Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Ek olarak ben de bişiler söyleyeyim dedim. Ben 75 kiloyum, arkamda da 110 kiloluk iri bir arkadaşım vardı ve Bebek'in o dik yokuşlarını sorun yaşamadan çıktık Ayrıca 35 yaş üstü bu motoru kullanan 2 tanıdığım var o konu hiç sorun değil yani.

Bende yan çanta yok genişlik yaratıp dar alanda sorun yaratmasın diye almadım fakat beyaz arka çanta kullanıyorum. Yine de bilgi için teşekkürler Avare rulman.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    artık benimde 125 znem var:)
    bu çantalar, ön cam vb. aksesuarlar neden alınıyor? birde sanırım bu motoru alacağım. tipine aldanıp alacağım ama inşallah sorun yaşamam. hoş fiyatınında albenisi çok yüksek sıfır motor 1650 tl. sanırım anahtar teslimde de 1800tl oluyor. bana fiyat olarak çok ucuz geldi açıkcası. inşallah aldığım zaman tüh neden aldım dedirtmez bana. yalnız halen kafama takılan birşey var kimse tam net birşey soylemiyor. bunun yaktığı benzin nekadardır? kimisi kilometrede 10-12 kuruş diyor. kimisi 15 kuruş diyor bu bence çok fazla. byisine sordum 80-90 diyorlar. bana pek inandırıcı gelmedi. siz kullanan arkadaşlar şehir içinde nekadar benzin yakıyorsunuz? cevaplarsanız çok minnettar olurum.

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı evren0683 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu çantalar, ön cam vb. aksesuarlar neden alınıyor? birde sanırım bu motoru alacağım. tipine aldanıp alacağım ama inşallah sorun yaşamam. hoş fiyatınında albenisi çok yüksek sıfır motor 1650 tl. sanırım anahtar teslimde de 1800tl oluyor. bana fiyat olarak çok ucuz geldi açıkcası. inşallah aldığım zaman tüh neden aldım dedirtmez bana. yalnız halen kafama takılan birşey var kimse tam net birşey soylemiyor. bunun yaktığı benzin nekadardır? kimisi kilometrede 10-12 kuruş diyor. kimisi 15 kuruş diyor bu bence çok fazla. byisine sordum 80-90 diyorlar. bana pek inandırıcı gelmedi. siz kullanan arkadaşlar şehir içinde nekadar benzin yakıyorsunuz? cevaplarsanız çok minnettar olurum.
    Dostum bak fiyatına göre gayet yeterli bir motor. Ben ilk aldığımdan beri rodajda bile 2 kişi bindim. Yakıtın artçının ve senin kilona birde yolda pizzacı gibi gaza abanıp ani dip gaz ve ani fren yaparsan 15 kuruşa kadar çıkarsın. ama standart bir sürüş ile dip gaz gitmessen tek kişi 85-90 2 kişi 10-12 ye kadar düşersin. Ben hep artçımla dolaşıyorum heryerde 10-12 kuruş yakıyor haliyle otobanda basmak gerekiyor 100-105 gibi otobanda şehir içinde 60 ile 80 le gidiyorum . zaten dip gaz versende vermesende 110 u geçmez motoruda sıkıştırmamış olursun.
    aksesuar konusunda ön cam sperliği zeytinburnunda yaptırdım 30 tlye; minibüs kornası daaaat taktırdım 15 tlye. Arka kısıma ekstra aydınlatma taktım led şerit 30 tlye maaloldu bakımları ucuz 25-30 lira max zaten yağ castrol kullancaksın motorun performası artıyor. hissedersin. Keyif motoru al bin mondialinde taş gibi makinası. Parçası ucuz kırdığım yan parçayı 16 liraya aldım düşün fiyatı başka markalarda 250 den başlıyor. Karar senin şuan 2560 kmdeyim sadece 1 defa yolda kaldım benzinim bitti benim suçum....Al bin en azından sürmesini öğrenirsin.Alkına gelirse soru sorabilirsin.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    elronds yazdıklarına aynen katılıyorum.. pazar günü yani dün öğlen saat 2'de çamlıcadan bastık beykoza gittik beykoz korusunu tırmandım motorla ordan da rivaya geçtik ve hiç durmadık ve ben rivaya kadar hep artçımla gittim arkamdaki arkadaşım 75 kilo ben de 70 kilo ve motor banamısın demedi aslan gibi maşallah beykoz korusunu bi tırmanışı vardı görcektiniz millet uzaylı görmüş gibi bakıyo eee tabi öyle kibar görünen bi motor o yokuşu nası tırmanır onlar da haklı ) giderken depo ful doluydu çamlıcaya döndügümde kırmızı ikaz ışıgının üzerine yakındı yani tek gidip gelsem yarım depo falan tüketirdi gidiş geliş 80 km arkadaşlar artçı aldıgım için motor biarz daha zornandı haliyle ve bi ara 115 km gördüm 200--300 m gittim fazla kasmamak için yavaşladım allah nazardan saklasın çok memnunum almayı düşünen herkese tavsiye ediyorum 3 aydır kullanan ve 1500 km yapan biri olarak

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı Blitzkrieg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar. 100 kg ağırlığında 1,75 boyundayım 38 yaşındayım. Sizlere iki tane sorum var.

1. Cüssem ve yaşımdan dolayı ZN nin üstünde komik dururmuyum. ZN benim yaşlarımda kullanılabilir mi sizce. Forumdaki gezi fotograflarına baktığımda hep genç 20'li yaşlarda arkadaşlar gördüm ZN kullanan. Benim yaşlarda arkadaşlar varmı ZN kullanan.

2. Riskli durumlarda gazı köklediğinizde motorun ara hızlanmaları nasıl. Yani demek istediğim şu araba kullanırken bazen yavaşlamaktan çok ani olarak hızlanmak gerekiyor. ZN nasıl bu konuda. tabi 100 kg lik ağırlığımı da hesaba katın lütfen. Hadi senaryo da birde rampa olsun. Rampadayım makul bir süratle gidiyorum trafik canavarının biri sıkıştırdı. Gazı köklüyorum (otamatik vites olduğuna göre vites düşüremiyorum), sonuç?

Bu soruyla bağlantılı olarak aslında birde otomatik şanzıman arabalardaki gibi "Kick Down" yapabiliyormu. Yani giderken gazı anlık kesip birden köklediğinizde o an vites küçültüp ani olarak hızlanıyormu.

Arkadaşlar lütfen yanıt verin çünkü birkaç gün içinde alacağım motoru (Renk gri, Mondial fiyat 1.800). Çooook teşekkürler

Bu arada yapacağınız ilk gezi planlarında beni de listeye eklemeyi unutmayın.

Herkeze selamlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:00 ----------

Arkadaşım resimlerine baktım. Motorun çok güzel. Nazar değmesin.
    Bende 1.85 boyunda ve 90 kilo ağırlığındayım.Yaşımda 30.Motorun üzerinde çok komik duruyorsun diye bişey kimse sölemedi bu zamana kadar.Zaman zaman eşimle birlikte de biniyoruz.Ani hızlanma olarak pek bişey beklememk gerekiyor.Daha çok keyif sürüşü için yeterli bir motor.Yani motorun hızlanma ve durma mesafelerine alışıp ona göre kullanırsan bu konuda pek sorun yaşamazsın.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu forum ve sizlerin sayesinde kararımı olumlu yönde verdim. Motorumu haftasonuna kadar teslim alacağım. Elronds saydığın işlemleri yaptırdığın yerlerin iletişim bilgilerini verebilirsen çok sevinirim (özelden de atabilirsin).
    Arkadaşlar ilk zamanlar genel olarak dikkat edilmesi gereken şeyler var mı. Rodaj ı biliyorum, arkadaşlar defalarca anlatmış. İlk 500 km max. 50 kmh ve artçısız kullanacağım. Yan çantalar çok hoşuma gidiyor yaptıran var mı? ZN ye yakışıyor mu sizce? Resim varsa çok sevinirim.

Herkese Kazasız Keyifli Sürüşler

Motosikleti
    125 Zn
    Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bu forum ve sizlerin sayesinde kararımı olumlu yönde verdim. Motorumu haftasonuna kadar teslim alacağım. Elronds saydığın işlemleri yaptırdığın yerlerin iletişim bilgilerini verebilirsen çok sevinirim (özelden de atabilirsin).
    Arkadaşlar ilk zamanlar genel olarak dikkat edilmesi gereken şeyler var mı. Rodaj ı biliyorum, arkadaşlar defalarca anlatmış. İlk 500 km max. 50 kmh ve artçısız kullanacağım. Yan çantalar çok hoşuma gidiyor yaptıran var mı? ZN ye yakışıyor mu sizce? Resim varsa çok sevinirim.

Herkese Kazasız Keyifli Sürüşler
    merhb. ben yan çantalar yaptıracaktım ama sonra vazgeçtim neden? çünki yan çantalarda deri çantalarda kilit koysan bir türlü koymasan bir türlü, istanbulda açıkta birşey görseler hemen uçuyor en basit şeye bile tenezül ediyorlar. Çantayı süs olarak yaptırsanız olur ama gittiğiniz yerde motoru bırakınca içinde önemli eşya bırakamassınız. Ben onun yerine sırt çantası taşıyoruz. birde kask kilidi aldık daha doğrusu bisiklet kilidi. hepsiburadadan 3tl ye.kaskları motora kilitliyorum halat kilidinide direğe hiçbiyere bulamassam boş olarak tekere takıyorum. birde gidon kilidi bukadar yetiyor. belkide çalınabilir ama hiç önemli değil ben kilitleyimde..
    ekstra yaptırdığım herşeyi zeytinburnu mert motorda yaptırdım. adreside kolay mondialin zeytinburnu bayisi tel numarasını mondial.com.tr den bulabilirsin. sağolsun ilgileri çok iyi ben memnun kaldım. burada arka lastiği de dunlop yaptım. bir kaç ay içinde ön lastiği de değiştircem. üzerindeki lastikler suda hiç iyi değil hemen kayıyor. birde sürüş olarak pek fren kullanmamaya özen gösteriyorum daha az yoruluyorsunuz. bir nevi araba gibi devirli kullanıyorum. herkes hızlanıyorsa bende hızlanıyorum, onlar frene basarsa bende basıyorum. aynalar geniş olduğu için içeri doğru büktüm, trafik durunca emniyet şeridinden giderken daha rahat oluyor.birde genelde benzini aldığım yerlere dikkat ediyorum.
    muhtemelen ön tekerden gelen bir ses var gıyyık gıyyık gıyyık şeklinde bunun ne olduğunu nasıl geçeceğini bilen arkadaşlarlarım varmıdır? çok teşekkürler.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum bak fiyatına göre gayet yeterli bir motor. Ben ilk aldığımdan beri rodajda bile 2 kişi bindim. Yakıtın artçının ve senin kilona birde yolda pizzacı gibi gaza abanıp ani dip gaz ve ani fren yaparsan 15 kuruşa kadar çıkarsın. ama standart bir sürüş ile dip gaz gitmessen tek kişi 85-90 2 kişi 10-12 ye kadar düşersin. Ben hep artçımla dolaşıyorum heryerde 10-12 kuruş yakıyor haliyle otobanda basmak gerekiyor 100-105 gibi otobanda şehir içinde 60 ile 80 le gidiyorum . zaten dip gaz versende vermesende 110 u geçmez motoruda sıkıştırmamış olursun.
    aksesuar konusunda ön cam sperliği zeytinburnunda yaptırdım 30 tlye; minibüs kornası daaaat taktırdım 15 tlye. Arka kısıma ekstra aydınlatma taktım led şerit 30 tlye maaloldu bakımları ucuz 25-30 lira max zaten yağ castrol kullancaksın motorun performası artıyor. hissedersin. Keyif motoru al bin mondialinde taş gibi makinası. Parçası ucuz kırdığım yan parçayı 16 liraya aldım düşün fiyatı başka markalarda 250 den başlıyor. Karar senin şuan 2560 kmdeyim sadece 1 defa yolda kaldım benzinim bitti benim suçum....Al bin en azından sürmesini öğrenirsin.Alkına gelirse soru sorabilirsin.
    sağolasın verdiğin bilgilerden dolayı. bu motor iyice kafama yattı. yazın ehliyetimi alır almaz gidip alacağım.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    merhb. ben yan çantalar yaptıracaktım ama sonra vazgeçtim neden? çünki yan çantalarda deri çantalarda kilit koysan bir türlü koymasan bir türlü, istanbulda açıkta birşey görseler hemen uçuyor en basit şeye bile tenezül ediyorlar. Çantayı süs olarak yaptırsanız olur ama gittiğiniz yerde motoru bırakınca içinde önemli eşya bırakamassınız. Ben onun yerine sırt çantası taşıyoruz. birde kask kilidi aldık daha doğrusu bisiklet kilidi. hepsiburadadan 3tl ye.kaskları motora kilitliyorum halat kilidinide direğe hiçbiyere bulamassam boş olarak tekere takıyorum. birde gidon kilidi bukadar yetiyor. belkide çalınabilir ama hiç önemli değil ben kilitleyimde..
    ekstra yaptırdığım herşeyi zeytinburnu mert motorda yaptırdım. adreside kolay mondialin zeytinburnu bayisi tel numarasını mondial.com.tr den bulabilirsin. sağolsun ilgileri çok iyi ben memnun kaldım. burada arka lastiği de dunlop yaptım. bir kaç ay içinde ön lastiği de değiştircem. üzerindeki lastikler suda hiç iyi değil hemen kayıyor. birde sürüş olarak pek fren kullanmamaya özen gösteriyorum daha az yoruluyorsunuz. bir nevi araba gibi devirli kullanıyorum. herkes hızlanıyorsa bende hızlanıyorum, onlar frene basarsa bende basıyorum. aynalar geniş olduğu için içeri doğru büktüm, trafik durunca emniyet şeridinden giderken daha rahat oluyor.birde genelde benzini aldığım yerlere dikkat ediyorum.
    muhtemelen ön tekerden gelen bir ses var gıyyık gıyyık gıyyık şeklinde bunun ne olduğunu nasıl geçeceğini bilen arkadaşlarlarım varmıdır? çok teşekkürler.
    Arkadaşım verdiğin destek için çok çok teşekkür ederim. Yan çantaları daha çok süs olarak düşünüyorum. Tabi bişeyler de taşırım ama içinde bırakmamak kaydı ile. Önceki mesajlarından birinde minibüs kornası taktırdığını yazmışsın, süper fikir. Trafikte fark edilmek için iyi olsa gerek. Korna işini de mert motorda çözebilirmiyim?

Motosikleti
    125 Zn
    Arkadaşım verdiğin destek için çok çok teşekkür ederim. Yan çantaları daha çok süs olarak düşünüyorum. Tabi bişeyler de taşırım ama içinde bırakmamak kaydı ile. Önceki mesajlarından birinde minibüs kornası taktırdığını yazmışsın, süper fikir. Trafikte fark edilmek için iyi olsa gerek. Korna işini de mert motorda çözebilirmiyim?
    evet kornamı da orada takdırdım. imkanınız varsa arka kısıma led şerit taktırın daha fazla farkedilirsiniz akşam. kornayı basınca taksiciler hemen çekiniyorlar. özellikle bayan sürücülerde işe yarıyor. en azından düz gidiyorlar.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    evet kornamı da orada takdırdım. imkanınız varsa arka kısıma led şerit taktırın daha fazla farkedilirsiniz akşam. kornayı basınca taksiciler hemen çekiniyorlar. özellikle bayan sürücülerde işe yarıyor. en azından düz gidiyorlar.
    Süper ya !!! Çok sevdim bu fikri, hatta abartıp kamyon kornası falan mı taktırsam yada gemi o zaman da bayan sürücüler kesin karşı yola geçer şerit değiştirmek de kurtarmaz heralde.

Motosikleti
    125 Zn
    Süper ya !!! Çok sevdim bu fikri, hatta abartıp kamyon kornası falan mı taktırsam yada gemi o zaman da bayan sürücüler kesin karşı yola geçer şerit değiştirmek de kurtarmaz heralde.
    onu düşündüm ama akün yetmiyor bu iyi polisin yanındada çalışıyorum anlamıyor bile benden geldiğini

İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam aynı ses benim motordan da geliyodu serviste usta ön teker disk üzerine sprey falan sıktı 1 hafta boyunca ön freni normalden biraz sertçe sık ordaki parçalar biraz hareket etsin eğer ses devam ederse gel parça değişimi yapacam dedi garanti kapsamında olcakmış.. bir de burda okumuştum sesin sebeplerinden biri kirlenme olabilir yazıyodu pek ihtimal vermedim aslında..

Motosikleti
    mondial 125 zn
    Herkese selam.
    Yaklasık 10 gun once 125 zn aldım.
    bu motorla ilgili ;

1-Boya koruma nasıl yapabilirim?
    2-Krom yerleri korumak için ne yapabilirim?
    3-Uygun fiyatlı branda nerden alabilirim?(istanbul kadıköy tarafında ikamet ediyorum)

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Arkadaşlar motorumu bugün aldım sonunda Gerçi plakanın çıkması 3 - 4 gün sürecek. Çanta, kask, alarm, dizlik, eldiven, v.s. de halletim. Gri renk alacakken son anda kırmızıya döndüm. Siyah deri yan çantalarla falan deli durdu. Sanki kırmızı parlak kısımları daha iyi gösteriyor gibi. Ya ben kırmızı sevmezdim ama şaşırıyorum arabam da kırmızı. Ama Harley'im mutlaka siyah olacak ZN aldık ya gerisi gelir fazla fiyat farkı yok nasılsa

Motosikleti
    Arkadaşlar motorumu bugün aldım sonunda Gerçi plakanın çıkması 3 - 4 gün sürecek. Çanta, kask, alarm, dizlik, eldiven, v.s. de halletim. Gri renk alacakken son anda kırmızıya döndüm. Siyah deri yan çantalarla falan deli durdu. Sanki kırmızı parlak kısımları daha iyi gösteriyor gibi. Ya ben kırmızı sevmezdim ama şaşırıyorum arabam da kırmızı. Ama Harley'im mutlaka siyah olacak ZN aldık ya gerisi gelir fazla fiyat farkı yok nasılsa
    hayırlı uğurlu olsun. allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inşallah. sizden motorla ilgili izlenimlerinizi bekliyorum. güle güle kullnın. aklıma gelmişken toplamda nekadara mal oldu size?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:33 ----------

Alıntı scrat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selam.
    Yaklasık 10 gun once 125 zn aldım.
    bu motorla ilgili ;

1-Boya koruma nasıl yapabilirim?
    2-Krom yerleri korumak için ne yapabilirim?
    3-Uygun fiyatlı branda nerden alabilirim?(istanbul kadıköy tarafında ikamet ediyorum)
    arkadaşlar bu bilgiler banada gerekli yardımcı olursanız bende memnun olurum..

Motosikleti
    125 Zn
    önce hayırlı olsun güle güle binin.
    aklıma gelmişken yazayım, arkadaşlar bu motorun krom kaplamaları esasında plastik. Ben temiz tutmaya çalışıyorum, hani üzerinde ufak tozlar olabilir ama böyle çamuş vs gibi şeyler olursa kavlayabiliyor, bazı noktalarına denemiştim. Motorun vida aksamından gelen sesleri (malum bir süre sonra gelmeye başlar) wd 40 alın sıkın sonrada bir güzel temizleyin.
    Plastik yerlerine de wd 40 sürüyorum hani plastikte faydasını görmedim ama çok amaçlı olduğu için işe yarıyor gibime geliyor..

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Allah inşallah daha iyilerini hepinize kısmet eder.

Evren 0683 motor 1.800 anahtar teslimi, aksesuarlar ve koruma ekipmalnları 1.500 civarı. Korumalar hep yazlık malzemeler. Yani motoru kışın da kulanacaksam kışlık ekipman için bir okadar daha masraf var gibi. Ama bakalım... Daha ilk motorum, belki kışın kendim binmek istemem.

Motosikleti
    önce hayırlı olsun güle güle binin.
    aklıma gelmişken yazayım, arkadaşlar bu motorun krom kaplamaları esasında plastik. Ben temiz tutmaya çalışıyorum, hani üzerinde ufak tozlar olabilir ama böyle çamuş vs gibi şeyler olursa kavlayabiliyor, bazı noktalarına denemiştim. Motorun vida aksamından gelen sesleri (malum bir süre sonra gelmeye başlar) wd 40 alın sıkın sonrada bir güzel temizleyin.
    Plastik yerlerine de wd 40 sürüyorum hani plastikte faydasını görmedim ama çok amaçlı olduğu için işe yarıyor gibime geliyor..
    bu wd 40 dediğimiz ürünü nerden ve nasıl alıyorum. araba aksesuarcılarında falan varmıdır? direk wd40 desek bilirlermi?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:30 ----------

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Allah inşallah daha iyilerini hepinize kısmet eder.

Evren 0683 motor 1.800 anahtar teslimi, aksesuarlar ve koruma ekipmalnları 1.500 civarı. Korumalar hep yazlık malzemeler. Yani motoru kışın da kulanacaksam kışlık ekipman için bir okadar daha masraf var gibi. Ama bakalım... Daha ilk motorum, belki kışın kendim binmek istemem.
    koruma ekipmanları 1500 tl demişsiniz. gözüm korktu bunlar sanırım mont, kask, dizlik vb. malzemeler sanırım. bir motor kadar daha para tutmuş bu malzemeler neden bukadar pahalılarki?

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Evren 0683 malzemeler kalite kalite. 50 liraya kask ve 2.000-€ da. Bir motorcu arkadaş anlattı bir kazaya şahit olmuş 520 BMW takla atmış motor sürücüsünü altına almış. Çocuğun kaskı 520 BMW i taşımış kafası arabanın altında kalmış ama birşey olmamış.

Tabi pahalı ürün iyi korur diye de birşey yok. Fiyatı gayet makul korumalı montlar var (100 - 200L civarı) ama ben göbeğimden dolayı ancak pahalı markaların içine girebildim. Ama motor almayı planlıyorsan ve trafiğe cıkacaksan minimum 700-800L lık bir bütçeyi korumalara ayırman lazım. Kasksız ve korumasız olarak trafiğe çıkan insanları cahil olarak görüyorum. Bu iş gerçekten çoook tehlikeli. Motor kullanan arkadaşlarımın bana ilk tavsiyeleri hep "motor alma" oldu. Ama bu iş virüs gibi Keşke yollarımız ve sürücülerimiz batıdaki gibi düzgün olsa da herkez güvenle motor sürebilse. Ama o yönde ümidim kalmadı çünkü yeninesil eskisini aratıyor. İnsanımız hep aynı.
    Selamlar

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler