Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    kyox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    @telmasha
    Ben 220 km deyim ve bu fiyat için çok iyi diyebileceğim bi scooter. Hiç tık demedi bana masallah. Herkezin ilgi odağı olan görenin çok güzel dediği bi makine.
    Yalnız bunun bir motorsiklet olduğu ve muhakkak diğer bütün araçlarda olduğu gibi ayar, bakım, dikkat (çok dikkat) istediğinin bilincinde olman gerek. ve temiz kullanır, zorlamazsan güzel güzel binersin.
    Burda bilmen gereken en önemli konun yedek parça olduğudur. Arkadaşların bu yüzden sorun yaşadığı ortada. Makinemizde, firmamızda yeni nede olsa.
    Ama yaşlı başlıyım heyecan istemiyorum, işimi temiz görsün baş ağırtmasın dersen Honda scooter al. sanmıyorum ki yedek parça ve serviste problemlerin olacağını.. Şimdiden hayırlı olsun ;)

@scud
    Rüzgardan dolayı kıvırıyordur makine. her motorsiklette olabilecek bir sey normal. Altımızda ki ne de olsa motorlu bir bisiklet eğer rüzgar önden geliyorsa direksiyon hakimiyetinde daha dikkatli olman gerek dün ben de baya bir rüzgarlı havada sürdüm aynısı.
    Virajlar konusunda tabiki gazı kesicen bu diğer bütün taşıtlar için geçerli. manevra için ben biraz daha motoru yatırmaya çalışıyorum ama çok ta değil çünkü tekerler küçük sadece direksiyonla dönüs yapmıyorum..

Arakdaşlar garaja(kömürlük) sokarken dar kapı sebebiyle bi şekilde ön sol sinyal lambamı çarptım ve yerinden koptu bakalım onu oraya nasıl kaynaştırcam..Şu rodaj temiz bi şekilde bitsede ilk bakıma gitsem. Kopan yerin fotosunu birazdan atarım.

Herkeze iyi sürüşler

kırılan sinyal. japonla yapışırmı aceba

Ve arkadaslar haftaya pazar ilk gezim olarak Darıca daki Özel Boğaziçi hayvanat bahçesine gidmeyi düşünüyorum. Katılmak istiyen olursa hep beraberde gidebiliriz. 3,5 ay öncesine yalnızca özel arabayla gidilebilen bu Türkiye'nin en büyük yatırımlı özel, avrupa standartlarında ki hayvanat bahçesi Pazar gezisi olarak gayet iyi.

Adres: Darıca'daki Özel Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'ne gitmenin en kolay yolu TEM Otoyolu üzerinden. TEM'de Eskihisar sapağından sapılıyor. Çayırova-Bayramoğlu tabelalarından sonra, Eskihisar feribot tabelasını takip etmek gerekiyor. Darıca'ya saptığınızda Hayvanat Bahçesi'nin oklarını görüyorsunuz zaten. Kapanmadan gidin, görün.
    Boğaziçi Hayvanat Bahçesi Tuzla yolu Caddesi No:15 Darıca Gebze

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    @kyox
    Hız kesmek doğruda bu kadarhızı düşürüyor musunuz. Onu merak ettim. Bu arada TEM'de nasıl gideceksin. Araçlar vızır vızır.

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Artık eskisi gibi karşıdan gelen araç yok büyük yollarda bildiğim kadarıyla. Bu yüzden arkadan gelenlere yol vermenin dışında problem yok. Pazar gününün sakinliğinde kenarlardan çok ta gaza basmadan gidilebilir. Aklınıza yatarsa organize edebilirim bu geziyi.

Motosikleti
    Ben 60 ile gidiyorum bu bile sarsıyor aleti. Ben kendime şu an için güvenmiyorum. Ama neden olmasın?

reDragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 zn
    @scud
    abi ben altınovadayım ayvalık a 19 km faln güneyde. motoruda römorkla götürcez servisten koruma kafesinin alt kısmını aldım ona koyucaz.sen nasl gitmeyi düşünüyodun,okadar yol binerek gitmezsin heralde :D
    @kyox
    japonun yapıştırmadıgı bişi yok ama istersen 404 plastk-çelikte ii tutuyo

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Hmm bi sorusturuyım aksama dogru en kuvvetlisinden bi yapıstırıcı alayım. saol reDragon.
    Benim iş yerinden son anda problem olmazsa kafaya koydum. Darıca için Yol haritası vs. arastırmasını yapıcam . Bu arda diger arkadaslarda mesaji okusun bakalım ne diyecekler.

iyi gunler

goodenough - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2003 Aprilia Atlantic 500
    Alıntı kyox adlı üyeden alıntı
    @telmasha
    Arakdaşlar garaja(kömürlük) sokarken dar kapı sebebiyle bi şekilde ön sol sinyal lambamı çarptım ve yerinden koptu bakalım onu oraya nasıl kaynaştırcam..Şu rodaj temiz bi şekilde bitsede ilk bakıma gitsem. Kopan yerin fotosunu birazdan atarım.
    selam,
    benim sinyal de dar bir yere sokarken kırılmıştı, japonla yapışıyor...ben her motoru temizlememde kırılıyor diyebilirim japonla bence dert etme ;)

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic

savrulma

Alıntı scud adlı üyeden alıntı
    Ben 60 ile gidiyorum bu bile sarsıyor aleti. Ben kendime şu an için güvenmiyorum. Ama neden olmasın?
    Ayni olay benimde basima geliyor. Bende direk ruzgarla alakali oldugunu dusunuyorum.Motor zaten 93 kilo kadar. hafif ruzgar aldimi savrulmasi cok dogal. Bazen 40 km'ye kadar dustugumu biliyorum. ama genelde yandan ruzgar yemeye basladimmi 60 km/s beni idare ediyor.

Ayrica ZN hakkinda soru soran ve yeni alacak olan arkadaslarin forumun gecmis sayfalarindan, verecegimiz 3-5 satirlik cevaplara oranla cok daha fazla bilgi edinebileceklerini dusunuyorum. Dolayisiyla gecmis sayfalari okumalarini oneriyorum. Ve yardimi olacaksa, 900 km'deyim ve herhangi bir problemim yok.

Birde dun kasanin icinden vizir vizir bir sesler geliyordu. Oturdum tum motoru yap boz gibi soktum ve tum vidalari sikistirdim. kasaya surten benzin filtresini ve 1-2 kabloyu daha kelepceledim. tum sesler gitti gayet guzel oldu. Hatta ilk aldigimdan daha da iyi oldu su anda. tum sesler kesildi.

ii gunner.

Motosikleti
    Ö N E M L İ
    Mesajlara baktım bulamadım ön fren diskine ehtiyacı olan kimdi? Ön fren diskini buldum. Bizim usta getirsin bakarız dedi.

Bugün yine her pazar olduğu gibi servise gittim. Hemen sorup kaçayım dedim ama Hayri usta gel içeri sohbet edelim diyince park edip sohbete daldık. Soğuk birşeyler içip merak ettiklerimi sordum. Zaten benim bayi/servis aç gözlü olmadığı için ne doğrusuysa onu söylüyor. Şimdi merak edilenler :

soru - 100 km hıza ulaşır mı?
    cevap - Çok rahat ulaşır dedi. Belli bir hızda uzun sürdüğün zaman daha az da yakar dedi.

soru - Çok yakıyor benim ki?
    cevap - trafikte çok dur kalk yapıyorsun o yüzden. Birde rodajdasın. Uzun süre kullan 50 km hızda filan daha az yaktığını göreceksin. 4 zamanlı olduğu için az yakar.

soru - Ustam çok savruluyorum örnekler verdim hem savrulamayan hem savrulan zamanara karşılık

cevap - Önden rüzgar geldiği için savrulur. Hızlı gitme. Tekerler küçük kayma yapar. Hız yapmana gerek yok ama hız istersende 100'ü çok rahat görür.

soru - ustam önden arkadan ses geliyor?
    cevap - istersen hemen bakarız ama sen rodajı tamamla (çarşamba günü diğer usta bakmıştı!)

soru - ustam ben biraz hor kullanıyorum acemilik işte belki bşkası kurtarır ama ben hep çukurlara giriyorum
    cevap - Sorun olursa bakarız mühim olan senin tecrübe kazanman. Sakın kaza yapıp yaralanma boşver motoru tamir ederiz mühim değil

soru - alrm taktırmış arkadaşlar
    cevap - ben tasvip etmiyorum. gereksiz bir şey ama illaki istersen yaptırırız ama gereği yok

soru - ön far aydınlatması kötü, ne yapabiliriz
    cevap - Şöyle motora uzaktan baktı, bir marka söyledi onu takalım o zaman dedi

soru - ustam başka bir servis takmayın önermiyoruz demiş, akü ufak filan
    cevap - sen istedin diye takarım bir sorun olmaz ama. İyi ampül bu.

soru - ustam ben fazla kullanmıyorum motoru yani rodaj olayı uzarsa problem olur mu?
    cevap - rodajın zamanını kilometre belirler, bir ayda 500 yaparsın veya 3 ayda. Önemi yok. Sonra rodajda ne yapacak onu anlattı.

soru - ustam ben dere tepe gidiyorum tamam motor dökülürde bu lastikler ne olacak. Birde kayma yapıyor
    cevap - Lastikleri cidden çok güzel. hiçbir şey yapma dedi. Ama bizim motorda usta en çok kullanılan lastikleri beğenmiş.

Bu arada bi 125 rt vardı. Yeni model. Çocuk üşenmemiş 15 günde motoru dağıtmış. Gidonu bağlayan kelepçeyi koparmış. Usta buna anlam veremiyorum dedi. Parçalamak için ne yapmış ki dedi. Önü vurmuş daha sıfır motoru. Bu arada yolda kalmış bağırıp çağırmış. Yolda kalmasının tek nedenide benzini bitmesi ve bunun için servisi çağırması. Onunla uğraşıyordu. Hor kullanma dedi, veya kullansanda efendi ol dedi (Beni kasdetmiyorodu o an motora bakarak söyledi) Sıfır motora neler neler yapmış oha dedim.

Bu arada usta ile MCT 250'lerden konuşuyorduk birinin lastiği patlamış baya bi dağıtmış. Ya dedim benimde başıma gelirse. Bir tüp gösterdi hafta içi bir ara gel lastiğin havasını indirip bunu sıkalım dedi. Lastik patlasada hemen onarıyor sen anlamıyorsun bile dedi. İşte Hayri usta ile her hafta yaptığımız bir motor sohbeti.

Bu arada ustanın A2 ehliyetini 85'de almış 40 yıllık babadan motorcu. Mondial 100 KH kullanıyor.O zamanlar BMW kullanıyormuş. Tasarruflu dedi. Havadan sudan konuştuk sobra ben yola devam ettim.

Ahmet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125-ZN @ ZeN Scooclub
    Arkadaşlar, benim alet şu an 500 KM'yi geçti ve TEM'de, yani Vatan cad. - ikitelli arası sannırım bundan sonra işe motorla gitmeyeceğim, motorla 110'u gördüm (rampa falan değil düz yolda) o da farketmeden oldu, göstergeye bakmasaydım, ibreyi sona dayardım heralde ama, o yol hiç hoşuma gitmiyor, çok fazla kavşak var ve yavaş gidemiyorsun, 80'in altına inemiyorsun, bu da motoru çok zorluyo, üstelik daha rodajı da tamamlamadım,

Alacak arkadaşlara diyeceğim o dur ki; 125 ZN harika bir motor 110 KM'yi gördüm, en ufak bir zırıltı yok, hele akşam üstleri dolaşmak başlı başına bir zevk. Virajlara girerken, diger arkadaşların dediği gibi hızı 45'e hatta daha da aşagıya indirmek gerekiyor, onun dışında eger böyle şehir dışı sayılabilecek ana yollarda kullanacaksanız o zaman iş başka; motor pek öyle şeylere gelecek gibi değil, ben istanbul'da kendi oturdugum yeri baz alarak şunları söyleyebilirim, Fındıkzadeden, Batıda Bakırköy Ataköy'e diger tarafta da, Beşiktaş - Mecidiyeköy hadi hadi bilemediniz en fazla MAslak - Sarıyer diyorum gidilecek mesafe olarak, karşıya şu ana kadar hiç geçmedim ama geçilebilir tabi,

Yani özetle uzun yolda motorunuzun zorlandıgını rahatça hissediyorsunuz. Belki rodajı tamamladıktan sonra bu söylediklerim değişebilir.

Saygılarımla
    [B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
    [CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    ..............>_<.................

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter

tşk.

selamlar
    ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim
    anlaşılan o ki güzel bir yedek parça sorunumuz var
    neyse
    bu arada ben biraz öne ekstra far takma olayını araştırdım
    şimdiki akü naz yapabiliyor lakin amperi daha yüksek bir akü kullanılırsa istediğim farları rahat kullanabileceğim söylendi
    ayrıca gerekli olur mu bilmem dörtlü flaşörde takılabiliyormuş alete
    tşk.
    herkese kazasız belasız zevkli sürüşler

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum artık bende aranızdayım 125 zn mondialimi yaklaşık 3 hafta önce aldım şu an 600 km de yarın bakıma götüreceğim ve yağ değişimini yaptıracağım bugün bebek ten yola çıktım ve tem den ikitelliye gitttim yolda oldukça stresli dakikalar yaşadım bu kamyonlar ve otobüsler motorsikletleri hiçmi hiç takmıyorlar aman siz siz olun tem e çıkarsanız dikkatli olun bu arada aşırı rüzgardan çarpılmışım ))) bu arada a2 sınavım ayın sekizinde bi aksilik olmazsa sürücü belgemi alıcağım ben emiranda oturuyorum eğer isterseniz bir afta sonu boğazda gezi yapalım ilgilenen arkadaşlar olura mesaj atsınlar sarıyere doğru bir gezi düzenliyelim.....

Motosikleti
    Savrulma ve hız problemi benim canımı sıkmaya başladı. Kışın bu alete binilmez gibi geliyor bana. Gezilere filan gitme durumu yaş Virajda alamıyor. Ama kısa mesafede ve çok düşük hızda kullanmak için ideal bir alet.

@thebarbarian
    Aramıza hoşgeldin. Gördüğün gibi hergün çığ gibi büyüyuoruz. Bu yazın en güzel modelini almışsın. En yakın zamanda toparlancaz. Bu arada bir arkadaş anket yapmıştı, motorumuza isim vermek için. ZeyTiN veya Zen sende seçimini yap derim.

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    şu far ve akü değiştirme olayını aydınlatırsanız sevinirim iiyi bir akü ve far nerden temin edebilirim ve değiştirdiğim taktirde motorun diğer aksamlarında bir problem çıkartırmı

hoşbulduk zen daha güzel gibi geldi bana ben genelde hafta sonları bebekte takılıyorum evime yakın olduğu için sizleri bir hafta sonu davet etmek isterim hemde tanışmış oluruz

ya birde nedense sağ fren pedalının nikelajı döküldü garanti kapsamına alıp değişştirebilirmiyim yoksa nikelajmı yaptırmam gerekiyor

goodenough - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2003 Aprilia Atlantic 500
    arkadaşlar akıllı sürerseniz kışın da sürersiniz motoru ben tüm kış sürdüm, kar yağarken dahi! motorla bütünleşin, o sizi götürür, siz de onu ama motorunuzu iyi tanıyın...

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25

Günaydın herkese

Rglad : Çanta bayaa büyük 1 kask rahat sığıyor hatta ufak tefek şeylere de yer kalıyor ve benim kask camlı cenesiz kask bayaa iri yani .

Bu cumartesi direksiyon eğitimim vardı kadıköyde salı pazarının yerinde . Malum vitesli eğitimi almaya gittim. Bindim 15 dakka kullandım bıraktım vites olayından korkmaya hiç gerek yokmuş cok kolaymış.

Karaböcük hafta sonu beni çok üzdü . Eğitimede eşimle beraber karaböcüğü kullanarak gittik. Ama yolda 4-5 kez stop etti . Kenardan gitmesek sıçmıştık. Eğitimden sonra Gedizlere götürdüm . Sağolsunlar cok ilgilendiler . Bütün ateşleme parçalarını söküp kontrol edip tekrar taktılar. Ben oradayken iki tane daha siyah 125 ZN geldi onlarda değişik problemlerden dert yanıyolardı. Ama ortak problem frenler ve sürekli gevşeyen vidalar. Benim frenleri usta ayarladı su anda oldukça iyi tutuyorla. Fakat stop etme problemi cozulmedi servisten eve giderken 6 kez durdu motor. altı üstü 20-25 dk lık yol . Dün akşam tekrar servise bıraktım . bugun konuştum iyice bir bakacaklar. muhtemelen üretim hatasından dolayı bi problem çıkacak. Insallah hallolur.

Bu problemi başka yaşayan varmı arkadaşlar?
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

Motosikleti
    Alıntı goodenough adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar akıllı sürerseniz kışın da sürersiniz motoru ben tüm kış sürdüm, kar yağarken dahi! motorla bütünleşin, o sizi götürür, siz de onu ama motorunuzu iyi tanıyın...

İster istemez tanıştık zaten. Sizde de savrulma ve manevra kabiletsizliği var mı? Mesela bu motorla Bakırköy sahil yoluna çıkılı mı? Deneme yanılma ile öğrenmek çok riskli Sürekli virajlarda jız kesiyorum. Artık altımdan kayıp gidecek diye en boş yolda bile basamıyorum. Şimdi yaz geldi. Millet habirem yollara su döküyor. Birde inşatlardan arta kalan kumlar yollarda. Her ikisinde de kaydım. Hızımda sadece 60 km de idim.

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Alıntı scud adlı üyeden alıntı
    İster istemez tanıştık zaten. Sizde de savrulma ve manevra kabiletsizliği var mı? Mesela bu motorla Bakırköy sahil yoluna çıkılı mı? Deneme yanılma ile öğrenmek çok riskli Sürekli virajlarda jız kesiyorum. Artık altımdan kayıp gidecek diye en boş yolda bile basamıyorum. Şimdi yaz geldi. Millet habirem yollara su döküyor. Birde inşatlardan arta kalan kumlar yollarda. Her ikisinde de kaydım. Hızımda sadece 60 km de idim.

Walla bakırköy sahil yolunda aksam saatlerinde kullandım. Nakırköyden sirkeciye gittim . Arabalı vapurla karşıya geçtim. Sahil yolunda bazı yerlerde sağ şerit cok bozuk biraz çileli oluyor bide millet peşine takılıyo sollayamıyorlar . Oyuzden bir kaç gez sahil yolunda bolca bulunan park alanına girerek arkadakilere yol vererek yoluma devam ettim. Ancak sahil yolunda kullanmak cok zevkli tavsiye ederim
    Ara sokaklarda kullanırken encok dikkat edilmesi gereken şey ıslak yollar. Malum ara sokaklarda halı yıkama mevsimi ve deterjanlı su yüzünden araba bile kayıyor , motor ne yapsın.
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    Hoşgeldin the barbarian

Ben sürekli bakırkoy sahil yolunu kullanıyorum cok zevkli. Benim is yeri guzargahım Zeytinburnu, bakırkoy, atakoy, yenibosna.. E5 lerde de güzel güzel gidiyorum.
    Arkadaslar bir kere arkama ardci aldim ve hic hosuma gitmedi hem agirliktan dolayı ufak sarsıntılarda motorum dagilcakmis gibi korkuyorum hem de arkadaki dengemi bozabiliyor. Ardci alinirsa kesinlikle hız yapılmaz abi. agir agir sürülür.
    Önümüzde ki pazar Kadıkoy D-100 (e-5) den Gebzeye (50km) gitmeyi planlıyorum bakalım olcakmı...(darıca hayvanat bahcesi gezisi)
    iyi günler

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler