Merhaba Arkadaşlar...
Mondial 125ZN ve Asya 125T ile ilgili bir konu açtım yorumlarınızı atarsanız sevinirim
http://www.motosiklet.net/forum/scoo...asya-125t.html
Merhaba Arkadaşlar...
Mondial 125ZN ve Asya 125T ile ilgili bir konu açtım yorumlarınızı atarsanız sevinirim
http://www.motosiklet.net/forum/scoo...asya-125t.html
selam herkese uzun zamandır ne sıtede vardım nede motosikletim vardı nısanlandıgım ıcın satmak zorunda kaldım yarıs motorumu ahhh ah evlenmeyın sakın sonra nısanlımın yogun ıstegı uzerıne hem onun gonlu olsun hemde benım ayagımı yerden kessın dıge koyu pembe bı asya aldık ) oda kullanıyo heeee dedım gırıyım bı sıteyede bakınıyım yenı ınsanlarla kaynasalım bulusalım dıge eskiler tanır benı caddebostan topıgınden herkese tekrar merhaba pembe motorun ustunde bırını gorursenız salca olmayın valla 290nı yapıstırırım hhehehehe
Herkese merhaba. 125 zn hayranıyım almak istiyorum ama birkaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.
Bu motorun 4,2 lt yakıt tankı var kaç km yol yapıyor 1 depoyla? 100 km kaç lt yakıyo şehiriçi?
çok sorun çıkarıyormu? servise kaç km de bir gidiyor. Komple servis bakımı kaça çıkıyor. her servise gittiğinde ne gibi parça değişikliği ne gibi bakımlar yapılıyor???
Yardımlarınız için şimdiden çok teşşekkür ederim.
valla ben bostancı silivri arasına 10 mılyona falan gittim yanı 105 km tam bızım evın onunden öle yok bu motor gıtmez yurumez sıser dıyenlerıde artcı olarak beklerım önemli olan altındakı motoru bılmek ona gore kullanmak sadece eski motorlardan alıskanlık kalan kullanmalar oluyo ama alısınca hıc bı sorun yok
eskilerden birilerini görmek sevindirici tekrar hoşgeldiniz..biz de kaldıgı yerden devam ettirmeye çalısıyoruz.. elbet bizden sonra da birileri olacaktır..
kullanan arkadaşlarımdan duyduguma gore 125 ZN'ler bir depoyla ortalama 140-150 km yapıyor.. tabi yaptıgınız hıza göre bu değişebilir.. ben asya 125 t kullanıyorum yakıt tankı ZN'den 0,8 lt falan buyuk..bir depoyla 176 km yaptım..fazla hız yapmasaydım daha fazla da yapabilirdim.. 100 km'de ortalama 10-12 kuruş yakıyor..tabi bu da yapılan hıza göre degişiyor.. pizzacı gibi kullanırsanız daha fazla yakar...sıfır alırsanız 500-1000-3000 km'lerde bakımı var..ilk bakım ücretsizdir ama servisler para almaya çalışır...çinliler arasında en az sorun çıkaran modeldir..parçaları ucuzdur..neredeyse bir paket sigara parasına parça degişimi olabilir......bakım zamanında öncelikle yag degişir.. sorunlu parça varsa degişimi yapılır..garanti kapsamı parçanın degişim sebebine baglıdır...umarım yardımcı olmusumdur...
@okan style
hocam ben de çamlıcadayım haftanın bikaç gunu caddebostan sahile iniyoruz zn kullanan bikaç arkadaşımla.. bildigim kadarıyla aramızda acıbadem-kadıköy civarında oturanlar da var..haftasonu veya haftaiçi akşam tanışma faslı olabilir.. biyerlerde bulusabiliriz..güzel olur kanımca..
hocam benim tercihim sarıydı ama profil resmimdeki bu rengi görünce sarıdan vazgeçmiştim.. açık renk daha albenili duruyor..tercih meselesi.. ama ben siyah renk üzerine yapılan modifiyenin ve aksesuarın daha çok yakıştıgını düşünüyorum..neticede siyahın bi ağırlıgı var..mesela bir püskül mavi renkte farklı durur, siyah renkte farklı durur ..sis farları siyahta farklı durur.. siyah renk choper tarzını daha çok yansıtır..arkaya ve yanlara koydugun çantalar siyaha daha çok yakısır vs. gibi.. ama açık renk olursa vespa tarzını daha çok yansıtır özgürlük hissini daha çok verebilir dedigim gibi tercih meselesi ve biraz da psikolojik olabilir.. benim açık renk almamın sebebi, biraz özgürlük hissini yaşamak içindir..malum yasadıgımız şehrin baskın havası hepimize çökmüş durumda..biraz da olsa farklı yollardan bunu üzerimizden atmamız gerek..ben de boyle bir tercih seçtim..motoruma binip de şehirden biraz uzaklaştıgım zaman kendimden geçiyorum herşeyi unutuyorum..neyse uzatmiyim..
eger motora çanta,püskül vs. aksesuar düşünüyosan siyah al derim.. yok sade bir motor düşünüyosan sarı renk al derim..
Aynı benim düşüncemdesin bende senin gibi düşünüyorum siyah renge çanta püskül vs. daha güzel duruyor fakat ben orijinalliği bozmamak istiyorum Sarı rengi alıcam ve orijinal kalıcak + birşey eklemek istemiyorum sadece şunu yaptırabilirim bir arkadaşımız yaptırmış uzaktan çalıştırıyor motoru o olay benimde hoşuma gitti alarmla birlikte o seti alabilirim
valla koyu pembe alın koyu pembe 120 kmyi geciyo acaba kaca takabul edıyo 90 falanmı ama en degisiyide RRdan sonra scooter kullanmak nebiliyim ıstanbul trafiginde ne guzel yaa vitessiz bulusma konusunda cıddıyım bı ara baya salladık caddesahılı e sımdı bırazda znlerle sallıyalım
Teşekkürler ewt motoru alırken o özellik varmı diye sorucam yok ise gerekli olan seti alıp servise taktırmayı düşünüyorum beyler çok zevkli olucak tek başıma kırlara fln tarlalara yeşile doğru takılcam Tekirdağlı olduğum için bir yanda mavi bir yanda yeşil
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:21 ----------
Arkadaşlar egzosun performansına bakarmısınız ses ne kadar yakışıyor bizim tarz motora
http://www.youtube.com/watch?v=1qDBY...eature=related
Bu fikir bildiğim kadarıyla bu topicte ilk benim aklıma gelmişti arkadaşım, önceki sayfalara da göz attıysan görebilirsin. Bende İstanbul Ercan Motorclye SmokeHead' den yaptırıcam bi egsoz bakalım kalın patlar sesli bişey. Nasıl olucak görücez ama gönderdiğin linkteki videodakinden daha iyi olucağından eminim..
hocam sende eski motordan kalan alışkanlıklar hala fazlasıyla görülüyor. bence artık alış motoruna bizim motora takılacak herhangi bir performans egsozu kalkış yada hızlanma üzerine etki göstermez. Sadece karbüratör ve filtre adına biraz daha fazla sağlıklı çalışma ortamı sağlar ve ses + görüntü oluşturur. Tabii seside bi noktaya kadar alabiliriz. Yani hiç bi zaman Kawasaki NV 2000 sesi beklememek lazım sonuçta 125 cc.lik bir motoru var bu ufaklıkların, benzin yakışında da motor hacmi küçük olduğu için çok extra bir artış görülceğini sanmıyorum, hatta görülmez de yani..
Arkadaşlar çantayı merak eden arkadaşlarım vardı, motorumun en son durumu en kral günlerini yaşıyor şuanda resimler taze taze
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
maşallah ..
Gerçekten çok şık olmuş maşşallah parıl parıl parlıyor
Çok temiz motor kazasız belasız kullanman dileğiyle 58.814 km'desin motoru ne zmn almıştın kardeş
Ben daha motoru almadığım için bilmiyordum kilometrenin hesaplanmasını motoru alırken anlatırlar diyordum anladığım kadarıyla en sağdaki metre kısmı her 100 metrede bir artıyor değil mi ? şunu öğrenebilirmiyim ehliyet aldıktan sonra onun belli süre sonra yenilenmesi gerekiyor mu bu konu hakkında da yardımcı olurmusunuz bana
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)