Arkadaşlar benim bir 2005 modelim var 2 yıldır marşına bile basmıyordum biraz da sağı solu kırıktı.Hyosung gv 250 mi sattım, artık buna bineceğim motoru komple söktüm, çalışma ümidim yoktu ama yine de deniyim dedim,bujiyi temizledim,benzin borusunu çekip pisliği döktüm ve 1 lt benzin ilave ettim.Akü boşalmış haliyle 2 yılda, 20-25 defa ayak marşından sonra pat pat pat pat bi baktım çalıştı alett acaip sevindim.Şuan bana ön panel,akü,yan paneller,arka metal renk marşbiyel,benzin deposunun üstündeki ayaklık zemini,yağ filtresi lazım, bunları uygun fiyatlı nereden temin edebilirim.Aletin herşeyini kendim yapıyorum, ezberledim 5 yıldır
ben dün akşam aldım siyah renk 20 km yaptım baktım ettim güzel hoş motor ileryen zamanlarda tüm pozitif ve inş olmaz negatif yönlerini yazıcam :D:D:D
massallah hocam istanbul canakkale iyi cesaret sizdeki tebrik ederim. benim motoru yarın alıyorum. en sonunda
merhaba arkadaşlar
3 sene öncesine kadar bu sayfanın müdavimlerindendik hatta hergün bakıyorduk sayfaya. üstüne üstük zenclup sitesi kurmuş, geziler düzenliyorduk fakat sonra yurtdışına çıktık, koptuk ve diğer aradakşları birdaha bulamadık.
2006 model olan zen im 5000 i aştı ve beylikdüzündeyim. çok şükür büyük bir sorunum olmadı, zen imden çok menunum. buralarda bilindik servis arıyorum. bilen varsa yardımcı olabilir mi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:02 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:58 PM ----------
bu arada Darkform, siyahus, barbarian, umutpoy, naciçino, latifpolat, ismaill, derwish, kill_nill ve dreamdark... gören ses versin
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
Aldım bende geziyorum arkadaşlar 4 gün plakasız gezdim ehliyetsiz gezdim şimdi plakam var ama ehliyetim yok en kısa zamanda motor ehliyeti de aliyorum
arkadaslar motorsıkletın lastık basıncı kac olmalı?
Benim motorun km yanlis ogosteriyor sanki arabayla gidiyorum 11,5 km motorla gidiyorum15 16 KM falan
evet bende 25 haziranda aldım 10 km lik yola 12 km falan yazıyo...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:18 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:15 PM ----------
benim servis 500 bakımında yağı çok koydu galıba yağ çubuğunun tam olarak nersınde olcak yağ?bir de cubuk takılı mı yoksa cıkarılmıs olarak baktığım sevıyemı gecerlı?yardımcı olursanız sevınırım...
Arkadaşlar motor hakkında 310 sayfa yazı yazılmış 16 sayfa okumayı başardım sonra baymaya başladı :D
Eminim merak ettiğim konular bahsedilmiş ve parça parça konuşulmuştur fakat dediğim gibi parçalar halinde olması bir karmaşa ve anlamsızlık doğuruyor. Ben kendi problemimi anlatıp sizlerden cevap almayı en mantıklı çözüm olarak gördüm.
Motor ehliyetine yazıldım ve 125 veya 150 motor bakıyorum Denizli'de oturuyorum ve motoru arada sırada kaçamaklar yapmak için (200 km, 150 km) alacağım egenin kıyılarına 2-4 saat gibi uzaklıklardayım, motor alma nedenimden yola çıkarak Mondial 125 ZN benim için yeterli midir ? en çok merak ettiğim konu budur.
Diğerleri de şunlar;
* Daha önce uzun süre olmasa da çin işi bir scoter kulanmıştım ve direksiyonu daha düz bir yapıya sahipti bunun direksiyonu daha kıvrımlı duruyor acaba rahat kullanılıyor mu ?
* kilom 70 kg boyum 167 cm motor beni rahat taşır mı? ( ve benim gibi ikinci kişiyi ? )
* Yakıt tankı: 4,2 L imiş tam depo ile en AZ kaç km yaparım ? ve hangi tür benzin kullanmak gerekir ?
cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Bence 125 ZN işini fazlası ile görebilecek bir makine alalı 1 hafta oldu 110 km lik uzun bir yola cıktım ne sorunla karşılaştım nede başka birşeyle hem rahat hem komforlu ve virajlarda yana yatabiliyor, kilom 70 demişsin üstünde duramazsın çok seri çünkü, 83 kiloyum öyle bile çok seri alet benim gibi 2 kişi biniyoruz massallah süper. iyi ki almışım
alevtopu'mu geçenlerde aldım çok mutluyum karakteri olan bir scooter diğerleri gibi bi japon çizgi filminden çıkmış motorlardan değil
mutlaka muhabbeti geçmiştir ama aksesuar nereden alabilirim? neler alabilirim? en başta arkasına çanta ne tavsiye edersiniz?
arkadaşlar bende asya as 125t var siyah biraderde ise mondıal 125zn kırmızı tek kelimeyle harika motorlar bir birinden ufak tefek farklılıkları var oda pek önemli şeyler değil gözümüz gibi bakıyoruz resimlerini koyacağım forum en kısa zamanda görürsünüz o zaman
Merhaba Herkeze ,bu motor kelimelerle anlatılmıyacak kadar güzel kendince farklı bir motor ..2 yıldır kar yağarken ,sel gibi yapmur yağarken ,yollar caddeler su birnkintileriyle doluyken ,hava yaz sıcağıyla kavururken sürekli aktif bir şekilde yoluna devam eden bir motor ..19000 km'yi buldu ..yeni bir motor alsamda asla elimden çıkartmayı düşünmediğim zn125'im ....Çünkü onu yıkadığınızda ve birilerinin önünde durduğunuzda size sorulan sorulardan biri '' yeni mi aldınız motorunuzu '' yo yo 3. senesinin içinde
merhaba. bende 125 zn almak istiyorum. ilgilendiğim bi motor var 2007 model 17000 kmde temiz duruyo fakat km si oldukça kafamı karıştırıyo çok deil mi 2 senelik motor için sizce bi sıkıntı yaratırmı?
Merhabalar dostlarım bu motorları çok med ediyorlar.Yakıt benim için çok önemli kaçta kaç yaktığını yazabilecek arkadas var mı ?Bir de sık arıza çıkarayan bir yönü var mı?Uzun yola tek kişi gider mi?Hadi kalın sağlıcakla
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)