Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial (151 RS)
    saolun hocam bilgiler için peki hocam bu 2010 scooterler tek kişilk olcakmış mesala 125 zn nın ruhsatında 1 kişi lik yazıor sizce bu drum dogrumu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı darkboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    saolun hocam bilgiler için peki hocam bu 2010 scooterler tek kişilk olcakmış mesala 125 zn nın ruhsatında 1 kişi lik yazıor sizce bu drum dogrumu ?
    Hocam valla öle bişey ne duydum ne işittim? Şimdi baktım Ruhsata kaç kişi biner yada kaç kişilik olduğuna dair herhangi bir bilgi içermiyor ruhsat! Ancak motorsiklet 2 kişi rahat rahat alabilecek kapasiteye sahip. Maximum yük taşıma kapasitesi 248kg. olarak görünüyor Ancak tabii bunlar çOk uç noktalar
    Yani öle bişey olması zaten mümkün değil 2010 Ruhsat işlenmiş olan daha önce 2 kişilik yazılan motorun tek kişilik yazılması gibi bişey! Zaten dediğim gibi öle bi bilgide yok, sadece azami yükün 248kg. koltuk sayısı 2, ayakta yolcu sayısı 0
    kullanım amacı Yolcu Nakli-Hususi görünüyor..

Motosikleti
    125 zn
    Merhaba ZNciler

Günlerdir yazılarınızı okuyorum, sizinle heyecanlanıyorum sizinle sabırsızlanıyorum

İlk görüşte aşık olduğum 125 ZN'mi bugün satın aldım. Plaka ruhsat işlemleri filan derken sanırım önümüzdeki cuma günü de teslim alacağım.

Motor ile birlikte kask mont dizlik eldiven satın aldım. Maalesef motor merakı son bir ay içerisinde yükseldiğinden ehliyete de bugün yazılabildim. Neyse ki koşturarak da olsa 3 temmuzdaki yazılı ve 23 temmuzdaki direksiyon sınavlarına yetişebileceğim bir aksilik çıkmazsa.

Motoru eminönü'nden teslim alıp cerrahpaşa'ya götürene kadar polis çevirir diye de epey korkuyorum doğrusu :D. Artık yaklaşık 2 ay ara sokaklarda alışıp cerrahpaşa fakültesinin çevresinde uygun fiyatlı bir kapalı otopark bulursam da otoparkta izlemeyi planlıyorum ))

Yüzlerce sayfadaki binlerce faydalı bilgi için hepinize çok teşekkürler.

Herkese kazasız belasız zevkli sürüşler.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    arkadaşlar hakkaten yAAA bu 3 temmuzdaki ehliyet sınavına girebilmek için en son kayıt tarihi nedir? bileniniz var mı? yardımcı oluRsanız çOk sevinirim..

ahmetant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xciting 250 i
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hakkaten yAAA bu 3 temmuzdaki ehliyet sınavına girebilmek için en son kayıt tarihi nedir? bileniniz var mı? yardımcı oluRsanız çOk sevinirim..
    Sanırım bu gün sondu,bende bir hafta önce kayıt oldum bir kaç evrak eksikdi sabah arayıp eksik evrakları engeç bu gün mesai saati bitimine kadar getirin dediler,sen yinede yarın sürücü kurslarını bir ziyaret et istersen ehliyetsiz yakalanırsan büyük cezaları varmış biliyorsun

Motosikleti
    125 zn
    @hllmr

MEB 40 tl'lik harç için bugünün son gün olduğunu söylemişlerdi bana sürücü kursundan. Halkbank'ın kapanmasına 3 dakika kala yetişip yatırdım ben de. Diğer belgeleri bir hafta içerisinde getirebileceğimi söylediler. Umarım pazartesi de alım yaparlar da sorun yaşamazsın

Motosikleti
    Mondial (151 RS)
    yarın dersler baslıyor heralde benım ders var yarın

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı shoother adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @hllmr

MEB 40 tl'lik harç için bugünün son gün olduğunu söylemişlerdi bana sürücü kursundan. Halkbank'ın kapanmasına 3 dakika kala yetişip yatırdım ben de. Diğer belgeleri bir hafta içerisinde getirebileceğimi söylediler. Umarım pazartesi de alım yaparlar da sorun yaşamazsın
    Bende 3 temmuzdaki sınava giricem ve yarın kayıt olmaya gidiyorum.

Yazınızı okuyunca kan beynime sıçradı. Bugün sondu sınav ücretinin yatırılması falan diye yazmışsınız.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.

SINAV HARCININ SON YATIRMA TARİHİ 11 HAZİRAN'dır.

Son bir dipnot; Kursların son kayıt tarihi genellikle 7 Haziran...

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı ertanos adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yazınızı okuyunca kan beynime sıçradı. Bugün sondu sınav ücretinin yatırılması falan diye yazmışsınız.

@ertanos hocam varyAa müthiş bi bilgi vermişşsin!! Allah senden razı olsun bi sorum daha olucak sana, ben şimdi sınava Mersinde giricem, ama Mersine daha gitmicem 1 hafta daha Denizlideyim. MEB' e yatırılacak olan sınav ücretini buradan yatırabiliyormuyum? herhangi bir bilgin var mı?

Motosikleti
    125 zn
    Alıntı ertanos adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Mesajımda da dediğim gibi yanlış yönlendirme varsa ehliyet kursundan kaynaklanıyordur. Boşu boşuna mı fındıkzade'den çapa'ya koştum ben şimdi :(
    Ben sorarım onlara yarın

Yetişebilecek olmanıza sevindim. Gözümüz aydın 2 ay çabucak geçer umarım

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @ertanos hocam varyAa müthiş bi bilgi vermişşsin!! Allah senden razı olsun bi sorum daha olucak sana, ben şimdi sınava Mersinde giricem, ama Mersine daha gitmicem 1 hafta daha Denizlideyim. MEB' e yatırılacak olan sınav ücretini buradan yatırabiliyormuyum? herhangi bir bilgin var mı?
    valla üstad yanlış yönlendirmiyeyim. kursunla bir konuş istersen.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Anlaşılan önümüzdeki ilk sınavı kaçırdım . Bir sonraki sınav ne zaman en son ne zaman kayıt olabilirim?
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    selam arkadaşlar

yaklaşık 2 haftadır bebeğimle şehir turu atmamıştım dün akşam arkadaşlar aklıma girdiler sağolsunlar 3 motor çamlıcadan çıktık beykoza gectik.. orda iki çay faslından sonra arkadaşın yeni aldıgı KGS'yi ıslatmak amacıyla 2. köprüden etiler akmerkez arnavutköy bi baktım kuruçeşmeye inmişiz pek fazla durmadık ordan ortaköye geçtik balmumcuya çıkıp 1. köprüden üsküdara geçtik çamlıcaya döndüğümüzde yaklaşık 40 km yapmıştık depoda çok az benzin vardı yola çıkmadan 10 tl benzin aldım döndügümde ibre ilk çıkış göstergesine yakındı.. yakıt sarfiyatını pek hesaplamıyorum 10 tl ye istanbul turu yaptık... bedava desek yeridir.. bir de bizim motorlar km'yi de fazla hesaplıyor haberiniz olsun arkadaşın hondası 37 km yapmıştı bizimki tam 40 km hesapladı.. yani bi 3 km falan fazla gösterdi.. uzun yol yaptıkça motora olan güvenim de artıyor.. ön gövdesi geniş oldugu için köprüde savurma yapar diye düşündüm ama hiç öyle bişey olmadı gayet rahat gectim hatta 2. köprüye girmeden biraz geride 115 km gördüm köprüde yavaşladım..

uzun zaman sonra gece turu yapmak oldukça keyifliydi.. inşallah yakın zamanda topluca yaparız..

ailemize yeni katılan, motor alan ve alacak olan arkadaşlar hoşgeldiniz.. tekeriniz düz bassın..

elronds hocam sesiniz çıkmıyor hayırdır.. bahsettiginiz ege turuna bizden habersiz mi başladınız yoksa..

Motosikleti
    xciting 250 i
    [QUOTE=mtrsz hyt=:(;2076704]selam arkadaşlar

yaklaşık 2 haftadır bebeğimle şehir turu atmamıştım dün akşam arkadaşlar aklıma girdiler sağolsunlar 3 motor çamlıcadan çıktık beykoza gectik.. orda iki çay faslından sonra arkadaşın yeni aldıgı KGS'yi ıslatmak amacıyla 2. köprüden etiler akmerkez arnavutköy bi baktım kuruçeşmeye inmişiz pek fazla durmadık ordan ortaköye geçtik balmumcuya çıkıp 1. köprüden üsküdara geçtik çamlıcaya döndüğümüzde yaklaşık 40 km yapmıştık depoda çok az benzin vardı yola çıkmadan 10 tl benzin aldım döndügümde ibre ilk çıkış göstergesine yakındı.. yakıt sarfiyatını pek hesaplamıyorum 10 tl ye istanbul turu yaptık... bedava desek yeridir.. bir de bizim motorlar km'yi de fazla hesaplıyor haberiniz olsun arkadaşın hondası 37 km yapmıştı bizimki tam 40 km hesapladı.. yani bi 3 km falan fazla gösterdi.. uzun yol yaptıkça motora olan güvenim de artıyor.. ön gövdesi geniş oldugu için köprüde savurma yapar diye düşündüm ama hiç öyle bişey olmadı gayet rahat gectim hatta 2. köprüye girmeden biraz geride 115 km gördüm köprüde yavaşladım..
    QUOTE]

Yanlış anladıysam kusura bakma ama 40 Km.de 10 Tl yakıt biraz fazla geldi bana bu hesaba göre km.de 0,25kr yakmış biraz fazla değilmi acaba ben yazıları yanlışmı anladım

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    doğru hocam ben biraz zorladım motoru ayrıca çok dur-kalk yaptım gaza frene ani yüklenmeler yaptım motor ne kadar seri biraz da onu test etmek istedim yoksa normalde bukadar fazla yakmazdı

Motosikleti
    xciting 250 i
    Anladım çünkü daha önce arkadaşlar 0,15 filan yaktığını söylemişlerdi,tabi kullanımdan dolayı değişkenlik sağlıyor yakıt tüketimi.Yinede böyle zevkli bir gezi için çok büyük bir para değil 10 tl

Motosikleti
    mondial 125 zn
    bütün 125 zn'cilere slm olsun aranıza bi kardeşiniz daha eklendi,bu forum'dan gerçekten çok faydalandım ve bilgilerinizle dahada faydalanacağım,hepinize teşekkürler.ayrıca hiç düşünmezdim "dondurmam gaymak"taki motorun bigün benim olacağını
    henüz 200. km'deyim max. 60 yapıorum şu anda herşey yolunda gözüküyor,inş. her zaman böyle olur.herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum kalın sağlıcakla...

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı siesone adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bütün 125 zn'cilere slm olsun aranıza bi kardeşiniz daha eklendi,bu forum'dan gerçekten çok faydalandım ve bilgilerinizle dahada faydalanacağım,hepinize teşekkürler.ayrıca hiç düşünmezdim "dondurmam gaymak"taki motorun bigün benim olacağını
    henüz 200. km'deyim max. 60 yapıorum şu anda herşey yolunda gözüküyor,inş. her zaman böyle olur.herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum kalın sağlıcakla...
    Siesone hoşgeldin. 125 ZN ailesi sürekli büyüyor Yakında gezi şart oldu. Yeni arkadaşların (ben dahil) rodajları bitsin de....
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Motosikleti
    mondial zn125
    slm arkadaslar fotograf nasıl atıyorsunuz daha oncede sormustun ama yanıtlayan olmadı ,bılgısayarla aram cok ıyı degılde yardımcı olursanız sevınırım

Motosikleti
    125 zn
    Günler geçmiyor.

Çabucak bitsin şu plaka ruhsat işlemleri artık :((

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler