slm arkadaşlar...
nasip olursa pazartesi günü zn mi almaya gideceğim....1637/12 taksit
alırken nelere dikkat edeyim, daha once bu deneyimi yaşayan arkadaşlar vardır mutlaka bilgi verirse çok sevinirim...teşekkurler
slm arkadaşlar...
nasip olursa pazartesi günü zn mi almaya gideceğim....1637/12 taksit
alırken nelere dikkat edeyim, daha once bu deneyimi yaşayan arkadaşlar vardır mutlaka bilgi verirse çok sevinirim...teşekkurler
Hayırlı olsun boxerboy:
1) Tüm faturalarını ve kullanı klavuzu/garanti belgeni unutma al. (kullanma klavuzuna yaptırdığın bakımlar işlenecek)
2) Yedek anahtarını al (boşver diyip geçme, dımdızlak kalırsın sonra)
3) Motorlar 2007 model yani en az 3 senedir depoda yatıyorlar. Bir şöyle her tarafına bak paslı filan yeri olmasın, varsa değiştirsinler
4) Dikiz aynalarını güzelce ayarlattır. Daha sonradan 14-16 lık anahtarla ayarlayacağım diye epey uğraşıyorsun (Bu anahtar ve diğer birkaç parçalık ufak tamir seti selenin altında motorla geliyor)
5) Ruhsatı muameleciye yaptırdıysan güzelce kontrol et, neredeyse mutlaka hatalar yapıyorlar. Misal benim motorumun modeli Mondial ZN125T :S
6) İmkanın varsa bilen bir arkadaşını götür, ilk sürüşü ona yaptır, zaten göze çarpan bir hata varsa o sana söyleyecektir
7) Motor tamircisi tanıdığın varsa motoru alır almaz götür ona bir selam ver. (mondial servisi olması lazım) eğer yoksa mondial'in sitesinden oturduğun yere yakın mondial tamircisini bul, mutlaka ilk gün git, konuşmasan bile önünden geç. Yolunu öğren. Motorda bir arıza olduğunda kullanması zaten daha zor, bir de yol bulmayla uğraşma o durumda.
8) Motoru ilk aldığında hiçbir ses gelmemesi lazım, titreşim de minimumda olur; böyle olduğunda emin ol.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Daha tecrübeli arkadaşlar zaten daha detaylı bilgiler verecektir. Ben de 2 hafta önce aldım, şu andaki hislerini anlayabiliyorum Güle güle kullan kazasız belasız. Hayırlı olsun
çok teşekkur ederim shooter...çok faydalı oldu gerçekten
boxerboy selam..
ehliyetin var mı ? yani ben hep çekincedeyim ehliyetim olmadan almak istemiyorum. ama ehliyeti de nasıl verildğini gidip sorunca çok da büyük esprisi olmadğını gördüm. Çünkü sürüş eğitimi veya teorik eğitim hemen hemen hiçbir kursta verilmiyor..
Ehliyetimi almadam motoru alsam nolur ??
yakalanırsan 700-800 civarı ceza kesiyolar
Valla ben ehliyetimi daha almadan motoru aldım. 3 temmuzda yazılı, 24 temmuzda direksiyon sınavı var. Çıkıyorum hiç çıkmıyorum diyemem ama sürekli her an karşında bir çevirme olabileceği ihtimaliyle motor sürmek zevk vermiyor. Pazar günü, hava güzel; depo full, ben MT'de forum okuyorum . Keşke şu sınavlar için bu kadar çok beklemek zorunda olmasak :(
Istanbul'da okmeydanında oturuyorum. İş yerim kağıthanede. Çağlayan yokuşunda bir bayi\servis buldum fakat pek güvenilir gelmedi. Peşin 1500Tl ye bırakacağını söyledi arkadaş. 250TL + 300 TL gibi bir miktarda ruhsat işlemleri için istedi. Baya korkuttular birde. Ehliyetsiz filan gezme diye. Bilmiyorum ama binip sürmeyi de çok istiyorum. Galiba bu hafta içi gidip alıcam. Eylüle kadar çok sık kullanmayacak olsamda alıcam. Pazar günleri sürerim diyorum..
beyler Mondial 125ZN ler 125cc' den 150 cc' ye çıkartılabiliyormuş. Herhangi bir bilgisi olan varmı? Piston falan büyütülüyormuş sanırım, yaptırabilirmiyiz acaba?
Benim 125 ilk 5000 de sekman attı + süpaplarda yalan oldu bende garantiye sokturmadan 150 parça takın dedim olmuşken iyi bişey olsun istedim.
Fakat adamlar 150 liği taktılaar ne debriyajı ile oynadılar nede krank milini ellediler, nede yanma odasını küçülttüler.
Çok az bi fark etti 700 km oldu yarın başka motorcuya bırakacağım motorcu şans eseri motorun önünden ses gelmeye başlayınca başka bi ilçede denk geldi bakalım o zaman nasıl olacak.
Saygılar..
ehliyetim henuz yok...aslında daha b yi bile almadım 3 temmuzdaki sınava girecem ama b yi almak için.onu aldıktan sonra a2 yi alacam o da ekimi bulur diyolar...motoru alacam ama şoyle: ben sadece işe gidip gelmek için alıyorum.kışın zaten pek kullanamam fakat goze aldım o durumuda.alalım da nasıl olursa olsun suan ehliyetim olmadığı için aldığım zaman işe gidip geliş yolumu bile kafamdan çizdim,en tehlikesiz ve polisten uzak noktalardan gidecem...artık kader çevirirse polis cortlarız sende bunları hesap et ve oyle al...seneye bulamazsın demiyorum ama sıfır istiyosan işin belki zorlaşabilir...çunku piyasada çok az kaldı bildiğim kadarıyla...ankarada yetkili bayilerde suan 3 adet var birini ben alacam...kaldı 2 onlarda gir renkli...ama asya motorda da aynı model war onuda alabilirsin...biraz daha pahalı ama o...
karar senin
dostum sende benim kafadasın demekki.
Aynen bende işe gidip gelmek için kullanıcam..
Artık toplu taşıma araçları bunalıma sokuyor beni. Leş gibi kokan insanlar mı dersin, birbirine saygısı olmayan tiplermi dersin saabah sabah çakma ipodlarını son ses vererek dinleyenler mi dersin.. Bu noktaya getirdiler beni..
Stok konusuna gelirsek, İstanbul'da da kırmızı renkte olanı var. Bana en yakın bayiye sordum. Toplarız filan dediler. Bu hafta içi alim diyorum ruhsat işlemleri filan 1 hafta sürer. Bende deneme turlarıma başlarım. Baktım güvenim geliyor biraz biraz işe de gitmeye başlarım.
Kafamda plan bile yaptım,
Cihazı alır almaz yapacaklarım şunlar,
-Forumdaki arkadaşın motorundaki kırmızı metal çanta, (apayrı bir görünme sokmuş resmen bayıldım)
-Ön siperlik taktırırım
-Aküsünü değiştiririm ki forumlarda çokta güçlü olmayan akü olduğu belirtiliyor.
-Lastikler kesin değişecek ( Metzeller, Michelin benzeri suda kaymayı minimale indirecek türden, çünkü sonbaharda da kullanırım diye düşünüyorum)
-Cruise kask Beyaz olanından tabiki..
-Deri çantalar ilave etmek (o sonraki iş.)
Yapacak çok şey var aslında. 2006dan beri kafamda. Araba filan aldım erteledim şimdi arabada yatıyo kapıda.
Büyük masraf gerçekten şu araba işi.. Maddi durumu çok iyi olanlar için zaten problem yok ama benim gibi hem öğrencilik yapıp hem çalışan insanların ay sonuna doğru aç bil aç bırakıyor maalesef.. En mantıklısı dikkatli olunduğu sürece scooter tarzı aletler bana göre..
Sonrasında piaggo veya hondaya geçilebilinir tabii silindir hacmini abartmamak kaydıyla. Çünkü kazalar,sakatlanmalar hatta ölümler hep bu ayrıştıramama yüzünden oluyor galiba..Forumda da bu şekilde çok insanın sakat kaldığını yada yaşamını yitirdiğini okudum gerçekten çok üzüldüm. Ne diyelim mekanları cennet olsun....
Özetle , diyorum ki alim 125zn yi ,şu dönemi çok sık kullanmadan ama bol bol pratik yaparak geçirim. Direksiyon sınavı içinde iyi olur. Ehliyeti aldıktan sonrada ver elini istanbul... Şile-silivri-riva- çok yer var hakikaten...
Dostum düşünsene, park sorunun yok , yakıt sorunun yok,(tabi arabaya kıyasla) e bide değişik duygu, değişik yaşam tarzı filan...Bana çok iyi gelecek bu olay.. )
Ankarada olmasaydın turlardık beraber ama sağlık olsun..
sinan hocam benim motordan bahsetmişsin sanırım eyvallah saoL, benimde aklımda bir iki fikir daha var, daha doğrusu 3 adet daha fikir var,
1.si güzel kalın ve patlar bir ses veren egsoz taktırmak! özel sipariş vericem SmokeHead' e 280TL. dediler. Ya parlak kırmızı yada parlak siyah yaptırıcam.
2.si motoru 150cc' liğe çıkartabilirsem çıkartmak.
3.sü ise süpriz, onu en kısa zamanda yapıp bir çözüm yolu uydurup yapıcam, resimlerini koyucam herkezin bayılcağından eminim
Ancak ben daha lastikleri değiştirmedim daha motorum 350km.de, daha değiştirmeyide düşünmüyorum çünkü lastikler yeni en nihayetinde, biraz eskittikten sonra değiştirebilirsin die düşünüyorum. Ben öle yapıcam en azından..
hllmr hocam,
valla benim egzost vb işlerde gözüm yok. Öle ses yapsında istemem açıkçası. Ama Metal çanta olayını iyi bulmuşşsun.. Ön siperlikle beraber çok tatlı olmuş..
Sağolasın hocam ben ilk yere 150 TL ye yaptırmıştım mondial servisi piston ve silindir gömleği haliyle değişti başka bi işlem yapmadılar. Çok ta fark etmedi sadece biraz daha yokuşları vs iyi çıkıyor ara hızlanmalar daha iyi son hız 100 basıyosa 110 oldu. Bakalım son değişikliklerden sonra nasıl olacak.
Saygılar.
ShaDoW_17 neden öyle bir sorun yaşadınız? sebebi neymiş ?
anladım hocam eyvallah, servisle görüşsem beni bilgilendirir, ücreti karşılığında da yapar diyorsunuz yani, en son yaptıracağınız işlemi yine servisemi yaptıracaksınız? Aşamalarıda belirtirseniz sevinirim..
eyvallah hocam ama egsoz işi benim aklıma fena yattı, böle kalın patlar sesli bağırgan olmayan yani cam çerçeve indirmeyen kendine göre tok ve tatLı bir ses veren bir egsoz iyi gider die düşünüyorum..
bugun itibariyle siyah bir zn m war )))
10 gune kadar elime geçecek ama olsun beklicem ))))))
darısı almayı dusunen arkadaşların başına...
hocam 125lik yerine 150lik taktırınca son hız 110 km mi oldu? ben zaten 125lik haliyle 110 yapıyorum ama herzaman değil.. zaten motor uçacakmış gibi hissediyorum 100-110 da motor sanki kanatlanıyor. 150 lilikte gördüğün en son hız 110 ise ben de taktırmaktan vazgeçeyim bu sevdadan.
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)