gecmsı olsun arkadasım
gecmsı olsun arkadasım
Yeni yine yeniden
@Dosttum
büyük geçmiş olsun gerçekten üzücü bir olay benimde kardeşim var motor kullanıyor bende tedirgin oluyorum
bu arada geçende bir taksici dövdüm herifi elimden zor aldılar bu taksicileri sikmek lazım hiç biz motorcuları kaale almıyorlar
Geçmiş olsun kazalar için... Evet arkadan gelenler daha bi tehlike benim en çok dikkat ettiğim şey arkadan gelenler. daima yavaşlamam gereken yere az kala arka freni yavaşlamak için değil , arkadakine yavaşlıyorum bak ona göre sinyallerini vermek için kullanıyorum. Dikkat edin sakın ha arkada araç varken birden yavaşlamayın özellikle dönüşlerde..
Bu arada her ne kadar E5 te sol seritten nefret ediyor olsamda trafik bok gibi sıkışık olduğunda mecburen en sol şerite geçiyorum. Bence en sol serit güvenli değil. tekrardan en sağ şerite geçme girişiminiz çok riskli oluyor.
@2000zxr
Bizim motorun baya bi aksamı plastik (üstelik baya ucuz plastik) bunları metala dönüştürebilirmiyiz şöyle topluca belirli parçaları yaptırsak? örneğin ön sinyal lambaları hafif darbede çıt diye kopuyor.
kazasız sürüşler.
Slm arkadaşlar.
Az önce dün bahsettiğim gibi Gedizler'de disk'i değiştirdim.
Üretimden uyumsuzluk sağlayan orjinal 125 ZN diski çıkarıldı ve yerine 151 RS ARKA Disk'i takıldı. Problem bu şekilde çözüldü. Evet aynen bildiğimiz ve Mondial'in en çok satılan motorlarından olan 151 RS'nin ARKA Diski problemi çözüyor. Hakkaten ses seda kalmadı motorda. Şansıma servis yoğun değildi ve işlem 45 dakkada bitti. bu fren diskini değiştirdikleri 7nci ZN olduğunu söylediler. İlk disk gibi ileride tekrar bir sıkıntı olurmu bilemiyorum. Biraz yol yapıp göreceğiz. En azından Çinliler sorunsuz yedeği üretip Türkiye'ye gönderinceye dek geçici bir çözüm olabilir... Arkadaşlar yine baya bi ilgilendiler saolsunlar. Ayrıca yine dün belirttiğim gibi işlem garantiden yapıldı ve hiç para ödemedim, bilgilerinize.
Ayrıca serviste yüzlerce sıfır yedek parça vardı sağda solda. Sayım vardı. Heralde yedek parça geldi yeni dedim. Servis görevlisi de "Evet, yedek parça açısından kesinlikle hiçbir problemimiz yok" dedi. Usta da, ihtiyaç olan parçadan elimizde fazla fazla var ise ASYA'lara bile yardımcı olmaya çalışyoruz. Ancak kendi müşterilerimize her zaman parça saklıyoruz ve öncelik tanıyoruz dedi. Parça ihticayı olanlar Gedizler'i mutlaka arasınlar.
@ DOSSTUM
dosstum senin motoruda söyledim. Ön taraf dağılmış 750 YTL masraf çıkarmışlar dedim. Usta İMKANSIZ dedi. Motoru yeniden sıfırdan yapsan o kadar tutmaz, maliyeti belli zaten dedi. Motoru uçurumdan aşşa atmadıya 750 ytl tutmaz dedi. Getirsin motoru bakalım dedi. Ön taraftan kaza yaptı ise maksimum salıncaklar kırılmıştır öle şase mase imkanı yok dedi. Ama yinede motoru bi görelim diye ekledi.
@ 2000zx6r
Evet garantiden değişti dediğim gibi. Disk'e şöyle bir bakabildim. derin veya tam dairesel izler çizikler pek gözüme ilişmedi. Sadece belirli bir yağ tabakası kaplamıştı üzerini, kararmıştı dik biraz. Ama mesajı sonradan aldığım için tam inceleyemedim :( Bu durumda 151 RS ARKA DİSK'i baz alınabilir. Ancak hemen şimdi değil sanırım, ben biraz kullanayım bakalım... İlk orjinal disk gibi sonradan sapıtırsa buda iş görmeyecek demektir.
ii gunner.
@ kyox
sinyal lambası veya buna benzer parçalar örneğin far; bu gibi parçaları yaptırmak biraz zor olur ve adetli olması gerekir (1000-2000 adet gibi) bu kadar adedi de yaptırmak için bayii olmak gerekir. Bu tip ürünler için alternatif araştırabiliriz, hatta ben hemen başlayacağım.
saygılarımla
Beimde bir yeri kırılacak diye ödüm patlıyor. Pek fazla ses gelmemeye başladı ama şu günlerde fazla kullanmıyorum. Bakalım pazar günü Beylikdüzündeki kahvaltıya gidicem. Buda motorla yaptığım en uzun yolculuk olacak. Deneyimlerimi paylaşırım.
Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve kardeşimin sağlık durumun son derece iyi olduğunu, küçük bir ezik ile kazayı atlattığını paylaşmak istiyorum. Ona birşey olsaydı o motoru orada yakardım herhalde. Neyse Allah korudu.
2000zx6r 'ye de geçmiş olsun diyorum.
Genel öneri doğrultusunda motoru haftasonu Gedizler 'e götüreceğim (Scud çok tşf kafat Ş.evler biraz ters kalıyor, sağolasın), tamir ettirsem de ettirmesem de motoru İstanbul 'a getirtmek en mantıklı yol. Fotoğrafları haftasonu çekip sizlerle paylaşacağım resimleri görünce 700 YTL tamir bedeline inanamayacaksınız. Gedizler 'in teşhis ve maliyet teklifini de ayrıca paylaşacağım.
@DOSSTUM
Aktaracağın bilgi ve fotoğrafları merakla bekliyoruz, tekrar geçmişler olsun.
ii gunner.
Düldülüme bugun kavuştum sonunda sabah istanbula gelir gelmez ilk işim motoruma binmek oldu. Biraz önce de bakıma gittim. Gedizler gerçekten çok iyi hizmet, müşteri ilişkileri çok iyi ."Ön frenden sesler geliyor" demeden değiştiricez dedi usta aradı fakat disk kalmamış galiba hepsini siz bitirdiniz telefon edeceklerini söylediler. Kaza yapan abilerime Geçmiş olsun dileklerimi sunarım
cumartesi sabahı saat 11de ehliyet sınavı
cumartesi akşam saat 8de hayat sınavı
tümzen zeytinleridüğünüme davetlisiniz
@Dosttum
öncelikle geçmiş olsun ama trabzonda yamulan şasiyi gözlerimle gördüm (hakkı usta) açtırma yöntemiyle 40 ytlye halletti..ve servis değildi...kesinlikle mondial servisleri işten kaçıyor(istisnalar kaideyi bozmaz)...bence servisi boşver...sanayide mükemmel ustalar var...elinden her iş gelir tipler....zn nin kaportasının altında bisiklet gövdesi gibi bişey var zaten 750 ytl nedir insaf valla...motorunun halini tahmin edebiliyorum...ben herşeyini söküp taktım zeytinimin... motoru yakmadıkça bu kadar masraf çıkmaz
OOoooooooooooooooooooooooooooooo !
Bir yastıkta kocayın. Kutlarım damat !
Adresi verde bir telgraf filan çekelim okutursun artık salonda.
125 ZN Ailesi olarak genç çifte mutluluklar dileriz
imza
ZEN ve/veya Zeytin Motor Fanları
Bu arada gelin arabası ZN mi olacak
bu 125zn ler sırın gelmeye basladı
Yeni yine yeniden
@antikacı
ikinizide canı gönülden kutlarım ALLAH mesut etsin inşalah bir ömür boyu mutlu olursunuz
Okan onlarca sayfa burada yazdık ŞİRİN demeyin şu motora diye. İnşallah bir gezide karşılaşırız seninlede bi beni bi de motoru gör o zaman de bakalım. Koca göbekli 32 yaşında adamız bea yau. Karizma çiziliyor demeyin valla soğutacaksınız ZN'den beniokan4037 adlı üyeden alıntı
@ antikacı
eyyyywahhhh ! Gitti canım trabzonlu...
Davetiye de çok tatlı olmuş ellerinize sağlık. Keşke oralarda olsakda gelebilsek. Allah mesut etsin bir ömür boyu mutluluklarrrrrr !!!
moptor ama cok guzel abı nedıyım tasarımı cok hos
Yeni yine yeniden
bir yastıkta kocayın. HAYIRLI OLSUN gelmek isterdim malum istanbul-trabzon... Mutlu ve sağlıklı bir ömür dileklerimle
@ antikacı
allah mesut etsin arkadaşım, bir yastıkta kocayın inşallah.
@scud
vergi işi ne oldu, halledebildin mi meraktayım ?
@2000zx6r
Bayiye telefon açtım ruhsat fotokopimi istediler. Onlar uğraşıyorlar. Bakalım sonuç ne olacak. Arada bir arıyorum uğraşıyoruz dediler.
@scud
www.gib.gov.tr den motorlu taşıtlar vergisine giiriyorum plaka vergi no ve araç çıkış tarihini yazıyorum araç kaydı bulunnamadı diyor.sana en azından vergi çıkmış benim araç kaydım gözükmüyor))))
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)