Teşekkürler Tnr, benim de çok hoşuma gitti bu hali. Sis farlarını uzunlara bağlattım ben. Aküsü de orjinal haliyle duruyor bir sıkıntı olmadı.
Teşekkürler Tnr, benim de çok hoşuma gitti bu hali. Sis farlarını uzunlara bağlattım ben. Aküsü de orjinal haliyle duruyor bir sıkıntı olmadı.
@gokay hocam bu heralde krom olan yanılıyormuyum? bundan almamız gerekiyor, birde bunun montajını mondial servise değilde başka motorculara yaptırsak garantiden çıkması için bir neden olurmu?
http://www.hepsiburada.com/motorsikl...=253701#tablnk
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
Evet bu krom hali. Benim aldığım bu değildi. Bunun fiyatı da daha ucuz hem. Ben 11 tl'ye almıştım kargo dahil. Garanti konusunda bir bilgim yok servis de bir şey demedi o konuda. Bu gün yarın uğradığımda sorarım o konuyu da.
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
Sis farı verine 55/60w H4 takarsanız hem orjinalliği bozulmaz hemde uzaktan xenon gibi gözükür(Beyaz yada mavi ampul takarsanız).Nasıl yapıdlığını anlatayım reno veya murat 131 far aynası ve H4 ampul alıp daha sağlıklı bir şekilde aydınlata bilirsiniz farları kapalı olarak çalıstırırsanız sorun olmaz
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Vay be, bir zamanlar bende de vardı zn 125. Çok rahat bir alet. Hız yapılmayacaksa, yavaş ama keyfe tamah eden arkadaşlar çok memnun kalacaktır.
Ancak bir yerden sonra kaportadan gelen sesler kesin, elektrik aksamındaki problemlemler ise muhtemelen problemlerdir. Tekeriniz düz bassın arkadaşlar.
Arkadaşlar merhaba ,
Siteye yeni üye oldum ,
Yakın zaman içerisinde scooter tarzı bir motorsiklet almayı planlıyorum ,
İnternet üzerinden yaptığım kısa araştırmalarla çeşitli marka ve modellerle ilgili çeşitli fikirler oluştu ve sonunda Mondial 125 ZN modelinde karar kıldım.
Ancak kafamda motorların imal yılları ile ilgili bir takım sorular var , şöyle ki mağzalarda görülen motorlar 0 Km. olmasına rağmen imal yıllarının beklenenden daha eskilere dayanmakta olduğu yönünde söylentiler var.
Kanuni'nin internet sitesinde de meyva konseptli bir yazı var , ithal mtorların 3-4 yıl önce fazla miktarda yurda getirilip satılana kadar yıllarca depolarda beklediğini , dışlarının gıcır gıcır görünmesine rağmen geçen zamandan dolayı kullanımda sorun çıkartabileceğini yazmışlar.Sonuçta kısmen doğru , bende yedek parça sektöründe çalışmaktayım ve örnek verecek olursam depomuzda bekleyen dizel yakıt pompaları uzun zaman (yaklaşık 2-3 sene) beklediğinde ve sonra müşteriye satıldığında beklemeden dolayı kitlenmeler ve pompa iç elemanlarının dağılması gibi problemler çıkarabilmektedir.
Ancak forumdan takip ettiğim kadarı ile 125 ZN'in belki Mondial'in en sorunsuz modeli olduğu yönünde görüşlerim oluştu , gerek kompakt yapısı , dizaynındaki klasik esintiler , sempatik görünüm , avantajlı fiyatı ile ilk defa motor kullanacak olmamdan dolayı tercih edeceğim motor olmuştur.
Sizden bu depolarda bekleme durumu ile birlikte kullanımlarını sonucu motor ile ilgili yorumlarınızı rica edeceğim , birde merak ettiğim bir şey var bir marşta tabii ki belli molalarla en fazla kaç km. yol yapılabilir , bu motorla uzun yola çıkılabilir mi..
Selamlar..
Merhaba Uzi suicide, Öncelikle başlangıç için çok ideal bir model Zn. Kesinlikle tavsiye ederim. Depolarda bekleme konusu maalesef doğru. Biz tam dört arkadaş 2009 yazında sıfır olarak 2007 model aldık. Fakat işin sevindirici tarafı hiç birimiz bir sorunla karşılaşmadık. Uzun yol olarak dersen ben en uzun Zeytinburnu'ndan Kilyos a gidip geldim bi problem yaşamadan. Tabii arada yemek için durmuştum
arkadaşlar satış ve servis konusunda sevpa nasıl , tecrübe eden var mı ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:42 ----------
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:46 ----------
resimleri paylaşmak istedim henüz hiç bi aksesuar bakmadım.. yanlardaki ve ön gövdedeki marka plastiklerini çıkardım oralara bişeyler bakıyorum.. bu arada 1000 bakımı geldi beyler hangi yağı kullanmam lazım var mı tavsiyeniz..??
arkadaşlar bu bujiye ulaşmak ve değiştirmek için kaportanın neresini söküyoruz? yarım saat aradım mantıklı bir çözüm bulamadım tüm grenajı aşşağı almaktan başka. bir el atın gözünüzü seveyim.
AVARE RULMAN Hiç bir yerini sökmüyorsun elini altdan eksozun arasından sokarak buji anahtarını
takıp çıkartacaksın çok kolay aslında motorun altına yatacaksın biraz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------
[/COLOR]resimleri paylaşmak istedim henüz hiç bi aksesuar bakmadım.. yanlardaki ve ön gövdedeki marka plastiklerini çıkardım oralara bişeyler bakıyorum.. bu arada 1000 bakımı geldi beyler hangi yağı kullanmam lazım var mı tavsiyeniz..??[/QUOTE]
10/40 Castrol kullan 1lt alacaksın yanlız motor haznesi 1 lt den az almakta bilgin olsun hepsini koymaya kalkma sakın.
arkadaşlar hepinize öncelikle merhaba diyorum. bende de yeni yeni scooter hevesi başladı ve bugun ilk iş olarak a2 ehliyete yazıldım. ve scooter aramaya başladım. fazla param olmadığı ve tipi çok hoşuma gittiği için bu mondial zn125 ile ilgilanmaya başladım. bugun ankara dışkapıdaki mondial yetkili satıcısına gittim. herhalde işleri çok iyiki adamlar beni hiç sallamadılar bile açıkcası biraz moralim bozuldu. herneyse benim ustatlarıma birkaç sorum olacak. bu motosiklet şehir içinde nekadar yakıyor? yetkili satıcısı 80-90 yakar dedi biraz moralim bozuldu ben 50-60 tl civarında falandır diye düşünüyordum hiç ummadığım bir rakamla karşılaştım. birde arkadaşlar motorun kalitesi nasıl. verdiğimiz parayı hak ediyormu? birde antalyada kullanacağım sizce hangi rengini alayım sihaymı? grimi? birde en önemlisi hiç motor kullanmamış birisi olarak bu modeli alırsam hatamı ederim yoksa alayımmı? ne dersiniz? al derseniz daha birçok soru yağmuruna tutacağım ona göre şimdiden çok teşekkürler cavaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. saygılarımla..
Öncelikle motoru almadan önce ehliyete yazıldığın için seni kutluyorum;
*Bende ilk motor kullanmayı 125 zn de öğrendim.
*Bakımları ucuz ilk bakım 500 de ücretsiz. 2. bakım 2000 de buji yağ hava filtresi 20-25 tl tutar.sonra her 1000 kmde bakımı var ve çok ucuz vidalarını vs sıkar.
*Kullanımı çok rahat ben istanbul trafiğinde kullanıyorum
*Km de 10 kuruş yakıyor ortalama benimki eski para ile 100.000 tl
*Motor gerçekten çin motorları arasında gerçekten sağlam.
*Verdiğin parayı sonuna kadar eder
*Sana japon markalarını da tavsiye edeler ama parça konusunda sıkıntı yaşayabilirsin. mondialin parçaları gerçekten ucuz.
*Renk olarak karar senin
*Giriş motoru olarak 125zn gerçekten hoş en azından ucuz 2 yılda garantisi var, 2 yıl içinde de en azından sürmesini öğrenince benim gibi satmaya teşebbüs edebirsin ama kıyamassın.
*Hadi şimdiden hayırlı olsun...
arkadaşlar motoru 1000 km bakımına götürdüm... BP den castrol yağ aldım 24 tl - servise de 25 tl verdim toplam 50 tl'ye maloldu.. ön teker aksamından ses geliyodu usta baktı disk spreyi falan sıktı ön freni arada bir sert sık ordaki parçalar biraz hareket etsin dedi.. önümüzdeki haftasonuna kadar dene eger ses devam ederse getir parçayı değiştircem dedi zaten garanti kapsamında oluyomuş.. arkadaşlar sizin motorlarda da boyle ses oluyo mu ?? yavaş giderken normal sürtünme sesi oluyo ama hızlandıkça inceden bi civcivciv diye ses gelmeye başlıyo korkuyorum yolda aniden bi arıza çıkarcak diye..
hava filtresini kendimiz temizleyebilir miyiz haftada bir falan temizlesek faydası olurmu malum yollar sokaklar toz toprak içinde.. eger olur diyosanız hava filtresini nasıl sökeriz..??
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)