Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @can & ismail
    iş güç durumları müsait olursa bende gelirim

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    125ZN
    @all ve zen sevmeyenlere
    Arkadaşlar Allaha şükür 12000i de devirdim. O kadar laf edenlere duyurulur. İsmail seni bekliyorum. Yetişemezsin bana ama..

naciçino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ntv adres. Eskibüyükdere Cad. Uso Center No:59 80660 Maslak/İSTANBUL
    Biri Bana Anlatsın(BEYAZIT ÖZTÜRK-KADİR ÇÖPDEMİR) ekibi
    1)naciçino
    2)ismaill
    3)MRS & MR siyahus
    4)by_mülteci +2
    5)latifpolat+2
    20:30 da baslıyor 23:00 olmadan bitiyor sanırım

Özenç Göllücü Arkadaşımızı ziyaret için cumartesi günü saat 12:00 de cevahir alışveriş merkezi önünde toplanıyoruz

@ÖNEMLİ (TARİH YANLIŞLIĞI OLMASIN)
    BİRİ BANA ANLATSIN PROGRAMI 22\03\2007 perşembe günü yani ilk perşembe miz
    anladı o anladı

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    @can & ismail & Darkform & Naciçino

Valla benimde gelmek gibi bi planım var aslında bi aksilik çıkmazsa bende gelmeye çalışacam hatta belki eşimde gelir .
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

Arkadaslar Selamlar... Bende Bugun Ikinci El ,1800 Km De,kirmizi Bir Zn Aldim ..umarim TecrÜbelerİnİzden Beni Mahrum Etmezsiniz...ilk Sorumuda Sorayim Hepinize Elimde Wd 40 War Motorun Nerelerine Sikayim?? :=))
    34 GRZ 36

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Alıntı chirkincocuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar Selamlar... Bende Bugun Ikinci El ,1800 Km De,kirmizi Bir Zn Aldim ..umarim TecrÜbelerİnİzden Beni Mahrum Etmezsiniz...ilk Sorumuda Sorayim Hepinize Elimde Wd 40 War Motorun Nerelerine Sikayim?? :=))
    Hayırlı olsun ve hoşgeldin ,

Darkforma sorarsan heryerine sık hatta kendine bile sık , çorbana falan kat der
    metal olan her yüzeye sıkabilirsin yalnız fren disklerine sıkarsan bir süre frenler tutmuyomuş. Tecrubeler için www.zenscooclub.com a girersen (bizim sitemiz naçizane) tecrübeler ve sorular kısımlarından herşeyi bulabilirsin. Yaza yaza artık yazacak problem ve sorulacak soru kalmadı kitap gibi oldu maşşallah
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

umutpoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN namı diğer düldül
    @çirkinçocuk
    hayırlı olsun güle güle kullanman dileklerimle... hoşgeldin soruna gelince wd 40 kı siyahus'un dediği gibi fren diski hariç her tarafa sıkabilirsin;) metal yüzeylerde paslanmayı geciktirici, kaporta da parlatıcı sehpalar, fren manetleri gaz elciği gibi yerlerde de yağlayıcı özellik gösterecektir;) diske gelse de sorun olmaz sadece 10 dk ka yada 5 km lik bir süre ön fren tutmaz Hafta da bir uygulamak yerinde bir hareket olacaktır
    @can,ismail,naci, darkform,siyahus
    ankara gezisine bende geliyorum;)

canyerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    ohhh tadından yenmez yok mu artıran şimdiden 5 etti hoş 2 ay var daha eminim çoğalacaktır.
    @çirkinçocuk
    nick ine bayıldım.hoşgeldin.
    Can YERLİ
    06 YC 502

bende hoşbuldum zaten forumu ve siteyi yakından takip ediyordum... şimdi içinizde bulunmak sevındırıcı...
    34 GRZ 36

by_multeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KARA TRAKTÖR 125ZN
    @chirkincocuk
    aramıza hoşgeldin

@can,ismail,naci, darkform,siyahus
    ankara ankara bahtın kara diyerekten bende gelebilirim diyorum tabii işler yakamı bırakırsa
    Ümit ÇAĞDAŞ ( MCSD ) .NET CODER
    [img]http://umitcagdas.com/img/visual.gif[/img]
    [img]http://img.userbars.pl/51/10164.jpg[/img]

ismaill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN 2006
    @canyerli
    can saol... ben zaten düzenli olarak 2-3 hafta arayla ankara da oluyorum... malum gönül ferman dinlemiyo
    [B]ZEN[/B]' i seviyoruuum... :rendeer:

bazen25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x evo 400
    neee 12000 mi 15500 varmı başka

umutpoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN namı diğer düldül
    nee 155500 mu :D bravo valla biz 9 binde kaldık :D

Motosikleti
    Mondial 125 ZN 2006
    11350 km ile üçüncülüğü kurtardım galiba

by_multeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KARA TRAKTÖR 125ZN
    ya papiler bu hava neden bozduki şimdi böyle yaaa ne güzel planlarımız planlarım vardı :( :(
    Ümit ÇAĞDAŞ ( MCSD ) .NET CODER
    [img]http://umitcagdas.com/img/visual.gif[/img]
    [img]http://img.userbars.pl/51/10164.jpg[/img]

latifpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn(satildi:()
    Abi siz uçmuşsunuz ya motorun yüzünü aylardır gördüğüm yok daha 1000 km ye gelmedi. Sanırım ben pasif içiciyim
    [B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:

Motosikleti
    Mondial 125 ZN 2006
    Alıntı latifpolat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi siz uçmuşsunuz ya motorun yüzünü aylardır gördüğüm yok daha 1000 km ye gelmedi. Sanırım ben pasif içiciyim
    evet uçtuğumda oldu hatta naci arkamdaydı beraber uçtuk ama tecribe kazandı

derwish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    scooter
    bendeki 7500 civarı felan
    altta otoparkta duruyor bugün çalıştırayım dedim çalışmadı 2 haftadır dokunmadım. öğlen yine bakacağım.
    hava bozmasa alacaktım bugün....
    yeni gelenler hoşgelmiş

selamlar

arkadaşlar motor ehlıyetı almak ıcın nasıl bır aşamadan geçılıyor ? ehlıyetı almak kayıt olduktan sonra ne kadar surer ? ve bu ehlıyetın fıyatı ne tutar? almış olan arkadaşlarımın tecrubelerıne dayanarak soruyorum... herkese iyi sürüşler..
    34 GRZ 36

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ chirkincocuk
    Hoşgeldin Kazasız belasız işallah.

Evet siyahus'un dediği gibi bana sorarsan WD 40'ı heryere kullanabilirsin. amortisörlere fıst fıst, metal aksama fıst fıst, cila olsun diye motorun kaportasına çok hafif fıst fıst. duştan çıkınca koltuk altına azcık fıst fıst

Şaka bir yana, gerçeketen de fren aksamı hariç heryerde güvenle kullanabilirsin. Kazara fren aksamına sıksan dahi, WD40 sentetik bir yağlayıcı olmadığı için 20-30 km içerisinde kendini fren aksamından söküp atacaktır. Ama o 20 Km frenin "F" sini göremezsin Ayrıca WD40 mütiş bir pas önleyicidir. Paslanmasını istemediğin her yere uygulayabilirsin. Bir beze hafifçe 2 fıst fıst atıp sonra o bezle güzelce bütün aksamı ayda bir toz alır gibi hafifçe temizlemen (aynı zamanda parlatmışta oluyorsun) paslanmayı %90 oranında azaltacaktır. 1 sezonda paslanabilecek aksam 3 sezon 5 sezon gider. Motorun neresinden ses geliyorsa fıst fıst sık bitir işi. Ancak bağlantı ve vida noktalarında uygularsan, vidalar gevşeyecektir. Bunun içinde ayrıca bir sprey mevcut...

Gelelim WD40'ın tarihçesine... WD40'ın açılımı "Water Displacement (solution) 40" demektir yani "Su Ayırıcı 40". Fiil tarihinde Amerika'da dev bir sel olur ve milyonlarca dolarlık elektronik malzeme sular altında kalarak büyük bir maddi zarara yol açar. Yetkililer, sel baskını sırasında elektriklerin kesik olması sebebiyle, elektronik malzemelerin sudan tamamen arındırılması durumunda tüm elektronik malzemelerin tekrar çalışabileceğine vezararın büyük ölçüde kapatılacağına inanırlar. Devlet fetva verir ve bu yönde kimyasal bir ürün geliştirilmesini ister. Kimyagerler ve mühendisler ilk karışımlarını yaparlar: "Water Displacement 1" (WD1); işe yaramaz. Su elektroinik yüzeye temas etmektedir... 2nci deneme WD2, 3... WD3 derken WD40'da mütiş bir başarı sağlanır ve gerçektende milyonlarca dolarlık elektronik malzeme kurtarılır...

Bu bağlamda düz bir metal veya cam bir yüzeye (örneğin bir masa) bir ucundan su dökün. Ardından diğer uca bolca wd40 sıkın. Bırakın ve ertesi gün kontrol edin. WD40'ın eğim olmayan bölgeleri dahi aşarak suyu bulduğunu ve su ile masa arasına bir katman gerdiğini göreceksiniz. Çok ilginç bir deney... Düz eğimsiz bir alanı, hatta dikine bir eğimi bile kendi kendine yayılarak ve tırmanarak suyu bulduğunu ve madde ile su arasına tamamiyle yerleştiğini göreceksiniz.... WD40'ın bu üstün ve inanılması güç özelliklerinin sahip olduğu sarı-lacivert renginden geldiğine inanılmaktadır. Birde WD40'ın gayet alelade bir ürün olduğunu, piyasada 5-10 YTL yukarısına dahada garip garip ve üstün ürünler olduğunu bir düşünün.. Kimya delirmiş

Su aynı şekilde paslanmayı aşırı derecede tetikleyen çok önemli bir unsur. Dolayısıyla ilk yapmamız gereken motosikletin üzerinde asla su bırakmamak. Geriye kalanını WD40 yada benzeri bir ürün halledecektir. Örnek olarak da kendi ZeyTiN'imi gösterebilirim. Bütük kış kullandım. Bol bol yağmur çamur yedi. Ama hemen hemen hiçbir bölgesinde paslanma göremezsiniz. Tek yaptığım toz bezime hafifçe WD40 sıkmak. Bunuda tüm kış boyunca toplasan 5-6 defa yaptım-yapmadım.

Bu arada yeri gelmişken, açıklayıcı olması amacıyla şunuda eklemek istiyorum. Askadaşlar "paslanmaz" yada "paslanmaz çelik" diye bişi yoktur. Her çelik eninde sonunda paslanır. Sadece "paslanmaz çelik" inde kaliteleri vardır. En kalitelisi bile eninde sonunda paslanacaktır. PASLANMAZ bir hurafedir. Yada "isimdir" diyelim.

Nası ama perşembe perşembe işim olmadığı çok belli olio dimi üşenmedim yazdım :D

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler