Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Yarın itibariyle, gerekli evrakları sürücü kursuma veriyorum. 21 ağustos ta teorik sınav , 18 eylülde de direksiyon sınavı.

Ağustos başında scooteri alsam mı ? Alışma süreci açısından ? Yani işe de gitmek istiyorum ama ehliyetsiz yakalanmakta kötü.. Naapsam ?? kullananlara sordum. sabah saatlerinde çevirmenin olmadığını söylüyorlar.

Ayrıca garajı olmayan arkadaşlar zn lerini nerde bırakııyorlar. Sokakta bırakanlar var ise aldıkları tedbir neler? Komşumuzun kullanmadığı bir garaj var ama 50 senelik komşuda olsa kem-küm yapabilirler. O açıdan güvenlik önlemi olarak neler olabilir ??

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı sinan1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarın itibariyle, gerekli evrakları sürücü kursuma veriyorum. 21 ağustos ta teorik sınav , 18 eylülde de direksiyon sınavı.

Ağustos başında scooteri alsam mı ? Alışma süreci açısından ? Yani işe de gitmek istiyorum ama ehliyetsiz yakalanmakta kötü.. Naapsam ?? kullananlara sordum. sabah saatlerinde çevirmenin olmadığını söylüyorlar.

Ayrıca garajı olmayan arkadaşlar zn lerini nerde bırakııyorlar. Sokakta bırakanlar var ise aldıkları tedbir neler? Komşumuzun kullanmadığı bir garaj var ama 50 senelik komşuda olsa kem-küm yapabilirler. O açıdan güvenlik önlemi olarak neler olabilir ??
    Üstad öncelikle hoşgeldin diyeyim. Ehliyetsiz kullanmak gerçekten çok can sıkıcı inan. Bende bu hafta sonu direksiyon sınavına giricem. Hayırlısı. Senin gibi kursa yazılır yazılmaz motor arayışlarına girdim. Bir tane tam kafama göre denk getirip aldım.
    Senin gibi işe gidip gelirken kullanıyorum. Dediğin gibi iş saatlerinde çevirme pek olmuyor. Diğer saatler için garanti veremem. Yakalanıp cezayı yiyebilirsinde. Ama alıştırma yapmak için iyi oluyor. Acemiliğin gidiyor. Usta oldum diyemem ama ilk güne göre epey bi iyiyim diyelim.
    Neyse gelelim garaj sorununa;
    Benimki fabrika çıkışı alarmlı. İyi oluyor alarm. 5-10 dk yada 1-2 saatliğine bile bi yere bıraksan bizim motorlar dikkat çekici olduğu için hemen başına üşüşüyorlar. Alarmının olması kurcamalarını engelliyor. Çok etkili. Ama çaldırmaya karşı tam anlamıyla önleyici bi önlem diyemem. Aldığında bi alarm taktırırsın. 70-80 lira civarında bi şey. Ve ekstradan en kalınından bir zincir alıp yine kalın bir kilitle direğe yada sabit bir şeye kilitlersin. Yeterli bir önlem olur diye düşünüyorum ikisi birden.

Sen yinede motoru almak için aceleci olma. Paran cebindeyse istediğin yerden alabilirsin. Uygun bir fırsat çıkmasını bekle.

ehliyeti aldıktan sonra git al der gibi bir durumun var sanki.. )

çok saol. dikkate alıcam söylediklerini..

kazasız sürüşler dilerim.

sağlıcakla kal..

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    ehliyeti aldıktan sonra git al der gibi bir durumun var sanki.. )

çok saol. dikkate alıcam söylediklerini..

kazasız sürüşler dilerim.

sağlıcakla kal..
    yok üstad kararı sana bırakıyorum. şimdi al kullan yakalanmazsın derim ters bir durum olur polise denk gelirsin, kulaklarımı çınlatırsın falan...

alıp kullanıcaksan kaskını ve diğer korumalarını eksik etme derim.

Motosikleti
    125 Zn
    ehliyetsiz ve korumasız 1 km bile yol gitmeyin arkadaşım. bunu nezaman anlarsın düşünce ya da polise yakalanınca. Kaza yaparsan yüzde 100 haklı olacağın durum bile olsa haksız olursun....cezayı en alırsın. karşındaki adam elini kolunu sallayarak gider.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

tamam elronds kızma ya )

Motosikleti
    125 Zn
    tamam elronds kızma ya )
    ben geçen yıl 7. ay da motosikleti aldım 9. ayda ehliyetimi ve korumalarımı tamamladaıktan sonra bi otoparka gittim orada heyecanımı attım ama, ehliyetimi almadan önce kursta 8 saatlik bi eğitim almıştım.

yok hocam estf. ne kızması haddime değil. isteyenin paşa gönlü bilir. ben uyarayım da
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

2ay yattı yani motorsiklet ???

Anlamıyorum zaten, kurslarda hiç bir eğitim verilmiyorken sadece devlet para kazansın diye yapılan uygulama. Çok ciddiyim hiç bir kurs ne direksiyon eğitimi veriyor nede teorik. Verilenlerde nasıl eğitim oldukları belli..

Ben aliyim diyorum hani yaz bitiyo bitmeden bikaç hafta kullanmak adına. Siz ağustostan sonra hangi aya kadar kullanabiliryorsunuz znleri ? Yani yağmur olunca kullanan pek yok galiba? Yan yağmurda kullanılamayacaksa bu aletler neden üretildi anlamıyorum orasınıda. Ama ben aralığa kadar koruma ürünleriyle beraber kullanıcağımı düşünüyorum.

Motosikleti
    125 Zn
    2ay yattı yani motorsiklet ???

Anlamıyorum zaten, kurslarda hiç bir eğitim verilmiyorken sadece devlet para kazansın diye yapılan uygulama. Çok ciddiyim hiç bir kurs ne direksiyon eğitimi veriyor nede teorik. Verilenlerde nasıl eğitim oldukları belli..

Ben aliyim diyorum hani yaz bitiyo bitmeden bikaç hafta kullanmak adına. Siz ağustostan sonra hangi aya kadar kullanabiliryorsunuz znleri ? Yani yağmur olunca kullanan pek yok galiba? Yan yağmurda kullanılamayacaksa bu aletler neden üretildi anlamıyorum orasınıda. Ama ben aralığa kadar koruma ürünleriyle beraber kullanıcağımı düşünüyorum.
    kadıköyde gelişim sürücü kursu var. ikitellide oturmama rağmen 4 hafta boyunca yılmadan erinmeden sırf eğitim veriyor diye kadıköye gittim geldim. zaten yenibosnadan metrobüse binince 1 saatte gidiyorsun. zaten gelişim motosiklet.net ile beraber indirimli ve taksitli yardım ediyorlar. yağmurda genelde motosikletler kuryeler dısında pek kullanan olmaz. ben geçen yol 9. aydan bu aya kadar 5300 km yol yaptım zn de. kısın da kullandım ama soğuk oluyor.

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    arkadaşlar ben dün bi konu açmıştım, zn ile ilgili, linki burayada koyuyorum. fikirlerinizi bekliyorum.
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...zn-yardim.html

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben dün bi konu açmıştım, zn ile ilgili, linki burayada koyuyorum. fikirlerinizi bekliyorum.
    http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...zn-yardim.html
    konunu gördüm ama motor kısmıyla ilgili bilgim olmadığı için yorum yapmadım.

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    eyvallah elronds hocam
    peki kgs fiyatı hakkında bilginiz var mı? almayı düşünüyorum. anadolu yakasındayım ben bazen karşıya geçiyorum, taksim ortaköy falan.
    zn ile gitmek daha keyfli olur gibi geliyor

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eyvallah elronds hocam
    peki kgs fiyatı hakkında bilginiz var mı? almayı düşünüyorum. anadolu yakasındayım ben bazen karşıya geçiyorum, taksim ortaköy falan.
    zn ile gitmek daha keyfli olur gibi geliyor
    bank asya dan dıtt kart var onu kgsye uyarlattık para vermedik. şuan otonana gir çık 1,200 tl mi neydi. bazen lazım oluyor.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bende de bank asya dıt kart var ama henuz kullanmadım müşteri hizmetlerini aramamıza gerek var mı?? yoksa gişeden direk okutup geçebiliyor muyuz..??

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

arkadaşlar buna ne demeli..

Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster

arkadaşlar buna ne demeli..
    amerikalı flyscooters şirketi bu olayı bitirmiş bence. mondial i kötülemek için söylemiyorum ama aksesuarlar ve diğer parçalar çok orjinal.

ayrıca motor seçeneklerinde 150cc de var ve scooter malzeme kalitesi hiçte fena değil..

Motosikleti
    125 zn
    Merhaba arkadaşlar,
    Yarın direksiyon sınavına giriyorum (motosiklette de direksiyon sınavı deniyordu di mi .

Tavsiye verebilecek var mı acaba? Kendi motorumla gidip gitmeme arasında kararsızım, ehliyeti almaya bu kadar yakın 800 lira bayılmak istemiyorum zaten 2-3 hafadır çok çıkarmıyorum motoru. Aileden baskı var ehliyetsiz kullanmamam için, 288 km'de yatıyor motor =). Kullanırken de güvensiz kullandığımı fark ettim zaten bu sebeple. Evet arkadaşlar her türlü tavsiyenizi bekliyorum

Motosikleti
    125 Zn
    arkadaşlar uzaktan kumanda ile çalıştırılabilen alarm taktırdım şuan çok güzel oldu artık motoru dışarıda bırakıcam hergün apartman içeri sok , geri çıkar merdiven atlat derdinden kurtuldum. en azından caydırıcı olur.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar uzaktan kumanda ile çalıştırılabilen alarm taktırdım şuan çok güzel oldu artık motoru dışarıda bırakıcam hergün apartman içeri sok , geri çıkar merdiven atlat derdinden kurtuldum. en azından caydırıcı olur.
    hayırlı olsun hocam, ne kadara aldınız nereye taktırdınız acaba? bilgilendirebilirseniz sevinirim. Benim motorda açık garajda duruyor ama noolur noolmaz caydırıcı amaçlı bende takmak istiyorum. Sürekli olarak gittiğim elektrikçi hiç takmadığını söyledi bilmiyorum dedi şaşırdım birde motorun elektrik beynine zarar verme gibi bi olay söz konusu oluyormuş sanırım. siz internetten aldıysanız ürünün linkini gönderebilirseniz çok sevinirim elronds hocam..

Motosikleti
    Mondial (151 RS)
    evet arkadaslar en son hazıranda yazmıstım belkı hyrlarsınız ozman ne sınava gırmıstım ne motr kulankıstım sımdı sınavları kazandım ve agutosun 22 si gibi zn me kavuscam

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler