyordu kullanılmaya. fakat garajın kapı kilidini ayarladıktan sonra benimde o konuda sorunum kalmayacak. garajı ayarlayana kadar şirkete bıraktım motoru :D orda şu an çok daha güvende. asıl merak ettiğim bir yere gidince ne yapıyordunuz bugün park ettim birr ara bi geldm motor yok dedim noldu :D kaldırıma koymuslar motoru kamyon yanastırmıslar :D hafif oldugu için hemen itilio :D
    fren diskine disk kilidi bu durumlarda güzel bir çözüm
    evet serkan'ın dediği gibi disk kilidide bi alternatif tabi. alarmlı disk kilitleri var onlara bakabilirsin.
    alarmı şu açıdan tavsiye ettim. ben bi yere bıraktığım zaman kimse elini süremiyor. car car ötmeye başlıyor hemen. zırt pırt arkamı dönüp nooldu motor diye bakmak zorunda kalmıyorum. alarm kesinlikle şart.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    arkadaşlar bence de merkezi alarm sistemi alıp motora taktırmak şart! büyük avantaj sağlıyor. Bence fren disk kilidinin bizim motorda bi anlamı yok, çünkü çalmak isteyen kaldırıp kamyonete yüklüyor götüyor. ağır olmadığı için hırsızlar açısından hiç problem olmuyor. Bu açıdan büyük bir halat kilitle sağlam biyere kilitlemek ve merkezi alarm sistemi taktırmak en kesin çözüm. sonuçta kawasaki vn2000 değil bu fren disk kilidi hiç bi işe yaramaz..

Motosikleti
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bence de merkezi alarm sistemi alıp motora taktırmak şart! büyük avantaj sağlıyor. Bence fren disk kilidinin bizim motorda bi anlamı yok, çünkü çalmak isteyen kaldırıp kamyonete yüklüyor götüyor. ağır olmadığı için hırsızlar açısından hiç problem olmuyor. Bu açıdan büyük bir halat kilitle sağlam biyere kilitlemek ve merkezi alarm sistemi taktırmak en kesin çözüm. sonuçta kawasaki vn2000 değil bu fren disk kilidi hiç bi işe yaramaz..
    2 sene kawasaki vn 800 kullandım çok rahat 3 kişi motoru kaldırıp kamyonete yükleyebiliyorduk . asya larda alarm sistemi 2007 sonrası standart özellik olarak geliyor mondiallerde yok sanırım. disk kilidinin yararını çok gördüm şöyleki alarmın sigortası yandığında ilk başlarda bilmiyordum ne olduğunu ve elektrikçi bi abi vardı alarm sistemi taktıklarından sigortası atmış dedi bunun mn göğüsü söktüm baktım sigortaya benzer ne var diye ama 1 tane sigorta bulabildim onu da değiştirince alarm sistemi tekrar geri geldi diyebilirim ama şöyle o zaman zarfında alarmsız gezerken disk kilidi kullandım vitesli motor olmadığı için otomatik olduğundan isteyen eline alıp götürebilir ileri geri disk kilidi bunu engelliyor biraz ileri gidiyor fren kaliperlerine çarpıyor geri getirirsende ön süspansiyona takırt diye ses geliyor 2 sindende insan kırılacak diye napmaya ne de geri getirmeye yanaşmıyor

Motosikleti
    znu 125
    arkadaşlar selamlar,
    ben en başlarda, hatta rodajda bile 1 full depoyla 165/170 km gidiyordum.
    dün depoyu doldurduğumda 144 km olarak hesapladım.
    sizce fazla yakmasının sebebi nedir ?
    buji,hava filtresi,yağı yeni değişti daha. neden bu kadar arttı tüketim sizce ?

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yaptıgın hıza göre de yakıt sarfiyatı degişir...ani duruş ve kalkışlar , yüksek hızda kullanmak falan bunlar etkiliyor.... "pizzacı gibi kullanmak" deyimi de burdan geliyor zaten türkçemiz yeni bir deyim kazandı onlar sayesinde geçenlerde gözümün önünde pizza hut kuryesi kaza yaptı 10 metre yerde süründü hiçbişey olmamış gibi de kalkıp devam etti hayran kaldım soğukkanlılıgına.. çarptıgı kızda da bişey yoktu allahtan o da devam etti...kelle koltukta gidiyolar..

dün akşam yakacık uğur mumcu tarafında işim vardı..benim motor servisten çıkmadıgı için arakadaşın kanuni popcorn ile gittim ve oyuncak gibi geliyor bana E-5 kozyatagı carrefour civarında orta şeritte 70-80 ile giderken bir anda motor durdu elektrik gitti farlar söndü ibre 50-40-30 inmeye başladı allah dedim arkadan gelen beni asfalta yapıştıracak allahtan ki o an sağ şerit boştu hemen girdim emniyet şeridine bişey olmadan.. 5 dak. falan çalışmadı.. o an gözümün önünden servis kamyoneti , ustanın cep telefonu, başıma çıkacak masraf vs. herşey geçti son bi denememle çalıştı şükür sonra devam ettim .. motor 2 zamanlı acaba çok mu yüklendim de şişti diyecem ama biz 2 kişi ile o motoru çok zorladık bişey olmamıştı..anlamadım sebebini..

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaptıgın hıza göre de yakıt sarfiyatı degişir...ani duruş ve kalkışlar , yüksek hızda kullanmak falan bunlar etkiliyor.... "pizzacı gibi kullanmak" deyimi de burdan geliyor zaten türkçemiz yeni bir deyim kazandı onlar sayesinde geçenlerde gözümün önünde pizza hut kuryesi kaza yaptı 10 metre yerde süründü hiçbişey olmamış gibi de kalkıp devam etti hayran kaldım soğukkanlılıgına.. çarptıgı kızda da bişey yoktu allahtan o da devam etti...kelle koltukta gidiyolar..

dün akşam yakacık uğur mumcu tarafında işim vardı..benim motor servisten çıkmadıgı için arakadaşın kanuni popcorn ile gittim ve oyuncak gibi geliyor bana E-5 kozyatagı carrefour civarında orta şeritte 70-80 ile giderken bir anda motor durdu elektrik gitti farlar söndü ibre 50-40-30 inmeye başladı allah dedim arkadan gelen beni asfalta yapıştıracak allahtan ki o an sağ şerit boştu hemen girdim emniyet şeridine bişey olmadan.. 5 dak. falan çalışmadı.. o an gözümün önünden servis kamyoneti , ustanın cep telefonu, başıma çıkacak masraf vs. herşey geçti son bi denememle çalıştı şükür sonra devam ettim .. motor 2 zamanlı acaba çok mu yüklendim de şişti diyecem ama biz 2 kişi ile o motoru çok zorladık bişey olmamıştı..anlamadım sebebini..
    geçmiş olsun ibrahim. motorun huyunu suyunu bilmek lazım tabi.

kerem bir depoda karar vermemek lazım. bir iki depo daha bak ondan sonra bunların ortalamasını al ondan sonra karar ver bence. çoğunluk kullanımla alakalı. izmit'e gittiğimde 10 kuruşun altına inmişti maliyet. şehir içinde yüksek hızlarda 11 kuruş sakin kullanımda ise 10 kuruş yakıyor benim alet. kullanımdan kullanıma fark var yani.

birde kerem şu far olayı takıldı kafama. senin yaptığın gibi bende toros farı ile değiştiricem ilk fırsatta ama muayenede kısa uzun diye bi şey olmıycak o zaman ne yapcaz

Blackmailer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZN
    Merhaba arkadaşlar bende bugün 125 zn mi almış bulunuyorum hava soğuk olduğundan dolayı çok fazla gezmek istemedim ama gayet güzel bir olay daha önce almadığıma çok pişman oldum. Organizasyonlar olursa katılmak isterim yaz kış farketmez

Bu arada kırmızı arka granaj nerden bulabilirim bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim herkese iyi akşamlar.

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı Blackmailer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar bende bugün 125 zn mi almış bulunuyorum hava soğuk olduğundan dolayı çok fazla gezmek istemedim ama gayet güzel bir olay daha önce almadığıma çok pişman oldum. Organizasyonlar olursa katılmak isterim yaz kış farketmez

Bu arada kırmızı arka granaj nerden bulabilirim bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim herkese iyi akşamlar.
    güle güle kullan.

grenaj'ları kendin sipariş edebilirsin burada;

http://www.ugurmondialyp.com/

yedek parça-detaylı arama-scooter-125 zn-yan grenaj bölümü yollarını izliyceksin.

servisinede sipariş ettirebilirsin. buradaki fiyatların üzerine %100 koyup sana satarlar. bence kendin al tak.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler