kardeş, bu çevirdiğin gaz kolunu en sonuna kadar deil de , döndüğü turun yarısı kadar çevirirsen yarım gaz olur...
en iyi rodaj şekli , bir süreliğine çeyrek gaz gittikten sonra yavaş yavaş yarım gaza doğru çevirip tekrar yavaşlayarak bunu sürekli tekrarlamak...
salı sabahı motorun motorunu yakmış bulunmaktayım (kullanıcı hatası) yolda kaldım sağolsun tamircim geldi çektik motoru tamiraneye akşam bir açtık içini yağ kalmamış yanık zift gibi kokuyordu içi motorun piston kolu falan kırılmış içinde siboblar yamulmuş egzosuda yenileim hepsi işçilik dahil 210 lira tuttu
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
gecmıs olsun "muratalagoz" sımdı hersey yolundadır umarım
bende dun bahar mazeretıyle bakıma verdım ozlemısım o tok sesını motorumun
arkadaslar bu arada sıcaklar baslıyor malum
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44510
almayı dusunuyorum kullanan varmı aranızda daha once ya da daha ıyı bı onerısı olan ?
ayrıca ılk fırsatta tekerlerı degıstırmeyı dusunuyorum motorun kendı tekerlerı bazen cabuk bırakıyor kendını bos yolda tırsmıyorumda trafıkte endıselenıyorum.heralde en ıyısı "mishelin" lastıklerdır degıl mı
Sağolun arkadaşlar,
motorcu 10-40 yağ kullanmayın, yağ ince geliyor yağ yakıyor alet dedi 15 - 40 kullanmamı söyledi. cerbeyn dostum tok sesi ben alamadım neleri değiştirdin de tok sesi aldın? ilk günki sesi alamıyorum motordan bakalım yeni motor yaptık alete akşamki sesi nasıl olacak merak ediyorum
Murat hocam ben şu yağı almıştım bu yağı motora koyunca ince tiz sesi kesilmişti ve performansı arttı.Yağı koyduktan sonra motordaki tiz ses tok sese dönüştü. cerberyn arkadaşda muhtemelen bunu demek istedi Şuan memnunum. Yağı 500 kmde koydurmuştum şuan 1250 kmde bir sonraki yağ değişimini 2000 bakımında mı koydurayım. Birde aklıma geldi. 2000 bakımında extra neleri değiştittireyim servise? Çok sağolun.
http://www.otosever.com.tr/?urun-det...KLET_YAGI.html
SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)
elronds hocam benim eski kullandiğim yağ buydu ama motor yağ eksiltiyordu malesef 2 bin km sonra hiç yağ kalmamış denecek kadar azdı ve motoru yaktık + olarak 2 bin km bakımında yağ değişiyor varsa başka sorunlu parça ona bakıyorlar benim motor 10 bini geçti kayışı hala sağlam.
slm kardeşler bnm kızın bakımı geldi 500 bakımı
mondal servise götürcem malum daha maaşı alamadık serviste konulan yağ nasıldır şuan para olmadığı için yağ felan alamıyorum servisteki yağ nasıldır bana bilgi verirmisiniz???
bende castrol power 4T 10W-40 kullanıyorum
yagın bıtecegı ıhtımalı yok sanırım benım motorda cunku 3000 km de 3.bakımı gordu,yanı kendı bakım perıyodumu olusturdum ılerde fazla masraf cıkaracagına kısa donemlerde bakıma vermeye karar verdım..bu arada henuz bı degısenı yok benım motorumun sadece bı kez bujı degıstı hava fıltresı temızlenıyor kırlı yerler temızlenıyor oksıtlenen yerler varsa yaglanıyor hepsı bu kadar.henuz eskıyenı yokmus yanı servısın dedıgıne gore
muratalagoz konu harıcı benzını tek yerden alıyorum mutlaka bılırsın benzın degısımı yuruyen aksamdakı ılgılı parcaların daha cabuk eskımesıne sebep oluyor BP den alıyorum benzını de
hocam ben devamlı aynı yerden alamıyorum benzini cünkü devamlı motorun üstündeyim günde yapmıyorsam 50 km yol yapiyorum. biraz dikkatsizliğim bana yeni bir motora mağloldu ama şuan ki performansı inanılmaz rodaj süresindeyim çok dikkatli olmaya çalışıyorum. havaların biraz daha ısınmasını bekliyoruz görsellik olarak bir kaç şey var kafamda öncellikle lastiklere beyaz şerit atarak eski vespalara yakışıyor bizimkilerede yakışacağını umuyorum
beyaz serıt takan as125 gormustum koltugun alt kısmınada dama cektırmıstı yanda derı canta onde sosıs falan hatta google da hala bulabılırsın ornek olsun dıye gayet hos duruyor.senın motor nerenk pekı bende seıt takmayı dusunmustum benım motor kırmızı yakısmaz dıye dusundum,hatta nedense modıfıye yapmayı bıle ıstemıyorum,antepte yasıyorum bıraz abartı kalacakmıs gbı bı mantıktayım..
benzın konusunda elınden geldıgınce dıkkat etmenı onerrım ben bı ara takmıstım kafaya gercekten bp dısında bı yerden aldıgımda rolantıdekı motor sesı bıle duzensızlesıyor,zaten motor ıcın genelde bp onerılıyor..her zaman su vardır aklımda yuruyen bı aksamın varsa eger ılerde toplu masraf edecegıne zamanla masraf ederım daha ıyı alanda memnun satanda mısalı
umarım motorun eskısınden de ıyı olur gecmıs olsun yenıden ;)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:19 ----------
as 125 t
google baktımda bulamadım bızım forumdakı lınkı ekledım burdan goz at ıstersen
Arkadaşın motor çok güzel olmuş güzel de düşünmüş : benim motorda kırmızı görsellik olarak önde siperlik ve ferrari arması arkada deri çanta ve orjinal ferrari kornası var. ek olarak jantları füme yapipi beyaz şerit çekmek istiyorum
SLM arkadaşlar bugün başıma çok bela geldi
motorun ön fren hortumu kendiliğinden kesilivermiş ön fren pert oldu
marşa basıyorum marş çevirmiyordu açıp baktım ne göreyi akü balon gibi şişmiş direkmen akünün bağlantılarını söktüm ve aküyü soğuması için bıraktım yarın servise götürcem
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:19 ----------
işin kötüsüde ne biliyomusunuz daha dün 500 bakımından çıkardım
çok moralim bozuldu
çok geçmiş olsun akü neden şişmiş yaa bende ilk kez duyuyorum. Motora dunlop lastik aldım taktırdım 60 Tl sadece arkaya, kornamı değiştirdim minübüs kornam oldu 15tl hemde canavar gibi artık trafikde kornaya basınca önümdeki araç sağdaysa sola ,soldaysa sağa geçiyor.Hemde aynaya bile bakmadan. Birde siperlik taktırdım. Taktırması dahil 30 Tl. Gevşeyen düşen vidalarım vardı onları takdılar sıktılar, frenlere baktırdım toplam 105 tl tuttu 3 taksitte çektirdim. Birnevi bakım yaptırmış oldum.Siperliği taktırınca motorun yere daha sağlam bastığını hissettim.Lastiği ancak yağışlı havalarda test edebilirim.Daha denemedim.
Lastik resminide koyayım. Gelecek ay da ön tekere düşünüyorum
arkadaşlar servise gittim konjektör arıza yapmış oda aküye yüklenip şişirmiş akü garantiye girio ama bnm motoru aldığım yer üstündeki orjinal aküyü alıp dandik akü takmış anlıcanız aküyü garantiye girmior
AMA MOTORDAN SOĞUDUM SATMAYA KARAR VERDİM HONDA CBF150 ALCAM
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:30 ----------
http://www.sahibinden.com/boyle_moto...XQQdisplayitem
sıfır akü nekadarmış birde bunu sorsaydınız. Ben motordan çok memnunum sürekli 2 kişi biniyoruz daha çok şükür hiç yolda kalmadık 1400 km oldu ben zevkle kullanıyorum. Yinede geçmiş olsun . Sahibindeki ilanınıza baktım umarım alıcı bulur, ilerde motoru yükseltirsem honda shadow a geçiş yaparım bu rahatlığa alıştım
orjinal aküsü 64 liraymış
ilanımdada fiyatı geri çektim uygun bi honda düşürdüm onu alcam
EWT ARKADAŞLAR YOKMU MOTOR İSTEYEN
http://www.sahibinden.com/boyle_moto...XQQdisplayitem
Şu an bu konu içerisinde 16 kullanıcı var. (0 üye ve 16 misafir)