Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı evren0683 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu wd 40 dediğimiz ürünü nerden ve nasıl alıyorum. araba aksesuarcılarında falan varmıdır? direk wd40 desek bilirlermi?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:30 ----------

koruma ekipmanları 1500 tl demişsiniz. gözüm korktu bunlar sanırım mont, kask, dizlik vb. malzemeler sanırım. bir motor kadar daha para tutmuş bu malzemeler neden bukadar pahalılarki?
    ben en ucuz hepsiburadadan buldum ve aldım
    http://www.hepsiburada.com/wd-40-cok...egoryId=455797
    bu 400 ml olan büyük şişedir. çok uzunca gider. diğer mazalarda 200 ml civarında 15 liradan başlıyor.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    artık benimde 125 znem var:)
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben en ucuz hepsiburadadan buldum ve aldım
    http://www.hepsiburada.com/wd-40-cok...egoryId=455797
    bu 400 ml olan büyük şişedir. çok uzunca gider. diğer mazalarda 200 ml civarında 15 liradan başlıyor.
    teşekkürler. aklıma gelmişken bir soru daha soracağım. bu motorunuzun önündeki rüzgarlığı nerden aldınız? motoru aldığımız yerde satıyorlarmı? ben sanırım motorumu antalyadan alacağım?

125 Zn yağ yakıyor arkadaşlar çekişide düştü daha 4000 km de. Motorcuya cumartesi bırakacağım.
    Bana iki seçenek sundu.

1- Garantiye sokmaya çalışıp aynı parçalarla değiştiririz masrafın az olur.
    2- Cebinden karşılarsın daha iyi parçaları takarız. Sorun yaşamazsın.

Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar.?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:14 ----------

Alıntı mtrsz hyt=:( adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar motoru 1000 km bakımına götürdüm... BP den castrol yağ aldım 24 tl - servise de 25 tl verdim toplam 50 tl'ye maloldu.. ön teker aksamından ses geliyodu usta baktı disk spreyi falan sıktı ön freni arada bir sert sık ordaki parçalar biraz hareket etsin dedi.. önümüzdeki haftasonuna kadar dene eger ses devam ederse getir parçayı değiştircem dedi zaten garanti kapsamında oluyomuş.. arkadaşlar sizin motorlarda da boyle ses oluyo mu ?? yavaş giderken normal sürtünme sesi oluyo ama hızlandıkça inceden bi civcivciv diye ses gelmeye başlıyo korkuyorum yolda aniden bi arıza çıkarcak diye..

hava filtresini kendimiz temizleyebilir miyiz haftada bir falan temizlesek faydası olurmu malum yollar sokaklar toz toprak içinde.. eger olur diyosanız hava filtresini nasıl sökeriz..??
    Hocam o ses rulmandan geliyor aynı şey benimde başıma geldi değiştirdiler.

Motosikleti
    125 Zn
    teşekkürler. aklıma gelmişken bir soru daha soracağım. bu motorunuzun önündeki rüzgarlığı nerden aldınız? motoru aldığımız yerde satıyorlarmı? ben sanırım motorumu antalyadan alacağım?
    istanbulda mondial servisi mert motor var ondan aldım taktırdım 30 tl herşey dahil. @tnr arkadaşımız da istedi onada satın alıp paketleyip gönderdim ama birkaç vidası eksik çıkmış bende tamdır diye kontrol etmemiştim.sürüş dinamiğini olumlu yönde etkiledi.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

125 Zn yağ yakıyor arkadaşlar çekişide düştü daha 4000 km de. Motorcuya cumartesi bırakacağım.
    Bana iki seçenek sundu.

Birde arkadaşlar lastik olarak bi öneriniz varmı?

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı ShaDoW_17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana iki seçenek sundu.

Birde arkadaşlar lastik olarak bi öneriniz varmı?
    hocam geçmişl olsun,
    eğer motoru işe gidip gelmek için kullanıyorsanız hayatınızın her anında motor varsa cebinizden yaptırın, yok ayda yılda bir gezi için yada sıkıldığnızda sürüyorsanız ozaman motorunuzu garantiden yaptırın. Bunun kararını bence en iyisi siz verirsiniz.takacağı parçalar da muhteşem değildir , zaten sınırlı şey oluyor parça bazında, her parça olmuyor. universal motor değilki. amatisorü bile başka bitane taktırayım dedim olmaz diyorlar. Neden yağ yakmış bir bilginiz varmı ne söyledi.

Sağolun motoru yağsız bırakmışım en son 2000 km de yağı değişmişti bende bi daha kontrol etmedim yeni motor sonuçta 4000 km bakımına götürünce bi damla yağ inmedi aşağıya

Bakımı yapılmış motor neden yağ yakar onu anlamış değilim.

Motoru gezmek ve iş için kullanıyorum. Malum yazda geldi yollarda kalmak istemem sanırım cebimden yaptıracağım. Gene böyle bi sorunla karşılaşırmıyım acaba.
    Sizlerin motoruda yağ eksiltiyormu. Lastik olarak ne önerirsiniz.

Teşekkür ederim.

http://www.buzmotor.com/CityGrip.html bu lastik uyarmı acaba

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Sağolun motoru yağsız bırakmışım en son 2000 km de yağı değişmişti bende bi daha kontrol etmedim yeni motor sonuçta 4000 km bakımına götürünce bi damla yağ inmedi aşağıya

Motoru gezmek ve iş için kullanıyorum. Malum yazda geldi yollarda kalmak istemem sanırım cebimden yaptıracağım. Gene böyle bi sorunla karşılaşırmıyım acaba.

Teşekkür ederim.

Link e baktım lastikler çok iyi gözüküyor. Orjinal lastiklerin kötü olduğunu söylüyor herkes. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:33 ----------

Arkadaşlar bu arada bizim lastik ebatlarımız nedir?

Motosikleti
    125 Zn

Teşekkür ederim.

ben arka lastiği değiştim dunlop unilli takdırdım takdırma dahil 60 lira. farkı varmı diye sorarsanız en azından güven hissi veriyor malum üzerindeki naylon

birde bu yağ çubuğunun neresine bakacaz? kirtişli kısıma gelince mi azalmış oluyor?

Tırtıklı kısımın bittiği yerde olursa yağ tam dolu oluyor karter.

Arkadaşlar sizde eksiltme varmı Normal bakım aralığında yağ değiştirdim. Ama yağ yakıyor.
    Lastik güzel görünüyor fakat ebat olarak uyarmı acaba ?

Motosikleti
    125 Zn
    Tırtıklı kısımın bittiği yerde olursa yağ tam dolu oluyor karter.

Arkadaşlar sizde eksiltme varmı Normal bakım aralığında yağ değiştirdim. Ama yağ yakıyor.
    Lastik güzel görünüyor fakat ebat olarak uyarmı acaba ?

taktırdığım Lastik bu dostum. benim yağ seviyem en son o tırtıklılı yüzeyin üzerindeki yuvarlak bölümün 1 cm üzerindeydi.gerçi 1 ay oldu motor şuan 2650 km de neredeyse 3.000 bakımı geldi az kaldı

Sevindim dostum yağ yakmamasına inşallah böyle gider. Garantiyemi soktursam yoksa cebimden yaptırp daha iyisimi olsa kararsızım ayrıca verdiğim o linkteki lastikler bizim motoro uyarmı ebat olarak
    http://www.buzmotor.com/CityGrip.html

Motosikleti
    125 Zn
    Sevindim dostum yağ yakmamasına inşallah böyle gider. Garantiyemi soktursam yoksa cebimden yaptırp daha iyisimi olsa kararsızım ayrıca verdiğim o linkteki lastikler bizim motoro uyarmı ebat olarak
    http://www.buzmotor.com/CityGrip.html
    hocam lastik ebatın tam olarak 3.50 ye 10 tam olarak bu zaten bu da uyuyor. tam geliyor.koruma ekipmanını tam bilmiyorum ama bırak garantiye, cebindeki parayla eksiklerin varsa onları tamamlarsın nerden baksan 150 tl civarından az tutmaz bence. karar senindir tabii.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Alıntı mrtsvmgnç adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana tavsiyem boşuna 40 tl verme castrol yağ al 20 tl hava filtreside basit sökülüyor 8 tane gibi vidası var. hava filtresine sağlam bi fön makinesi tut derim !
    servise götürüncede adamların yapıcağı aynısı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------

arkadaşlar facebook tan '125 zn mondial' grubu kurdum bakarsanız sevinirim!!!
    (:
    Bugün facebook grubuna katıldım.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:47 ----------

hocam lastik ebatın tam olarak 3.50 ye 10 tam olarak bu zaten bu da uyuyor. tam geliyor.koruma ekipmanını tam bilmiyorum ama bırak garantiye, cebindeki parayla eksiklerin varsa onları tamamlarsın nerden baksan 150 tl civarından az tutmaz bence. karar senindir tabii.
    3,50 ye 10 sa link teki listede uyan yok o zaman

Motosikleti
    istanbulda mondial servisi mert motor var ondan aldım taktırdım 30 tl herşey dahil. @tnr arkadaşımız da istedi onada satın alıp paketleyip gönderdim ama birkaç vidası eksik çıkmış bende tamdır diye kontrol etmemiştim.sürüş dinamiğini olumlu yönde etkiledi.
    verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim. senin motoru baya merak ediyorum. yakından çekilmiş fotoları varsa paylaşırmısın. rüzgarlığı falan net grünen fotoğrafları falan ozellikle. pire kada resimden seçmesi biraz zorda

http://www.anesmotor.com/?urun-detay...__3_50-10.html

Arkadaşlar Metzeller nasıldır. İyi marka olarak duymuştum ama fiyatı düşük gibimi sanki?

Motosikleti
    125 Zn
    verdiğin bilgilerden dolayı teşekkür ederim. senin motoru baya merak ediyorum. yakından çekilmiş fotoları varsa paylaşırmısın. rüzgarlığı falan net grünen fotoğrafları falan ozellikle. pire kada resimden seçmesi biraz zorda
    şuan sahibinden.com a koydum satılık diye ama kıyamıyorum. bu görüntülerden sonra led ve 4lü flaşör taktırdım. oların fotolarını bugun çekip koyarım.şimdilik bunlar var.

Motosikleti
    [QUOTE=elronds;2051305]şuan sahibinden.com a koydum satılık diye ama kıyamıyorum. bu görüntülerden sonra led ve 4lü flaşör taktırdım. oların fotolarını bugun çekip koyarım.şimdilik bunlar var.

hayırdır neden satıyorsun? gayette güzel bir motor. valla ben alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum sen bu değerli motoru nasıl kıyıpta satacaksın?

Motosikleti
    125 Zn
    [QUOTE=evren0683;2051313]
    şuan sahibinden.com a koydum satılık diye ama kıyamıyorum. bu görüntülerden sonra led ve 4lü flaşör taktırdım. oların fotolarını bugun çekip koyarım.şimdilik bunlar var.

hayırdır neden satıyorsun? gayette güzel bir motor. valla ben alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum sen bu değerli motoru nasıl kıyıpta satacaksın?
    hocam haklısın sonuna kadar çok keyifli bir motor, ama eşim Türkiye turu istiyor. alıcaz çadırımızı bi 15- 20 gün 30 gün istanbuldan antalyaya doğru sahilden gitmeyi planlıyoruz. bununla gidilmez o yuzden satılığa çıkardım, bununla ortlama 70-80 km hızla gidersin, burgman veya hyosung comnet düşünüyoruz. biryanımda kıyamıyor çok güzel. park ettiğim zaman duruyorum bakıyorum ve gülüyorum. geçen gün taksimdeyim park ettim bi 10 metre ilerledim, biri kadın biri erkek 2 kişi shadowdan indi benim motora bakıyor güldüm devam ettim yürümeye, inan halen masraf yapıyorum 4 lü flaşor taktırdım 30 tlye artık daha güvenli gidiyorum.

Motosikleti
    http://www.anesmotor.com/?urun-detay...__3_50-10.html

Arkadaşlar Metzeller nasıldır. İyi marka olarak duymuştum ama fiyatı düşük gibimi sanki?
    bu forumda adını sıkca duymuştum. forumun tamamını okumak biraz zor ama vaktim oldukça ara ara okuyorum. kullananlar vardı ve memnun olduklarını soyluyorlardı. resim falanda vardı yanılmıyorsam. birde çiftini 100 tlye taktıranlar var lastiğin onların markası neydi tam hatırlayamıyorum. ancak çok memnun olduklarını soyluyorlardı. ben daha alamasamda motoru herşeyini ince ayrıntısına kadar almadan öğrenmeye çalışıyorum. mesela forumda şu linkteki lambaları alıp kullanıp mennun olanlar var http://www.hepsiburada.com/motorsikl...=253701#tablnk
    belki işine yarar bak istersen. birde yedek parçacı sitesi var bildiğim http://www.mondialyedekparca.com/
    yavaş yavaş toparlıyorum bilgileri

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:13 ----------

[QUOTE=elronds;2051317]

hocam haklısın sonuna kadar çok keyifli bir motor, ama eşim Türkiye turu istiyor. alıcaz çadırımızı bi 15- 20 gün 30 gün istanbuldan antalyaya doğru sahilden gitmeyi planlıyoruz. bununla gidilmez o yuzden satılığa çıkardım, bununla ortlama 70-80 km hızla gidersin, burgman veya hyosung comnet düşünüyoruz. biryanımda kıyamıyor çok güzel. park ettiğim zaman duruyorum bakıyorum ve gülüyorum. geçen gün taksimdeyim park ettim bi 10 metre ilerledim, biri kadın biri erkek 2 kişi shadowdan indi benim motora bakıyor güldüm devam ettim yürümeye, inan halen masraf yapıyorum 4 lü flaşor taktırdım 30 tlye artık daha güvenli gidiyorum.
    sen valla ciddi ciddi satacaksın sanırım :( peki ben bilgileri kimden alacağım artık gel vazgeç satma. neyse şaka biryana hayırlısı olsun diyeyim cidden üzüldüm ancak satacağına. forumda da göremeyiz bundan sonra . sanırım ben motoru aldığımda kullanan kimse kalmayacak

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)

Bu Konudaki Etiketler