Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 zn ile asya 125 t yakıt haznesi kapasitesi arasında yarım litrelik bir fark vardır..asyanın haznesi biraz daha fazla alır.. ben asya 125 t ile bir depoyla 176 km yapmıştım geçen ay.. birkaç defa uzun süreli olarak 100-110 km hız yapmıştım.. eger çok hız yapmasaydım belki 185-190 km götürürdü... 125 zn de 150-160'a kadar götürebilir diye düşünüyorum..
    işe gidip gelirken kullanıyorum motoru ve mecburen e-5 otoyolundan gidiyorum. ortalama 90-100 gidiyorum yoksa hemen pisliğine sıkıştırıyorlar. ama ciddi bi bakım yapmam lazım. 2000 bakımıda gelmek üzere zaten.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    otobana çıkınca da mecbur basıyoruz arkadaş, yoksa tırlar başlıyor sıkıştırmaya :([COLOR="Silver"]

benim trafik sigortanın günü geldi ayın 21ine kadar yaptırmam lazım. sizler hangi sigortaya kaça yaptırdınız?

ben HDI sigortadan yaptırdım..67 tl...axa da 60 67 tl arası bir şey istiyor...100 120 isteyenleri bile var.hiç gerek yok zaten o fiyatlara...

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı boxerboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben HDI sigortadan yaptırdım..67 tl...axa da 60 67 tl arası bir şey istiyor...100 120 isteyenleri bile var.hiç gerek yok zaten o fiyatlara...
    temmuz ayında zam geldi diyor 81 lira fiyat verdi axaya. baska yaptıran arkadaşlarımızdan fiyat bilgisi alırsam sevinirim.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    125 zn
    arkadaşlar belki ilginizi çeker diye düşündüm. vespinga banda diye sanırım italyan menşeli bi grup. vespa üzerinde müzik yapıyorlar. bu video da her sene değişik ülkelerde kutlanılan vespa festivalinden. bu sene portekizde düzenlenmiş. festivalin en ilginç olayıysa almanyadan portekize vespasıyla tek başına 3,500 km yol teperek gelen bi hatun.. benim hayalim'de de bir gün vespa alabilrsem 1 kaç sene sonra yapılacak olan festivale türkiyeden katılım sağlayabilmek. video yu izleyin derim..
    http://videos.sapo.pt/HNwaF9oLuQlAHZlpnDCz

Motosikleti
    125 Zn
    benim motora kırmızı çanta taktırdım servisteki arkadaşlar bayagı ugraştılar. güzelde oldu ama çanta pek de kaliteli değil. hiç yoktan montlarımızı koyarız elde taşımaktan bıktık, kasklarıda motora kitleriz. yakın zamanda resimleri koyarım.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

ahmetant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xciting 250 i
    benim motora kırmızı çanta taktırdım servisteki arkadaşlar bayagı ugraştılar. güzelde oldu ama çanta pek de kaliteli değil. hiç yoktan montlarımızı koyarız elde taşımaktan bıktık, kasklarıda motora kitleriz. yakın zamanda resimleri koyarım.
    Resimleri merakla bekliyoruz.

Motosikleti
    125 Zn
    5.000 bakımını da yaptırmış oldum. gerçi bakımları 500,2000,4000 diye geçiyor ama ben her 1000 km de götürüyorum yağını, vida sıkım ve o ana kadar oluşan ufak tefek sıkıntıları gidermek için gidiyorum, bu sefer yağı shell 15w 50 koydurdum. Birde bunun performansını test edicem. ilk izlenimim titreme biraz azaldı motor ivmelenirken daha az titrer oldu, Arkaya da hlmrrin taktırdığı çantadan taktırdım. çok yakışıklı oldu anteni bile var. bu sefer daha dikkat ediliyorum. çanta için çok uğraştı servis.gerçi pek bu çantayı tavsiye etmedi ama ben ısrar ettim. en azından montlarımızı ve eldiven dizliklerimizi koyuyoruz. daha rahat geziyoruz artık çantayı sabitlemek için altına saç kesti, matkapla deldi. çantayı saca, sacı da arka seleye vidaladı. kaynak yaparsam kopar dedi. bende sağlam olsun faketmez dedim. Bu arada dikkatimi çekti. Castrol 10w 40 yağ alıyordum 22-25 tl civarına bu sefer 15w50 4t motor yağı aldım 15 liraya. çok fazla farkı görmessem yaz boyunca shell alıcam. haftasonu 200 km yaptım şuan 5200 de resimleride en kısa zamanda belki yarın koyarım

bu arada hlmr çantadan memnunmusun senin çantanın montajı nasıl oldu? şuan memnun musun?

@tnr hocam sende çanta yaptır insan çok rahatlıyor. birde şasi uzadı gibi oldu mini goldwing

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    @elronds hocam hayırlı olsun çantanız ee ben dedim zevkli adamımdır diye benim çantayı takmak içinde götürdüğüm bir bisikletçi vardı, o arkadaş saolsun motordan da anlıyor, çok uğraştı! çünkü bu çanta bizim motorlara uygun değilmiş, Arora Marka motorların arka çantasıymış. Benimkinin içinden sabitleme aparatlarıda çıktı, sabitleme aparatını normal hediye edilen Mondial marka çantanın vidalarıyla sabitledi, yerini ayarladı falan.. uğraştı saoLsun ama çok güzel oldu

Buarada aklımda bi fikir var onuda yapınca eminim çok değişik bi hava alıcak motor. Resimlerini yaptığım gün çekip koyucam arkadaşlar..

Buarada @elronds hocam benim daha 500 bakımı gelmedi, yağ değişimi olucak yağı kendim alıp gitmeyi düşünüyorum. Acaba Castrol Scooter mı alsam yoksa bahsettiğiniz Shell 15W 50 mi alsam? Hangisini önerirsiniz?

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @elronds hocam hayırlı olsun çantanız ee ben dedim zevkli adamımdır diye benim çantayı takmak içinde götürdüğüm bir bisikletçi vardı, o arkadaş saolsun motordan da anlıyor, çok uğraştı! çünkü bu çanta bizim motorlara uygun değilmiş, Arora Marka motorların arka çantasıymış. Benimkinin içinden sabitleme aparatlarıda çıktı, sabitleme aparatını normal hediye edilen Mondial marka çantanın vidalarıyla sabitledi, yerini ayarladı falan.. uğraştı saoLsun ama çok güzel oldu

Buarada aklımda bi fikir var onuda yapınca eminim çok değişik bi hava alıcak motor. Resimlerini yaptığım gün çekip koyucam arkadaşlar..

Buarada @elronds hocam benim daha 500 bakımı gelmedi, yağ değişimi olucak yağı kendim alıp gitmeyi düşünüyorum. Acaba Castrol Scooter mı alsam yoksa bahsettiğiniz Shell 15W 50 mi alsam? Hangisini önerirsiniz?

hocam yaz ayındayız yağ biraz kalın olsun sen bu sefer shell 15w 50 al 15 lira. shell benzin istasyonlarında satılıyor. motosiklet resmi var 4T yazıyor. advance modeli zaten görünce anlarsın. castrolda olabilir zaten 2 yağdan birini alıp yağı değiştirince motorun sesi değişecek bunu anlıcaksın. performans da artıcak.

Çantada genellikle taşıdığın şeyler neler? en fazla ağırlık olarak neler koydun? kullanımla ilgili tecrübelerini yazarsan sevinirim. kilidi çok dandik geldi bana birde sen kaça taktırmıştın?

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    hocam yaz ayındayız yağ biraz kalın olsun sen bu sefer shell 15w 50 al 15 lira. shell benzin istasyonlarında satılıyor. motosiklet resmi var 4T yazıyor. advance modeli zaten görünce anlarsın. castrolda olabilir zaten 2 yağdan birini alıp yağı değiştirince motorun sesi değişecek bunu anlıcaksın. performans da artıcak.

Çantada genellikle taşıdığın şeyler neler? en fazla ağırlık olarak neler koydun? kullanımla ilgili tecrübelerini yazarsan sevinirim. kilidi çok dandik geldi bana birde sen kaça taktırmıştın?
    hocam valla ben eylül ayında 500'ü anca tamamlıcam, bu açıdan kış aylarına girceğimizden ötürü castrol mu alsam diye düşünüyorum.

çantada kız arkadaşımın kaskını sürekli taşıyorum, bunun yanında yanımıza aldığımız ıvır zıvır, mont gibi şeyleride koyuyorum. Şuana kadar herhangi bir problem çıkartmadı, gayette hoş görünüyor. Almadan önce sizin de dediğiniz gibi kimse önermedi çantayı ama bence kullanmakta herhangi bir mahsur yok. Kilit konusu banada o kadar kaliteli gelmedi ama problem oluşturucak cinsten değil. Tek korkum bizim mahallenin veletleri yada kıskanç tiplerin antenini koparması, benden 5TL. istedi takan arkadaş ama 5TL.ye yapılacak iş değildi bence okadar uğraşmaya..

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    benim zn de bir sorun var sanırım arkadaşlar.
    bi türlü anlayamadım nerden geliyo. bi ses var.
    yavaşça gaz verip kalkıyorum, biraz sonra zangır zangır bi ses geliyo, sonra biraz daha hızlanınca kesiliyo.
    sehpaya alıp yapınca yine aynı sesi yakalıya biliyorum. o devirde devam edince sesde devam ediyor. gazı biraz daha açınca yada kısınca sesde kesiliyo. sizce nedir sorun ?

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim zn de bir sorun var sanırım arkadaşlar.
    bi türlü anlayamadım nerden geliyo. bi ses var.
    yavaşça gaz verip kalkıyorum, biraz sonra zangır zangır bi ses geliyo, sonra biraz daha hızlanınca kesiliyo.
    sehpaya alıp yapınca yine aynı sesi yakalıya biliyorum. o devirde devam edince sesde devam ediyor. gazı biraz daha açınca yada kısınca sesde kesiliyo. sizce nedir sorun ?
    arka çamurluğu tutan vida var onu kontrol et. aynı ses bende vardı o vidayı sıkınca geçti seninkide o yüzdendir. özellikle rolantide gelmeye başlıyor

Motosikleti
    znu 125
    teşekkürler, hemen kontrol ediyorum.

Motosikleti
    artık benimde 125 znem var:)
    arkadaşlar bizim motorların lastikleri ddiğiniz kadar varmış bugun farkettim. çok berbatlar. azıcık bir sudan geçtim allahtan çok yavaştım motorumu savurup attı resmen. frende tuttmuyor. allahtan düşmedim parayı bulunca ilk iş lastik değiştirmek olacak. tüm kullanıcıların bu konuda dikkatli olmalarını tavsiye ederim.

Motosikleti
    znu 125
    bende üzerindeki orjinal lastiklerle devam ediyorum.
    600 km de. ilk fırsatta değiştirmek gerek. ben biraz ağır olduğum için savurma, kayma falan olmuyor ama cidden cok tehlikeli

Motosikleti
    125 Zn
    @kerem hocam vidayı sıktın mı sorunu çözdün mü?

bu arada yaz bu sıralar bakıma gidecek arkadaşlarıma shell yağını tavsiye ediyorum çünkü motor ivmelenirken vibrasyon minimuma indi. şuan çok güzel. castrol 10-40 dı kış için ideal, shell 15w50 yaz için ideal, yaklaşık 250 km test ettim. bu arada taktırdığım çanta beni deli etti. okadar dandik kilit olurmu ya. :( zor kitliyorum

@hlmr nası kitliyosun arkadaş dün nerdeyse sinirden söküp atacaktım.

lastik işini ihmal etmeyin arkadaşlar. istanbuldaki arkadaşlarım bahçeleri felan suluyorlar, çimerlerden gelen sular yollarda birikiyor malum kuru olduğunu zannediyoruz ama ıslak zemin aniden atar Allah korusun....

Motosikleti
    znu 125
    elronds hocam, olmadı. o garip ses hala geliyo. sanki benzin deposunun üstünde yada yanında kocaman bi çakıl taşı var ve motorun belli bi devrinde zıplayarak sağa sola çarpıyo.
    bu kadar sinir edici bir ses olamaz.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar blitzkierg'den haberi olan var mı..?? uzun zamandır görünmüyor..

www.flyscooters.com

amerikalılar bu işi de bitirmişler..

2009 model 150cc bello modelller çok güzel..

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı sinan1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    www.flyscooters.com

amerikalılar bu işi de bitirmişler..

2009 model 150cc bello modelller çok güzel..
    üstad süperler valla bayıldım. rengarenk. mükemmeller.

fiyatlarına baktımda biraz tuzluymuş. bizimkinin benzeri 150cc olanı 1,899 dolar. :(

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler