Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
08 Ekim 2009, 02:18
bu arada motoru surerken dıkatımı ceken seyler oldu sızlere danısmak ıstedım:
yolda gıderken mobese ye baktım hızımı 50 gosterırken motorda ıbre 80 dı,gostergede sorun mu var?
ayrıca motor rolantıde cok cabuk stop edıyor,yenı bı motor ıcın bu normalmı?
rolantıde arka frene bastıgımda motorda titreme baslıyor?
motor takozdayken on teker rahat donmuyor,on fren dıskınden dolayı olabılırmı?
kafama takıldıda arkadaslar cevaplayabılırsenız sevınırım
Reklamlar
-
08 Ekim 2009, 11:56
cerbeyn adlı üyeden alıntı
yolda gıderken mobese ye baktım hızımı 50 gosterırken motorda ıbre 80 dı,gostergede sorun mu var?
Gösterge konusunda; bozuk olduğunu zannetmiyorum,çünkü bunlar biraz fazla gösteriyor.Yani 80 km gösterdiğinde arabaya göre kıyaslarsan 60 km gibi oluyor.Bunu bende fark edip özellikle test ettim.
Rolanti ayarın düşük olabilir, bunu bir servise gösterirsen ayar yaparlar.Rodaj döneminde frenler ve bu rolantinin oturması belli bir süreyi alıyor.servisin yakınsa onlarada bir göz attır istersen...
-
08 Ekim 2009, 12:34
tesekkur ederım telecaster anladıgım kadarıyla gostergenın duzgun ayarlanması soz konusu degıl o hep oyle kalacak..pekı km si? o dogru gosterıyormu sankı oda baya fazla gosterıyor..servıs cokta uzak degıl 8-9 km gıder gelırım rolantı ıcın madem oyle..
-
09 Ekim 2009, 22:26
cerbeyn adlı üyeden alıntı
bizim motorlar 20 km fazla gösteriyor yenisini taktirttim servise o da aynı değişen birşey yok birde digital km bağlayıp denicem. arka fren olayna gelince aynısı benim motorda oluyor normal sanırım günde en az 50 km yol yapiyorum massallah tık demedi
motor rolantide iken stop etmesi normal değil
-
09 Ekim 2009, 23:56
muratalagoz adlı üyeden alıntı
bizim motorlar 20 km fazla gösteriyor yenisini taktirttim servise o da aynı değişen birşey yok birde digital km bağlayıp denicem. arka fren olayna gelince aynısı benim motorda oluyor normal sanırım günde en az 50 km yol yapiyorum massallah tık demedi
motor rolantide iken stop etmesi normal değil
pekı o zmn rodajda gecerlı olan hızı neye gore ayarlıycaz bız ?
suan rodajda cunku.
merakımdan servısı aradım ordakı tıp dedıkı yenı motor ıcın stop etmesı normal sacma geldı bna,ayarlatmaya gıtsem ıyı olacak sanırım
-
11 Ekim 2009, 13:18
rölantideyken stop etmesi normal dostum benimkide yeni aldıgımda stop ediyordu durmadan hemde 2-3 saniye bile sürmüyodu rölanti süresi motorunu kullandıkça rölantisi oturucak oturmazsa da rölanti ayarı çektirirsin çok zor bişi değil.Rodaj süresinde geçerli olan hızıda nasıl ayarlıycaz derken sen 50-60 la git bu motor için uygun hızdır ibreni 100 e dayamazsan iyi olur.Bu motorun asıl sorunu yüksek hızda giderken hava sirkülasyonunu motorun ön tarafının düz olması yüzünden iyi yapamaması denge kaybettirmesi
-
12 Ekim 2009, 15:50
antifa adlı üyeden alıntı
rölantideyken stop etmesi normal dostum benimkide yeni aldıgımda stop ediyordu durmadan hemde 2-3 saniye bile sürmüyodu rölanti süresi motorunu kullandıkça rölantisi oturucak oturmazsa da rölanti ayarı çektirirsin çok zor bişi değil.Rodaj süresinde geçerli olan hızıda nasıl ayarlıycaz derken sen 50-60 la git bu motor için uygun hızdır ibreni 100 e dayamazsan iyi olur.Bu motorun asıl sorunu yüksek hızda giderken hava sirkülasyonunu motorun ön tarafının düz olması yüzünden iyi yapamaması denge kaybettirmesi
evet arkadaşlar, rodajda iken 50-60 km cicarında gitmenizi tavsiye etmem.Ayrıca Antifa nında dediği gibi 100 km ye çıktığında motor çok fazla savruluyor.Denge açısından önünün düz olması problem yaratıyor.Geçen akşam Boğaz köprüsü üzerinden geçtim,(bilenler bilir o köprü üzerinde müthiş bir rüzgar olur) motorun üzerinde zor durdum.Ama öle olsada boğaz üzerinden motorla geçmek gerçekten çok büyük bir zevk..
-
12 Ekim 2009, 16:27
arkadaşlar mesela 120 km. yol yaparmı?
-
12 Ekim 2009, 17:21
Vallahi düz yolda 110 km, yokuş aşağı 120 km yi gördüm ben kendi motorumda ve 2 kişiydik...Kullanan kişi ben değildim ve özellikle arkadan km ye baktım.Bu arada kullanan arkadaşın BMW R1200 ü var...))))) Onun heralde rölantisi kadardır diye düşünüyorum ))))))))))
-
12 Ekim 2009, 23:45
125 zN
arkadaşlar karbüratörünü temizleten arkadaşımız var mı aranızda ???
120 görürken 80 km artık gaz yemiyor yardımcı olursanız sewinirim
-
13 Ekim 2009, 01:31
hocam aynı sorun bende de vardı babam kendisi temizlemiş karbüratörü ayar tutmadı sonra bir daha actı temizledi hava filtresini de değiştirdi nerdeyse önü kalkıcaktı moturun yerinde duramıyordu )
-
13 Ekim 2009, 21:42
inşallah
MURAT KARDEŞİM İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİDİR AMA NASIL PİSLİK KAÇIYOR ANLAMADIM DAHA 2000 KM DE SORUNSUZ AMA HAVA FİLTRESİNDEN SÜPHELENİYORUM...
-
14 Ekim 2009, 00:55
hocam havafiltresini temiz tutmaya bak hiç temizleme ile uğraşma 4 5 lira birşey zaten
Gecenlerde Vespa Satan bir bayiye müşteri geldi vespa almak için bende benim motora çanta bakıyordurum oradan aksesuar malzemerlide satıyor bu bayi ekstradan her neyse.. vespa almaya gelen müşteriler benim 125 ZN yi gördüler ağızlarının suyu aktı.. benden de bir kac bilgi aldıktan sonra vespadan vazgecip mondial bayisinin yolunu tuttular :D hatta giderken para değilmiş 2 tane alalım dediler :D
-
14 Ekim 2009, 20:16
muratalagoz adlı üyeden alıntı
hocam havafiltresini temiz tutmaya bak hiç temizleme ile uğraşma 4 5 lira birşey zaten
Gecenlerde Vespa Satan bir bayiye müşteri geldi vespa almak için bende benim motora çanta bakıyordurum oradan aksesuar malzemerlide satıyor bu bayi ekstradan her neyse.. vespa almaya gelen müşteriler benim 125 ZN yi gördüler ağızlarının suyu aktı.. benden de bir kac bilgi aldıktan sonra vespadan vazgecip mondial bayisinin yolunu tuttular :D hatta giderken para değilmiş 2 tane alalım dediler :D
bnmde cok dıkatımı cektı bu durum motoru yenı aldım ama goren boynuna atlıyor motorun,hatta bı cogu vespalar falan halt etmıs dedıler,ınsan sevınıyor acıkcası
>>bu arada 500 km ye yaklastım neredeyse fakat motora gore 500 km,yanı arkadasımın yaptıgı olcumlere gore motorun sayacı 1km yolu 1,250km olarak gosterıyor bu motorlarda cın malı oldugundan dolayı bu tıp ılgınclıkler var sanırım,hele servıse bunu soyledıgımde yok canım daha neler demesıde ayrı bı tuhaflık
sonuc olarak servıse gıttgımde tembıhlemem gereken onemlı seyler varmı arkadaslar yardımcı olabılırmısınız ?
-
14 Ekim 2009, 21:46
125 zn sorunsuzzzzz
walla 125 zn modeli karşılaştıracak olursak arkadaşlar sorunlarıyla ünlü 150zc modeline 10 basar sorunsuz 125 zn mondialın en sağlam motorlarından biri görüntüsüylede en ilgi çekici motor olmasından dolayı vespadan vazgeçmelerinin nedenidir...vespa ile karşılaştırmak yanlış olur ama
-
15 Ekim 2009, 11:13
arkadaşlar birde bu gün baktım şikayetvar com a bizim motorlarla ilgili kimse birşey yazmamış herkez memnun anlasılan
-
15 Ekim 2009, 13:27
Arkadaşlar, bugün motorun yağ değişimini yaptım.Koyduğum yağ Castrol'ün 4T yarı sentetik modeli.Scootarlar için yapılmış bir yağ...22 TL ye satılıyor BP lerde.Motorun gidişi acaip değişti.Hatta sesi bile...Kesinlikle tavsiye ederim.Mondial'in kendi yağlarının çok dandik olduğu duyumlarını aldım.Mümkün olduğunca iyi yağ koymanızı tavsiye ederim.Bu arada ön frenden gıcırtı sesi gelen var mı ?
-
15 Ekim 2009, 19:00
2000 km bakımı ????
Ewet katılıyorum aynı yağdan kullanıyorum gerçekten farkettiriyor...
2000 bakımında neler yapılıyor arkadaşlar aranızda 2000 km bakımına giren arkadaşlar war mı ????
-
15 Ekim 2009, 20:33
slm arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza 2 seneye yakındır 125 zn kullanıyorum cokta memnunum ama maddi sıkıntılardan dolayı satmak istiyorum 9000 km de cokta temizdır motorum tabı bır iki surtunmeden olan cizikler haric 2008 model ikinci elleri nedır bi bilginiz varmı side sizlere soriyim dedim şimdiden teşekkür ediyorum
-
16 Ekim 2009, 17:14
YARDIM !!!
motorun ön amortisöründen bi gıcırtı gelmeye başladı deli ediyor adamı gacır gucur.
yağda sıktım gıcırtı kesilmedi.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler