Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Selam arkadaşlar bende dün itibariyle siperlik , öne 2 sis arkaya led ve topcase takdırdım.
    Tüm işlemleri mert motorda yaptım.elronds teşekkür ederim gerçekten işini seven adamlar ilgili ve anlayışlılar.
    Bugünde Michelin SM100 lastik taktırıcam buzmotordan.
    Bu arada size bir anektot ; motorun arka sinyallerinden biri bozuldu ilk hafta, nese dün baktılar bulamadılar tüm elektirik tesisasıtını söktüler derken kabloların belli bir kısmında (Koltuğun altında kalan) ısırılma gibi bir kopukluk gördük 5 kabloda ısırılmış sadece 1 tanesi kopmuş.SIkışmadan olma ihtimali yok çünkü motorum boşta kalan bir kısmındaydı.Evet hazırsanız nedenini söylüyorum Fareler Evet daha öncede benzer bir 2 örnekle karşılaşılmış.
    Size motorun son halinin resmini çekip göndereceğim.Ön siperlik ve sis sıkışık oldu ama işçilik ile hatlettik.siperliği biraz kesip oval bir hal aldırdılar ve fenerlerin üzerine yerleştirdiler.
    arkadaki led çok güzel durdu frene basıldığında çalışıyor görünürlüğü inanılmaz arttırdı.
    Honda goldwing havası geld motora abartıyorum tabi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:01 ----------

Bu arada kaza yapan arkadaşıma gelen geçmiş olsun temennilerine teşekkür ederim.
    Ben varım anadolu yakasındaki gezi için.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:03 ----------

elronds mert motora ne yaptın bilmiyorum ama seni çok seviyorlar popüler bir adamsın orda
    selamları var motoru değiştirip değiştirmediğini merak ediyorlar ben şimdilik kalacak sanırım dedim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    artık benimde 125 znem var:)
    mahtelefel resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum. biraz bolca resim koyda gözlerimizin pası silinsin biraz.

arkadaşlar bu scooturk sitesi varmış bir aralar akibeti ne oldu bileniniz varmıdır? ne güzel sitesi bile kurulmuş zamanında ama şimdiye hiçbişey kalmamış. artık millet yavaş yavaş vaz geçiyor sanırım bu motorlardan

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı mahtelefel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar bende dün itibariyle siperlik , öne 2 sis arkaya led ve topcase takdırdım.
    Tüm işlemleri mert motorda yaptım.elronds teşekkür ederim gerçekten işini seven adamlar ilgili ve anlayışlılar.
    Bugünde Michelin SM100 lastik taktırıcam buzmotordan.
    Bu arada size bir anektot ; motorun arka sinyallerinden biri bozuldu ilk hafta, nese dün baktılar bulamadılar tüm elektirik tesisasıtını söktüler derken kabloların belli bir kısmında (Koltuğun altında kalan) ısırılma gibi bir kopukluk gördük 5 kabloda ısırılmış sadece 1 tanesi kopmuş.SIkışmadan olma ihtimali yok çünkü motorum boşta kalan bir kısmındaydı.Evet hazırsanız nedenini söylüyorum Fareler Evet daha öncede benzer bir 2 örnekle karşılaşılmış.
    Size motorun son halinin resmini çekip göndereceğim.Ön siperlik ve sis sıkışık oldu ama işçilik ile hatlettik.siperliği biraz kesip oval bir hal aldırdılar ve fenerlerin üzerine yerleştirdiler.
    arkadaki led çok güzel durdu frene basıldığında çalışıyor görünürlüğü inanılmaz arttırdı.
    Honda goldwing havası geld motora abartıyorum tabi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:01 ----------

Bu arada kaza yapan arkadaşıma gelen geçmiş olsun temennilerine teşekkür ederim.
    Ben varım anadolu yakasındaki gezi için.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:03 ----------

elronds mert motora ne yaptın bilmiyorum ama seni çok seviyorlar popüler bir adamsın orda
    selamları var motoru değiştirip değiştirmediğini merak ediyorlar ben şimdilik kalacak sanırım dedim.
    öncelikle merhaba... bu yaptırdığın şeyler senin sürüş keyfinide güvenliğinide artıracak. şimdiden iyi eğlenceler diliyorum, inş en kısa zamanda tanışırız.
    mert motordaki arkadaşlar gerçekten işlerini temiz ve güzel yapıyorlar. titizler ve sorduğum bütün bence saçma sorulara büyük sabırla tek tek cevap verdiler ve ilgilendiler. hani aldıkları para da ahım şahım değil. özellikle arka servisteki arkadaşlarla makara yapa yapa eğleniyoruz. en kısa zamanda motorunun fotolarını bekliyorum ama lütfen ön siperliğe makro çekimlerler süsle. bende sis taktıracağım ama orda siperliği kestirmek aklıma gelmemişti onlarında aklına gelmemişti olursa bende öyle yaptıracağım. heralde sen de bundan sonraki servislere buraya götürücen hadi şimdiden keyifli sürüşler...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:23 ----------

Alıntı cerbeyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    -arkadaslar bu on amortısorun gacırdamasını nasıl gecırebılırız ?

-ayrıca debrıyajdan sıkayet edenınız varmı ? bazen kafam esıyor devırlı kullanıyorum cok gaz acmadan dolayı cabuk kacıyor ayarı cıyak cıyak bı ses gelmeye baslıyor normal kalkıslarda bıle..caresı var mıdır bunun

-on fren dıskıde su sıralar cok ses cıkarır oldu malum yollar kuru olunca tas vb seyler daha cok gırıyor pekı bunun diske zararı varmı ?

-ve sanırım son olarak uzun zamandır motordan tuhaf bı ses gelıyor servıse gıttıgımde bulamadılar ama sonunda arka amortısorden kaynaklandıgına kanaat getırdıler,garantıden degıstırcekler ama ben yınede sıze sorayım dedım,soyle tasvır edeyım ; ıcınde bılye olan bı kutuyu sallarız ya hanı ses cıkar aynen boyle bı ses,ozellıkle kasıslerden gecerken kendını bellı edıyor fıkrı olan var mı ?

yardımcı olursanız sevınırım haftaya bakıma goturecem hepsını halledeyım ıstıyorum kulagımı tırmalıyor bu sesler

-ön amatisorun sesi bence tozdan oluyor, gres yağı sür ,bir sprey var ondan alıp sıkmanız gerekir ben almadım her servise götürdüğümde onlar sıkıyorlar.

-bende bi ses sorunu yaşadım özellikle kalkışta titriyorsa varyantör bilyelerini değiştir. bosh taktır. 10 lira felan. kırılmışlar, oradan gelen sesler oluyor gayır guyur, tırt felan şeklinde zaten kırık olduğunu görücen.

-ön fren diskine dediğim spreyden sıkarsın

- arka amatisorden geliyor o ses kasislerde, özellikle artçı rahatsız oluyor, ben bunun amatisorune çare bulacam az kaldı arkadaşım, ama orayada sprey sık o dediğimden, bak aklıma geldi arka çamurluğun üstünde bir vida var ona bak ve sık büyük ihtimal o gevşemiştir gevşeyen vidalarını çok sıkmadan sık.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    yAa arkadaşlar benim size bir sorum olucak! Bugün inşallah motorumu teslim almaya gidicem ama burda bugün şansıma çOk kötü bir hava var! Hava iyileşirse gidebilirim motoru almayı ama bu gidişle gidemicem gibi görünüyor! Ancak benim size sorum; herkez bu Zeytinburnundaki Mert Motordan çok memnun ama sahibinden.com' daki çanta ilanları için Mert Motora mesaj atıyorum ancak mesajlarıma cevap alamıyorum!
    Aşağıda linkini koycağım ilandaki çantalar her Mondial Bayiinde bulunabilir mi? Yoksa bulamazmıyım illa Mert Motordan mı almam gerekiyor. Kırmızı Renginin benim Kırmızı ZN'ye çok yakışcağını düşündüm. Açıkçası başka çantada taktırmayı düşünmüyorum. Tabii daha güzel bişey görürsem

Link:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...cantalar/detay

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yAa arkadaşlar benim size bir sorum olucak! Bugün inşallah motorumu teslim almaya gidicem ama burda bugün şansıma çOk kötü bir hava var! Hava iyileşirse gidebilirim motoru almayı ama bu gidişle gidemicem gibi görünüyor! Ancak benim size sorum; herkez bu Zeytinburnundaki Mert Motordan çok memnun ama sahibinden.com' daki çanta ilanları için Mert Motora mesaj atıyorum ancak mesajlarıma cevap alamıyorum!
    Aşağıda linkini koycağım ilandaki çantalar her Mondial Bayiinde bulunabilir mi? Yoksa bulamazmıyım illa Mert Motordan mı almam gerekiyor. Kırmızı Renginin benim Kırmızı ZN'ye çok yakışcağını düşündüm. Açıkçası başka çantada taktırmayı düşünmüyorum. Tabii daha güzel bişey görürsem

Link:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...cantalar/detay
    hocam interneti pek aktif kullanmıyorlar.sen bi ara sor istersen telefonda daha net bilgiler alabilirsin.her bayide bulunabillirmi bilmiyorum sormanız lazım tabii.bende baktım çantaya hoşuma gitti kırmızısı güzel durabilir.hem kilidi de var.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam interneti pek aktif kullanmıyorlar.sen bi ara sor istersen telefonda daha net bilgiler alabilirsin.her bayide bulunabillirmi bilmiyorum sormanız lazım tabii.bende baktım çantaya hoşuma gitti kırmızısı güzel durabilir.hem kilidi de var.
    Evet hocam dediğin gibi kilidide var ayrıca parlak Kırmızı oluşuda cezbedici! Dediğiniz gibi arayıp soruyum bir ama umarım her Mondial Servisinde bulunabilen bir aksesuardır. Haliyle kargo ile falan uğraşmak istemiyorum açıkçası..

Motosikleti
    125 Zn
    Evet hocam dediğin gibi kilidide var ayrıca parlak Kırmızı oluşuda cezbedici! Dediğiniz gibi arayıp soruyum bir ama umarım her Mondial Servisinde bulunabilen bir aksesuardır. Haliyle kargo ile falan uğraşmak istemiyorum açıkçası..
    umarım her serviste bulunabilen bir çantadır, bulunmuyorsa sen rengini söylersin bende ptt kargo ile gönderebilirim. max 7-10 tl tutar. güzelce de paketlerim kartondan felan.maksat işin görülsün. İstanbulda oturuyorum faydam dokunsun...

Motosikleti
    kırmızı 125zn
    @elronds

fayadnız herkese dokunuyor Batu hocam pakaetleme konusunda tititliğiniz de tartışılmaz

Bu çantayı kesinlikle önermiyorlar , sarsıntıda kırılma riski varmış.
    Bilginiz olsun.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    hocam valla öle doğrudur ama çantanın görüntüsü bana çok güzeL geldi! zaten aktif olarak çanta kullanmayı düşünmüyorum! maksat çanta olsun
    Buarada elronds hocam motoru bugün teslim aldım hediye çanta takmışlar, kask ve kilitte verdiler kask yerine branda istedim ama vermediler. Motoru teslim alır almaz ordaki bir elektrikçi abime uğrayıp aldığım sis farlarını hemen taktırdım, biraz fazla aldı 25TL. ama çok çok uğraştı ve sağlam ve güzeL oldu, uzunlara bağladık, çokta şeker görünüyor en kısa zamanda fotoları eklicem. Keyfili bir yolculuk sonu evimize vardık bugün, Umarım Allah bundan sonrada kaza bela vermez. Hepimizin tekeri düz bassın arkadaşlar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:15 ----------

buarada bide elronds hocam dilerseniz özel mesaj atın hesap numaranızı falan ben size havale yapıyım çOk sevinirim valla yardımcı olursanız alıp gönderip, adresi falan diğer ne kadar gönderceğim detaylarında mesajlaşıp konuşuruz;)

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı tnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @elronds

fayadnız herkese dokunuyor Batu hocam pakaetleme konusunda tititliğiniz de tartışılmaz
    kargoda kırılmasına gönlüm razı olmadı elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım iyiki kırılmadı yoksa suçlu hissederdim güle güle kullanın.

Alıntı mahtelefel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu çantayı kesinlikle önermiyorlar , sarsıntıda kırılma riski varmış.
    Bilginiz olsun.
    olsun hocam kırılırsa canımız sağolsun önce ben bi deneyimde
    hocam valla öle doğrudur ama çantanın görüntüsü bana çok güzeL geldi! zaten aktif olarak çanta kullanmayı düşünmüyorum! maksat çanta olsun
    Buarada elronds hocam motoru bugün teslim aldım hediye çanta takmışlar, kask ve kilitte verdiler kask yerine branda istedim ama vermediler. Motoru teslim alır almaz ordaki bir elektrikçi abime uğrayıp aldığım sis farlarını hemen taktırdım, biraz fazla aldı 25TL. ama çok çok uğraştı ve sağlam ve güzeL oldu, uzunlara bağladık, çokta şeker görünüyor en kısa zamanda fotoları eklicem. Keyfili bir yolculuk sonu evimize vardık bugün, Umarım Allah bundan sonrada kaza bela vermez. Hepimizin tekeri düz bassın arkadaşlar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:15 ----------

buarada bide elronds hocam dilerseniz özel mesaj atın hesap numaranızı falan ben size havale yapıyım çOk sevinirim valla yardımcı olursanız alıp gönderip, adresi falan diğer ne kadar gönderceğim detaylarında mesajlaşıp konuşuruz;)
    bu arada sizin motorda hayırlı olsun tekrar. tekerin düz basın hocam. aman korumalarını ve ehliyetini ihmal etme, herseyden önemlisi kendi canın.
    hesap numarası işini sonra hallederiz. önce ben bi o çantadan taktırayım, bakalım kalitesi felan nasıl, sonra alıp gönderirim sana haber veririm almadan merak etme hocam. genelde kullandığım şeyleri tavsiye ederim.
    hadi hepinize iyi geceler.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    [/QUOTE]bu arada sizin motorda hayırlı olsun tekrar. tekerin düz basın hocam. aman korumalarını ve ehliyetini ihmal etme, herseyden önemlisi kendi canın.
    hesap numarası işini sonra hallederiz. önce ben bi o çantadan taktırayım, bakalım kalitesi felan nasıl, sonra alıp gönderirim sana haber veririm almadan merak etme hocam. genelde kullandığım şeyleri tavsiye ederim.
    hadi hepinize iyi geceler.[/QUOTE]

hocam ozaman bi an önce taktırınca, bana bi tane alıp gönderin çünkü gerçekten ben istiyorum bu çantadan, çok hoş görüneceğinden emiNim, yardımcı olursanız minnettar kalırım..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 ----------

@elronds ===

Motosikleti
    125 Zn
    bu arada sizin motorda hayırlı olsun tekrar. tekerin düz basın hocam. aman korumalarını ve ehliyetini ihmal etme, herseyden önemlisi kendi canın.
    hadi hepinize iyi geceler.[/QUOTE]

hocam ozaman bi an önce taktırınca, bana bi tane alıp gönderin çünkü gerçekten ben istiyorum bu çantadan, çok hoş görüneceğinden emiNim, yardımcı olursanız minnettar kalırım..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:21 ----------

@elronds === [/QUOTE]

merak etme üstad bu ayın 15 i umarım çok geç olmaz değilmi

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    [/QUOTE]
    merak etme üstad bu ayın 15 i umarım çok geç olmaz değilmi [/QUOTE]

oFf hocam biraz geç olur sabırsız birisiyimde birde önümüzdeki ayın 4ünden sonra memlekete gidicem, motoru burda bırakıcam, gitmeden takıyım istiyorum
    isterseniz ben size gönderiyim ücretini siz benim yerime alabilirseniz çok sevinirim..

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Arkadaşlar dün motoruma güzel bir temizlikyaptım. Önemli birşey gördüm paylaşayım dedim sizlerle. Yan çantaları size önceki sayfalarda tavsiye etmiştim. Fikrimi değiştirdim. sakın taktırmayın. Çantaların altına öyle bir kir birikmiş ki temizlemek çok zordu, veçantaları söktüm. Yan çantaların motoru çizme riski var onun için tavsiye etmiyorum.

Bu arada gezi önerileri içi mesaj atmıştım kimseden ses soluk çıkmadı bu konuda.
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar geçen gün bir 125 zn kullandım çok rahat . Almayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Ancak bi sorum var bu motorlar hava soğutmalımı yoksa fan soğutmalımı bazı arkadaşların yorumlarında "bu motor hava soğutmalı olduğu için uzun yol yapılmaz" gibi cümleler gördüm. Ama kendi web sitesinde özelliklerini okurken fan soğutmalı yazdığını gördüm. Çelişkiye düştüm, alırsam ne gibi sorunlar yaşarım mesela ben 85 kiloyum artçı olarak kaç 70 kg falan çekebilirmi bu motor? Rampada falan sorun yaşarmıyım? Biraz açıklama yaparsanız çok memnun olurum.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı oguzhan6161 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar geçen gün bir 125 zn kullandım çok rahat . Almayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Ancak bi sorum var bu motorlar hava soğutmalımı yoksa fan soğutmalımı bazı arkadaşların yorumlarında "bu motor hava soğutmalı olduğu için uzun yol yapılmaz" gibi cümleler gördüm. Ama kendi web sitesinde özelliklerini okurken fan soğutmalı yazdığını gördüm. Çelişkiye düştüm, alırsam ne gibi sorunlar yaşarım mesela ben 85 kiloyum artçı olarak kaç 70 kg falan çekebilirmi bu motor? Rampada falan sorun yaşarmıyım? Biraz açıklama yaparsanız çok memnun olurum.
    Evet arkadaşım gerçekten kullanım olarak çok rahat bir motor Hava soğutma denilenle Fan soğutma denilen arasında bir fark olduğunu sanmıyorum. İkiside aynı şey çünkü Uzun yola çıkmak bu açıdan pek akıl karı değil, yani uzun yol dediğimde motoru hiç durdurmadan 3-4 saatlik yolculuktan bahsediyorum
    Ancak ZN ler ellerinden geleni ardına koymayan motorlar bu açıdan artçınla seni elinden geldiği kadar taşır, hatta taşır kütür kütü götürür ama yokuşta falan biraz sıkıntı çekersin! tabii normal yolda giderkende sen tek başına bindiğinde gittiğini arasındaki farkı hissedersin biraz devrik bi cümle oldu ama anlaşıldı sanırım, kusurabakmayın..

yorumun için sağol hllmr
    en kısa sürede bende aranızda olurum inşAllah forumu sürekli takip edicem

hiç video falan yok ya . Bence bu başlıkta resimler ve videolar olmalı . Mesela motorun rolantide çekilmiş videosu olması lazım . Canlandıralım şu başlığı arkadaşlar

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    arkadaşlar yAa hepinize bir sorum olucak! Bugün yine çok keyifli gezintiler yaptık kız arkadaşımla, ancak dün motoru teslim aldığımda servistekiler bana depoda 5TL.lik benzin olduğunu söylediler. Onunda çabuk bitebileceğini söylediler ve hemen benzin al dediler. Bende ilk benzin durağında (PO ) depoyu 16.küsür TL.ye Fulledim. bugün toplamda 38-40km. göstetriyordu en son evin önüne geldiğinde KM. Saati, ve Benzin Deposu ibresi yarıya inmişti? Acaba çok yakmamış mı benzin benim alet? Yada gösterge önden mi inio sonra yarıya gelene kadar inmio mu daha aşağıya? Ya da ibrem bozuk olabilir mi ?
    Sizden yanıt bekliyorum arkadaşlar..

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 15 kullanıcı var. (0 üye ve 15 misafir)

Bu Konudaki Etiketler