asyanın servisleri nasıl mesela buji hava filtresi değişimine nekadar istiyorlar?
asyanın servisleri nasıl mesela buji hava filtresi değişimine nekadar istiyorlar?
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
anladım hocam hayırlısı olsun, inşallah hem gönlünüze hem cebinize göre bişey alırsınız. Sıfır düşünüyorsunuz sanırım? Valla hocam ben yerinizde olsam vitesli bir motor alırım. Ama siz scooter düşünüyorsunuz gördüğüm kadarıyla, buda biraz sizin hanımdan kaynaklanıyor olabilir sanırım yanılmıyorsam Ancak ben size Sıfır fiyatı 6.800TL. olan Keeway Land Cruiser 250' yi öneririm şahsen. Uzun yullar Keeway garantisiyle sapa sağlam en yüksek performansı alarak kullanabileceğiniz bir motor. Aslında bir çok seçenek sunabilirim size kendimce ama bence sürekli artçısıyla motora binen ve uzun yolculuk yapmayı seven birisi için en uygun seçenek Land Cruiser 250 bi değerlendirin derim..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:05 ----------
http://www.keewayturkiye.com/cruiser250.htm
2010 modele özel yeni renk seçeneğide çok cazip olmuş bence..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:11 ----------
buarada hocam indirime girmiş sanırım motor 6.500TL. diyor sitesinde şimdi dikkat ettim, peşin ödeme yapılsa Plaka ve Ruhsat masrafları içinde ayrıca bir ücret talep edeceklerini sanmıyorum..
ya boswer abi yemişim garantisini garanti dısı kalması sorun degıl bakarlarmı onu bılmıyorum ama ınan burdaki servislerin hepsi serefsiz..... eger bu asya servısı guzel ıyı gel gıdelım dıyen varsa gıderım.. yoksa bırdaha adımımı atmam alır parcaları bızım servıste takarım ısteyen varsa öle yaparız
Arkadaşlar bugün beni unkapanının yukarısında kemerin orada 3 motorlu polis durdurdu. Işıklarda durmuştum birisi gözüne kestirdi beni ve yeşil yandıgında direk dur diye el işareti yaptı ve sağa çektirdi geldi yanıma sırtıma vurup ehliyetin varmı bakalım dedi, evet var dedim. Motor seninmi dedi evet benim dedim ve o sırada kalkıp bagajı açıp evrakları çıakrtıcaktım. fakat motor yeni oldugundan geçici ruhsat vardı ve ehliyette sadece belgelerle vardı. yarın perşembe günü fatih kaymakamlık binasından ehliyet işlemlerini halledicektim. neyse sonrada peki motorunu satıyormusun dedi, Yooo satmıyorum dedim. İyi peki bende böle bi motor almak istiyordumda o yüzden durdurdum seni sağol dedi gidebilirsin dedi ) tam giderkende kask tak diye bağırdı bende korna çalıp kanatlanıp uçtum )
Ama gerçekten kanatlanıp uçtum çünkü ruhum çıktı sadece bedenimle sürdüm :D :D emin olun 20 sene gitti ömrümden )
bu aktrasyonumu paylaşayım dedim. bu korku bana 50 sene yeter herhalde )
[I][B][COLOR="DarkOrange"]Rüzgarı Ruhunda Hisset...[/COLOR][/B][/I]
Hllmr hocam keeway cruiser 250 iyi bir alternatif. Hyosung GV250 yi düşünüyorum ben seneye. Keeway ı canlı olarak görmedim. GV250 inceleme fırsatım oldu gerçekten kaliteli bir motor, insana güven veriyor. Tarzımızı da belirlemiş olduk bu arada Cruiser, Chopper. Elronds hocam gel vazgeç scooter dan. Sana da bir cruiser yakışır. Zaten ZN nin devam motoru da öyle olmalı gibi geliyor bana. ZN scooter değil ki o bir yavru chopper.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:52 ----------
Hocam o kadar korkmayın ya , burası Türkiye. Polisleri ikna etmek çok zor olmuyor (malum nedenlerden) Deseydiniz elini çabuk tut stoklar bitti bitecek diye.
Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.
zaten korkumu hissettirmediğimden herhalde saldı yoksa sırf kask dan hatrı sayılır bi ceza yiyebilirdim. yani hayatımda 2.kez kasksız gezişimdir neredeyse hemen buldu beni. neyseki abim iyi niyetli biriymiş ve samimiyetime güvenmiş hafifde gülerek konusuyodu zaten.
Bu arada demin facebookda eski albümleri gezerken vespa fun clupun düzenledigi bi geziden fotografı görüp inşallah bigün bizimde kendi düzenlediğimiz böyle kalabalık bi toplantımız olur
albüme bakmayalı motorun yerini unutmuşum 2 dkda anca buldum beyaz kamyonetin önündeki yavrucukda bizim. kullanma izini aldıgım nadir günlerden biriydi.
[I][B][COLOR="DarkOrange"]Rüzgarı Ruhunda Hisset...[/COLOR][/B][/I]
@Blitzkrieg hocam çok haklısın bizim motor yavru bir chopper çizgileri zaten bunu yansıtıyor. Dediğine katılıyorum bu motordan sonra geçilecek motorda Cruiser olmalı. Tabii zevk meselesi ama bu motoru beğenen insanlarında zevki Chopper- Cruiser' a yatgın. Gerçi şahsen benim forumun daha önceki sayfalarında da bahsettiğim gibi Racing tarzı motorlarda hoşuma gidiyor. Ancak şahsen GV250 ben düşünmem! Nedenine gelicek olursak. Hyosung 2008 den sonra S&T Kanuni olarak değişti. Yanlış anlasılmasın ne kadarda bir gibi zannedilse Kanuni' yle S&T Kanuni aynı marka değil arkadaşlar. S&T Kanuni motorlar Kanunilerle Hyosungların bir karışımı değişik bir avatar model ve bu modelleri Türkiye' ye Kanuni ithal ediyor. Tek ortak yan bu! Ve buda yedek parçada emiN olun çok büyük sıkıntılar doğuruyor. Bunun sıkıntısı çeken bir çok arkadaşım var. Aynı zamanda edek parça stoğu çok dar ve bazen yurt dışından getirtmek gerekebiliyor parçaları. Diğer Çin malı motorlar gibide parçalar marka marka birbirine uyduğu gibi uymuyor! Buna çok dikkat etmek gerek, bu açıdan bulunamayan bazı parçaları yurt dışından getirtmek çok pahalıya mal olabiliyor. Ben şahsen okadar parayı GV250 ye vereceğime gider Markası belli Menşei belli Macar Malı Keeway Land Cruiser yada kendini seneler içerisinde ıspat etmiş Tayvan Malı Kymco Venox 250 alırım. Bu iki motorda özellikle Kymco kendini hem Marka hemde sağlamlık açısından kendini ıspatlamış motorlar. Ayrıca Hyosung S&T Kanuni' de 2008 den önceki modeller ve 2008 den sonraki modeller arasında GV250 dahil bütün diğer modellerde de büyük farklılıklar bulunuyor. Hem motor yapısı hemde motordaki içi dinamik yapı olarak farklılıklar görülüyor. Örneğin en önemli fark 2008 den önceki modellerde enjeksiyon yok 2008 den sonraki modellerde enjeksiyon var. Bunun gibi bir çok şey var; fren balata disk yapısı, varyatör yapıları vs. vs.. Lafın kısası şahsen benim artık Hyosung yada S&T Kanuniye bu karışık durumlardan ötürü pek sempatim kalmadı @Blitzkrieg hocam. Yoksa GT250 R modelivde daha önceki sayfa ve konularda bahsettiğim gibi benim çOk çok hoşuma giden bir modeldir. Ancak şimdiki aklımla düşünüyorumda Bir GT250 R 'a okadar vericeğime gider ciddi anlamda biraz daha dişimi sıkarım Honda CBR 600F alırım. İtibarı yeter, Honda..
arkadaşlar buarada biraz araştırma yaptımda CASTROL ACTEVO 4T 20W-40 motorsiklet yağının bizim motorlar için daha uygun olduğuna dair bilgilere ulaştım. @elronds hocam fikriniz nedir? Fiyat olarakta biraz daha uygun Castrol Scooter 10W-40' a göre..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...let-yagi/detay
ürünü inceleyebilirsiniz özellik olarakta ..
hocam esasına bakarsan 4 zamanlı 4t , 40 w yağların hepsi oluyor. o 20w antalya yöresinde kullanılabilir. hava sıcaklığının yüksek olduğu yerlerde. İstanbulda kışın 0 ın altına bile inebiliyoruz. o yüzden sana tavsiyem 10w 40 10 derece yeter.
dün aksamki yazdıklarınız hakkında, eşim scooter istiyor ısrarla. er6, gtr 250 cbr 600 ne gösterdiysem fayda etmedi, ö yüzden scooter bakıyoz :( gerçi baktığımız scooterda çok kötü değil. taş gibi. bakalım motoru bugun satabilirsek
valla üstad ben pendikteyim buradaki servis hem mondial'in hem asya'nın
motorlarına bakıyor. bi ayrım yok.
Bu arada motoru satıyorsun hayırlısı olsun ne diyim. ama iyi bir fiyat. tabi senin aracında temiz oda ayrı bir konu.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:08 ----------
sertaç hocam çok geçmiş olsun. geçici ruhsatım var demişsin. 1 ay bitmeden asıl ruhsat elinde olur merak etme. benim öyle olmuştu. aps ile çabuk geliyor.
ehliyet olayınıda umarım en kısa zamanda halledersin. bakarsın ters birine denk gelirsin durduk yere başını ağrıtır.
ben ilk bakımda aldıgım yerin servisine gittim..motoru aldılar bilmedigim bi yere indirdiler ben de bi yarım saat falan ehliyet işlemlerimi halletmek için mecbur bıraktım.. döndügümde yag degişmiş,bakım yapılmış olarak aldım..yag ücreti dahil 60 tl ödedim ama satın alırken sordugumda normalde en fazla 45-50 ödersin demişlerdi.. 3-5 önemli degil ama insanı enayi yerine koyuyorlar..ne korparırsam kardır hesabı.. bi de bizi anlamıyor gibi görüyolarya o daha sinir bozucu..bi daha gitmedim oraya.. bi de hangi marka yag koydular görmedim.. ikinci bakıma fikirtepede bir servise yagı kendim alıp gittim toplamda 50 tl masraf oldu... henüz bi parça degişimi olmadı..
kısacası servisler pek önemsemiyor çünkü mantık şu:: ""motorun fiyatı ucuz,parça degişimi yapılsa parçaları ucuz, işçiligi ucuz..dolayısı ile pek ilgilenmeye degmez"" gibi.....bunu kullananların da insan oldugunu unutuyolar muhtemelen..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/tazi...-hikayesi.html
bu arada, linkteki yazıyı herkesin okumasını öneririm..
@Blitzkrieg hocam adam almaya gelmedi hergele satsamda satmasaymda sizlerleyim mertak etmeyin bu arada dünkü km sayacım 6.710 oldu. azimle ilerlemeye devam ediyoruz. Dün işe gelirken naz yaptı 5 saniye kadar aniden gaz kesti ama ben nedeni anladım bu sefer yüksek devirde asla aynı gazda gitmeyin. arada bir gazdan çekin yavas yavas gaz verin.
Arkadaşlar merhaba. Ben de çiçeği burnunda bir ZN kullanıcısıyım . Çok güzel bir forum oluşturmuşsunuz. Tüm mesajları okumak zaman alacak.
Motorunuzu nasıl yıkıyorsunuz? Kendiniz mi yoksa yıkamacılarda mı? Ben hep kendim yıkadım ama araba gibi tazikli suyla yıkanabiliyor mu motorlar? Cila olarak ne öneriyorsunuz? Bazı arkadaşların motorları resimlerde çok parlak duruyor. Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim. Teşekkürler.
hoşgeldin arkadaşım. işyerinde hortum var onunla bi güzel su tuyuyoruma ama yukarıdan aşağıya olacak şekilde. Hiç köpük sürmedim cila sürmedim. kromajlarına çok dikkat et pis olmasınlar tepkimeye giriyor kararma yapıyor . yıkayamadığında bile en azından sil. ayrıca motoru yıkadıkdan sonra 1 saat çalıştırma kurusun en azından ben 1 saat çalıştırmıyorum. birtane wd 40 al. ama sakın ön fren diskine sürme firenlerin tutmaz. heralde sıfır aldın. rodajda olmaslısın dikkatli sür sürat yapma.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Motoru kuzenim den hediye aldım. O geçen sene sıfır aldı rodajı kendisi tamamlamış honda shadow alınca ZN bana kaldı. Yıkama işi için yerim hiç uygun değil, onun için yıkamacıya götürmek istiyorum. Tabancayla (tazikli suyla) yıkanınca bir sorun olur mu acaba?
bu sabah temmuz vergisini yatırdım.. 39 + 1 tl ceza ile toplam 40 tl ödedim..veznedeki memur ilk taksidin yatırılmadıgını ve bunu aldıgım yerin yatırması gerektigini söyledi.. 40 + 2 tl ceza ile 42 tl yatırılmamış.. zaten ben motoru alırken vergi olayını sordugumda "sen sadece temmuzda yatıracaksın o kadar" demişlerdi.. aldıgım yere ugradım "biz yatırmıyoruz siz yatırıyosunuz" dediler.. ben de boyle konusmamıstık ben sadece temmuzu yatıracaktım desem de anlatamadım.. alırken konustugum adam dışarı çıkmış öğleden sonra gelecekmiş tekrar ugrayıp alırken konustugum adamla konuscam o da kabul etmezse atacam motoru önlerine alın sizin olsun diycem çok moralim bozuldu.. mübarek gün agzıma bi ton laf geldi de saymadım...insanı resmen aptal yerine koyuyorlar..
benden başka böyle bir durum yaşayan var mı arkadaşlar.:?? vergiyi yatırırken sorun çıkan falan..??
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)