mondialin sarı rengi yok sitesindede kırmızı gri ve siyah renklerinin resimleri var ama asya motorun sarı rengi mevcut
mondialin sarı rengi yok sitesindede kırmızı gri ve siyah renklerinin resimleri var ama asya motorun sarı rengi mevcut
merhaba arkadaşlar, ben de bugun kırmızı bir zn aldım. çok tatlı motor, forumu karıştırdım ama çok fazla sayfa var, rodaj sırasında neler yapmam gerektiği hakkında tavsiyelerinizi alabilirsem memnun olurum ... şimdiden tşk.
HAYIRLI OLSUN ARKADAŞIM KIRMIZI OLSUN 5 LİRA FAZLA OLSUN DERLER AMA BEN ALIRKEN 5 LİRA FAZLA WERMEDİM 1 HAFTA BEKLEDİM
tşk.
Arkadaslar Bursada zn ime İyi bakabılecek usta bilen varmı?
sımdıden tesekkurler.
bırde su amortisor olayı cok rahatsız etmeye basladı arka dan cok rahatsız edıcı ses gelıyor bunun cozumu yokmu arkadaslar lutfen yardım edın kapı gıcırsı gıbı
sarı isteyen bana qelsin... ((:
::offtp::___________[B] " POSETCHI "[/B]__________::offtp::
[B]Her Türlü Baskılı Poşet Yapılır...Fabrika Olunca... :P[/B]
walla tugay arkadaşım benim bi mondial servisinde dewamlı kittiğim bir ustam war arkadaki gıcırtı amortisörden mi geliyor ???
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:19 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:17 AM ----------
biliyorsun ki zenlerimizde arka amortisör tek oldugundan ses yapıyor ama seninki rahatsız edecek kadar çoksa sen bir baktım yinede derim
500 km aştık 500 bakımına gitcem yarın varmı söyleyecek bişileri olan
bu arada kış sezonunda zn yi kullanan varmı???
Bence gitme arkadaşım 750 km olunca git yagını değiştir we 15 tl alıyorlar ilk 500 yeni gittim ama artık kendim değiştireceğim
beyler ve varsa bayanlar 22 aĞustos 2009 tarihinde 151 rs kırmızı renk motoru almış bulunmaktayım .. çok mutluyum .
motorla eve giderken bir yanıma bws öbür yanıma hoda ben ortada trafik lamblararında yeşili bekliyordum ki sarı ve yeşilin ardından gazı kökledim .
bilin bakalım ne oldu . iki motorda tozumu yuttu + bitanesi yamaha bws olan zaten kalkamadı bile çünkü motoru stop etti ... vay be diye bağrıyorlardı arkamdan .. yazık oldu be .
adamların biriyle benim motoru almaya gittik adamda homda vardı yağ kokusunda zor vardık bayiie
böle işte .........
zoruna gidenin borusuna gittsin
selam arkadaşlar. bende de siyah zn var 2008 model. yazları biniyorum genelde ve memnunum. bahsettiğiniz gıcırtı benim motordada olmaya başladı ve ön amortisörden geliyordu.
çözüm basit: eczaneden en büyüğünden enjektör alıp makina yağı doldurun. ön amortisözün muhafaza borularının arasına sokun ve yağı güçlü şekilde sıkın. sesin kesildiğini göreceksiniz.fazla yağ akmaya başlayacak o yüzden orta sehpada direksiyonu düz tutarak bekleyin bikaç saat etraf kirlenmesin.
arka amortisörün tek olması bendede 2 kişi binince vuruntu sorunu yapıyor. bu hafta tek kişi ve iki kişiye ayarlanabilir bir amortisör takacağım. sonucu size bildiririm.
bir öneri daha: motorunuzun verimini kaybetmeden çalışmasını istiyorsanız karbüratör temizleyici katkılardan kullanın. yeni denedim ve performansı çok değişti. tavsiye ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:58 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:49 AM ----------
sorun balatadan. balatayı değitirdiğinizde titreşim kesiliyor. çin malı daha kalite balatalar var. zaten hepsinin tipi birbirinin aynı o yüzden uyum sorunu yok gibi. servise gidip kalitelisini taktırın. ben öyle yaptım ses kesildi
Selamlar.. Arkadaşım rodaj çok önemli.. Motorun iç elemanları, ne kadar düşük devir ve aşırı beslemeden çalışırsa biribirine alışması ve buna bağlı olarak ömrü ve performansı o kadar iiyi olur.. Bende rodajdan yeni çıktım.. Tavsiyem ilk 500 km de 30 km/s yi geçme! sonraki 500 de yani 1000km ye kadarda 50-60 trafiğin öngördüğü yani hızlı gitmeye mecbur kaldıgın durumlarda 70 i görebilirsin! sonra motor , senin ona gösterdiğinn ilginin karşılığını verecek emin ol! Çekişte bunu fark edeceksin.. Özellikle motor ömrüne baaya bi koymuş olacaksın!! sonra istediğin gibi kullanabılırsın!! Bu demek değil ki ani gaz ver! Bu işten kaçınmaya bak ani kalkış motor için hiç iyi değil! Özelliklede aktarma organları için! Kayışı kopan arkadaşları okumuşssundur! Onun dışında fazla sıkıştırmaya gelmez! Benim motorum rüzgara karşı 105 i gördü ancak sadece deneme amaçlıydı! 90 km/s hızda iken fazla süreli bu hızda sabit kalmanı önermem ama 70 ve 80 km/s ler için korkma gidebilirsin! iyi bir rodaj ve 105 km hız! bunun dışında raha çekiş ve ivmelenme!
umarım rodaj konusunda yardımı olmusşumdur kazasız keyifli sürüşler....
Gelen gıcırtı sesleri ise, ön disk sorunlu olabilir gerçektende! ama buna karar vermeden önce tozdan dolayı olup olmadıgına mutlaka emin olun! Amortisör konusunda WD-40 adında bi mucize var.. Bir sprey.. Korkmadan gıcırtı yapan yerlere sıkabilirsiniz kesinlikle bir daha o sesleri duymassınız! Motorunuzun temizliğinde , metal yüzeylerdeki pası temizlemede ve krom temizlemede.. Carrefour larda satılıyor mutlaka bulundurun!!
Ve tavsiyem bu motor 20.000 30.000 sorunsuz sadece bakımla gidermi diyenlere.... 1000 km bakımında gaz ve fren teli , karbüratör (iyi bir vespa veya honda ) ve buji (champion veya bosh ) ön arka tekerlek rulmanları (iyisi 8 ytl ) değiştirin! tüm bakımlarını zamanında yaptırın ( yağ , filtreler , kayış vb ) Şahsen lastik değişiminide tavsiye ediyorum 40 liradan 2 adet metzeller ile kaymadan düşmeden!!! Fiyat performans aralığı göz önünde bulundurulursa bu motorlar özellikle zn ler amacı için kullanıldığında gerçekten sorunsuz ve para vermeye değer motorlardır! Yukarıda yazdığım 3-5 parça değişiminden sonra!!!
VE MUTLAKA ÇOOOK İYi Bir RODAJ ile iç yolda kalmadan bu km leri sorunsuz göreceğinizden emin olun!!
Ve unutulmasın ki bende bir zn kullanıcısı olarak çok memnun olduğum halde her zaman sağlam bi distributor altındaki markayı tercih edenlerdenim (vespa , honda vb ) ancak dediğim gibi zorlanmadan sadece ulaşım amacı ile kullanacaksanız unutulmasın ki bu zn ve benzer çin mallarına servis zamanında harcadığınız cüzii paraları japon servisinde bahşiş olarak vermesseniz motorunuza bakmıyorlar!!
HERKESE KAZASIZ KEYİFLİ SÜRÜŞLER....
arkadaşlar önden gelen takırtıyı balata olarak düşünürken ön tekerleğin yatak rulmanını değiştirdim we 14 ytl 2 adet rulaman aldım ön tekerleğe
ucuzunun tanesine 4 ytl dediler
kalitelisine 7 dediler
arka rulmanı değiştiren arkadaşlarım war mı??????????????????
svenx arkadaşıma yorumları için teşekkürler
arkadaşım iyi bir rodaj yaptım diyosun ama 105 km zn için düşük bir hız.bende iyi bir rodaj yaptım 90 kiloyum düz yolda gazı çevirdiğim gibi 100 e çıkıyor.biraz daha gidince 110-115 rahat görüyorum.biraz eğimli yolda 120 yi görmek çok kolay oluyor.60-70 kg bir insanın rahatlıkla 120 yi görmesi gerekir.
VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN.NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !
hocam 120 km hız zenimiz için zararlı 80-90 kısa süreli gayet normal yormamak lazım yoksa bu motorlar küser bize...
deneme amaç 110 yaptım ama zenimi üzmek istemedim kısa süre gittim yoksa notoru yan çevir çaydanlığa su koy çay demle walla
benim zeytinimde 110 yapıyordu ama sattım.şimdiki motorumda iyi gibi allah nazardan saklasın ama zeytinimi çok özledim.hiiiççç üzmedi beni.hiçde yolda bırakmadı.nerelere gittik onunla.sanki sevgilisini haksız yere başkası için terketmiş adamlar gibi hissediyorum kendimi.
2 teker tek ruh tek yol.
zn e 120 yaptırdıktan sonra başka motor almaya gerek yok. cbr 600f le yan yana giderken bende 70 gösteriyordu hondada 55. o yüzden 110 120 ye aldanmayın. bu lastik ve bu şase gerçek 120 de yolda durmaz buna eminim.
bir not: arka tekerlekte bilya yok değiştirmeye kalkmayın.
ayrıca kaliteyi arrtırmak adına takacağınız karbüratör vs çook pahalı. zaten okadar paranız varsa japon alır ona binerdik.
benim şahsi kanatim bu makinalar keyfini sürerek tabir yerindeyse tıngır mıngır kullanılacak makinalar. fantazi yapmanın anlamı yok.
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)