ibreler genelde bozuk bizim motorların.. zamanla gösterge ile kalan benzin miktarını okumaya alışırsın, şimdi gidip doldursan , tahminen 5-6 tl lik benzin alır belki almaz bile... takma kafana yani
ibreler genelde bozuk bizim motorların.. zamanla gösterge ile kalan benzin miktarını okumaya alışırsın, şimdi gidip doldursan , tahminen 5-6 tl lik benzin alır belki almaz bile... takma kafana yani
şamandra değişmiyolar mı ? ne demek alışırsın. böyle ilkel yöntemmi olur ya. plastik şamandradır muhtemelen değiştirebilirsin serviste
Oğuzhan herşeye bir çözüm arıyorsun be kardeşim,o şamandırayı değiştirsen sorun çözülmeyecek merak etme.Benim Mondialde böyle ibreler pek doğru değil.O yüzden az para verip Çin malına biniyoruz.
:D yani sonuc olarak selenin altında yedek benzin şişesi bulundurun ;) nolur nolmaz :D
arkadaşım benim şamandırayı ilk üretimde ters bağlamışlar, doluyken boşu, boşken doluyu gösteriyordu, servise götürdüm garanti kapsamında değiştirdiler şuan doğru, zaten paralı bile değiştirseniz 25 lira.
hocam her şey bozulabilir. bence suç çinlilerde değil. giden Türk işadamlarında adamlar parana göre motor üretiyor, sen gidersen bana 700 tl lik motor yap dersen bunlar bunu yapar, ama gidersen bana 1500 tl lik motor üret dersen onlarda taş gibi motor üretir. herşey parasına göre. aslında km sayaçları büyük tekerli motosikletlerin km sayacı. yani bizim teker ufak o yüzden km ve hızınızdaki farklar küçük tekerden kaynaklanıyor, yani sayaçlar büyük tekerli motorların.
sakın öyle birşey yapmayın. koyacağınız pet yada yedek benzin şişesinin havasını düzenli almassanız, kapağını açtığınızda bomba gibi patlar. Benzin de bir müddet sonra onu eritmeye başlar zaten. en sağlıklısı 130 km de bir benzin almak yada gideceğiniz yeri hesaplamak. illajki benzin almanız gerekirse sele altına değil ön tarafta kask takılacak yere geçiçi olarak koyun ama havasını alın. işiniz bittiğinde de kulllanmadığınız benzini depoya dökün..
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bende yeni kullanıcılardan birisi olarak alışcam sanırım ancak elrond dediğin gibi gerçekten en doğrusu deposu sürekli full tutup, 130-140km. de bir benzin almak bu güzeL bir çözüm yolu, ayrıca zamanla göstergeye alışıcağım konusu benimde aklıma geldi, buarada benzin şişesine gerçekten dikkat etmek lazım arkadaşlar elronds' un bahsettiği olay bi keresinde gözlerimin önünde amcamın başına geldi ve yüzünde yanıklar ellerinde yanıklar ve saçlarının bir kısmı yanmıştı!! Allah kimsenin başına vermesin yanii lafım burdan oguzhan6161' e çözüm üretecem derken başka şeyler üretmeyelim arkadaşlar
Arkadaşım ben 100 kiloyum Bir arkadaşla baya bir gezdik o da 85 kiloydu. Asya 125T vardı inanamazsın motor çok güzel gidiyordu sadece arka amortisör çukurlarda çarpıyordu Başka bir derdimiz yoktu sıkış tepiş olmak dışında :D
Ayrıca şu başlığa bakmanızı rica ediyorum mondial kullanan arkadaşlardan,
http://www.motosiklet.net/forum/mark...yaslamasi.html
Selamlar arkadaşlar geçtiğimiz hafta michelin SM100 2 adet lastiği motora takdırdım.Cumartesi günü istanbulda yağış vardı çok hız yapmadım yol tutuşunda problem olmasın diye yeni lastikler malum üzerindei tırtıklar(yeni lastiklerde sağda solda olur) gidene kadar yavaş kullanacaım.Fakat pazar günü balat sahilinde biraz denedim.*Kesinlikle 10 numara ve şiddetle öneriyorum.Özellikle yeni sulanmış ve kaldırımdan suların asfalt'a aktığı yollardan geçtim.Zerre oynamadı alet.(Bu lastikleri anlattığım yeni sulanmış cinlerin yanından geçerken motorun kıçının başının oynasından tırsarak aldığımı hatırlatmak istiyorum.) Motorun üzerindeki default lastiklerle yola çıkılmasının bile sakıncalı olduğunu düşünüyorum.Maliyeti SM100x2 ARTI işçilik 120 tl.
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
Arkadaşlar Mondial severleri bir araya toplamak için bir kulüp kurduk. daha 5 günlük bir siteyiz. Reklam olmasın diye buraya yazmıyorum. Mondial Kulubu olarak aratırsanız googleda çıkarız. Teşekkürler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:10 ----------
Ekledim gerçi ...
2 gündür bir durgunluk var :(
Merhabalar ya dün ehliyet için Ant.da bir kaç kurs dolaştım kurs ücretleri 350 - 400 Tl arası değişiyor harç dı,sağlık raporuydu,emniyetdi derken 600 Tl'yi geçiyor biraz fazla değilmi sizce bu ücret sadece 20 soru yapıcam ben.Üstelik İst. kurs ücretleri 150 Tl
b ehliyetin varsa çok. 150 tl lik fiyat b sınıfı ehliyeti olanlar için. hiç ehliyetin yoksa hemen hemen heryerde aynı
B sınıfı sürücü ehliyetim var,benim esas derdim İst.da 150 iken Ant.da nasıl 400 olur çok büyük bir fark değilmi sizce de.
b ehliyetin varsa fark alırlar ama sıfırdan (benim gibi) alırsan 300 kurs ücreti 250 de dış masraflar gibi bişey ödedim sanırım
Şu an bu konu içerisinde 21 kullanıcı var. (0 üye ve 21 misafir)