Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Merhaba Arkadaşlar,

bir şey sormak istiyorum.

ben de zn'mi almak üzereyim ve plaka ile ruhsat işlemlerini kendim yapmak istiyorum. Bu konuyla ilgili 2 sorum olacak

a.Toplam kaç paraya mal olur
    b.1 gün içerisinde halledebilir miyim?
    c.Bu işleri belirli bir miktar karşılığında bayiye bırakmam makul olur mu (150 TL+noter masrafı) gibi.

Ne dersiniz?

Teşekkürler

Kazasız ve neşeli sürüşler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı tigexeon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar,

ben de zn'mi almak üzereyim ve plaka ile ruhsat işlemlerini kendim yapmak istiyorum. Bu konuyla ilgili 2 sorum olacak

c.Bu işleri belirli bir miktar karşılığında bayiye bırakmam makul olur mu (150 TL+noter masrafı) gibi.

Ne dersiniz?

Teşekkürler

bayinin verdiği fiyat gayet makul bence. daha önce bende senin gibi araştırmıştım. 150 civarı bir rakam çıkmıştı karşıma.
    kendin yaparsanda sabah başlarsın akşama bitirebilirsin. yapan arkadaşlar öyle yazmıştı. ama zamanın yoksa başını ağrıtma bürokrasi insanın canına okuyor benden söylemesi.

@ertanos

teşekkür ederim...

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    Merhaba Arkadaşlar,

Ne dersiniz?

Teşekkürler

öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan
    ben 300 lira civarında verdim, bayii halletti. onlar bile 14 günde zor halletti.
    bence bütçen büsaitse hiç düşünme. ver bayii halletsin. uğraşmaya değmez. cok fazla sorun çıkıyor.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Merhaba Arkadaşlar,

Ne dersiniz?

Teşekkürler

hiiiç uğraşma yorma o güzel bünyeni ver 150TL.yse yapsınlar onlar iyide fiyat vermişler hem! Zaten bayii yapmıo anlaşmalı olduğu trafik müşavirliğine devredio işlemleri, sen onlarla muhattap oluyorsun 2 kere imza atmaya gidiyorsun bitti gitti. 1 günde hallolcak bi iş değil kendi yapmanla! çok karışık iş..

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @boxerboy hocam sebebini iyi bi araştır bence başka bişey olmasın? benim At Uygnluk Belgesinde de tarih 12.12.2006 görünüyor herhangi bir problem olmadı ben teslim alırkan plaka ve ruhsatımı..

ben plaka ruhsat işlerini aracıyla yaptırıyordum.normalde bugün plakamı ve ruhsatımı alacaktım.aracı beni aradı yanına gittim emniyete.sonra görevli polisin yanına gidip durumu öğrendim.polis memuru söyledi bana o belgeyi ve tarihi göstererek...muayeneye girmesi lazım 3 sene geçmiş dedi.hatta bayiye de laf attı bu yüzden mi sattı falan diye...EK1 belgesini verdi bana.bende tamam yaptırırız dedim...şimdi sen böyle söyleyince kafam karıştı iyice...sende sorun olmamış bende neden sorun var o zaman??? bu arada plakamı aldım.yakın bir servise gittim taktırmak için.servisteki eleman plakada 2. mührün olmadığını söyledi.iki mühür oluyormuş normalde.oradaki motorun plakaya baktım harbiden de 2 mühür var...yarın yetişebilirsem ikinci mührü yaptıracam...
    internetten araştırdım biraz,gümrük girişli araçlar için Şehadetname belgesi oluyormuş.o belgede giriş tarihi olur ama bende oyle bir şey yok...sende varmı? bende United Kingdom....diye başlayan ve Taizhou....falan diye başlayan 2 belge var.ama ikisinde de gümrükten giriş tarihleri ile ilgili bir şey yok.zaten tüvtürkten de muayene için randevu alamıyorum,tescil tarihim olmadığı için...işler iyice karıştı yani....
    ne kadar talihsizim ya şu başıma gelen işlere bak...
    yarın bakalım gidecem tekrar emniyete açıklayacam durumu...detaylı bilgisi olanlar lütfen yardım etsin...en azından yeni motor sahipleri belgelerine baksınlar...teşekkürler

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    @boxerboy hocam valla bilemiyorum ki memur söledi diyosun. Bende baktım benimkide aynı ancak hiiç biş şekilde hiç bir problemle karşılaşmadım. Sadece ikametgahla ilgili bir problemim olmuştu, ikametgahım denizlide olmadığı için ruhsat çıkmıo dediler, bende gittim hallettim ertesi gün kira sözleşmemle falan ikametgahımı aldırdım o gün bitirdiler işlemleri toplamda 3 gün de yani bende servise gidip teslim aldım motorumu. Acaba yeni gelen bi kuralmı bilemiyorum ki ? benimde kafam karıştı aslına bakarsan acaba şimdi benim tarihte seninle aynı olduğu için benimde muayineye gitmem gerekirmi? ama böle bi problem olucak olsa çıkartmazlardı sana yaptıkları gibi banada, yada uyarırlardı muayinesini yaptırman lazım die, anlamadım valla, bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyelim bu konuda..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:01 ----------

buarada arkadaş bugün sürücü kursuna gittim ancak 21 ağustos için olan sınavın tarihinin geçtiğini söledi, 24 ağustosta bir sınav açılabilir belli değil ancak büyük ihtimalle açılmıcak falan dedi, geç kaldığımı söledi ama ben tarihlerle ilgili bilgi verdiğimde teyit ettirdi bir açıklama yapmadı ama yok hayır geçmiş 21 ağustosun başvurusu dedi, anlamadım bişey? ehliyet alıcak olan arkadaşlar böle bir problemle karşılaştınız mı?

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    @boxerboy hocam valla bilemiyorum ki memur söledi diyosun. Bende baktım benimkide aynı ancak hiiç biş şekilde hiç bir problemle karşılaşmadım. Sadece ikametgahla ilgili bir problemim olmuştu, ikametgahım denizlide olmadığı için ruhsat çıkmıo dediler, bende gittim hallettim ertesi gün kira sözleşmemle falan ikametgahımı aldırdım o gün bitirdiler işlemleri toplamda 3 gün de yani bende servise gidip teslim aldım motorumu. Acaba yeni gelen bi kuralmı bilemiyorum ki ? benimde kafam karıştı aslına bakarsan acaba şimdi benim tarihte seninle aynı olduğu için benimde muayineye gitmem gerekirmi? ama böle bi problem olucak olsa çıkartmazlardı sana yaptıkları gibi banada, yada uyarırlardı muayinesini yaptırman lazım die, anlamadım valla, bilgisi olan arkadaşlardan yardım isteyelim bu konuda..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:01 ----------

buarada arkadaş bugün sürücü kursuna gittim ancak 21 ağustos için olan sınavın tarihinin geçtiğini söledi, 24 ağustosta bir sınav açılabilir belli değil ancak büyük ihtimalle açılmıcak falan dedi, geç kaldığımı söledi ama ben tarihlerle ilgili bilgi verdiğimde teyit ettirdi bir açıklama yapmadı ama yok hayır geçmiş 21 ağustosun başvurusu dedi, anlamadım bişey? ehliyet alıcak olan arkadaşlar böle bir problemle karşılaştınız mı?
    ilk önce muayene olayına yanıt vereyim;
    muayene olayında fatura kesim tarihi esas alınır. yani %90 ihtimalli öyle biliyorum diyeyim. muameleci ve memurun aynı şey üzerinde diretmesine pek anlam veremedim. memurlarda %100 doğrudur diye bir kaide yok tabiki. onlarda hata yapıyorlar.
    şube müdürüne kadar gitmek lazım. trafiğe yeni çıkan bir motorun hemen muayeneye girmesi akıl karı değildir.

hllmr hocam;
    daha önce bunu konuşmuştuk. hatta siz son harç ödeme gününüde internetten bulup çıkarmıştınız. başka diğer kurslara bi bakın. size o yanıtı veren artık sekretermi neydi tabi bilmiyorum ama son harç gününe kadar vakit vardır. ben kendi kursumdan biliyorum.
    evraklarım eksikti kurs kaydımı yaptı. fakat uyardı. son güne kalma çünkü biz senin bildirimini bi kaç gün önce yapıcaz. son güne bizi bırakma diye. artık trafiğe mi bildiriyorlar nereye bilmiyorum ama onlarda bildirim yapıyor anladığım.
    siz yinede diğer kurslara bakın.

Ohhooooo ) Burası epeyce kalabıklaşmışş epey oldu ben girmeyeli.. Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar... İsmim Ferhat.. İstanbuldaki arkadaşlara uygunsa bu cuma gecesi fenerbahçeye hep beraber motorlarımızla gidelim oturup bişeyler içelim sohbet edelimm.... Ve bir de eğer olursa ki bu benim son gezim olacak gecen hafta motorla Armutlu ya gidip geldim foto ve videolar mevcuttur.... Sonrasında 2007 model 2009 trafik çıkışlı , henüz garantisi devam eden ,siyah renk, rodajı itina ile yapılmış ,bakımları aksatılmamış, yatmaktan dolayı mağazalarda kromajları kararmaya yakın zn lerden bile daha temiz 5100 km deki kazsız orjinal zn mi istemeyerek SATIYORUM... Kayışdağ SEVPA yı arayarak adımı verirseniz motoruma ne kadar özen gösterdiğimi anlayabilirsiniz... Ayrıca zn'leriniz hakkındaki tüm arızaları , sorularınızı yöneltebilirsiniz itina ile cevaplayabilirim.

İlgilenen arkadaşlara ; Ferhat , 0538 220 76 46 / İST/Acıbadem
    Fiyat: 1200 tl.

Motosikleti
    Mondial 125zn
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kerem hocam servisin çok para almış 1. bakım için hiçbir ücret alamazlar altını çiziyorum, bir sonrakine yağını kendin götür. Bak başka bir servis şu şekilde yapabilirdi. yağ senden 5-10 lira değişim parasına iş biterdi. yağın fiyatı büyük marketlerde 17 lira civarında. taş çatlasa 22, 25 civarında tutardı ama heybedeb bi 15- 20 devirmişler. Tavsiyem servisinizi gözden geçirin. Bu sadece yağ değişimi, ilerde buji, hava filtresi, kayış değişince ozaman bu servis 100 ü geçer benden söylemesi neyse hayırlı olsun diyelim . saygılar

bu arada yeni zn alan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Lütfen arkadaşlar ehliyet ve tam koruma..
    evet ne yazık ki bende 500 bakımında motoru aldığım bayi olan sevpaya gitmiştim ve 40 lira ödemiştim aynı şekilde. şuanda motor 1000 km ye yaklaştı ama tekrar servise gidermiyim bilemiyorum..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:27 ----------

tekrar selamlar,

mesajıma cevap veren veremeyen herkese teşekkürler... kısmetse birkaç gün içinde alıcam ben de bir tane... madem yokuşlar konusunda da bir problemi yok bu "keçi" moturun o zaman artık bir orda bir burda gezer dururum...

herkese kazasız bir ömür dilerim....

selamlar

NOT: bu arada uzun yola çıkıp gelenlere geçmiş olsun gideceklere de şimdiden hayırlı yolculuklar olsun...
    ben geçen hafta beylerbeyine gittim. 90 kilodan biraz fazlayım ayrıca sırtımda bi 10 kiloya yakın çantam vardı yani 100 kiloyu aşan bir ağırlıkla bile ara sokaklarda asfalt olmayan taşlardan seke seke çıktığım dimdik yokuşlar oldu. ilk başta ben bile çıkmaz demiştim ama çıktı =)

Motosikleti
    znu 125
    doancan bende sevpadan aldım ve 500 bakımını oraya yaptırdım.
    başka tavsiye edebileceğin servis var mı?
    1000 bakımı için nereye gitmeyi düşünüyorsun ?
    eğer kendin yapacaksan beraber yapalım

Motosikleti
    Mondial 125zn
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla geçen gün fikirtepe sanayi tarafına gitmiştim orda bi adamla tanıştım eskiden mondialin bayiliğini falan yapıyormuş 40 lı yaşlarında biri yani sanırım eli biraz yatkındır ama ben kendim yaparım diye düşünüyorum zaten arabam da 90 model olduğu için biraz biliyorum açmayı kapamayı sağını solunu zaten şuanda baktım bakım kitabına önemli bi bakımı yok vidaları falan sıkılsa belki bi de hava filtresi temizlense yeter sanırım..

Motosikleti
    125 Zn
    benim evimin bitişiğinde motosiklet tamiricisi var. Ona bi ara artık bakımlarımı sen yap dedim. adam yok dedi olmaz zaten motor garantili, bi sıkıntın olursa garantiden çıkar dedi. Keza garantiden çıkmasın hemde sağlam olsun diye ben mert motora götüyorum işçilik parasını sadece kayıştan aldılar. o da normal. bence bakımları serviste yaptırın. Benzin şamandrasını garantiye sokarak halletmiştik.nerden baksanız 40 tl civarında..
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    znu 125
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim evimin bitişiğinde motosiklet tamiricisi var. Ona bi ara artık bakımlarımı sen yap dedim. adam yok dedi olmaz zaten motor garantili, bi sıkıntın olursa garantiden çıkar dedi. Keza garantiden çıkmasın hemde sağlam olsun diye ben mert motora götüyorum işçilik parasını sadece kayıştan aldılar. o da normal. bence bakımları serviste yaptırın. Benzin şamandrasını garantiye sokarak halletmiştik.nerden baksanız 40 tl civarında..
    benimde benzin göstergesi arızalı. bakımda dedim ustaya, göstergedendir o dedi. şamandradan olmaz dedi. elimizde yok ama sipariş verdik gelince değiştiririz dedi
    bence yalan, sallıyorlar. düzgün bir servis bulmak gerek ama zeytinburnu cok uzak bana.
    bide bizim sorun, göstergeden mi, şamadradan mı ?

Motosikleti
    125 Zn
    benimde benzin göstergesi arızalı. bakımda dedim ustaya, göstergedendir o dedi. şamandradan olmaz dedi. elimizde yok ama sipariş verdik gelince değiştiririz dedi
    bence yalan, sallıyorlar. düzgün bir servis bulmak gerek ama zeytinburnu cok uzak bana.
    bide bizim sorun, göstergeden mi, şamadradan mı ?
    şamandıradan arkadaşım. benim benzin göstergem tersten gösteyirodu 1 kere de yolda kalmıştım. yani full doluyken boşu, boşken doluyu gösteriyordu, şamandıra garantiye girdi ve değiştiler. şuan canavar gibi ama senin servis sallıyor tahminim.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    arkadaşlar bende biliyorum bizim ufaklıkların hepsi fabrika çıkışlı şamandıradan hatalı, problemleri var. Benimde benzin ibresi E yi gösterirken her seferinde bir 25-30 km. yaptıktan sonra noolur noolmaz diye benzin almaya gittiğimde bugüne kadar en fazla 12TL.lik benzin aldım bu gösterge işini nasıl düzeltiriz yA var mıdır bi çaresi?

Motosikleti
    znu 125
    arkadaşlar bende biliyorum bizim ufaklıkların hepsi fabrika çıkışlı şamandıradan hatalı, problemleri var. Benimde benzin ibresi E yi gösterirken her seferinde bir 25-30 km. yaptıktan sonra noolur noolmaz diye benzin almaya gittiğimde bugüne kadar en fazla 12TL.lik benzin aldım bu gösterge işini nasıl düzeltiriz yA var mıdır bi çaresi?

abicim güzel diyorsunda, bunu koskocaman sevpa bilmiyor mu? neden bana usta gösterge arızası diyip başından atma derdinde peki.
    hiç güven kalmıyor böyle olunca ustalarada, servisede

Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    aynı problem bendede var.
    120-130 km hesapladım. ibre tabi e'de sizinki gibi. aldım benzini 12,5 tl tuttu.
    demek oluyorki 140-150 arası depo gidiyo. alırken hesaplamak lazım başka yolu yok. ibreye takılmamak gerek.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    125 zn ile asya 125 t yakıt haznesi kapasitesi arasında yarım litrelik bir fark vardır..asyanın haznesi biraz daha fazla alır.. ben asya 125 t ile bir depoyla 176 km yapmıştım geçen ay.. birkaç defa uzun süreli olarak 100-110 km hız yapmıştım.. eger çok hız yapmasaydım belki 185-190 km götürürdü... 125 zn de 150-160'a kadar götürebilir diye düşünüyorum..

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    125 zn ile asya 125 t yakıt haznesi kapasitesi arasında yarım litrelik bir fark vardır..asyanın haznesi biraz daha fazla alır.. ben asya 125 t ile bir depoyla 176 km yapmıştım geçen ay.. birkaç defa uzun süreli olarak 100-110 km hız yapmıştım.. eger çok hız yapmasaydım belki 185-190 km götürürdü... 125 zn de 150-160'a kadar götürebilir diye düşünüyorum..
    otobana çıkınca da mecbur basıyoruz arkadaş, yoksa tırlar başlıyor sıkıştırmaya :([COLOR="Silver"]

benim trafik sigortanın günü geldi ayın 21ine kadar yaptırmam lazım. sizler hangi sigortaya kaça yaptırdınız?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler