Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı ertanos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla üstad çalışman çok başarılı olmuş. neredeyse değiştirdinmi diycektim.

gidonu yukarı kaldırdığında kollar bayağı bi yukarıda kalır. aşağı eğersende bu sefer göbeğine değer muhtemelen.
    yani önceki sayfalarda dizlerine çarptıran elemanın hikayesine döner diye düşünüyorum.
    eyvallah hocam saoL iltifatın için ama değiştiricem sanırım, resimdekinden de daha iyi görünücek diye tahmin ediyorum! Nedenini sorucak olursan resimdeki değişmiş hali gösteren gösterge MCT nin göstergesi, oysaki gösterge değişmicek ve bağlantı noktası ZN' de daha aşağıda olduğu için gidon cUk oturucak eller ne çOOk yukarda nede ZN nin pozisyonunda olucak tam ortası arası olucak diye tahmin ediyorum
    Umarım yanılmam...
    Ayrıca Egzost ve Gidon haricinde bir fikrim daha var, aklıma da yattı ama hepsini yaptırınca resmini koyucam sonra herkezin ağzı açık kalıcak diye tahmin ediyorum bakalım Allah yardımcım olsun..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    125 zn mondial
    iyi günler arkadaşlar fikirlerimizi paylaşmak için 125 zn grubuna katılırsanız sevinrm

Motosikleti
    kırmızı 125zn
    gruba katılmak ne demek pardon, burası 125 zn cilerin topiği zaten yazı yazınca katılmış olmuyor muyuz? ayrıca katıl diye bi buton falan da yok

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    arkadaşlar 1 depo benzinle kaç kilometre gidiyorsunuz ?

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ben benzin ibresinin bozuk olmasından kaynaklı daha bi depo benzin bitiremeden sürekli petrole gitmek zorunda kaldım noolur noolmaz die ama bugüne kadarda 10TL.den fazla benzin almadım benzin ibresi sıfırı gösterdiğinde. Yaklaşık olarak sanırım 1 depo benzin bitene kadar petrole gitmezsen 130-140km. yol yaparsın. hatta kullanıma bağlı olarak 150 bile olabilir. Buarada bilmiyorsan bizin bütün ZNlerin fabrikadan hatalı olarak benzin ibreleri bozuk, hemen inio bilgin olsun..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:54 ----------

Alıntı tnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gruba katılmak ne demek pardon, burası 125 zn cilerin topiği zaten yazı yazınca katılmış olmuyor muyuz? ayrıca katıl diye bi buton falan da yok
    arkadaş Facebook' tan bahsedio @tnr hocam ne gereği varsa burası dururken?

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

geçmiş olsun dileğinde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum.. haftasonu depoyu fullemiştim şu an itibariyle 145 km yapmışım ve benzin ibresine bakılırsa 4-5 km daha gidecek benzin var tahminimce.... ayrıca yüksek hızda ne kadar uzun süre gidilirse benzin o kadar çabuk azalıyo.. ben ortalama 60-70 km sabit hızda gitmeye çalışıyorum bir de bizim hız göstergelerinin 10-15 km fazla gösterdigini de göz önüne alırsak şehir içi 50 km hız pek benzin harcatmaz gibi..

Motosikleti
    kırmızı 125zn
    ben dün doldurdum, 146 km de iken 14.06 tl lik benzin aldı. bu da km başına yaklaşık 0,96 kuruş yapıyor. ve depoda 0.7-0.8 litre benzin kaldığını gösterir. yani tahminen bi depoyla 170 km falan gidiyorum. daha önceki ölçümlerim de hemen hemen aynı çıkmıştı. sadece bi kere 200 km gitti o kadar. onda da yavaş gitmiştim

Motosikleti
    znu 125
    ben motoru ilk aldığım gün doldurdum depoyu full.
    simdi 80 km de ama ibre sona geldi normal mi acaba bu açtım baktım depoyu az kalmış ciddende.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:48 ----------

ve cok merak ettiğim ve anlamadığım bişey daha var.
    rodaj için kitapcıkta ilk 100/150 km motoru fazla zorlamayın, hep aynı devirde gitmeyin ve 30 u geçmeyin diyo ben bi parça açtığımda zaten 20 ye çıkıyo hız, e yavaşlayıp yeniden mi gaz vermek gerek, ani kalkış yapıp zorlamayın ve aynı devirdede gitmeyin diyo.
    ben bişey anlamadım bu rodajı nasıl yapıcam bilmiyorum hiç.

öncelikle merhaba arkadaşlar bende geçen yaz bir tane zn aldım. motoru 1.5 aya yakın kullandım motoru yazlıkta bıraktım. Ve aradan 9 ay geçti motor hiç çalışmadı giderken motorun aküsünü sökmüştüm. ve içinde çok az benzin bırakmıştım. 10 gün sonra yazlığa gidicem ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim. tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi almak isterim..

ben motoru ilk aldığım gün doldurdum depoyu full.
    simdi 80 km de ama ibre sona geldi normal mi acaba bu açtım baktım depoyu az kalmış ciddende.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:48 ----------

ve cok merak ettiğim ve anlamadığım bişey daha var.
    rodaj için kitapcıkta ilk 100/150 km motoru fazla zorlamayın, hep aynı devirde gitmeyin ve 30 u geçmeyin diyo ben bi parça açtığımda zaten 20 ye çıkıyo hız, e yavaşlayıp yeniden mi gaz vermek gerek, ani kalkış yapıp zorlamayın ve aynı devirdede gitmeyin diyo.
    ben bişey anlamadım bu rodajı nasıl yapıcam bilmiyorum hiç.
    0--500 km arası 50'ye kadar çıkabilirsin ama mümkün oldugunca 50'den yukarı çıkma ve arkana artçı alma.. yavaş yavaş gaz ver yolun durumuna göre 30-40'a yüksel 50'yi görünce gazı yavaş yavaş kes ama bir anda kesme..bu şekilde tekrar et hızı yükselt ve sonra yavaşla..yükselt ve yavaşla..öndeki araçla mesafeni ona göre ayarla yolun boş ve güvenli oldugu durumlarda hız keserken de freni kullanmak yerine mümkün oldugunca gazı düşür..bunu düz yolda giderken veya rampa çıkarken yapabilirsin ama yokuş aşağı inerken yapma.. bunu düzenli şekilde yaparsan rodaj süresini iyi geçirmiş olursun.. şunu unutma :: bir anda gaz verme motor yavaş yavaş hızlansın ve bir anda frene asılma motor zaten 50 ile giderken bir anda yavaşlayacagın bi durum olmaz gazı bıraksan bile hızın düşer.. boylelikle pizzacılar gibi kullanmamış olursun hem motorun yorulmaz hem yakıt sarfiyatın normal olur..

Alıntı Onlytuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle merhaba arkadaşlar bende geçen yaz bir tane zn aldım. motoru 1.5 aya yakın kullandım motoru yazlıkta bıraktım. Ve aradan 9 ay geçti motor hiç çalışmadı giderken motorun aküsünü sökmüştüm. ve içinde çok az benzin bırakmıştım. 10 gün sonra yazlığa gidicem ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim. tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi almak isterim..
    cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar motor 514 kmde 2 kere km teli koptu öylede gittim baya yani rahat 700 km olmuştur .. ??

Motosikleti
    kırmızı 125zn
    bi sıkıntın olmaz en fazla akü boşalmıştır. o da ayak marşı ile iki üç denemede çalışır. ama gidince ilk bakımını yaptırman gerekir.

Alıntı tnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi sıkıntın olmaz en fazla akü boşalmıştır. o da ayak marşı ile iki üç denemede çalışır. ama gidince ilk bakımını yaptırman gerekir.
    hocam çok saol gidince yağını yağ filtresini ve hava filtresini değiştirmeyi düşünüyorum ve genel peryodik bakım yeterli olurmu sence ?

Selamlar,

Sinan ben. 3 seneden beri as125t veya 125zn modellerine olan ilgim ço büyük. Fakat, gerek aile gerek arkadaşlarım; Oğlum yapma tehlikeli, sürücüler dikkatsiz şeklinde tepkilerden dolayı hep erteledim,erteledim.

Geçen hafta sonu minibüste giderken biranda şimşekler çaktı dedim niye kullanmıyorum ülen bu cihazı. Tıngır mıngır giderim şeklinde gaza getirdim kendimi.. İş yerinde A2 ehliyeti olan arkadaşıma sordum dedim var mı tehlikesi? Çok dikkatli olman gerekir sinan filan dedi. Ama artık 25yaşından sonra toplu taşıma araçlarını kullanmayı istemediğimi farkediyorum.

Velasıl kelam, 3 temmuzdaki sınavı kaçırdım 24 ağutosta olan sınava giricem. Sordum ne zaman alırım ehliyeti . Ekimi bulur dediler. Yani şimdi düşünüyorum,, acaba seneye yaza mı bıraksam bu olayı? Yoksa ekimden sonra ne kadar kullanabilirim??

İstanbulda okmeydanında oturuyorum. Zamanı GELDİ diyorum artık Aslantepeye maçlara bu cihazla gidicem kısmetse.. ))

Ayrıca,125zn sadece kırmızı renk kalmış koskoca istanbulda.. Onu da belirtim.. Biliyorum çok klişe sorularım olcak ama,

İstanbulda motorsiklet kullanan arkadaşların tecrübeleri benim için çok önemli..

Motosikleti
    znu 125
    arkadaşlar motorun titreşimi biraz fazla mı ?
    yada rodajda sonra azalır mı ? bana biraz fazla gibi geldide.

arkadaşlar motorun titreşimi biraz fazla mı ?
    yada rodajda sonra azalır mı ? bana biraz fazla gibi geldide.

titreşim biraz değil çok fazla ve rodajla bir ilgisi yok.... istanbul içinde biraz uzun süre kullanınca yoruldugumu hissediyorum hatta motordan inice hala gidonu tutuyormuşum gibi geliyor .. hele hele çukurları tümsekleri bozuk yolları da hesaba katınca.......

@ sinan1905; forumun önceki sayfalarına bir göz atmanı öneririm.. çok faydasını göreceksin..

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı sinan1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Sinan ben. 3 seneden beri as125t veya 125zn modellerine olan ilgim ço büyük. Fakat, gerek aile gerek arkadaşlarım; Oğlum yapma tehlikeli, sürücüler dikkatsiz şeklinde tepkilerden dolayı hep erteledim,erteledim.

Geçen hafta sonu minibüste giderken biranda şimşekler çaktı dedim niye kullanmıyorum ülen bu cihazı. Tıngır mıngır giderim şeklinde gaza getirdim kendimi.. İş yerinde A2 ehliyeti olan arkadaşıma sordum dedim var mı tehlikesi? Çok dikkatli olman gerekir sinan filan dedi. Ama artık 25yaşından sonra toplu taşıma araçlarını kullanmayı istemediğimi farkediyorum.

Velasıl kelam, 3 temmuzdaki sınavı kaçırdım 24 ağutosta olan sınava giricem. Sordum ne zaman alırım ehliyeti . Ekimi bulur dediler. Yani şimdi düşünüyorum,, acaba seneye yaza mı bıraksam bu olayı? Yoksa ekimden sonra ne kadar kullanabilirim??

İstanbulda okmeydanında oturuyorum. Zamanı GELDİ diyorum artık Aslantepeye maçlara bu cihazla gidicem kısmetse.. ))

Ayrıca,125zn sadece kırmızı renk kalmış koskoca istanbulda.. Onu da belirtim.. Biliyorum çok klişe sorularım olcak ama,

İstanbulda motorsiklet kullanan arkadaşların tecrübeleri benim için çok önemli..
    Senelerden beri ben de ailemin ve çevrenin baskısı ile motor tutkumu hayata geçiremedim. Bu yaz bir ZN aldım ikinci gün motoru yatırdım. Virajda bir kamyon sıkıştırmıştı. İstanbul da motor kullanmak gerçekten tehlikeli. Koruma ekipmanları riski azaltıyor ama yok etmiyor. Motor tutkusu kanınıza girmişse bundan kaçış yok. Dikkati elden bırakmamak lazım. Ve kesinlikle ustalaşıncaya kadar yoğun trafiğe çıkmamak lazım. Motorumu alalı iki ay oldu daha 500 km lik rodajımı tamamlayamadım. Sadece sahil turları yapıyorum. E5 tarfiği daha gözümü kesmiyor. Bu arada arabayla ortalama senede 40.000 - 50.000 km yapan biriyim yurtdışı dahil. Ama motor sürmek kesinlikle araba yada bisiklet kullanmak değil. Dikkatin yanında refleks, denge, ve çeviklik de istiyor. Agresif telaşlı yapıda insanlara motoru kesinlikle önermiyorum. Çok soğukanlı olmak lazım. Tecrübeli bir motorcu arkadaşım motorumu alma aşamasında şunu söyledi "motorcu arkadaşınla ya gezilerde buluşursunuz yada başka bir motorcunun cenazesinde". Bu sözü untmam. Ama motor kullanmanın keyfini yaşayan biri olarak, kesinlikle motor alın derim güveni elden bırakmamak kaydı ile. Başka bir önerim kesinlikle alkollü motora binmeyin. Bir şişe bira bile denge kabiliyetinizi azaltıyor oysa araba kullanırken hiç rahatsız etmeyecek bir alkol miktarıdır. Aklıma gelen bunlar, çevrenizde motor kullanan arkadaşlarınızla paylaşın motor alma fikrini.
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Teşekkürler Blitzkrieg,

Şuan ehliyetim yok zaten. Bilmiyorum alıcam galiba. Ama ekimden sonra havalarda soğumaya başlıyacak kullanabilirmiyim bilmiyorum.. Ama dediğim gibi denemeden olmaz.

Adranelin tutkusu önemli, sık sık yaşamak lazım tabi ama arabamla bile trafikte adranelin yaşayan bi tip değilimdir.

Ekimi beklicez artık..

Motosikleti
    znu 125
    Blitzkrieg istanbulun hangi semtindesin? istersen beraber dolaşabiliriz ben alalı 3 gün oldu, genelde sahilde biniyorum bende. ama gerçekten cok fazla dikkat etmek gerek.
    herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

hep tek kullandım ama eminin grup gezisi yapmak cok daha keyifli olacaktır
    istanbul anadolu yakasındaki zn kullanıcıları müsait olduğunuzda beraber dolaşalım bir gün anadolu diyorum çünkü avrupa yakasına geçebilecek kadar tecrübeli değilim henüz hepinize saygılar

Motosikleti
    125 zn mondial
    tnr gruptan kastım facebook tan 125 zn yazınca cıkan gruptur bundakı amacım daha fazla yaygınlaşmamızı istemem yanlış anladın sanırım!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:08 ----------

arkadaşlar sizinde fikrinizi beklıyorum zen imi biraz yere basmak istiyorum arka yayı 1-2 bakla kessem nasıl olur yapanınız varmı ??
    cvp verrseniz sevinirim

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler