Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ahmetant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xciting 250 i
    Muhakkak öyle ancak arkadaşın,
    ""Benim servisin söylediği ZN ler için büyük siperlik siparişi vermişler.""
    sözleri üzerine böyle bir durum geldi aklıma ama hiçbir esnaf 30 tl için böyle davranmaz galiba dediğim gibi ben biraz art niyetli düşündüm.
    elronds sizin siperlik gerçekten hoş durmuş

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    125 Zn
    aklınıza öyle gelmesi normaldi bende size şöyle birşey söyleyim
    geçen hafta 3000 bakımı için götürdüm, normal prosedürü sadece yağ değişimi ama ben kayışıda değişelim dedim olmaz dedi direk hiç beklemeden. bende uzun bir tatil planladığımı, yinede neolur olmaz önlemi almak istediğimi söyleyince değişti sonuçta parasıyla bedava değil ama adam bana 5000-6000 e kadar değişmeye gerek olmadığını söylediği halde ben ısrarımla değiştirtdim başka servis olsaydı tabi abi orayıda şurayıda bak bunuda değişelim der dururdu, bozuk olan benzin şamandıramı da garantiye sokarak halletti. övmek gibi değil ama gerçekten değer veren bir servis bulduğuma inanıyorum kredi kartıda geçiyor benim için 10 numara. ben motoru oradan almıştım, içinden çıkan kayışda baldoydu kaliteli takıyorlar.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    xciting 250 i
    Sizin adınıza böyle işini dürüstçe yapan insanlarla çalışmanız mutluluk verici,ben daha motoru almadan nerede bakımlarını yaptıracağımı araştırmaya başladım.Motorunuza değer veriyorsunuz sizin paylaşımlarınız bence bu forum için önemli siz satmayı düşünüyorum dediğinizde doğrusu üzülmüştüm bu foruma uğramazsınız diye.

Motosikleti
    125 Zn
    enine boyuna artılarını ve eksilerini düşündüm. sattıkdan sonraki alacağım modellere baktım. Racing gtr250 alsam beni yorar, suzuki burgman ,piaggio x9-x8 alsam parçaları pahalı ve en az 200 lira bakımları var. bununla 100 ile gidiyorsam onlarla 140-160 gidicem ama Türkiyemin yolları nekadar düzki, araba değil bu alet kumu var, çakılı var, bariyeri var kamyoncusu var. bununla tın tın gitmek birazdaha cazip geldi. motoru değiştirmektense motorun ccsini 150 yapmayı düşünüyorum o da ani hızlanmalar için lazım olur diye.önemli olan zevk alarak binmek, bu motorda gözümü açtım direk trafiğe atladım beni hiç üzmedi. sonuçta biniyorum can taşıyorum bakımlarını hiç geçirmeden yaptırıyorum, herşeyin bakımını yaparsanız uzun süre kullanırsınız. bi arkadaşla konuştum bu motoru kullanan, her hafta 3 defa istanbul silivri yapıyorum dedi tamam dedim daha da satmam ben bunu satsaydım yine uğrardım ama deneyimlerim olmadığından fazla yazamazdım. önceki sayafaları okuduysanız çok güzel dostluklar kurulmuş, geziler yapılmış keşke şimdide olsa ama çoğu motorunu satmış, kaç defa racing kullanan arkadaşlar yanıma yaklaıp kardeş bende kullandım çok güzel bu diyerek sevindirdi, temde otobanda e5 de racingeler selam veriyor ben bu zn ye bakımca gülüyorum keçi desem yeridir....
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Arkadaşlar Selam ,

Bugün malesef üzücü bir kaza haberi aldım, bir arkadaşım mondial zn 125 ile virajı alamamış ve küçük bir kaza yapmış kaza neticesinde göğüs kafesinde çatlak meydana gelmiş.Şimdilik sadece nefes alırken batma oluyormuş kendine gelmesi 3 haftayı alacakmış.
    Yaptığım araştırmada 125 ZN lerin ağırlık merkezlerinin motırun arkasında olduğunu öğrendim bu nedenle dönüşlerde aletin önünde kaymalar meydana geliyormuş hatta en çok bu şekilde kazalar meydana geliyormuş.Size önerim kesinlikle hızlı girmeyin virajlara motoru yatırmayın ve mümkünse yağmurlu havalarda çok fazla kullanmamaya çalışın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:16 ----------

elronds en yakın zamanda geziyapalım isterim bencede hepimiz aynı hedefin ortak tutkunun peşindeyiz.

Motosikleti
    125 Zn
    @mahtelefel merhb
    Çok üzüldüm inş yakın zamanda iyileşir eski sağlığına kavuşur, doktora gidip rontgen ve ultrasyon çektirmesi konusunda uyarmanızı isterdim.buna şükür diyelim.
    Zn lerin teker çapı ufak 3,50 10 birde üzerindeki lastikler naylon, hiçbir tutanağı yok, özellikle virajlarda dönerken siperliğin faydasını görüyorum, yere daha sağlam basıyor ağırlık merkezi ortaya geliyor ama arkadaki araçlarıda hesaba katarak uygun bir şekilde yavşlamanız özellikle viraja içten girmeniz gerekir. malum geniş direksiyon, sizi araçlar sollasın ama siz düşmemeye bakın dönerken.Lastikleri değiştirin arkadaşlar. canınız 50-100 tlden daha kıymetli değilse. yere bağlantınız o çünkü. yağmurlu havalarda da lastik havasını alın ama gerekmedikçe çıkmayın.. bende 1 kere yağmurda düşmüştüm.

inş en yakın zamanda bir gezi olabilir. hafta sonları bizim gurup var onlarla geziyoruz gerçi en ufağı benimki diğerleri racing ama bekliyorlar çok basmıyorlar genelde. istersen bi ara haber verebilirim.

Motosikleti
    xciting 250 i
    forumu neredeyse başından sonuna okudum diyebilirim evet genelde başlama motoru olarak görülüyor ZN'ler ancak sizinde dediğiniz gibi bence zevk motoru ZN o yüzden sanırım insanlar sattıktan sonra bile eski dostlarını görmüş gibi oluyorlar.
    mahtelefel- arkadaşınız için çok üzüldüm umarım en kısa zamanda iyileşir

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    [QUOTE=mahtelefel;2064391]Arkadaşlar Selam ,

Bugün malesef üzücü bir kaza haberi aldım, bir arkadaşım mondial zn 125 ile virajı alamamış ve küçük bir kaza yapmış kaza neticesinde göğüs kafesinde çatlak meydana gelmiş.Şimdilik sadece nefes alırken batma oluyormuş kendine gelmesi 3 haftayı alacakmış.
    Yaptığım araştırmada 125 ZN lerin ağırlık merkezlerinin motırun arkasında olduğunu öğrendim bu nedenle dönüşlerde aletin önünde kaymalar meydana geliyormuş hatta en çok bu şekilde kazalar meydana geliyormuş.Size önerim kesinlikle hızlı girmeyin virajlara motoru yatırmayın ve mümkünse yağmurlu havalarda çok fazla kullanmamaya çalışın.[COLOR="Silver"]

Arkadaşım geçmiş olsun Ben de birgün virajı alamadım ve düştüm ama çok şükür birşey olmadı. Önerinle bağlantılı olarak acaba selenin en ucunda mı oturmak lazım öndeki ağırlığı dengelemek için gibi bir soru geldi aklıma.

Motosikleti
    125 Zn
    [QUOTE=Blitzkrieg;2064411]
    Alıntı mahtelefel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Selam ,

Yaptığım araştırmada 125 ZN lerin ağırlık merkezlerinin motırun arkasında olduğunu öğrendim bu nedenle dönüşlerde aletin önünde kaymalar meydana geliyormuş hatta en çok bu şekilde kazalar meydana geliyormuş.Size önerim kesinlikle hızlı girmeyin virajlara motoru yatırmayın ve mümkünse yağmurlu havalarda çok fazla kullanmamaya çalışın.[COLOR="Silver"]

Arkadaşım geçmiş olsun Ben de birgün virajı alamadım ve düştüm ama çok şükür birşey olmadı. Önerinle bağlantılı olarak acaba selenin en ucunda mı oturmak lazım öndeki ağırlığı dengelemek için gibi bir soru geldi aklıma.
    aman hocam düşen düşene :( duracak gibi yavaşlamak gerekiyor. hep artçım olduğu için ben selenin en ucuna oturuyorum. bazen eşim olmayınca sanki havalarda ucuyor motor. genede bu motorda en önemli şey dönerken çok yavaşlamak. sizede geçmiş olsun

Motosikleti
    xciting 250 i
    ben daha önce başka bir markanın yine 125lik scooter'ını kullandım ondada aynı kayma sorunu vardı sanırım tekerlerinin 3,50 10 büyüklüğünde olması bunun en büyük nedeni özellikle ıslak zemeninde kontrol çok zordu.En iyisi kaliteli lastik,
    elronds hocam siz lastiği değiştirdikten sonramı kaza yapmıştınız acaba

Motosikleti
    125 Zn
    ben sadece arka lastiği değişmiştim ama en yakın zamana ön lastiği de değiştireceğim. normalde pek adetim değil 2 sini birden değiştirirdim ama kafama takıldı belki dunlop kötüdür 120 lira çöpe gitmesin dedim ama kayan zaten ön tekerimdi. dunloptan memnunum. michelin yada prelli olabilir ama bakıyorum. kayacağını bildiğim için yavaş dönüyorum.

Motosikleti
    xciting 250 i
    Metzeler nasıl bir marka acaba 60-70 tl arası onunda fiyatı siz kaça taktırmıştınız dunlopu

Motosikleti
    125 Zn
    tlastik artı değişim 60 tl metzeller gerçekten güzel bir marka.

muratalagoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    enine boyuna artılarını ve eksilerini düşündüm. sattıkdan sonraki alacağım modellere baktım. Racing gtr250 alsam beni yorar, suzuki burgman ,piaggio x9-x8 alsam parçaları pahalı ve en az 200 lira bakımları var. bununla 100 ile gidiyorsam onlarla 140-160 gidicem ama Türkiyemin yolları nekadar düzki, araba değil bu alet kumu var, çakılı var, bariyeri var kamyoncusu var. bununla tın tın gitmek birazdaha cazip geldi. motoru değiştirmektense motorun ccsini 150 yapmayı düşünüyorum o da ani hızlanmalar için lazım olur diye.önemli olan zevk alarak binmek, bu motorda gözümü açtım direk trafiğe atladım beni hiç üzmedi. sonuçta biniyorum can taşıyorum bakımlarını hiç geçirmeden yaptırıyorum, herşeyin bakımını yaparsanız uzun süre kullanırsınız. bi arkadaşla konuştum bu motoru kullanan, her hafta 3 defa istanbul silivri yapıyorum dedi tamam dedim daha da satmam ben bunu satsaydım yine uğrardım ama deneyimlerim olmadığından fazla yazamazdım. önceki sayafaları okuduysanız çok güzel dostluklar kurulmuş, geziler yapılmış keşke şimdide olsa ama çoğu motorunu satmış, kaç defa racing kullanan arkadaşlar yanıma yaklaıp kardeş bende kullandım çok güzel bu diyerek sevindirdi, temde otobanda e5 de racingeler selam veriyor ben bu zn ye bakımca gülüyorum keçi desem yeridir....
    Çin malı 150 lik ile 125 lik arasında fark yok denecek kadar bir hissetme var hatta bizim 125 zn 150 zc den daha hızlı kalkıyor

Motosikleti
    125 Zn
    bu hafta sonu bitane zc vardı gerç o bozuldu. keçi gibi motor 125 zn dağ dere tepe...

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda bir tanışma turuna ne dersiniz? Önerisi olan var mı ? Tabi Istanbul dışından yazan arkadaşların durumu farklı.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Hadi ilk öneri benden olsun. Bir Silivri gezisine ne dersiniz? Anadolu yakasında ikamet eden arkadaşlar için çok mu uzak olur yoksa?
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250R
    Alıntı Blitzkrieg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi ilk öneri benden olsun. Bir Silivri gezisine ne dersiniz? Anadolu yakasında ikamet eden arkadaşlar için çok mu uzak olur yoksa?
    İstanbulda olsam ben vaRım derdim ama malesef:( buarada bugün ev sahibi - nüfus müdürlüğü ve trafik müşavirliğinden sonra ikametgahımı aldırarak sonunda Ruhsatımı ve Plakımı elime aldım
    Artık yarın motorumu teslim almak için servise gitmeye saat sayıyorum umarım benim servisde işinin hakkını veren, dürüst bir servis çıkar! Gerçi Denizli ortamında pek sanmıyorum ama ..

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı hllmr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbulda olsam ben vaRım derdim ama malesef:( buarada bugün ev sahibi - nüfus müdürlüğü ve trafik müşavirliğinden sonra ikametgahımı aldırarak sonunda Ruhsatımı ve Plakımı elime aldım
    Artık yarın motorumu teslim almak için servise gitmeye saat sayıyorum umarım benim servisde işinin hakkını veren, dürüst bir servis çıkar! Gerçi Denizli ortamında pek sanmıyorum ama ..
    Hayırlı olsun. Ne çok formalite varmış. İyiki anahtar teslimi almışım, sadece bir vekalet verdim. Gerisini mondialciler halleti.
    Get your motor running. Head out on the highway. Lookin' for adventure and whatever comes our way. Racing with the wind. We were born, born to be wild.

Motosikleti
    125 ZN
    -arkadaslar bu on amortısorun gacırdamasını nasıl gecırebılırız ?

-ayrıca debrıyajdan sıkayet edenınız varmı ? bazen kafam esıyor devırlı kullanıyorum cok gaz acmadan dolayı cabuk kacıyor ayarı cıyak cıyak bı ses gelmeye baslıyor normal kalkıslarda bıle..caresı var mıdır bunun

-on fren dıskıde su sıralar cok ses cıkarır oldu malum yollar kuru olunca tas vb seyler daha cok gırıyor pekı bunun diske zararı varmı ?

-ve sanırım son olarak uzun zamandır motordan tuhaf bı ses gelıyor servıse gıttıgımde bulamadılar ama sonunda arka amortısorden kaynaklandıgına kanaat getırdıler,garantıden degıstırcekler ama ben yınede sıze sorayım dedım,soyle tasvır edeyım ; ıcınde bılye olan bı kutuyu sallarız ya hanı ses cıkar aynen boyle bı ses,ozellıkle kasıslerden gecerken kendını bellı edıyor fıkrı olan var mı ?

yardımcı olursanız sevınırım haftaya bakıma goturecem hepsını halledeyım ıstıyorum kulagımı tırmalıyor bu sesler

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)

Bu Konudaki Etiketler