Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    125 ZN
    merhaba arkadaslar..
    oncelıkle "CAGDAS16" ve "telecaster" arkadaslarıma tesekkur ederım yaptıgı acıklamalardan dolayı

kac gundur ınternetten uzak oldugum ıcın ancak sımdı bakabıldım

carsamba gunu sehır dısına cıktım motorumla ılk baslarda cekınıyordum fakat cok cok keyıflıydı yol boyunca tabı verdıgı yorgunlugu saymassak,ozellıkle donuste ıstem dısı olarak aksam seyahat etmek zorunda kaldım yeterlı donanımım olmaması nedenıyle sogukla mucadele ettım adeta sehır dısı yolculugum 200 km ydı bu arada bu vesıleyle motorda acılmıs oldu (yenı aldım azcok bılen var sanırım)

ve uzulerek belırtmek ıstıyorumkı:

bugun sehır ıcınde hayatımda ılk kazamı yaptım yıllardır araba kullanan bırı olarak oda motorla oldu ve malesef kendını motor kullanıcısı sanan bırı yuzunden oldu kazaya sebep oldu ve utanmadan kactı gıttı oda cabası..

neyse olan oldu detayına gırmek ıstemıyorum sızlerınde daha once sureklı hatırlattıgı seyı bnde bır kez daha hatırlatmak ıstedım:

lutfen motoru arabayla bır tutmayın ve bılmıyorsanız ogrenmeden trafıge cıkmayın yoksa sızlerde bugun o densızın yaptıgı gbı bızım gbılere hem o anlık hemde uzun vadelı(arbaların motorcuları cıddeye almaması gbı) vadelı zararlar verebılırsınız ve tabıkı kaskınızı takmayı ıhmal etmeyın sakın

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muratalagoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR
    çok geçmiş olsun cerbeyn umarım ciddi birşey yoktur

bu resimlerde hosuma gitti sizlerle paylaşmak istedim renk gelsin biraz konuya :D

Motosikleti
    125 ZN
    Cerbeyn geçmiş olsun, umarım hem sende hemde motorunda ciddi bir problem yoktur.Bu arada sana tavsiyem korunmayı sadece kask olarak düşünme kesinlikle korunaklı mont ve eldiven kullanmayıda ihmal etme derim.

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı telecaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cerbeyn geçmiş olsun, umarım hem sende hemde motorunda ciddi bir problem yoktur.Bu arada sana tavsiyem korunmayı sadece kask olarak düşünme kesinlikle korunaklı mont ve eldiven kullanmayıda ihmal etme derim.
    cok tesekkur ederım onemlı bıseyım yok belım ıncındı hareket ederken zorlanıyorum bıaz oda gececek arkadasımında bılegı ıncındı..henuz 1200km lık bır motorcuyum 7-8 yıl oncesını saymassak ama sanırım yapılabılcek en ucuz kazayı basardım duruma gore, refleksler yardım ettı bıraz..motoruda arabaya yan veya dık carpmamak ıcın yakın mesafede kaydırıp yatırdım altını sıper etmıs oldum boylelıkle arabaya carparken bu durum hem bızı hem motoru daha az zararla kurtarmıs oldu

korunma sadece kask degıl tabıkı en kısa zamanda daha donanımlı bı korunma temın etmeyı planlıyordum bnde kıs gırınce motor yatacak nasıl olsa masraf azalınca onlara masraf ayırıcam

cok cok tesekkur ederım arkadaslar hepınıze.onemlı olan ders cıkarmak umarım bıaz katkım olmustur

Motosikleti
    125 Zn
    Alıntı cerbeyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cok tesekkur ederım onemlı bıseyım yok belım ıncındı hareket ederken zorlanıyorum bıaz oda gececek arkadasımında bılegı ıncındı..henuz 1200km lık bır motorcuyum 7-8 yıl oncesını saymassak ama sanırım yapılabılcek en ucuz kazayı basardım duruma gore, refleksler yardım ettı bıraz..motoruda arabaya yan veya dık carpmamak ıcın yakın mesafede kaydırıp yatırdım altını sıper etmıs oldum boylelıkle arabaya carparken bu durum hem bızı hem motoru daha az zararla kurtarmıs oldu

korunma sadece kask degıl tabıkı en kısa zamanda daha donanımlı bı korunma temın etmeyı planlıyordum bnde kıs gırınce motor yatacak nasıl olsa masraf azalınca onlara masraf ayırıcam

cok cok tesekkur ederım arkadaslar hepınıze.onemlı olan ders cıkarmak umarım bıaz katkım olmustur
    geçmiş olsun montunuz varmıydı üstünüzde.
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı elronds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun montunuz varmıydı üstünüzde.
    hayır malesef o denlı bı donanıma sahıp degılım yanı etkenmıdır bılmıyorum ama kalın bı derı montum var onu gıyıyorum fazla hız yapmadıgımı dusunerekten bı nevı engel olabılecegını dusunuyorum sımdılık en azından sımdlık

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:32 ----------

arkadaslar merakımdan soruyorum da;
    bugun servıse rolantıyı ayarlamaları ve gazı anı acmalardan sonra kestıgımde egzozdan gelen "pat" sesını duzeltmelerı ıcın gıttım sorunun bıjıden oldugunu soyledıler ve halıyle degıstırmek zorunda kaldım..yeterınce acıklayıcı oldumu bılmıyorum ama sızce neden henuz 1300km de olan bı motorun bujısı sorun yapar,bılgılendırebılırmısınız?

ayrıca benzın alırken hangı ıstasyonu tercıh edıyorsunuz?

Motosikleti
    mondial 125zn gitti tiger250 geldi.
    hayır malesef o denlı bı donanıma sahıp degılım yanı etkenmıdır bılmıyorum ama kalın bı derı montum var onu gıyıyorum fazla hız yapmadıgımı dusunerekten bı nevı engel olabılecegını dusunuyorum sımdılık en azından sımdlık

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:32 ----------

arkadaslar merakımdan soruyorum da;
    bugun servıse rolantıyı ayarlamaları ve gazı anı acmalardan sonra kestıgımde egzozdan gelen "pat" sesını duzeltmelerı ıcın gıttım sorunun bıjıden oldugunu soyledıler ve halıyle degıstırmek zorunda kaldım..yeterınce acıklayıcı oldumu bılmıyorum ama sızce neden henuz 1300km de olan bı motorun bujısı sorun yapar,bılgılendırebılırmısınız?

ayrıca benzın alırken hangı ıstasyonu tercıh edıyorsunuz?
    abicim düştüğünde muhtemelen egzost saplamalarında veya vidalarında bir sorun olmuş olabilir.bu pat pat sesler benim eski zeytinimdede vardı.saplamaların vidası düşmüş dediler takdım düzeldi.
    2 teker tek ruh tek yol.

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı skakfilozofu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim düştüğünde muhtemelen egzost saplamalarında veya vidalarında bir sorun olmuş olabilir.bu pat pat sesler benim eski zeytinimdede vardı.saplamaların vidası düşmüş dediler takdım düzeldi.
    yalnız bnm bu rolantı ve egzoz sorunu kazayı yapmadan oncede vardı bakımda hallederız demıslerdı bn unuttum dıye bugune kaldı..rolantı benzın tercıhınden dolayı falan olabılırmı?
    ılk zmnlar shell den alıyordum suan bp den alıyorum motorlar ıcın bp falan ıyı dıye duymustum
    tabı egzoz neden oyle yapıyordu bılmıyorum bujıyı degıstırınce ıkı sorunda kalktı ortadan

TheFantasy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    20500 km benzin yakışım normal ,çekiş iyi ,motor sesi normal ..Hiç Buji değiştirmedim . Ustalara kalsa her 1000 km de bir değiştimek gerekiyor ..Fazla abartmadan değiştiricem yakında ..

Motosikleti
    CBR 600 RR
    gazı kesince pat pat sesini bnm egzoz da yapmaya başladı servise göstermek lazım

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı muratalagoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gazı kesince pat pat sesini bnm egzoz da yapmaya başladı servise göstermek lazım
    cok ırenc gelıyor ama kulaga degılmı

bu arada benzıni hangı ıstasyondan alıyotsunuz dıye sormustum ama kımseden ses cıkmadı?

yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    arkadaşlar bu motorların siyahı üretilmiyor mu sitede siyah rengi kaldırılmışta. Renklerde sadece kırmızı ve gri var.

Motosikleti
    CBR 600 RR
    cok ırenc gelıyor ama kulaga degılmı

bu arada benzıni hangı ıstasyondan alıyotsunuz dıye sormustum ama kımseden ses cıkmadı?
    aynen öyle hocam zatem pinpirikli bi adamım değişik ses duyduğum zmn motorda kafayı yiyorum birde üstüne bu eklenince hepten kıllandım bi arkadaşıdaha zenci yaptım aramıza katılıcak bu salı :D

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı muratalagoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen öyle hocam zatem pinpirikli bi adamım değişik ses duyduğum zmn motorda kafayı yiyorum birde üstüne bu eklenince hepten kıllandım bi arkadaşıdaha zenci yaptım aramıza katılıcak bu salı :D
    ıyı yapmıssın bnde burada mıletı gazlıyorum ufaktan zaten zn kullanan neredeyse kımse yok bızım unıde e mılet yenı tanısmıs oluyor goren boynuna atlıyor bende fırsat bılıp gazlıyorum

yalnız benımde arka tekerın ordan ses gelıyor ozellıkle bosta gıdınce dıkat cekıyor resmen mıde bulantısı servıse gıtmekten bıktım her sey ıcın bıan once motor bılgım olmalı dıyorum artık

Merhaba arkadaşlar ben de geçen ay gri bir 125 Zn sahibi olarak aranıza katıldım. Motor tasarımı ile çok çok hoşuma gidiyor gerçekten. Ehliyet sınavları da iki hafta sonra sonuçlanıyor ve ehliyetime kavuşuyorum. Benim size sormak istediğim iki soru var.

1- Ehliyetim olmadığı için motorla trafiğe çıkmıyorum fakat akü boşalmasın diye de haftada bir 5 dk çalıştırıp kapalı otoparkta turluyorum alet paslanmasın falan diye ! Ama arada çalıştırmak istediğimde marş tutukluk yapıyor bir kaç denemeden sonra çalışıyor. Her seferinde yapmıyor bunu ama nadiren de olsa yapması moralimi bozuyor. Gerçi 5 dk kullandıktan sonra kapatıp tekrar çalıştırmak istediğimde hiç bir sorun olmuyor anında alıyor marşı. Ne dersiniz biraz kilometre yapınca düzelir mi bu iş?

2- İkinci sorum motorun selesini istediğimiz bir renk ile kaplatabilir miyiz? Siyah değil de beyaz bir deri ile kaplatsam nasıl olur sizce? İşinin ustası bir koltuk döşemeci rahatlıkla yapabilir sanırım.

Motosikleti
    125 ZN
    Alıntı gokaysah adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar ben de geçen ay gri bir 125 Zn sahibi olarak aranıza katıldım. Motor tasarımı ile çok çok hoşuma gidiyor gerçekten. Ehliyet sınavları da iki hafta sonra sonuçlanıyor ve ehliyetime kavuşuyorum. Benim size sormak istediğim iki soru var.

1- Ehliyetim olmadığı için motorla trafiğe çıkmıyorum fakat akü boşalmasın diye de haftada bir 5 dk çalıştırıp kapalı otoparkta turluyorum alet paslanmasın falan diye ! Ama arada çalıştırmak istediğimde marş tutukluk yapıyor bir kaç denemeden sonra çalışıyor. Her seferinde yapmıyor bunu ama nadiren de olsa yapması moralimi bozuyor. Gerçi 5 dk kullandıktan sonra kapatıp tekrar çalıştırmak istediğimde hiç bir sorun olmuyor anında alıyor marşı. Ne dersiniz biraz kilometre yapınca düzelir mi bu iş?

2- İkinci sorum motorun selesini istediğimiz bir renk ile kaplatabilir miyiz? Siyah değil de beyaz bir deri ile kaplatsam nasıl olur sizce? İşinin ustası bir koltuk döşemeci rahatlıkla yapabilir sanırım.
    Marş ile ilgili sorunun normal, hergün kullanmaya başlayınca geçecektir.Benimde motorumda birkaç gün kullanmayınca ilk bastığında almadığı olabiliyor.Ama hergün kullandığımda böyle bir sorunla karşılaşmadım hiç.Sele içinde senin bieleceğin ve zevkine kalmış bir iş...Bu arada deri tabii ki yazın çok terletme olasılığı olan bir döşeme türü...Bunu göz önünde bulundur derim.Benimde gri zn var ama düşündüğümde beyaz sele nin pek yakışmayacağını düşünüyorum.Tabii ki bu benim fikrim....Photoshopla ilgileniyorsan motorun resminin üzerinde seleyi bir boya bakalım nasıl duracak ?

Teşekkürler, birinci soru için cevabın içimi rahatlattı Seleyi benim de şu an yaptırma gibi bir düşüncem yok da hani yapılabilitesi var mı diye sordum kolay bir işe benziyor çünkü. Motoru biraz daha kişiselleştirebilme açısından iyi olur

Selamlar... Evet marş motoru ilk dönemlerde biraz sıkıntı yaratabiliyor.. Ben o dönemi atlatamadım ve şu anda marşa bastıgımda tık diye kalıyor ayrıca tık sesiyle birllikte florasan balansı gibi bir seste geliyor... Dediğiniz gibi siyah renk boyalı yedek parça haricinde üretilmiyor bende 3 ay önce geneldeki son siyahı ısrar çabalarımla aldım.. temiz bakıldığı zaman çok alımlı ama temiz barındırmak çok zor. ayrıca siyah renge beyaz (krem beyazı sele derisi düşünüyorum sanırım harika olacak.... 2000 km yaptım.. sıfırını verseler değişmeyeceğim kadar iyi şekilkde rodaj yapıldı ve bunun kaymağınıda yemeye başladım.. Ancak sizlere tavsiyem ön tekerlek rulmanı , buji , fren teli belki birde gaz telini iyileriyle değiştirirseniz daha da sorunsuz olur.. Örneklemek gerekirse reel rakamıyla üzerindeki tekerlek rulmanı 4 kalitelisi ise 7 lira yani cüzii miktarlar.. gelen gıcırtı seslerini pek kafanıza takmayın wd-40 denilen mucize bir sprey bütün sorunlarınızı ortadan kaldıracaktır..Sele ön alt kısmındaki vidaya ara ara dikkat edin grenajı yemeye başlayabillir zamanla..hafif eğdirip düzelttirirseniz sorun olmaz.. iyi bakıldığı zaman çok keyifli ve sorunsuz sürüşler elde edersiniz.. fiyat performans aralığı ele alındığında çok olumlu ve başarılı...Eski zen ortamını oluşturabilirsek hepimiz bu işten daha çok keyif alırız genç dostlarım hem de sorunlarımıza çözümler üretmiş oluruz.. herkese keyifli sürüşler....

Motosikleti
    " AK "
    herkese selam...yaşıyorum... :D
    ::offtp::___________[B] " POSETCHI "[/B]__________::offtp::

[B]Her Türlü Baskılı Poşet Yapılır...Fabrika Olunca... :P[/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Arkadaşlar Merhaba!!! Bu buradaki ilk mesajım. 1 senelik 125zn Kullanıcısıyım. Aldığımda motor 2000km de idi şimdi 9000 Bodruma götürdüm orada kullandım yazın şimdi de geri getirttim burada kullanıyorum. Sizlere danışmak istediğim bir kaç ufak tefek şey var.
    Geçenlerde lastiğimin patlak olduğunu ertesi sabah motoru kullanmak için aşşağı indiğimde farkettim. Ufak bir çakıl taşı lastiği delmişti. Naaapıcam derken bizim kapıcı sağolsun lastik tamir spreyi getirdi ve de lastiğin içine boşalttık daha sonrada hava bastık. Benzincide havayı tamamladım vede halen kullanmaya devam ediyorum o lastikle. Acaba doğrumu yapıyorum. Hayatımla oynamak istemem... Çünkü servise gittiğimde lastiği değiştirmek istediler. Bu lastik artık tamir olmaz dediler çünkü içine sprey sıkmışın... Ne kadar doğrudur bilemedim. Eğer lastik almam gerekiyorsa nereden temin edebilirim acaba kazıklanmadan bilen varsa lütfen söylesin... Birde Motorun lastiklerinin sübapları bayağı kurumuş gözüküyor sanırım oradan da arasıra hava kaçırıyor . arka lastiği haftada bir 2-3 dpi şişiriyorum. Arkadaşın bahsettiği egzos patlama sesi çok nadir olarak bende de var. Bujiyi daha yeni değiştirdim nkg (japon) buji taktırdım arkadaş tavsiyesi üzerine. Yakıt tasarrufu sağlıyormuş ve de performansı arttırıyormuş ne kadar doğru acaba bilemiyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)

Bu Konudaki Etiketler