Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
27 Haziran 2006, 12:43
200 kaat kardayız yanii hatta ben 9 taksit aldım vade farkına rağmen daha ucuza geliyo toplam 1730 oldu
Bu arada Gedizler halletmiş benim ZeytiN'i benzin hortumu sıkısıyomus dediler. Aksam alcam
Sisfarını sordum servise. bizim aletlerin elektrik tesisatı güçsüz olduğu için iyi olmaz dediler . Aküden ziyade sisfarları cok akım çekeceğinden kısadevre yapma yada kabloların yanması sözkonusu olabilirmiş. Alarm içinse takılabilir ama otomatik çalıştırma fonksiyonunu bağlatma dediler. Sadece darbe özelliği aktif olsun dediler. bilginize.
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
Reklamlar
-
27 Haziran 2006, 14:41
siyahus adlı üyeden alıntı
200 kaat kardayız yanii hatta ben 9 taksit aldım vade farkına rağmen daha ucuza geliyo toplam 1730 oldu
Bu arada Gedizler halletmiş benim ZeytiN'i benzin hortumu sıkısıyomus dediler. Aksam alcam
Sisfarını sordum servise. bizim aletlerin elektrik tesisatı güçsüz olduğu için iyi olmaz dediler . Aküden ziyade sisfarları cok akım çekeceğinden kısadevre yapma yada kabloların yanması sözkonusu olabilirmiş. Alarm içinse takılabilir ama otomatik çalıştırma fonksiyonunu bağlatma dediler. Sadece darbe özelliği aktif olsun dediler. bilginize.
Siyahus,
Geçmiş olsun. Gedizler hakkındaki senin fikirlerin nedir ? Ben daha önce yazmıştım.
Bu arada sis farı olayı için aynı şeyleri birkaç kez bende duydum. Ve alarm'ı aynen dediğin gibi bağlattım. 1 ay oldu herhangi bir sorun yok. Bence son derece güvenli ve güvende hissettirio. Tavsiye ederim.
ii gunner.
-
27 Haziran 2006, 15:38
arkadaşlar benim km 2000 i buldu ve bu kilometreyi levent- gebze - tuzla üçgeninde yaptım, günlük 200 km i geçtiğim oldu hiç bir zorrlanma hissetmedim. Uzun yol yapacak arkadaşlar kendilerine güveniyorsa korkmadan çıksınlar. Sakınan göze çöp batar misali korkmayın derim ben.
@scud
virajlardan bu kadar korkulacak birşey yok diye düşünüyorum o kadar da kötü değil. Bir racing gibi viraj almasını beklememk lazım. Bu sitede var mı bilmem (www.motordelisi.com adlı sitede var "delilere ders") motorsiklet sürme hakkında püf noktaları anlatan bölümleri okumanı tavsiye ederim, ben geçen yıl ilk motorumu aldığımda çok faydasını gördüm.
işlerimin yoğunluğu sebebi ile çoğu zaman girip elimden geldiği kadar yorumları okuyabiliyorum, akşamlarıda kızkardeşimde misafir kaldığım için nete giremiyorum. Diyeceğim şu ki yazamasamda beni yok saymayın
teşekkürler
-
27 Haziran 2006, 15:46
2000zx6r adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim km 2000 i buldu ve bu kilometreyi levent- gebze - tuzla üçgeninde yaptım, günlük 200 km i geçtiğim oldu hiç bir zorrlanma hissetmedim. Uzun yol yapacak arkadaşlar kendilerine güveniyorsa korkmadan çıksınlar. Sakınan göze çöp batar misali korkmayın derim ben.
@scud
virajlardan bu kadar korkulacak birşey yok diye düşünüyorum o kadar da kötü değil. Bir racing gibi viraj almasını beklememk lazım. Bu sitede var mı bilmem (
www.motordelisi.com adlı sitede var "delilere ders") motorsiklet sürme hakkında püf noktaları anlatan bölümleri okumanı tavsiye ederim, ben geçen yıl ilk motorumu aldığımda çok faydasını gördüm.
işlerimin yoğunluğu sebebi ile çoğu zaman girip elimden geldiği kadar yorumları okuyabiliyorum, akşamlarıda kızkardeşimde misafir kaldığım için nete giremiyorum. Diyeceğim şu ki yazamasamda beni yok saymayın
teşekkürler
Hemen dikkatele notumu aldım. Sağol. Pirpirikli adamım ne yapayım. Şimdide kafayı çok savruluyora taktım. Zamanla tecrübe kazandıkça herhalde bütün bunların üstesinden geleceğim. Sen yinede kendini özlettirme.
-
27 Haziran 2006, 16:41
@ scud
kesinlikle zamanla tecrübe kazanılıyor, ben hiç kaydırmadım şimdiye kadar ve bazen gaza gelip virajlara yattığım bile oldu. Virajlardaki püf nokta virajda fren yapmamaktır, viraja girmeden sürati ayarlayıp gazla birlikte viraja girmek gerekli ve viraj sonuna doğru gazı arttırmak gerekir, zaten ders bölümlerini okursan detaylı birşekilde anlatıyor ve denediğinde virajları daha rahat aldığını göreceksin.
Önceki motorum racing di (kawasaki zx6r 2000 model) ve onda arka freni kayması yüzünden hiç sıkamazdım, yada ben acemilikten kaydıruyordum fakat 125 zn de daha güvenle sıkıyorum ve çok iyi durduğunu düşünüyorum
Birde bir arkadaşın fren diski yamulmuştu, bunun üzerine düşündüm malum çin malı dedim. İşimden ötürü sanayinin içindeyim ve bursa sanayisinde yaptıramayacağım parça yok diyebilirim. Şimdi istanbuldayım ve buranın sanayisini de tanımaya başladım, şunu diyeceğim ; ben böyle parçaları daha kaliteli yaptırabilirim, aynı sorun başka arkadaşlarında başına gelirse böyle bir alternatif sunabilirim, kendim için yapmayı düşünüyorum. Bakalım ne tip sorunlar çıkacak karşımıza kullandıkça, belki onlarada alternatif sunabilirim
saygılarımla
-
27 Haziran 2006, 20:29
@2000zx6r
Agzina salik bi geldin pir geldin. Desteklerinin ve tecrübelerinin devamını bekliyoruz.
İnsallah bu yaz boyunca, hafta sonları kaçabildiğim uzaklıkta yerlere kaçmak istiyorum motorumla. Hayırlısı.
Herkeze iyi günler
-
28 Haziran 2006, 06:06
Selamlar Arkadaşlar,
Beta aşamasında olan web sitemize Siyahus'un önerisi üzerine teknik sorunlar veritabanı nı ekledim. Bununla beraber bilgilerimizi güncelleyebileceğimiz, ZN'lerimizn fotoğraflarını ekleyebileceğimiz ve üyeliklerin iptal edilebileceği küçük bir kontrol paneli yaptım.
Tasarım hala çok sade. Anca site gelişene-dek bir müddet idare edecektir. Sitenin gelişimi için önerilerinizin devamını bekliyorum. Sitede herhangi bir problemle karşılaşırsanız lütfen bana hatayı yollayın.
http://www.easyasnet.com/zeytin/www/
ii gunner.
-
28 Haziran 2006, 11:14
@darkform
baya çalışıyorsun bugünlerde. Bu arada uyarmamışsın kayıt yaptırmamışım Hemen tamamladım tabii.
Site cidden çok güzel olmuş. Helal olsun derim. Ancak bu kadar olur bir motor-fan sitesi.
-
28 Haziran 2006, 15:29
MotorON dergisinin haziran sayısında scooter ekinde 125 Zn varmış ayrıntısını bilmiyorum. Alıp bi bakacam ne yazmışlar.
http://www.motor-on.com/
-
28 Haziran 2006, 15:48
Dergi ve site hakk.
siyahus adlı üyeden alıntı
MotorON dergisinin haziran sayısında scooter ekinde 125 Zn varmış ayrıntısını bilmiyorum. Alıp bi bakacam ne yazmışlar.
http://www.motor-on.com/
Siyahus, Dergiyi aldıktan sonra bi scan alabilirsen site üzerinden üyelere de sunabiliriz. Bende birazdan çıkıp bakıcam gerçi dergiye.
@scud
Saol kardeşim. daha baya bişiler yapıcaz o siteye işallah zamanla
ii gunner.
-
28 Haziran 2006, 18:24
Darkform, ZN'ciler kısmında adımız soyadımızda görünsün ya güzel olma mı?
Ben Scud'ınkini biliyorum bi tek, Kemal aaaaaaaaabi
[B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
[CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]
-
28 Haziran 2006, 18:30
-
28 Haziran 2006, 18:51
@kyox
teşekkür ederim, hayırlı binişler iyi eğlenceler dilerim.
dün akşam ayaşadığım bir tecrübemi paylaşmak istiyorum arkadaşlar. Nişanlımla birlikte Tuzla'dan geliyorduk boğaz köprüsünün üstüne gelmiştik ki bir gariplik hissettim, motor zorlanıyor ve hafifi sağa doğru yatıyor. Bu gibi durumları daha öncede yaşadığım için sorunun rüzgardan kaynaklandığını hemen farkettim ve direksiyonu daha bi sıkı tutmaya başladım, sonra köprünün son yağını geçiyordum ki rüzgar birden kesildi motor rüzgarın gücünü yenmek için hafifi sağa ytaık olduğu için o yöne doğru yalpaladı, gazı hafifçe kısıp fazla yalpalamadan toparladım ama durumun ciddiyetini artçıım bile farketti ki "senin arkanda giderken kitap bile okuyabilirim " diyerek ne kadar rahat olduğundan bahseder.
Böyle durumlar çok tehlikeli arkadaşlar, heran kendimizi diğer şeritte bulabiliriz, motorlar çok hafif. Açıkçası beni biraz korkuttu, özellikle trafiğin yoğun ve hızlı aktığı yollarda direksiyonu daha bir sıkı tutalım arkdaşalar.
iyi günler
-
28 Haziran 2006, 19:20
Rüzgar scooterları çok etkiliyor !
Bende fark ettim , Ankara Ümitköyün üstünde incek mahallesi var
Bende A2 mevcut ama Ehliyetsiz olanlara tavsiye ederim
incek mahallesi var bomboş polis falan hiç yok ,
yollar üç şerit son hız denemesi yapabilirsiniz !
Ama çok rüzgar var motorun bazen aniden şerit değiştirmesine bile sebep
oluyor !
-
28 Haziran 2006, 20:14
-
28 Haziran 2006, 21:10
Evet yaş olayına bende takıldım. Hatta serviste biri daha vardı eskiden 1100 lük motoru olan biri ZN'ye biniyordu vabenim gibi 30lu yaşlardaydı. Aynı zamanda biriyle tanıştım oda aynı baya tecrübeli biri kısa mesafer için almayı düşünüyor. Sonuçta ZN'ye talip olanlar genellikle ihtiyar takımı ve özellikle cc takıntısı olmayan tipler.
Rüzgar işine gelince. Boğaziçi köprüsünü geçmiş bir arkadaşımız var ki galiba şu ana kadar ilki o oluşturuyor ve tecrübesine rağmen zorlandığını anlatıyor. Bu durumda motorumuzun kabileyeti sınırlı olduğunu anladık.
-
29 Haziran 2006, 11:25
Bu durumda arkadaslar mumkun oldugunca arabalaı vapur kullanmak en hayırlısı gibi gözüküyor. Ayrıca güzelde oluyor. Bide sıra beklemek gibi bi derdimiz yok zırt diye en öne geçebiliyoruz. Mümkün olmadığı durumlarda köprü tercih edilmeli. Zira tüm yönlerden açık olması ayrıca kuzey ve güney yonundende vadi ozelliğinden dolayı poyraz ve Lodosu daha şiddetli sekilde bu vadinin içinde hissettirmesi sadece bizim motoru değil tüm 2 tekerleri cok etkiliyor. Tecrubelilerin önerisi kopruden geçmek zorunda kalınırsa buyuk bir otobus , kamyon veya tırın rüzgar almayan tarafına sıgınarak karsıya geçmek.
Yaa dergiyi bende bulamadım . Belki carefour veya tansasta vardır bulmaya çalışcam bakalım hayırlısı.
-
29 Haziran 2006, 11:38
Moto-On hakkında
Bizim dergi bölümünü aradım. Henüz yeni sayısı çıkmamış. Ancak çıkınca benim bölüme bir tane yollayacaklar. Hemen scan eder buraya yerleştiririm. Degiyi boşuna çevrenizde aramayın. Tüm dergiler günde 2 kez bize teslim yapılıyor gelince direkt depodan alır sizede haber veririm. Eğer çevrenizde bulamazsanız kurye veya posta ile gönderirim. Bu arada eski sayısını iade etmişler :(
-
29 Haziran 2006, 11:50
scud adlı üyeden alıntı
Moto-On hakkında
Bizim dergi bölümünü aradım. Henüz yeni sayısı çıkmamış. Ancak çıkınca benim bölüme bir tane yollayacaklar. Hemen scan eder buraya yerleştiririm. Degiyi boşuna çevrenizde aramayın. Tüm dergiler günde 2 kez bize teslim yapılıyor gelince direkt depodan alır sizede haber veririm. Eğer çevrenizde bulamazsanız kurye veya posta ile gönderirim. Bu arada eski sayısını iade etmişler :(
Önemli değil scud, iade etmişlerse bana ulasır zira ben bu aralar YAYSAT'a proje yapıyorum. Arkadaşlara soyledim arıyolar , mayıs sayısı bulundu bir ikide başka dergi geldi ama o sayıyı bekliyorum inşallah bulabilirler.
-
29 Haziran 2006, 12:02
Bizde dergi iadeye çıkınca problem yaratıyor. Genellikle 26sı gibi dergiler raftan kalkıyor. Sayımı fatura cart curt derken dergiyi alamıyorum. Alamadığım yerlede aramda ki mesefe tam olarak 20 adım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler