kaç gündür yazan yok hayrola 125zn ailesi bişeymi oldu?
@tnr hocam camı taktırdınmı bi resim çekiver bari;
motoruna ekleme vs yapan arkadaşlar varmı ? bu sıralar...
kaç gündür yazan yok hayrola 125zn ailesi bişeymi oldu?
@tnr hocam camı taktırdınmı bi resim çekiver bari;
motoruna ekleme vs yapan arkadaşlar varmı ? bu sıralar...
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
bu motora düz gidon takılırmı? böyle chopper tarzı bir gidonla, çok güvenli bir tutuş ve
hareket kabiliyeti sağlanabileceğini sanmıyorum. bu motordan hiç kullanmadım bilgilendirirseniz memnun olurum.
söylediğiniz gidonun takılıp takılamayacağını bilmiyorum ama ben bu haliyle istanbul trafiğinde kullanıyorum araçlar dururken arkasına duracaksam 2 metre mesafe bırakıyorum baktım ki trafik ilerlemiyorsa hiç geri manevra yapmadan sağa sola hareket edebiliyorum. acele etmemeye çalışıyorum elimden geldiğince...keyifli motor hocam alıp bineceksin, parçası ucuz çinmalı da olsa honda da olsa ona bakacan yoksa seni bütün motorlar yolda bırakır.Birinin paqrçasına verirsin benim gibi 16 lira , başka markanın aynı parçasına verirsn 250 lira
Arkadaşlar Merhaba
foruma yeni katıldım. Bugünlerde bir 125 ZN almak istiyorum. Birkaç mondial bayisi ile görüştüm gri ve kırmızı dışında renk kalmamış.Kırmızı ve gri leri 1.800- L gibi anahtar teslim bir fiyata bırakıyorlar. Birde motorlar sıfır olmasına rağmen 2006 yılında ithal edilmiş. Yeni modellerinin gelip gelmiyeceği muamma. Asya motor AS 125 T için vergiler hariç 1.800-L istiyor. Plaka masrafı olarak da 300-L talep ediyorlar. Yani AS 125 T 2.100-L gibi bir rakama geliyor. Renk seçeneği olarak sarı, siyah, kırmızı ve gri mevcut. Asya motor ellerindeki motorların 2010 model olduğunu idda ediyor ama 2006 yılından beri ithalat yapılmamış. 2010 modeller yerli üretimmişş. öğrendiğim kadarıyla evraklarda birtakım işlemler yapılıp modeller yüksek gösteriliyormuş.
Sorularım:
1. 125 ZN için 1.800 lük anahtar teslim fiyat sizce nasıl?
2. Muhtemelen 2005 veya 2006 yılında ithal edilen bir motoru sıfır olarak almak mantıklı mı? (Sonuçta iki yıl garanti veriyorlar bu arada) Motorların uzun süre yatmasından dolayı sorun yaşarmıyım?
3. Asya motorun Türkiye de üretim senaryosu yalan gibi geldi bana. Motorları inceledim 125 ZN den hiç bir farkı yok zaten Çin de Mondial ile aynı fabrikaya üretim yaptırdıklarını duydum. Ellerindeki 125 T lerin gerçekte 2010 olduğuna inanmıyorum. Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş var mı?
4. Asya nın servis ve satış ortamı bana güven vermedi. Sizde mondial in bu konuda daha iyi olduğunu düşünüyormusunuz?
5. Renkleri tartışmanın yersiz olduğunu biliyorum ama yine de gri renk için yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
girmeyeli bayağa bi harketlenmiş burası kazasız belasız sürüşler znciler bu yaz maxiye geciyorum kısmetse 125 ten 400 geçmek bayağaaaa bi farkedecektir
ben de asya 125 t aldım ama almadan önce yaklaşık 2 ay kadar araştırdım forumlara baktım ilk olarak 125 zn hevesiyle başladım ama senin duyduklarını aynen ben de duydum kaç yere sorduysam mondialin 2006-2007'den kalan modelleri varmış.. ben renk konusunda biraz seçici oldugum için fazladan 300 tl verip asya 125 t aldım ama sadece adı farklı geri kalan herşey aynı..bir de ehliyet konusunda 100 tl civarında bi yapılmasına yardımcı oldular o kadar.. eğer renk takıntın yoksa 300 tl fazla vermene gerek yok çünkü bu aleti keyfe keder yavaş kullancan yoksa hangi marka olursa olsun problem çıkıyor keza arkadaşımda honda var onunki bile bazen sıkıntı çıkarıyo.. ama sürüş keyfine diyecek yok bi motor bu kadar mı keyif verir insana çinliler arasında en az problem çıkaran model oldugunu da soyleyebilirim istersen forumlardan araştır yetkili servis de soyluyor bunu..
mondial servislerinin asya'lara nazaran müşterilerle daha iyi ilgilendigini okumustum bu forumda ama bu bence şans işi bazı yerler yuzune bakmıyo ama bazı yerler de motoruna harley gibi muamele yapıyo ben ilk gittigim servisten memnun kalmadım ama ikinci gittigim yer biraz daha ilgilenmişti..
5-6 mondial bayisini aramıstım ellerinde siyah-gri-kırmızı vardı.. asya'da artı olarak turkuaz , sarı ve bayanlar için pembe vardı..
Aslında renk tercihim siyah onun için asya alıcam heralde. Mondial in marka imajı daha yüksek olmasına rağmen. + 300 lira da cabası. Ama ilk motorum olacak içimde ukte kalsın istemiyorum. Haftaya alırım heralde
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 ----------
Motorumu haftaya alacağım için şimdiden hayaller kurmaya başladım. Arkadaşlar elinizde aksesuarlı modifiyeli 125 ZN fotografları var mı? Paylaşırsanız sevinirim. Özellikle üye arkadaşların motorlarını merak ediyorum.
Selamlar
merhabalar herkese eskısı kadar sık bakamaz oldum ama uzaktan takıp edıyorum sızlerı umarım herkes ıcın hersey yolundadır..
arkadaslar uzun zamandır motordan bı ses gelıyor servıse gıttım gecenlerde onlar sorunun amortısorde oldugunu soyledıler uzun ugraslar sonucunda ve garantıden degıstırecekler
bı kutunun ıcıne tas atıp salladıgınızı dusunun aynen oyle bır ses gelıyor arka teker dolaylarından daha once basına gelen var mı boyle bı sorun aydınlatırsanız sevınırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:46 ----------
ayrıca sunu da sorayım sızlere ;
gece gunduz fark etmeksızın far acık dolasırım ben ,eh yasadıgım sehrın yollarıda o kadar lanet kı kasis dolu halıyle ampul bozuluyor su aralar sureklı,onerebılecegınız saglam bı ampul markası var mı arkadaslar bıktım artık degıstırıp durmaktan
motorun aydınlatması cok zayıf bunu hepımız bılıyoruz farı komple degıstıreyım dıyorum ama antepte kalıtelı bıseyler bulmak zor bu anlamda ınternet uzerınden bıldıgınız bır yer var mı,zaten sıs lambası olayına hıc yeltenmıyorum cunku malum kasisler
hayırlısı olsun inşallah dostum kazasız sorunsuz sürüşler dilerim şimdiden.. açıkçası ben bu aralar biraz soğudum çünkü istanbulda motor kullanmak çok yorucu hem bozuk yollar hem dengesiz araç sürücüleri hem trafik vs. yordu beni.. yaza doğru tatil zamanı geldikçe yolların biraz daha tenhalaşacagını düşünüp avutuyorum kendimi..
arkadaşlar havalar ısınmaya başladı artık bişeyler yapsak diyorum.. benim 2 arkadaş da sarı ve siyahını aldılar haftada bikaç gün akşamları dolaşıyoruz beykoz tarafları- üsküdar sahil- kalamış moda bağdat caddesi çok güzel oluyor
slm arkadaşlar bende bugün 2006 model kırmızı 125 zn aldım,beklediğimden daha zevkli bi sürüşü var resimleri paylaşıcam yakında...
Arkadaşım merhaba. Kaça aldın bilgi verirsen sevinirim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:30 ----------
Arkadaşlar sizce ilk motor olarak 125 ZN nasıl bir alternatif? Çevremde bazı arkadaşlar ısrarla manuel vitesli bir makineyle başlamamı öneriyorlar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:33 ----------
Bu arada hayırlı olsun Allah kaza beladan korusun.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:35 ----------
Arkadaşım çok teşekkür ederim. Ya burası da Harley davidson Owners Club gibi bir yer olacak sanırın bu gidişle 125 ZN OWNERS CLUB
[QUOTE=Blitzkrieg;2044923]Arkadaşım merhaba. Kaça aldın bilgi verirsen sevinirim.[COLOR="Silver"]
900'e aldım 2006 model daha 229 km de...
Blitzkrieg sanırım motorda aksesuar takılı fotoğraf istemiştin. 5-6 sayfa geride benim fotoğraflar olacak. Çantalı, püsküllü ve sis farlı. Belki bir fikir verir.
Arkadaşlar. 100 kg ağırlığında 1,75 boyundayım 38 yaşındayım. Sizlere iki tane sorum var.
1. Cüssem ve yaşımdan dolayı ZN nin üstünde komik dururmuyum. ZN benim yaşlarımda kullanılabilir mi sizce. Forumdaki gezi fotograflarına baktığımda hep genç 20'li yaşlarda arkadaşlar gördüm ZN kullanan. Benim yaşlarda arkadaşlar varmı ZN kullanan.
2. Riskli durumlarda gazı köklediğinizde motorun ara hızlanmaları nasıl. Yani demek istediğim şu araba kullanırken bazen yavaşlamaktan çok ani olarak hızlanmak gerekiyor. ZN nasıl bu konuda. tabi 100 kg lik ağırlığımı da hesaba katın lütfen. Hadi senaryo da birde rampa olsun. Rampadayım makul bir süratle gidiyorum trafik canavarının biri sıkıştırdı. Gazı köklüyorum (otamatik vites olduğuna göre vites düşüremiyorum), sonuç?
Bu soruyla bağlantılı olarak aslında birde otomatik şanzıman arabalardaki gibi "Kick Down" yapabiliyormu. Yani giderken gazı anlık kesip birden köklediğinizde o an vites küçültüp ani olarak hızlanıyormu.
Arkadaşlar lütfen yanıt verin çünkü birkaç gün içinde alacağım motoru (Renk gri, Mondial fiyat 1.800). Çooook teşekkürler
Bu arada yapacağınız ilk gezi planlarında beni de listeye eklemeyi unutmayın.
Herkeze selamlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:00 ----------
Arkadaşım resimlerine baktım. Motorun çok güzel. Nazar değmesin.
1. zn kalıp olarak emsallerinden cüsseli, üzerindeki iri biniciyi sırıttırmayacak bir yapıda. özellikle uzun kuyruk ve kartal gidon bu etkiyi yaratıyor.
2. ben 97 kiloyum, kız arkadaşımın motosikletini en az onun kadar sıklıkla kullanıyorum. motosiklet 125 cc klasmanı dahilinde normal bir hızlanmaya sahip. fakat şu da bir gerçek ki ybr 125 veya benzer hacimdeki commuterler, veya japon cup'ları ile yarışmaz. hasılı trafikte zorluk yaşatmıyor ama "hızlı" da değil. daha çok tabiri cazise "tin tin gezerek" keyfi sürülüyor bu aletin. (öyle ki bazen kendi motosikletimi garajda bırakıp bunu kullanıyorum
kick down anlamında, ani hızlanma gereken durumlarda gazı köklediğinizde varyatör kasnağı gerekeni yapıp deviri yükseltiyor. bu tip şanzımanlarda bahsettiğiniz türden kademeler yoktur. sonsuz kademe söz konusu olduğundan otomatik bir vites düşümünden bahsedilememekle beraber sanki vites düşmüş gibi devir yükselir. ama "vites düşüyor" doğru bir niteleme olmaz.
son olarak gelelim sadede:
arkadaşlar kız arkadaşımın 2009 model 7000 km deki zn'sini satıyoruz. artık vitesliye geçmeyi düşündüğünden benim motosikletimden alacak. aklımızda 1000 tl lik bir fiyat var. az da olsa pazarlık yapılabilir.
motosikletin kondüsyonu sıfırla eşdeğer olmakla birlikte (zaten 2009 trafiğe çıkışlı, olsun o kadar), marş motoru bazen çalışmamakta. pazartesi günü sevpa'ya gidip baktıracağım. ya kömürü bitti ya da marş düğmesi oksitlendi.
bu minik sorun haricinde gerek kaporta gerek ise motor ve yürüyen aksam sorunsuzdur. renk kırmızı, far camı ise 70'lerin renkli far furyasına uygun biçimde sarıya boyanmış olup istenirse eski haline döndürülebilir. motosiklet kapalı garajta muhafaza olunmaktadır.
ilgilenenler mesaj yoluyla ulaşabilirler bana. şu marş sorununu pazartesi günü hallettikten sonra fotograflarını çekip sahibinden'e koyacagım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------
bu arada, yan çantalar kaportayı zamanla kazıyor. daha geçen bir arkadaş forumda bu yüzden yakınıyordu. o yüzden yan çanta tavsiye etmiyorum.
Avare rulman verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)