merhaba arkdaslar buyuk aksılıklere ragmen sonunda bnde aranıza katıldım dıyebılırım artık
plaka henuz cıkmadıgı ıcın motoru bayıden almadım.sızden rıcam bıraz tavsıyelerde bulunabılırmısınız;
-motoru bayıden teslım almadan once servıs konusunda tembıh etmem yada mutlaka yapmam gerekenler nelerdır?
-rodaj suresı boyunca nelere dıkkat etmelıyım?
ayrıca satın almayı dusundugum kılıt ve kask var,bakabılırmısınız (maddıyat acısında toplam bu kdr masraf edebılıyorum) :
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=45602
http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44177
tavsıyelerınız ıcın sımdıden tesekkur ederım
hocam hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanman dileklerimizle; rodaj süresinde elinden geldiğince motoru nazik kullanmaya çalış mecbur kalmadıkça iki kişi binme ve hız yapma! benim gibi 150 tl motor tamir parası verme ,motorun çamurluk ve hava filtresi vidaları kontrol et en kolay gevşeyen yerler oraları benim gördüğüm kadarıyla bunların dışında dikkat edersen hiç bir sorun teşkil etmez keyifle kullanırsın
muratalagoz tesekkur ederım hepımız kazasız belasız surerız umarım..
rodaj suresını dusuk hız ve hafıf agırlıkla gecırmeyı dusunuyorum,ama zmn acısından kısaltmak adına sureklı kullanmayı dusunuyorum motoru,bu zarar verırımı sence?
bu arada kask ve kılıt lınkı verdım bakabıldınmı,alsam pişmanlık duymam umarım ozellıkle kılıt ıcın..en gec ogleye sıparısı vermeyı dusunuyorum pazartesı aksamına kdr yetıssın dıye
Cerbeyn sana hayırlı olsun...
diğer arkadaşlarında belirttiği gibi rodaj süresince 60 km yi aşmamanı tavsiye ederim.Mümkün olduğuncada 2 kişi binmemeye çalış.Kilit ve kask açısından, kilit fena değil, kullanılır. Sana tavsiyem ki bende öyle yaptım,satın alacağın yerle anlaşabilirsen hediye kask ve çantanın yerine daha iyi bir kask alman olur.Çünkü hediye verilen kask pek seni koruyabilecek bişey değil.Çanta açısından da bu tarz motorlarda görüntünün bozulmaması açısından deri çantalar kullanılıyor.Bence bu daha sonradan da alabileceğin bişey.En azından iyi bir kask ile korunmak bundan daha önemlidir.Ben CMT motordan almıştım, hediye kask ve çantanın yerine etiket fiyatı 200 tl olarak gördüğüm bir kask alabildim.Aklında bulunsun...
tesekkur ederım
ama hedıye kask ve canta olayı nedır haberım bıle yok bunu bıaz acarmısın?
normalde yukarıda lınkını verdıgım kaskı aldım ama ılerkı zmnlarda artcı ıcınde bı kask almak ıstıyorum eger oyle bır hedıye olayı varsa bunu bayıye soyleyeyım cunku adam hıc bahsını etmedı
bu arada motor 01.10 tarıhınde pesın parayla aldım ogun ötv ıle ılgılı degısıklıklerden oturu motoru almadan once mondıal merkezı aradım toplantıda olduklarını aksam uzerı yenı fıyat belırlenecegını soyledıler
ve bayıye gıttıgım zaman ötv nın yenı halıyle fıyat degerlendırmesı yaptı
1585 + 165(plaka) seklınde pesın odeme yaptım sızce bu fıyat nasıl ?
Bence fiyat olarak iyi bir fiyata almışsın.bende 1.550 ye almıştım.
Kask ve çanta konusunda da aldığın yer Mondial bayiisi ise sana çanta kask ve kilit vermeleri gerekiyor hediye olarak...Çünkü bu Mondialin bir kampanyası...Mondial sayfasına girersen görebilirsin...
kask konusnda pek birşey bilmiyorum aslında bnm kullandiğim kaskta pek iyi birşey değil ama düşünüyorum,,, Bir de arkadaşlar dün ehliyet yetersizliğinden ceza yedim ne kadar cezası bilen yada duyan var mı?
arkadaşlar 2008 model kusursuz hatasız 125 UAG Motosikletim var 1700km de ama hevesimi biraz erken aldım.Temiz 125 ZN ile takas düşünen varsa lifeking@windowslive.com eklerlerse görüşebiliriz.
hocam genelde zn sini satan yüksekselmek için satar sanmıyorum takas yapan birisini bulacağini cünkü cok keyifli ve güzel bi motor
arkadaşlar meraba
2 aydır zen kullanıcısıyın.
motorumdan çok memnunum
merak ettiğim konu
tek seferde enfazla kaç km yol yapılabilir?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
evet bugun bnde aradım kampanya bıtmıs,yınede bayıden kask ıstedım bn sacma sapan bı kask verdıler neyse dedım aldım dursun bı kenarda dıye..
bugun nıhayet motorumu teslım alacaktım kı on frende bı sorun vardı dıye servıse bırakmak zorunda kaldım,servıse ben goturdum motoru resmen yuzum guluyordu ,motor cok ıyı cok sevdım bu kdr alıcısının olusunun sebebını o kısa zmnda cok ıyı anladım ;)
Arkadaşlar ZN de lastiklerini değiştirip, iyi lastik takan var mı?Çünkü bir arkadaşımın ZN sini kullandım.Michelin marka lastik takmış, çok kısa bir süre kullandım ama bayağı farklı geldi.Yolda gezinmesi falan yoktu, çok daha sağlam yere basıyormuş gibi geldi.Eğer bu tarz lastik takıp kullanan varsa performans bilgisi verebilir mi?
arkadaslar bugun benzın alayım dedımde ılk defa motora neredeyse 6 lt aldı :S
mondıalın sıtesınde depo 4.2 lt degılmı yahu,bunu bılen varmı hepınızdede oylemı yoksa bnde ters gıden bı durummu var :S
slm ben siteye yeni üye oldum herkeze hayırlı sürüşler
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)