Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    125 Zn
    haziran ayının ilk haftası uzun bir tatil planlıyorum zn ile.
    rotamız tam belli değil ama şöyle olacak gibi;
    ikitelli -yenikap 19 km
    yenikapı-bandırma feribotla motor 60tl 2 kişi 35 lira 95 lira (merak edenler için yazdım)

bandırma- ayvalık olursa 226 km
    bandırma - bursa 111 km
    bandırma - edremit 187 km
    duruma göre ayvalık-bursa veya edremit tervcihlerimiz var tam karar veremedik.hangi yerlerin daha güzel olduğunu bilemiyoruz tavsiye istiyoruz bu konuda. eşimle beraber yola çıkacağız. büyük bir risk alacağız ama umarım bir problem yaşamayız.amacımız yavaş ama sindire sindire gezmek.bol bol mola vereceğiz. detaylarını hala planlamadım ama gezi en az 5 işgünü ,4 günde haftasonları dahil toplam 9 gün sürecek.yola çıkmadan önce tam bakım yaptıracağım, özellikle kayışı bandoo taktıracağım extra tavsiye edeceğiniz şeyler olursa sevinirim. ortalama süratimiz 80-100 civarında olacak genelde motoru yormamaya çalışacağım.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Blitzkrieg
    evren0683

İyi dilekleriniz için teşekkürler az önce sigortacı arkadaşımı aradım sordum bi sorun olmaz dedi muyanede falan.
    Motora fazla yüklenmedim fakat fark edilir derecede daha çabuk hızlanıyor.
    Şu an için bi sorun yok görünüyor bakalım rodaj bitsin yağ değişiminde çıkan yağ ne renk olacak.
    Motorcuya sordum yakıt tüketiminde bi fark olurmu diye o da karbüratörü değiştirmediğimizden bi fark olmaz dedi ama bence fark eder.

Bende lastik almayı düşünüyorum bakalım.
    Sormak istediğiniz bişey varsa yanıtlamaya çalışırım.
    Saygılar.

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı ShaDoW_17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Blitzkrieg
    evren0683

İyi dilekleriniz için teşekkürler az önce sigortacı arkadaşımı aradım sordum bi sorun olmaz dedi muyanede falan.
    Motora fazla yüklenmedim fakat fark edilir derecede daha çabuk hızlanıyor.
    Şu an için bi sorun yok görünüyor bakalım rodaj bitsin yağ değişiminde çıkan yağ ne renk olacak.
    Motorcuya sordum yakıt tüketiminde bi fark olurmu diye o da karbüratörü değiştirmediğimizden bi fark olmaz dedi ama bence fark eder.

Bende lastik almayı düşünüyorum bakalım.
    Sormak istediğiniz bişey varsa yanıtlamaya çalışırım.
    Saygılar.
    motorda gördüğün son sürat ne oldu? normal 125 iken 2 kişi 100-110 yapıyordu bi 130 km saat oldumu?
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

elronds
    Hocam henüz rodajı tamamlanmadığı için yüklenmedim fazla bi defa yüklendim tek kişi 110 u gördüm birazdaha yüklensem 120 yi geçerdi sanırım.
    Dediğim gibi rodajın sağlıklı bi şekilde bitirmek istiyorum fazla yüklenmiyorum motora 50-60 km ile gidiyorum arada basıyorum. Motor iyi açılsın diye.
    İki kişi hiç yüklenmedim tam gaz.
    Ama şunu söyleyebilirim. Kalkış olsun hızlanma olsun 125 liğe göre çok fark etti.

Motosikleti
    125 Zn
    elronds
    Hocam henüz rodajı tamamlanmadığı için yüklenmedim fazla bi defa yüklendim tek kişi 110 u gördüm birazdaha yüklensem 120 yi geçerdi sanırım.
    Dediğim gibi rodajın sağlıklı bi şekilde bitirmek istiyorum fazla yüklenmiyorum motora 50-60 km ile gidiyorum arada basıyorum. Motor iyi açılsın diye.
    İki kişi hiç yüklenmedim tam gaz.
    Ama şunu söyleyebilirim. Kalkış olsun hızlanma olsun 125 liğe göre çok fark etti.
    taktırdığın motor mondialin 150 lilik standart motorları mı?, birde aklıma geldi kaça takdırdın muayenede felan sorun olmasın?

150 Tl ye taktırdım. Ama siboplarıda değişti onlarda bozulmuş.
    Sigortacı arkadaşıma sordum muayenede bi sorun olmaz dedi sigortada da aynı şekilde sorun olmaz dedi.
    Takılan parça mondialin değil. Tayvan malıymış kutusu falan ince mdf idi (kaliteli bişeye benziyor)
    Siboplarda mondialin siboplarından takılmadı onlarda başka marka takıldı(tam bilmiyorum) hatta sibopun teki ellerinde yoktu adam gitti başka yerden getirdi.
    Şimdilik gidişi hızlanması çok iyi rodajıda sorunsuz tamamlarsam umarım tekrar sorun yaşamam yağ yakma gibi vs..

Motosikleti
    125 Zn
    peki niye yağ yakmış bu alet? çukura vs hızlı mı girdin, altı yere mi vurdu?

Hocam 4000 km bakımına götürdüğümde içinden bi damla yağ çıkmadı bana dediği yağsız bırakmışsın oldu. Sonra yağ koyduk gene kontrol ettiğimde (200 km sonra) eksilmişti bende götürdüm servise.
    Sekmanı dönmüş dedi bana usta ayrıca siboplar kararmıştı pistonun üzeride kararmıştı krum birikmişti.
    Ama bi motor durup dururken yağ yakmaz vakti gelince yağı değiştirilir sadece.
    Açıkçası sormadım belki zorlamadan olmuş olabilir. Çünkü motoru sabah çalıştırır çalıştırmaz dayanıyordum gaza Basıp gidiyordum.
    Çukurlardan dolay yağ yakacağını zannetmiyorum.
    Saygılar.

Motosikleti
    125 Zn
    anlıyorum ben rodaj dahil hep 2 kişi bindim ama motora binmeden önce bi çalıştırıyorum 3dk 5dk ısnıyor sonra biniyorum. çok sert kullanmıyorum ani gaz ani fren olmayınca heralde arızayı daha az çıkarıyor.tavsiyem fazla zorlamamak en iyisi olur

Motosikleti
    kırmızı 125zn
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikitelli -yenikap 19 km
    yenikapı-bandırma feribotla motor 60tl 2 kişi 35 lira 95 lira (merak edenler için yazdım)

bandırma - bursa 111 km
    duruma göre ayvalık-bursa veya edremit tervcihlerimiz var tam karar veremedik.hangi yerlerin daha güzel olduğunu bilemiyoruz tavsiye istiyoruz bu konuda. eşimle beraber yola çıkacağız. büyük bir risk alacağız ama umarım bir problem yaşamayız.amacımız yavaş ama sindire sindire gezmek.bol bol mola vereceğiz. detaylarını hala planlamadım ama gezi en az 5 işgünü ,4 günde haftasonları dahil toplam 9 gün sürecek.yola çıkmadan önce tam bakım yaptıracağım, özellikle kayışı bandoo taktıracağım extra tavsiye edeceğiniz şeyler olursa sevinirim. ortalama süratimiz 80-100 civarında olacak genelde motoru yormamaya çalışacağım.
    hocam şimdiden hayırlı yolculuklar. zevkli bir gezi olacağı kesin. yanınızda çanta falan alırsanız motorun sağ taraftaki havalandırmasına gelmemesine dikkat edin keza arkada oturan kişi de ayağı veya taşıdıkları ile orayı kapatmasın sorun çıkmaz. kazasız belasız inş.

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ikitelli -yenikap 19 km

bandırma - bursa 111 km
    hocam askerligi 12 ayvalıkta yapmıstım 12 ay kaldım orda kesinlikle tavsiye ederim.. pek detaylı olmasa da edremiti de gördüm ama ayvalık kadar güzel olacagını sanmıyorum genelde duyulan yerleri altınoluk ve akçaydır ki oralar da tatil beldesidir.. ama ayvalık dedigin zaman biraz üzerinde durmak lazım gezip görmeye deger yerleri coktur hatta bi cunda adası (ismi yunanca'dan gelir) vardır ki gezerken kendini yunanistan adalarından birinde falan sanırsın.. sarımsaklı plajı dünyada sayılı plajlardandır.. ayvalık kalesine cıktıgın zaman güneşin midilli adasının üzerinden batışını hayranlıkla izlersin..ayvalık tostunun tadı damagında kalır hatta bagımlılk yapabilir..sırasıyla balıkesirden-burhaniye-gömeç-ayvalık güzergahını izlerken sağda solda baktıgın her yer zeytin ağacıdır buram buram egeyi hissedersin.. izmir'i de görelim dersen ayvalıktan izmire 2 veya 2 bucuk saatte gecebilirsin.. hocam bak sen bi ayvalık dedin benden bin ayvalık methiyesi işitecektin anla ne kadar sevmişim orayı.. ben de motor almadan plana yapıyodum motorla o taraflara dogru gitmeyi ama yıllık izinimde mersin erdemlide olacagım.. havalar buraya göre çok sıcak olacagı için dikkatli olun hocam aklımız sizde kalmasın sürekli mola verin yol cok sıcak olur ve lastikleri olumsuz etkileyebilir.. ayvalıga kadar yollar genelde duble şerittir ama bazı yerlerde teke düştügünü anımsıyorum yol üzerinde mola verebileceginiz harika yerler mevcuttur.. kazasız belasız sorunsuz güzel bi tatil gecirirsiniz inşallah..

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı tnr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam şimdiden hayırlı yolculuklar. zevkli bir gezi olacağı kesin. yanınızda çanta falan alırsanız motorun sağ taraftaki havalandırmasına gelmemesine dikkat edin keza arkada oturan kişi de ayağı veya taşıdıkları ile orayı kapatmasın sorun çıkmaz. kazasız belasız inş.
    hocam çanta olayını şöyle yapmak istiyorum, bir çantayı önüme takacağım, bir çanta artçımda , belki bir çantayıda arka sepete sabitlemeyi düşünüyoruz. önümdeki çanta rahatsız ederse onu dizlerimin arasına da alabiliriz. çekincem şu bandırmadan sonra ki yol durumunu bilemiyorum 2 şerit mi 3 şeritmi emniyet şeridi mi, çok ıssız tarlalar kenarından yardırıp gideceğiz. yolda tekera patlarsa ona ne gibi önlem alacağım bilemiyorum o yüzden elimden gelen herşeyi hesaplamak istiyorum, motora uyan takım çantasındaki anahtarları seçmem lazım vs vs. 125 lik motorla heralde en uzun gezi bu olacak sanırım.keşke cc 150 200 olsaydı daha rahat ederdik...

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam askerligi 12 ayvalıkta yapmıstım 12 ay kaldım orda kesinlikle tavsiye ederim.. pek detaylı olmasa da edremiti de gördüm ama ayvalık kadar güzel olacagını sanmıyorum genelde duyulan yerleri altınoluk ve akçaydır ki oralar da tatil beldesidir.. ama ayvalık dedigin zaman biraz üzerinde durmak lazım gezip görmeye deger yerleri coktur hatta bi cunda adası (ismi yunanca'dan gelir) vardır ki gezerken kendini yunanistan adalarından birinde falan sanırsın.. sarımsaklı plajı dünyada sayılı plajlardandır.. ayvalık kalesine cıktıgın zaman güneşin midilli adasının üzerinden batışını hayranlıkla izlersin..ayvalık tostunun tadı damagında kalır hatta bagımlılk yapabilir..sırasıyla balıkesirden-burhaniye-gömeç-ayvalık güzergahını izlerken sağda solda baktıgın her yer zeytin ağacıdır buram buram egeyi hissedersin.. izmir'i de görelim dersen ayvalıktan izmire 2 veya 2 bucuk saatte gecebilirsin.. hocam bak sen bi ayvalık dedin benden bin ayvalık methiyesi işitecektin anla ne kadar sevmişim orayı.. ben de motor almadan plana yapıyodum motorla o taraflara dogru gitmeyi ama yıllık izinimde mersin erdemlide olacagım.. havalar buraya göre çok sıcak olacagı için dikkatli olun hocam aklımız sizde kalmasın sürekli mola verin yol cok sıcak olur ve lastikleri olumsuz etkileyebilir.. ayvalıga kadar yollar genelde duble şerittir ama bazı yerlerde teke düştügünü anımsıyorum yol üzerinde mola verebileceginiz harika yerler mevcuttur.. kazasız belasız sorunsuz güzel bi tatil gecirirsiniz inşallah..
    Ayvalık ve çevresini ben de tavsiye ederim. Doğası çok güzel. Özellikle şeytansofrası nı görmenizi öneririm. Ayvalık kafa dinlecek sakin bir yer. Harektli bir ortam arıyorsanız sıkılabilirsiniz. Geece hayatı olarak fazla bir imkan yok. Ama niyetiniz kafa dinlemek, temiz hava ve "rakı-balık" sa ideal.

Hocam yanına 10 T anahtar mutlaka (Koltuğu sökmek için) al bi kere kız arkadaşımla saroz körfezinde kaldık meğer koltuğun altındaki bi hava borusu çıkmış

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    hocam çanta olayını şöyle yapmak istiyorum, bir çantayı önüme takacağım, bir çanta artçımda , belki bir çantayıda arka sepete sabitlemeyi düşünüyoruz. önümdeki çanta rahatsız ederse onu dizlerimin arasına da alabiliriz. çekincem şu bandırmadan sonra ki yol durumunu bilemiyorum 2 şerit mi 3 şeritmi emniyet şeridi mi, çok ıssız tarlalar kenarından yardırıp gideceğiz. yolda tekera patlarsa ona ne gibi önlem alacağım bilemiyorum o yüzden elimden gelen herşeyi hesaplamak istiyorum, motora uyan takım çantasındaki anahtarları seçmem lazım vs vs. 125 lik motorla heralde en uzun gezi bu olacak sanırım.keşke cc 150 200 olsaydı daha rahat ederdik...
    Ben o raotayı 8 sene önce arabayla geçtim. Hatırladığım kadariyle sıkıntılı bir rota değil. Yol ayrılmış değil ama yoğun bir güzergah olamadığı için sıkıntı yaşamazsınıs. Yol kenarındaki çakıl, mıcır kum gibi şeylere dikkat etmek lazım. Ortalama 90 kmh sürat yapabiliyorsanız ZN ile sorun olmaz gezi. HD ile çıksaydınız yine 90 kmh civarı olurdu ortalamanız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:26 ----------

Arkadaşlar hiç ZN lerin fren modifiyesini araştıran oldu mu?

ahmetant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xciting 250 i
    çok ıssız tarlalar kenarından yardırıp gideceğiz. yolda tekera patlarsa ona ne gibi önlem alacağım bilemiyorum o yüzden elimden gelen herşeyi hesaplamak istiyorum, motora uyan takım çantasındaki anahtarları seçmem lazım vs vs. ..
    http://www.hepsiburada.com/productDe...ctid=otm091153
    hepsiburada da lastik patlaması için şöyle bir alet var ben inceledim hoşuma gitti 125 zn için işe yararmı acaba.

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı Blitzkrieg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayvalık ve çevresini ben de tavsiye ederim. Doğası çok güzel. Özellikle şeytansofrası nı görmenizi öneririm. Ayvalık kafa dinlecek sakin bir yer. Harektli bir ortam arıyorsanız sıkılabilirsiniz. Geece hayatı olarak fazla bir imkan yok. Ama niyetiniz kafa dinlemek, temiz hava ve "rakı-balık" sa ideal.
    aynen piknik gezisi gibi gezmeye gideceğiz.rakı olmazda şarap olur

Hocam yanına 10 T anahtar mutlaka (Koltuğu sökmek için) al bi kere kız arkadaşımla saroz körfezinde kaldık meğer koltuğun altındaki bi hava borusu çıkmış
    evet onu alacağım birkaç anahtarda işimi görür sanırım,
    Alıntı Blitzkrieg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben o raotayı 8 sene önce arabayla geçtim. Hatırladığım kadariyle sıkıntılı bir rota değil. Yol ayrılmış değil ama yoğun bir güzergah olamadığı için sıkıntı yaşamazsınıs. Yol kenarındaki çakıl, mıcır kum gibi şeylere dikkat etmek lazım. Ortalama 90 kmh sürat yapabiliyorsanız ZN ile sorun olmaz gezi. HD ile çıksaydınız yine 90 kmh civarı olurdu ortalamanız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:26 ----------

Arkadaşlar hiç ZN lerin fren modifiyesini araştıran oldu mu?
    güzergah bize çok güzel geldi. bu sıcak hava tekeri mi patlatır,birde benzinlik heryerde varmı yol boyunca. malum her nekadar yedek alsak da neolur ne olmaz.mıcırlara da hatırlattığınız için teşekkür ederim. birde boyun için BAFF almamız lazım malum arı sezonu açılıyor.umarım bu yapacağımız gezi sizler içinde faydası olur.benim gönlüm motoru büyütmekdi ama zamanda kalmadı. alacağım motorun rodajıda bitmemiş olacaktı. arka tekeri dunlop yaptırmıştım. , ön tekeri de değişeceğim muhtemelen yine unilli alırım.üzerindeki naylon asfalta yapışmasın... yine gelişmeleri yazacağım ilginiz ve temennileriniz için çok teşekkürler.

elronds
    yanınızda gps özelliği bulunan telefonunuz var ise benzinlikleri görebilirsiniz.

Motosikleti
    125 Zn
    elronds
    yanınızda gps özelliği bulunan telefonunuz var ise benzinlikleri görebilirsiniz.
    gps cihazım vardı bozuldu bende para iadesi almıştım ama başka bir gps cihazı var olmassa onu alıcam bizimkilerden. Birde çinden güneş enerjisi ile şarj eden şarj cihazı getittireceğim. aslında bi çakmaklık çıkışı alsam daha iyi olur en azından motora sabitlerim güzelde olur.

Çakmaklık çıkışı güzel fikir telefon şarjı içinde kolaylık olur geçen sene bi ara akşıma gelmişti ama sonra unutmuştum. Koltuğun içine sabitlenebilir hem kolaylık olur teli şarj için bırakıp gidebilirsn.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler