hayırlı olsun motorun. kaça aldın sorması ayıp ?
hayırlı olsun motorun. kaça aldın sorması ayıp ?
arkadaşlar bu ön fren mevzusu aklıma takıldı? Duruş anlarında ilk öncelikli olarak motorun stabil duruşunu kaymamak adına sağlamak için öncelikli olarak ön fren sıkılmaz mı? Ardından tabii arka frenle beraber uygun koordineli sıkış ile en uygun durma sağlanıyor, motorsiklet kullanmada ve duruş frenlemede bu bir kural diye biliyorum yanlış mı biliyorum acaba?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:52 ----------
Bu arada arkadaşlar biraz araştırmalar sonucu aklıma çOk çılgınca bir fikir geldi Bildiğiniz üzere SMOKEHEAD adında bir Egzost üreten bir Türk Markamız var. Bu firma gayet kaliteli, ayrıca motor performansını arttırıcı ve ses açısından da kullanıcıları tatmin etmeye yönelik egzostlar üretmekte. Bende can sıkkıntısından biraz araştırma yaptım acaba bizim motorlara uygun var mıdır diye ve sonunda egzostu buldum arkadaşlar ama fiyat ve ayrıca sesle ilgili bir duysal videoda bulamadım malesef
Resimini paylaşıyorum
Arkadaşlar bilmeyenler adına Ercan Motorcyle adında bir firma bu egzostları SMOKEHEAD adı altında 1957 den beri üretip satıyormuş. Firmanın sitesi incelemek isteyenler için;
http://www.ercanmotorcycle.com/index.html
Siteyi biraz kurcaladığınızda farklı ürünlerle de karşılacaksınız
Ancak şimdi benim merak ettiğim konu ve sizlere sormak istediğim şey şu! Acaba bu egzost bir harley edasında mı ses veriyordur ? Yoksa Racing bir motor edasında mı? Bunu firmaya sormak lazım biliyorum ayrıca fiyatınıda bilmiyorum. Ancak msn adreslerini iletişim bölümünden gördüm ve ekledim, kabul etmelerine rağmen bütün gün kimse yazdıklarıma cevap yazmadı!
Eğer ki bir harley edasında patlar sesli kendince derinden ve kalın bir ses veriyorsa benim küçük harleyime(ZN' em almayı düşünüyorum. Ayrıca bu firma egzostları Karbon kaplıyormuş, sitede resimleri görüceksiniz. Eğer ki yapabiliyorlarsa bizim egzostların orjinali siyah olduğu için görünüm açısından orjinale yakın olması adına extradan Karbon kaplatıp almayı düşünüyorum bu egzosttan
Aklıma böle çılgınca bir fikir geldi Açıkçası sizlerin fikirlerini almak ve fiyat hakkında da yarın firmayı telefonla arayıp bilgi almak için sabırsızlanıyorum Süper olur bence yAaa ... sizce ??
Arkadaşlar herkese merhaba...
Ön fren konusunda bildiklerimi paylaşayım,
Sürüş halinde acil durumda önce arka frene sıkılması gerekiyor, motor durmayacak bunu biliyorum ama durması için ön freni hafifçe kullanılması gerekiyor. eğer abanırsanız ön disk fren kilitlenir bu sefer takla atarsınız.
Virajlara girerken yavaşlamak için kesinlikle arka freni kullanın. Ön freni kullanırsanız yerdede hafif toz varsa kızaklar, bariyerlere merhaba dersiniz..Şöyle düşünebilirsiniz. Arka fren 4 parmak, Ön fren 2 parmak gibi ama genelde reflekslerinizi arka frene yoğunlaştırın. Acil durumda ön fren faydadan çok zarar verir.
Hele hele 2 kişiyseniz ön freni çok dikkatli kullanmanız lazım, acil durumda bastığınız ön fren artçınızın size doğru geldiğni birkaç sn sonrada dengenizin bozulduğunu göreceksiniz. Ön freni durmaya yakın kullanabilirsiniz. ama süratle giderken durmak için kullanmayın....
@tnr hocam motorunuz çok temiz, güle güle binin....
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
arkadaşlar ,
lastiklerin basıncı kaç olmalı? ön ve arka farklımı?
siz ne kullanıyorsunuz,
ben 90 kiloyum, artçım gelende 50 kilo toplamda 140 kilo oluyor, ne tavsiye edersiniz ?
bide arkadaşlar, kitapçıkta başka bir birim var hava basıncı için tavsiye edilen. 175/225 arası diyo, ama benzinciye gittim bugün ordaki pompada ki birim farklı. PSİ diye bir birim. bizim kitapçıkta yazan başka.
ben öne 28 arkaya 29 basıyorum, eğer daha az olursa çukurarda kötü oluyor, fazla olursa tutunma azalıyor bana göre ideali bu...
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
Bu Mondial'in ana bayii Aydın - Nazilli'de. İzmir'de Bir kaç yan bayi'ye sordum. Bi çoğu 1 Ay sonra elimizde olur dedi. Acaba Nazilli'de siyah zn showroomlar'ında filan varmıdır. Yoksa benim 1 ay beklemem mi gerekecek. bilmiyorum ki?!?!? Şu sıralar iş ile evim arası 5 km filan. Elektrikli scooter almak istiyorum ama üzerine biraz daha para koyar. Zn'yi alırım diyorum. ama sorunda ehliyet işde.Şu an başladım ehliyete ve Eylül gibi de ehliyeti alırım ama bir ana önce almak istiyorum şu aleti de. Ne yapabilirim? Ehliyetsiz kullansam tabi ki kask, plaka bunları ihmal etmeden trafik'de sorun olurmu?? yardımcı olabilrmisiniz arkadaşlar ?
Arkadaşım geçmiş olsun. Allah daha kötüsünden korusun.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:25 ----------
Evren 0683 arkadaşım motorun hayırlı olsun çok sevindim. Baya uğraştın ama bak oldu sonunda. Kazasıs keyifli sürüşler dilerim.
Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.
Merhabalar bende kısa bir süre önce ikinci el bir zn aldım. Çok keyifli bir motor sehir içi kullanım için ideal. Yanlız benim bir sorunum var. motorun altında orta sehpanın orda şeffaf bir hortum var ucu tapalı bu gün o tapayı açtım ve içinden birmiktar benzin aktı bu normal mi? hortumu takip ettim hava filitresinin ordan geliyo tahliye hortumu gibi bişey herhalde.
bunun ne olduğunu ve o benzinin nereden geldiğini bilen varmı arkadaşlar.
LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
arkadaşlar egzost düşüncelerime kimse cevap vermemiş ilginizi çekmedi sanırım ancak ben yine bişey sorucam, aslın bakarsanız motoru biraz daha modifiye etmek istiyorum çünkü. Acaba bizim gidonu 250MCT' nin gidonuyla değiştirsek çOk mu abest olur bizimkine ? Daha bi harley hesabı görüntü katmaz mı? Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim olumlu yada olumsuz. Egsozt konusunada ..
Gidonun fiyatı 30.56TL.
Bence bizim ZN yede yakışır ve hava katar, değiştirmeyi düşünüyorum açıkçası..
hllmr kardeş, eksoz işinde sesin iki bahsettiğin şekilde de çıkamayacağını düşünüyorum. çünkü ne harley kadar güçlü ne de yarış motoru kadar güçlü bi motor yok. sonuçta bi 1.3 motor arabadan ne ferrari sesi ne de amerikan sesi alamazsın. ama güzel bi ton yakalanabilir tabi denemek lazım. ama güç vereceği kesin. gidon işinde de denemek lazım hoş durabilir..
@tnr hocam eyvallah fikirlerin için saoL zaten benim amacımda aynı sesi ve kaliteyi birebir almak değil, maksat biraz farklılık olsun ses kalınlaşsın patlaklaşsın ve görüntüsü güzel olsun. Bugün Ercan Motorcyle' la görüştüm. Sadece yukarda resmi olan egsoztan değil her türlü egzostan takabiliriz sesini istediğin gibi ayarlayabiliriz, ayrıca özel bir sistemi var sıkılırsan onu takınca normal scooter sesine dönersin dediler. Ayrıca motor performansı açınıdan ve benzin tasarrufu açısındanda etkili oluyormuş. Ancak beğendiğim bir egsoz için fiyat aldım 280TL. dediler. Bu yine uygun bir egsoz, sitede bakarsanız Karbon Kaplı egsozlar var, fiyatları 550TL.den başlıomuş onların:( aslında onlardan istiyordum ama fiyat baya bi yüksek. Gerçi işinin en erbabı olan insanlar Türkiyede Ercan Motorcyle ama yinede fiyat yüksek, ama 280 TL. dediği egzosu değerlendiriyorum kafamda sanırım taktırıcam. Ayrıca rengi parlak alev kırmızısı olucak motora uygun bakalım..
sesi merak ediyorum
hocam valla 50-60-70 TL.yede performans egzosları buldum Mondialler için uygun olan ama forumun egsozlarla ilgili olan kısmınıda inceledim biraz, kimse anlamayan birine taktırmayın kalitesiz ürün taktırmayın, hem pişman olursunuz hemde ne performans nede kozmetik olarak güzel bir görüntü alırsınız diyor. Herkez işi bilene yaptırın diyor haklılar ama bu işi Türkiyede Ercan Motorcyle' dan başka bilen bi yer yok mu yA ? Adamların reklamını yapıyormuş gibi oluyorum ama, fiyat gerçekten yüksek, şimdi bi karbon fiber egsoz yaptırmak istesem 550TL. yada istediğim bitane daha var onu yaptırmak istesem 280TL., başka yerde yine performans egzosu diyor 50-60 TL. arada dağlar kadar fark var yani!! Araba egsozları bile 250-300 TL. yAa
valla hocam karşılaştırmak lazım dediğiniz gibi kafadan yapmamak lazım büyük gelirse sıkıntı oluşabilir gerçekten bi aralar normal ZN gidonunu dizine değdirmeyi başaran yetenekli bir arkadaşımız vardı , foruma yazmıştı hatırlıyorum onun bu iddası gerçekleşebilir eğer ki değiştirirsem gidonu ve büyük gelip açıyı kaybedersek
hesaplatmak karşılaştırmak yada biraz pahalı bir denemeye girişmek lazım..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:27 ----------
böyle bi çalışmam oldu @ertanos hocam
valla altı üstü böle görünür zannedersem, bence değişik bi hava kattı, ama göz aşinalığımız olmadığı için sanırım biraz garip durdu sizce denemeye değer mi? herkez fikrini söylerse sevinirim arkadaşlar..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:11 ----------
arkadaşlar buarada gidonu değiştirmek istediğim taktirte gidon bağlantılarını falanda değiştirmem lazım uzanması açısından değil mi ? mesela ön fren hidroliğini 250MCT ninkine göre almam gerekki uzansın dimi ? yoksa uzanır mı? Ön Fren hidroliğine benzeyen dışı sarmal telle çevrili diğer hortum neydi yAa arkadaşlar?
valla üstad çalışman çok başarılı olmuş. neredeyse değiştirdinmi diycektim.
gidonu yukarı kaldırdığında kollar bayağı bi yukarıda kalır. aşağı eğersende bu sefer göbeğine değer muhtemelen.
yani önceki sayfalarda dizlerine çarptıran elemanın hikayesine döner diye düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)