Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun hocam, ne kadara aldınız nereye taktırdınız acaba? bilgilendirebilirseniz sevinirim. Benim motorda açık garajda duruyor ama noolur noolmaz caydırıcı amaçlı bende takmak istiyorum. Sürekli olarak gittiğim elektrikçi hiç takmadığını söyledi bilmiyorum dedi şaşırdım birde motorun elektrik beynine zarar verme gibi bi olay söz konusu oluyormuş sanırım. siz internetten aldıysanız ürünün linkini gönderebilirseniz çok sevinirim elronds hocam..
    Valla üstad aynısından bendede var. Çok büyük bir kolaylık anlatamam. Caydırıcı özelliği çok fazla. Şöyleki; en azından 5-10dk yada bir kaç saatliğine bi yere bıraktığınızda kurcalamak için bile hemen millet başına üşüşüyor. dokunur dokunmaz bi uyarı veriyor. çok sallanırsa deliler gibi ötüyor. çalıştırma özelliğide güzel tabi oda ayrı bir konu.
    nette bi ara bende görmüştüm. nerede gördüğümü hatırlamıyorum ama fiyat olarak 75 civarı bi şey yazıyodu.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı ertanos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla üstad aynısından bendede var. Çok büyük bir kolaylık anlatamam. Caydırıcı özelliği çok fazla. Şöyleki; en azından 5-10dk yada bir kaç saatliğine bi yere bıraktığınızda kurcalamak için bile hemen millet başına üşüşüyor. dokunur dokunmaz bi uyarı veriyor. çok sallanırsa deliler gibi ötüyor. çalıştırma özelliğide güzel tabi oda ayrı bir konu.
    nette bi ara bende görmüştüm. nerede gördüğümü hatırlamıyorum ama fiyat olarak 75 civarı bi şey yazıyodu.
    eyvallah verdiğin bilgiler için @ertanos hocam, bende aradım ama bulamadım valla bişey nette. birde uygun olanını almak önemliymiş sanırım elektrikçim öle demişti. Artık @elronds hocamdan da bi link bekliyorum oda benim gibi bütün herşeyini intenetten alan aktif bir online alışveriş müşterisi..

Motosikleti
    125 Zn
    eyvallah verdiğin bilgiler için @ertanos hocam, bende aradım ama bulamadım valla bişey nette. birde uygun olanını almak önemliymiş sanırım elektrikçim öle demişti. Artık @elronds hocamdan da bi link bekliyorum oda benim gibi bütün herşeyini intenetten alan aktif bir online alışveriş müşterisi..
    merhaba arkadaslar; alarmdan çok memnunum. bugun parkta ve taksimde pigaccio, suzukiler, honda cbr lar vardı. şöyle uzaktan motora bi 10 adım kaldı, sonra bastım önce alarmı pasif yaptım pek ilgi çekmedi sonra, bi bastım motor tart diye çalıştı millet önce motora sonra sağa sola baktılar zaten beni gördüler ama anlatamam acayip bir karizma yaptım. meraklıları için cok caydırıcı. benim alarmda 3 tane hasssaslık ayarı var çok hassas, normal ,ve az hassas şuan az hassasda kullanıyorum zırtpırt herşeyede çalmıyor. normalde hepsiburada.comdan satın almıştım ürün buydu http://www.hepsiburada.com/Liste/cyc...ctid=otm341425
    ama sonra benim servisi aradım herşey içinde 75 tlye takarız dedi. hepsiburadan sipairişimi iptaş ettim. gittim alarmıda onlar verdiler şuan çok memnunum. şuan kontağı hiç takmıyorum akşam üstüde yamahaya uğradık hareket şu, motordan indim 4 adım yürüdüm uzaktan kumanda ile istop ettim. sonra motora doğru gelirken uzaktan çalıştırdım süper havalı birşey tavsiye ederim hadi ii akşamlar
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaslar; alarmdan çok memnunum. bugun parkta ve taksimde pigaccio, suzukiler, honda cbr lar vardı. şöyle uzaktan motora bi 10 adım kaldı, sonra bastım önce alarmı pasif yaptım pek ilgi çekmedi sonra, bi bastım motor tart diye çalıştı millet önce motora sonra sağa sola baktılar zaten beni gördüler ama anlatamam acayip bir karizma yaptım. meraklıları için cok caydırıcı. benim alarmda 3 tane hasssaslık ayarı var çok hassas, normal ,ve az hassas şuan az hassasda kullanıyorum zırtpırt herşeyede çalmıyor. normalde hepsiburada.comdan satın almıştım ürün buydu http://www.hepsiburada.com/Liste/cyc...ctid=otm341425
    ama sonra benim servisi aradım herşey içinde 75 tlye takarız dedi. hepsiburadan sipairişimi iptaş ettim. gittim alarmıda onlar verdiler şuan çok memnunum. şuan kontağı hiç takmıyorum akşam üstüde yamahaya uğradık hareket şu, motordan indim 4 adım yürüdüm uzaktan kumanda ile istop ettim. sonra motora doğru gelirken uzaktan çalıştırdım süper havalı birşey tavsiye ederim hadi ii akşamlar
    eyvallah @elronds hocam verdiğin bilgilerden ötürü eminim herkez şaşırmıştır uzaktan çalışınca motor benim servis yaparmı acaba size yaptığı gibi, hiç sanmıyorum ama daha öncede bahsettiğim gibi, peki bu alarm anahtarlı olarak görünüyor, anahtarın plastik kısmının üzerine mi monte ediliyor alarmın kontrol merkezi?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:02 ----------

bu arada "daha önce bahsettiğim gibi" derken servisimin ne kadar anlayışsız ve kötü bir servis olduğundan bahsetmek istemiştim..

Motosikleti
    125 Zn
    eyvallah @elronds hocam verdiğin bilgilerden ötürü eminim herkez şaşırmıştır uzaktan çalışınca motor benim servis yaparmı acaba size yaptığı gibi, hiç sanmıyorum ama daha öncede bahsettiğim gibi, peki bu alarm anahtarlı olarak görünüyor, anahtarın plastik kısmının üzerine mi monte ediliyor alarmın kontrol merkezi?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:02 ----------

bu arada "daha önce bahsettiğim gibi" derken servisimin ne kadar anlayışsız ve kötü bir servis olduğundan bahsetmek istemiştim..
    evet uzaktan kumandasında anahtar yeri var düğmeli olarak mekanizmasıda var. 3 tane düğme var biri alarm aktif etme, diğer alarmı kapatmak ve motoru susturmak, diğeride motoru çalıştırmak. Cepten tek basmada olmasın diye 2 defa basınca çalışlıyor hani cebinizde yanlışlıkla çalışmasın diye bence güzel bir detay. ama kendi anahtarımızı sökmemiz felan gerekiyor o yuzden yaptırmadım. eğer anahtar çektirebilirsem o şekilde olur. sizin servisi telefonla bi sor belki takıyordur. kumanda ile motoru çalıştırmanın acaba bi zararı olurmu acaba?
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    evet uzaktan kumandasında anahtar yeri var düğmeli olarak mekanizmasıda var. 3 tane düğme var biri alarm aktif etme, diğer alarmı kapatmak ve motoru susturmak, diğeride motoru çalıştırmak. Cepten tek basmada olmasın diye 2 defa basınca çalışlıyor hani cebinizde yanlışlıkla çalışmasın diye bence güzel bir detay. ama kendi anahtarımızı sökmemiz felan gerekiyor o yuzden yaptırmadım. eğer anahtar çektirebilirsem o şekilde olur. sizin servisi telefonla bi sor belki takıyordur. kumanda ile motoru çalıştırmanın acaba bi zararı olurmu acaba?
    hepsiburada dan baktım hocam sanırım ben daha başka bi model alıcam, yine aynı özelliklerde düz anahtarlık tipi olan var. Artık sorucaz servise takarlar mı takmazlar mı? siz bence servise taktırarak işinizi garantiye almışsınız elronds hocam, herhangi oluşabilecek bir problemde muhattabınız var en azından. Ben şimdi başka biyere taktırır ve bir problem yaşarsam servis tanımıcak beni. Benim duyduğum sadece elektrik beynine zarar verebildiğiymiş, verdiğinde de hem beyni yakıyormuş hemde bütün elektrik aksamını. Baya mühim bir problem yani..

Motosikleti
    125 Zn
    hepsiburada dan baktım hocam sanırım ben daha başka bi model alıcam, yine aynı özelliklerde düz anahtarlık tipi olan var. Artık sorucaz servise takarlar mı takmazlar mı? siz bence servise taktırarak işinizi garantiye almışsınız elronds hocam, herhangi oluşabilecek bir problemde muhattabınız var en azından. Ben şimdi başka biyere taktırır ve bir problem yaşarsam servis tanımıcak beni. Benim duyduğum sadece elektrik beynine zarar verebildiğiymiş, verdiğinde de hem beyni yakıyormuş hemde bütün elektrik aksamını. Baya mühim bir problem yani..
    sen önce bi servisine sor hatta telefon et, gitmene bile gerek yok. bu motorlarda beyin yokki dostum, ben servise sordum bu alarmdan çok takıyomusunuz diye evet dedi bayağı talep oluyor takıyoruz dedi. zaten bi yamuk yapmazlar pek zannetmiyorum yinede bi haber ver hlmr takan kişi acemiyse bi yerini yakarsa o ayrı :(

@tnr hocam benim motor yine gaz kesti dün bu 2. oldu. otobandaydım hızım 100 den 50 ye kadar düştü . Yalnız dikkatimi çekti 2 seferdir motor dışarda güneşin altında durmuştu ve çok sıcak günde başıma geldi.Motorun şişmesi bu mu yoksa.?

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    @tnr hocam benim motor yine gaz kesti dün bu 2. oldu. otobandaydım hızım 100 den 50 ye kadar düştü . Yalnız dikkatimi çekti 2 seferdir motor dışarda güneşin altında durmuştu ve çok sıcak günde başıma geldi.Motorun şişmesi bu mu yoksa.?
    aynen hocam, bana sormamışsın ama bizim motorlarda şişme dediğimiz olay tam olarak bu, yüksek ısıdan şişme oluyor. Zaten güneşli ve motoru güneşin altında bıraktığın zamanlarda olmuş her ikiside.. Daha öncede konusu geçmişti ama benzinin pis olabileceğinden falan bahsedilmiş aklıma gelmemişti ozaman..

Motosikleti
    125 Zn
    aynen hocam, bana sormamışsın ama bizim motorlarda şişme dediğimiz olay tam olarak bu, yüksek ısıdan şişme oluyor. Zaten güneşli ve motoru güneşin altında bıraktığın zamanlarda olmuş her ikiside.. Daha öncede konusu geçmişti ama benzinin pis olabileceğinden falan bahsedilmiş aklıma gelmemişti ozaman..
    farketmez hocam tnr hoca da bu sorunu yaşadığı için ona sormuş oldum farketmez. ama bundan sonra sağa daha yakın gideceğim ne olur ne olmaz.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    farketmez hocam tnr hoca da bu sorunu yaşadığı için ona sormuş oldum farketmez. ama bundan sonra sağa daha yakın gideceğim ne olur ne olmaz.
    eyvallah hocam, ama bence çözüm tam olarak sağ tarafa yakın gitmek değil. Bence bir önlem olabilir bu. Bence çözüm, çok sıcak ve güneşli havalarda motoru güneşin altında bırakmamak, bırakmak zorunda kalıyorsak branda kullanmak. Ve bu malum günlerde yüksek devirde motorumuzu kullanmamak yani motorumuz su soğutmalı olsa su kaynatmış olucaz, aynı mantık. Ama motoru yakma ve hatta Allah korusun yangın çıkartabilme durumu hava soğutmalı motorlarda daha kolay, tehlikeli bi durum yani..

Motosikleti
    kırmızı 125zn
    @elronds

hocam ben iki gün önce servisle görüştüm bu sorunu, kesinlikle pis benzin dedi. motor şişmesi gaz yese de fazla yememesi şeklinde olur. yani normalde atıldığı şekilde atak olmaz gaz yememe şeklinde olmaz. sıcak havada benzin deformasyona ugradığından olabilir. hllmr kardeşimizin de söylediği gibi gölgeye bırakmak lazım ama hepimizin gölgeye bırakma fırsatı olamayabiliyor tabi. olabilidiğnce güneşte bırakmamak lazım bi de düzgün yerden benzin almak lazım

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı tnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @elronds

hocam ben iki gün önce servisle görüştüm bu sorunu, kesinlikle pis benzin dedi. motor şişmesi gaz yese de fazla yememesi şeklinde olur. yani normalde atıldığı şekilde atak olmaz gaz yememe şeklinde olmaz. sıcak havada benzin deformasyona ugradığından olabilir. hllmr kardeşimizin de söylediği gibi gölgeye bırakmak lazım ama hepimizin gölgeye bırakma fırsatı olamayabiliyor tabi. olabilidiğnce güneşte bırakmamak lazım bi de düzgün yerden benzin almak lazım
    aynen hocam dediğiniz gibi. Düzgün yerden benzin almaktan ziyade, güvendiğimiz yerden sürekli almak en iyi çözüm. Sürekli farklı farklı yerlerden pis olmayan iyi benzin almak bile motoru olumsuz etkileyebiliyor, işin sırrı istikrarda..

Motosikleti
    Mondial 125Zn
    Selamlar herkese,

Öncelikle söylemek istediğim güzel bi kitap bulur da okursun ya aynı o şekilde yazılanları okuduğum. Kaza yapanlar, problemler, tamir tüyoları vs... ve hiç bitmek bilmeyen başta elronds olmak üzere herkesin yardım çabası =) Açıkçası bu motoru alırken bu kadar fanatiği olacağını beklemiyordum

Dün itibariyle motoruma kavuştum, kızacaksınız ama henüz ehliyet almadım =) B sınıfı var fakat bu hafta içinde kayıt olacam kursa.

Motorla ilgili olarak bir sorum vardı, zaman ayırabilirseniz çok sevinirim.
    Belki önceden yazılmıştır bunlar ama 300 sayfayı okuyacak zaman bulamadım malesef..atlaya atlaya gittim biraz

1- Motoru aldım fakat göstergeler çalışmıyor hiç. Hız göstergesi hiç çalışmıyor, benzin göstergesi ise depo full olmasına rağmen ilk çubuğa kadar geliyor kalıyor.Aynı şekilde kilometre göstergesi de çalışmıyor. Bunu kendim halledebilir miyim? Motor aksamlarını tanımak, ufak tefek sorunlarını kendim halledebilmek istiyorum. Yoksa servise mi götürmeliyim?

2- Önceki yazılanlardan okuduğum kadarıyla lastikleri değiştirmek iyi bir seçim olacak gibi gözüküyor. Gerçi bu bir soru değil, sadece belirtmek istedim

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı elin adamı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar herkese,

Öncelikle söylemek istediğim güzel bi kitap bulur da okursun ya aynı o şekilde yazılanları okuduğum. Kaza yapanlar, problemler, tamir tüyoları vs... ve hiç bitmek bilmeyen başta elronds olmak üzere herkesin yardım çabası =) Açıkçası bu motoru alırken bu kadar fanatiği olacağını beklemiyordum

Dün itibariyle motoruma kavuştum, kızacaksınız ama henüz ehliyet almadım =) B sınıfı var fakat bu hafta içinde kayıt olacam kursa.

Belki önceden yazılmıştır bunlar ama 300 sayfayı okuyacak zaman bulamadım malesef..atlaya atlaya gittim biraz

1- Motoru aldım fakat göstergeler çalışmıyor hiç. Hız göstergesi hiç çalışmıyor, benzin göstergesi ise depo full olmasına rağmen ilk çubuğa kadar geliyor kalıyor.Aynı şekilde kilometre göstergesi de çalışmıyor. Bunu kendim halledebilir miyim? Motor aksamlarını tanımak, ufak tefek sorunlarını kendim halledebilmek istiyorum. Yoksa servise mi götürmeliyim?

2- Önceki yazılanlardan okuduğum kadarıyla lastikleri değiştirmek iyi bir seçim olacak gibi gözüküyor. Gerçi bu bir soru değil, sadece belirtmek istedim
    hocam hayırlı olsun. motorunuz. Allah kaza bela vermesin. Öncelikle keşke motorunuzu çalıştırmadan almaysaydınız en azından denerdiniz. Neyse satın almışsınız çok problem değil. mondiallerde ilk 500 km bakımı ücretsizdir. İşçilik parasıda alamazlar. ama güzel bir servise gitmeniz gerekirki bu bozuk olan yerleri garantiye soksun yoksa garantiye sokmaz. istersende mondialin müşteri hizmetleri ile görüş. Ufak tefek sorunları kendin halletmeye kalkarsan garantiden çıkar.
    Tekerini de değiş. yere sağlam bassın. sonuçta hayata bağlayan tek şey o.
    Ayrıca şahsi tavsiyem ehliyetini ve korumalıklarını tamamlayana kadar motora binme diycem ama durmuycan bincen en azından ben uyarayım....

Hadi hayirlı olsun.

Bu ehliyet işlemleri insanı cidden yoruyor.. Üstüne üstlük birde ehliyeti kaybedince insanda sinir kalmıyor.. Yarın yada perşembe 24 ağustos sınavları için son gün.. Haberi olmayanlar dikkat etsin..

Ehliyeti almadan binmicem. Çünkü B ehliyeti almadan öncede gerek şehirler arası gerek şehir içinde kullandığım zamanlarda polisler hep beni buluyodu.şimdi de öyle olacağından korkuyorum. O yüzden ehliyetimi ne zaman cebime koyarım o zaman binmeye başlarım..

Sonbahara denk gelicek belki ama olsun..

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    @ elin adamı

öncelikle motorun hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullan.
    benim sana tavsiyem öncelikle a2 ehliyetini alman olacak.
    motoru sıfır aldıysan, sen hiç elleme, servise götür onlar yapsınlar ve ücret verme.

hangi bayiden aldın ?
    bende kadıköyde oturuyorum, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım bir sorun olursa.

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı elin adamı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar herkese,

Üstad ilk sorunu cevaplıyayım; Senden önceki eleman ya km telini çıkarmıştır uyanıklık yapıp. Km sarmasın diye. bi kontrol et telin km saatine giriş noktasını elinle bi yokla. sorun oradaysa takarsın problem değil. Yada ikinci bi ihtimal tekerin üzerinde o km saatini çeviren mekanizma var o kırılmıştır. Tekeri çıkarmadan onu yapamazsın. Dolayısıyla tekeri söküp takma işine sen girişme servise yaptır. Bi 10 lira falan tutar en fazla. Hemde motorunu kontrol etmiş olursun.

Teker olayına gelince. Şu sıralar biraz yağmur yağyor doğru ama kış gelene kadar idare edebilirsin tabi. Yerler iyice ıslanana kadar yani. Tabi maddi durumun iyiyse hemen değiştir.

Kazasız belasız sürüşler.
    Ha bu arada belirteyin bizim motorlar insanı kendine aşık ediyorlar. Farklı bi durum yani.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @ elin adamı

hocam hayırlı olsun allah -hiçbirimize- kaza bela yüzü göstermesin..
    motoru kesinlikle servise götürün bilmedigimiz birçok aksamı var bunların.. ne olur ne olmaz 15-20 tl servis ücreti için bilmedigimiz parçaları kurcalamaya degmez..bizim şöyle bir algımız var:: 3-5 ay motor kullandıktan sonra hemen kendimizi bu işte tecrübeli, işi bilen biri olarak görüyoruz..ben de ilk aldıgım 1-2 ay civarında hava filtresini vs. bikaç parçasını söküp temizlemeyi düşünmüştüm ama iyiki yapmamışım çünkü farkında olmadan motora bir zarar verebilirim parçalar hassas çünkü..

motorunuz sıfır mı 2. el mi bilmedigim için lastiklere birşey diyemicem ama gerekiyorsa degiştirin.. lastik bu hocam motor yanmasına,benzin bitmesine,akü bitmesine vs. benzemez.. fren aksamı ile lastikler motorun kalbidir..bunlar teklerse motor da tekler...

elronds'un götürdügü bir servis var zeytinburnunda gidenler genelde memnun kalıyorlar istersen sen de bir ugra oraya çünkü her servis bir degil..hele hele bizim motorun servisleri açıkçası pek önemsemiyorlar hatta üstün körü bakıp geçiyolar desem abartmış sayılmam..

tekrar hayırlı olsun..

Motosikleti
    125 Zn
    @blizkerit nerelerdesin sesin çıkmaz oldu ?

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar blitzkierg'den haberi olan var mı..?? uzun zamandır görünmüyor..
    bikaç gün önce ben de sormustum ama kimse bilmiyor sanırım.. tatile gitmiş olabilir çoluk çocuk ailece

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler