Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    125 Zn
    ben hepsiburada.com dan wd40 aldım çok amaçlı yer yere sürüyorsun parlatıyor pas giderici özelliği de var
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

arkadaşlar ben de bir zen almaya karar verdim zaten uzun zamandır beğeniyordum.motor sevgim ilk olarak bir tanıdığımızın daha 1000km de iken haşat ettiği kanuni hussarla başladı.ama bir depo ile 50km yapıyordu karbüratörü mü bozuktu nedir anlamadım.sonra sattım onu ve babamın ısrarıyla sıfır ramzey marka mobilet aldım.o da çok zevkli bir alet ama sürat yok ve 2 kişi yokuş çıkmıyor.ve bıktım sürekli arızasından.kilyosta oturuyorum burada araba tamircisi bile yok.motoru arabanın bagajına koymak ayrı bir dert ordan servise taşı bir sürü sıkıntı.tek kafama takılan nokta zen de bozulursa onu arabaya koyamam servise götürmek için kamyonet tutsam hayatım kayar.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?bir de motorun liste fiyatı 1637.ama ben 1637tl ye plaka ruhsat masrafları vırı zıvırı içinde almak istiyorum bu şekilde veren bildiğiniz bayi var mı?varsa nakit ödemede mi veriyor yoksa 12 taksit olarak da verir mi?B sınıfı ehliyetim var.sarıyer taraflarında bildiğiniz hesaplı kurs tavsiyeleriniz de bekliyorum A2 ehliyet için.teşekkürler

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kizil_atli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben de bir zen almaya karar verdim zaten uzun zamandır beğeniyordum.motor sevgim ilk olarak bir tanıdığımızın daha 1000km de iken haşat ettiği kanuni hussarla başladı.ama bir depo ile 50km yapıyordu karbüratörü mü bozuktu nedir anlamadım.sonra sattım onu ve babamın ısrarıyla sıfır ramzey marka mobilet aldım.o da çok zevkli bir alet ama sürat yok ve 2 kişi yokuş çıkmıyor.ve bıktım sürekli arızasından.kilyosta oturuyorum burada araba tamircisi bile yok.motoru arabanın bagajına koymak ayrı bir dert ordan servise taşı bir sürü sıkıntı.tek kafama takılan nokta zen de bozulursa onu arabaya koyamam servise götürmek için kamyonet tutsam hayatım kayar.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?bir de motorun liste fiyatı 1637.ama ben 1637tl ye plaka ruhsat masrafları vırı zıvırı içinde almak istiyorum bu şekilde veren bildiğiniz bayi var mı?varsa nakit ödemede mi veriyor yoksa 12 taksit olarak da verir mi?B sınıfı ehliyetim var.sarıyer taraflarında bildiğiniz hesaplı kurs tavsiyeleriniz de bekliyorum A2 ehliyet için.teşekkürler

öncelikle senin için hayırlısı olsun diyorum.. bu motorlar çinliler arasında en az sorun çıkaran modeller.. bakımını aksatmazsan, hor kullanmazsan pek sıkıntı çıkaracagını sanmıyorum.. arkadaşım da bundan aldı ve pizzacıdan beter kullanmasına ragmen motorunda hala bi problem yok ve servise falan da gitmiyor yagını bakımını kendi yapıyor düşün artık.. çok ince detayına kadar düşüneceksen daha kaliteli motor al sıkıntı yaşama çünkü herşey parasına göre düşünülmüş..bu yüzden bu motordan da ömürlük performans bekleme.. senin yapacagın en önemli şey; motoruna evladın gibi bakacaksın o da sana hayırlı evlat olacak..

fiyata plaka-ruhsat ekleyen bir yer duymadım hatta motorun fiyatından 1 kuruş bile indirim yapmıyorlar.. kredi kartına 12 taksit yapılabiliyor istersen nakit de verirsin.. hatta bi kısmını nakit verip kalanını taksit yaptırabilirsin.. eger işlemleri kendim halledebilirim dersen evrak masrafın biraz daha düşük olur ama istanbul gibi yerde bunlarla ugraşmak da büyük marifet..

motoru aldıgım yerin bi kursla anlaşması varmış 100 tl indirim yaptılar tek faydaları bu oldu.. sen de bi araştır bazı bayiler anlaşmalı oldukları kurslara yönlendiriyorlar..

imkanın varsa en kısa zamanda almanı tavsiye ediyorum çünkü bu motorun verdigi keyif digerlerinden çok farklı..

bluesharki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caracal 200
    Alıntı kerem182 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hepinize selamlar.

ben dün 125zn almak için mondial bayisine gittim.
    daha önce hiç binmemiştim zn ye.
    boyum 175 kilo 80. bindim ve cok büyük bi hayal kırıklığı yaşadım.
    gidonu çevirince dizime çarpıyordu. genelde eşimle birlikte istanbul içi ulaşım için düşünüyordum motoru.
    beraber binince hiç rahat gelmedi, tek binincede sinek gibi kaldı altımda.
    cok dengesiz ve rahatsız geldi. bütün hayallerim yıkıldı ve cok mutsuz çıktım bayiden.

siz nasıl sığıyorsunuz bu motora? gidon gizlerinize çarpmıyor mu?
    Ben 1.98 boyundayım tek kişi rahat bindim. Bir kaç gün kullanmıştım arkadaşımın motorunu tabii biraz geride oturarak artçı ile gezmek pek mümkün gözükmüyor gidondan dolayı :( Zaten gidonu çok çevirilmiyor bu motorun biraz dertli ama yine de bu yaz almayı düşünüyorum bu motordan...

Motosikleti
    125 Zn
    boyum 1.84 artcımın boyu 1.71 3700 km yol yaptık gidon fazla dönmesede bir süre sonra bu şekline alışıyorsunuz. tabii fazla yatırmamalısınız.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    Caracal 200
    Alıntı siyruq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar herkese selamlar. ben uzun süredir takip ediyorum forumu, ama motorum olmadığı için aktif değildim. c.tesi günü 125zn e bakmak için ankarada bir bayiye gittik, ancak bayi zn' nin üretimden kalktığını söyledi. bütün hevesim kaçtı. acayip moralim bozuldu. ben bu motoru almak için gün sayıyorken böyle bir olay canımı çok sıktı. bunun aslı astarı varmıdır bilen varmı aranızda. yoksa zc' ye geçmek durumunda kalıcam büyük ihtimalle.

Evet artık ithalatı yapılmıyor ürünleri bitirmeye çalışıyorlar o yüzden fiyat asyanın 125'lik klasiğinden daha uygun...

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben hepsiburada.com dan wd40 aldım çok amaçlı yer yere sürüyorsun parlatıyor pas giderici özelliği de var
    @elronds hocam benim ön süspansiyonlardan gelen gıcırtı sesleri içinde önerirmisiniz bu wd40' ı? yani gidon ve çeşitli yerlerdeki kromajlarda oluşan pasları sökmek için kullanılabildiği gibi yağlama içinde kullanılabiliyor mu ? ürünüde araştırdım ama anlamadım..

Motosikleti
    Mondial (151 RS)
    saolun allah razı olsun sızden

Motosikleti
    artık benimde 125 znem var:)
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @elronds hocam benim ön süspansiyonlardan gelen gıcırtı sesleri içinde önerirmisiniz bu wd40' ı? yani gidon ve çeşitli yerlerdeki kromajlarda oluşan pasları sökmek için kullanılabildiği gibi yağlama içinde kullanılabiliyor mu ? ürünüde araştırdım ama anlamadım..

wd40 ın yağlama özelliği var süspansiyonlarda işeyarar diye düşünüyorum. ben bisikletimin tamamını wd40 ile yağlıyorum. hatta göbekbilyalarını gres yerine wd40 ile yağladım. ancak çok ince bir yağ kalıcılığı az olur. ama 2-3 günde bir az bir tıslama yeterde artar bence. wd40 ınız yoksa almanızı tavsiye ederim kesinlikle baya işe yarıyor çünki. ancak pas sökme olayı zayıftır. ama paslı civatayı falan gevşetmede çok idealdir.
    benim nacizane tavsiyem size pas sökücülüğünden çok koruma ve yağlama amaçlı kullanmanızdır. saygılarımla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:28 ----------

bu arada değerli elronds arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım wd40 ı. hepsiburadadan aldım. şansıma eşantiyon olarak %40 fazla yolladılar. güzel bir ürün korkmadan alabilirsiniz. gıcırdayan her şeye sıkabilirsiniz

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı evren0683 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wd40 ın yağlama özelliği var süspansiyonlarda işeyarar diye düşünüyorum. ben bisikletimin tamamını wd40 ile yağlıyorum. hatta göbekbilyalarını gres yerine wd40 ile yağladım. ancak çok ince bir yağ kalıcılığı az olur. ama 2-3 günde bir az bir tıslama yeterde artar bence. wd40 ınız yoksa almanızı tavsiye ederim kesinlikle baya işe yarıyor çünki. ancak pas sökme olayı zayıftır. ama paslı civatayı falan gevşetmede çok idealdir.
    benim nacizane tavsiyem size pas sökücülüğünden çok koruma ve yağlama amaçlı kullanmanızdır. saygılarımla.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:28 ----------

bu arada değerli elronds arkadaşımın tavsiyesi üzerine almıştım wd40 ı. hepsiburadadan aldım. şansıma eşantiyon olarak %40 fazla yolladılar. güzel bir ürün korkmadan alabilirsiniz. gıcırdayan her şeye sıkabilirsiniz
    @evren hocam eyvallah saoL bilgilendirdiğin için bi süspansiyonlarda denemeye değer ozaman.. çOk sinirimi bozuyor CİK- CiK gelen sesler, inanın tümsekten falan geçmek istemiyorum yAa, nanet gitsin o tümseklere...

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı evren0683 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

WD40 mucizevi bir ürün. Evde de elimden düşmüyor gıcırdayan kapılara, zor açılan kilitlere, klipsi oturmayan elektrik süpürgesi hortumuna, çocukların oyuncaklarına hepsine birer fıs. Amerikalılar der ki evde iki şey herşeyi çözer açmak, sökmek yağlamak için WD40 kapatmak için ise Duck Tape. Her iki ürünün fan kulübünü bile kurmuş adamlar
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Motosikleti
    Caracal 200
    Alıntı ISEPULTURAI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Mondial 125 Zn'nin Sarı rengi mevcutmu sitede baktığımda Gri Kırmızı ve Siyah Renkleri gösteriyor yazın kullanıcağım için Sarı renk herkez tarafından dikkat çekicek bir renk ve bu motorda sarı renk gerçekten çok tatlı durur sperlik taktırmayı düşünmüyorum motora motoru çok yaşlı gösteriyor arkadaki yaslanma koltugunuda çıkarttırıcam onu çıkarttıgım zaman motor daha hoş duruyor arka tarafı çanta falan taktırmayı düşünmüyorum yanlara çünkü motor çok büyük olmadıgı için halleylerdeki gibi çanta yakışmaz bu motora motora bi modifiye falan yapmıycam sadece arkadaki yaslanma selesini çıkarıcam sperlik takmıycam tek katıcağım şey motora elciklere püskül takıcam onlar çok hoş duruyuor ve motorda sarı olunca çok tatlı olucak ama sarısı varmı tam bilmiyorum beni bi aydınlatırmısınız.
    Şuanda Gri ve Kırmızı renkleri bulunabiliyor hatta genelde kırmızı rengi var piyasada bayileri araştırman lazım. Fabrikada artık bu motosikletlerden yok malesef...

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar rodajınız ne zaman bitiyor çabucak bitirin artık

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar rodajınız ne zaman bitiyor çabucak bitirin artık
    Üstadım profil resminizdeki motor sizin motorunuz mu? Rengi çok hoş duruyor. ZN nin bu rengini hiç görmedim. Büyük fotolar varsa paylaşırsanız sevinirim.
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Motosikleti
    artık benimde 125 znem var:)
    mavi renkli modeller asya motorda var diye biliyorum. arkadaşımızın motoruda asya marka olabilir diye bir tahminde bulunuyorum.

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı bluesharki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet artık ithalatı yapılmıyor ürünleri bitirmeye çalışıyorlar o yüzden fiyat asyanın 125'lik klasiğinden daha uygun...
    hocam halen ithalatı devam ediyor, o söylenti geçen yılda çıkmıştı fabrikayı aradığımda ithalatın devam ettiğini znlerin çok sattığını söyledi. zaten yedek parça kısmından hiç bir sıkıntınız olmaz.gidon dahil herşey bulunabiliyor.

Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam wd 40ı heryere sıkmayın, sakın disk frene fren aksamına sıkmayın 2 hafta boyunca frenleriniz tutmaz. ön aynalarınıza sıkmayın, içindeki vida gevşiyor, bir süre sonrada zaten aynanız aşağı kayıyor sonra ayna almak zorunda kalırsınız evet mucizevi ürün ama dikkatli kullanmak gerekiyor.

Alıntı bluesharki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuanda Gri ve Kırmızı renkleri bulunabiliyor hatta genelde kırmızı rengi var piyasada bayileri araştırman lazım. Fabrikada artık bu motosikletlerden yok malesef...
    fabrika zaten demonte olarak parça olarak ithal ediyor,bayilerde toplanıyor, servislerde toplanıyor.arkadaşlar fabrika çıkışı 3 renk gri, kırmızı, siyah, ama motoru almadan önce servisi olan bayiye giderseniz belli bir ücret karşılığında istediğiniz renge boyatabilirsiniz. tabii sonra ruhsat işlemlerinide yaparsınız renk değişimi ile alakalı evrak vs..

Motosikleti
    Caracal 200
    @elronds

Hocam ithalatın durduğu bilgisini bende fabrikadan aldım. Ellerindeki modelleri bayiilere dağıtmışlar ve bu sene bu motordan getirmeyi düşünmüyorlarmış. Zaten sadece 2006 ve 2007 yıllarında getirmişler. Yalnız şöyle bir durum var. Getirdikleri motorların 10 yıl süresince yedek parçalarını getireceklerini taahhüt ediyorlar.Yalnız şimdi biz bu motorun sıfır modelini alsak 2006 olacak. Yani yedek parçayı 2016'dan sonra da getirecekler mi? Gerçi motorun o yıla kadar dayanabileceğini sanmıyorum ama...

Siz daha iyi bilirsiniz aktif kullananlar olarak?

kerem182 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    znu 125
    evet arkadaşlar artık bende aranıza katıldım
    istanbul anadolu yakası, ismim kerem, yaş 30
    yarın teslim alıcam zn mi ;
    ilk motorum, ilk sürüş tecrübem, ilk aşkım olarak

size sormak istediğim bi kaç sorum var.

karşılaştığınız sorunları, kullanıcı hatalarınızdan oluşan problemleri kısaca anlatır mısınız?
    yani mesela, ben şunu şöyle yaptım, o yüzden böyle bi arıza yaşadım, sen yapma diye bileceğiniz bişeyler varsa paylaşmanızı isterim.
    dediğim gibi ilk motorum ve ilk sürüş tecrübem olacak, hemen hemen hiç bişey bilmiyorum
    rodaj mesela, vitesli motorlarda, sık sık hız ve vites değiştirmek, değişik devirlerde ve vites aralıklarında rodajı tamamlamak tavsiye edilir. bizim motorda nasıl olacak bu iş

kalkışları seri mi yapmak lazım yoksa yavaş yavaş mı kalmmak gerek? bilmediğim bi sürü sey var

kısaca tavsiye ve uyarılarınızı bekliyorum heyecanla

Merhaba, öncelikle rodajı düzgün yapmak için yanında verilecek olan kullanım kitapçığını okuyun, orada yer alıyor bütün bilgiler. Koruma almayı sakın ihmal etmeyin. Hava sıcak ya giymeyeyim şunları demeyin. İlk 500 kilometre iki kişi binmemeye ve motoru zorlamamaya çalışın. Kullanma konusunda zaten bir zorluk yaşasanız da 15 dakikalık işi var öğrenmenin. Aklınıza takılan bir şey olursa sorun burada aradığınız her bilgiyi bulabilirsiniz. Son olarak hoşgeldiniz, kazasız belasız sürüşler

muratalagoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR
    Tüm Arkadaşlar Motorları Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Sürüşlerr

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler