Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
21 Haziran 2006, 14:46
qpeg adlı üyeden alıntı
selam arkadaşlar,
...
kaz kafalı değil, kask kafalı olalım...
aloha
Selamlar qpeg, hoşgeldin.
Zeytin'inin resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz
Ziverbey Gedizler de Satış danışmanı "Serdar Bey" var. Çok yardımcı oluyor. Hoş sohbet ve iyi niyetli bir arkadaş. 12 saat erken motorsiklete binebilmem için muameleciyi sıkıştıra sıkıştıra bi hal olduğunu hatırlıyorum. Kendisine rastlarsan selamlar, sevgiler.
ii gunner.
Reklamlar
-
21 Haziran 2006, 14:47
Hosgeldin qpeg , valla bende ehliyeti anca agustosta alıcam ama dayanamıyorum turluyorum ana caddelere cıkmadan.
devdem , maalesef bende gelemiyorum , benimde ehliyet yok .
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
21 Haziran 2006, 18:56
qpeg aramıza hoşgeldin,
devdem bende ehliyet sorunu olmamasına rağmen üzülerek belirteyim ki bende katılamayacağım, zira nişanlımın sınav haftası bu hafta. Fakat şunu üstüne basarak belirtmek istiyorum, motorunla yol yapmaktan korkma, sanıldığının aksine motora uzun yolda birşey olmaz. Burada yol durumu seni etkileyecek tek faktördür. Hiç durmaksızın 200 km nini üzerinde yol yaptığım zamanlar oldu, motor şuan 1600 km de ve hafta sonuna kadar 2000 olur alalıda 20 gün oldu.
Saygılarımla
-
21 Haziran 2006, 18:56
-
21 Haziran 2006, 19:44
çantalar
selamlar
siyahusun çantası çok hoş
ben heybe ve sosis olan modelinden aldım
fiyatı 90 olması lazım birader almıştı o yüzden tam hatırlamıyorum
kaliteleri fena değil yerin ismini bulursam yazarım sirkeci -eminönü o taraftan bir yerden almıştı
ümraniye tarafında ikamet eden var mı aramızda biraz teknik bilgiye ihtiyacım var
-
21 Haziran 2006, 20:10
selamlar;
inanın iştahım kabardı resimleri görünce, ısparta da olduğum için karazeytinime binemiyorum pazartesinden beri ve uzun bir zaman da binemeyeceğim... Sizinkilerin resimlerini gördükçe inanın hasretim biraz daha azalıyor. dayanacağım artık.. Bu arada benim zeytinin bakım zamanı geldi istanbul a dönünce ilk işim bakımını yaptırmak olacak. Anadolu yakasında önerebileceğiniz ve herşeyi gözümün önünde yapan bir servis biliyor musunuz?
-
21 Haziran 2006, 20:13
derwish sorun ne söle yardımcı olmaya çalısalım
-
21 Haziran 2006, 22:34
Selam arkadaşlar,
Gündüz internetim kesikti bir türlü bağlanamadım. Koca şirkette bana özel tek net bende diğeri paylaşımlı ve sadece benimki sorunlu. :(
Neyse bu akşam üstü servise gittim. Arka ve önden sürtünme gibi sesler var dedim. Ertan usta atla arkama turlayalım dedi. Benim doktor korkum gibi motorda tık yok. İndi ve anahtarı çıkartıp gel sana çay ısmarlayım dedi. Eyvah dedim durum kötü. Sorun ne dedim, tek cevap süper ve sorunsuz dedi. Orta sehbaya alıp eşek gibi anırttı motoru tık yok.
Orada bir başka motorcu arkadaş vardı bende de benzer sorun var ama açılır boşver dedi. YAni elde var sıfır.
Yeni korumalarımı kutlayan tüm dostlara sonsuz teşekkürler. Yalnız tek sorunum var burnumdan damlayan terleri silemiyorum. Anlayın terlemeyi. Havuzdan çıkmış gibi oluyorum.
Kazadan dolayı motorda gözle görülür bir kaç sıyrık var o kadar. Oda çok yakından bakınca. Bu arada servise hala ayna gelmemiş. Kırmayın sakın. Benim ki çatlak sadece.
-
22 Haziran 2006, 00:03
Servis Mevzuatı
umutpoy adlı üyeden alıntı
selamlar;
inanın iştahım kabardı resimleri görünce, ısparta da olduğum için karazeytinime binemiyorum pazartesinden beri ve uzun bir zaman da binemeyeceğim... Sizinkilerin resimlerini gördükçe inanın hasretim biraz daha azalıyor. dayanacağım artık.. Bu arada benim zeytinin bakım zamanı geldi istanbul a dönünce ilk işim bakımını yaptırmak olacak. Anadolu yakasında önerebileceğiniz ve herşeyi gözümün önünde yapan bir servis biliyor musunuz?
umutpoy bu hafta içi yani yarın yada cuma günü Ziverbey Gedizler'e serserinin ilk bakımını yaptırmaya gidicem ve şükür herhangi bir arıza olayı başıma gelmediği için servise ilk gidişim olacak. Vaktin var ise, yarın bilemedin öbürgün gerekli bilgi ve tecrübeyi buraya mutlaka aktarırım.
ii gunner.
-
22 Haziran 2006, 00:57
Derwish bende ataşehirdeyim , zeytinle 7-8 dakka data doğrusu taçsporda ama bende henüz servise götürmedim daa 150 KM civarı benimki. Ama yardımcı olabileceğim bi şey olursa seve seve .
Umutpoy , naapıyosun benim memlekette ben Ispartalıyım.
Darkform , bu gedizlerin yerini banada tarif edermisin gerçi benim hala vaktim var ama şimdiden yerini bilsem iyi olur bi problem falan cıkarsa diye.
Bu arada hafta sonu vitesli motor eğitimi alacam insallah kısmetse nası bişii bu vites öğrenecez. Allah sonumuzu hayır etsin
Selamlar herkese.
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
22 Haziran 2006, 13:54
Ziverbey Gedizler Yetkili Mondial Bayi ve Servisi - Yol Tarifi
siyahus adlı üyeden alıntı
Darkform , bu gedizlerin yerini banada tarif edermisin gerçi benim hala vaktim var ama şimdiden yerini bilsem iyi olur bi problem falan cıkarsa diye.
Slm Siyahus,
Ziverbey Gedizler Yetkili Mondial Bayi ve Servisi - Yol Tarifi
E5'den Kadıköy istikametine geliyosun. E5'in bitiminde Fenerbahçe stadyumu vardır. Ancak sen stada gelmeden 400 mt. önce "Hasanpaşa - Kadıköy" çıkışı vardır, bu çıkıştan ayrılıyosun. Minibüs caddesine gelmiş oluyorsun. Ancak aksi istikamettesin. Çıkar çıkmaz ışıklar var. Işıkları geçtikten 150 mt. sonra U dönüş alanı vardır. Oradan U dönüp yaklaşık 1 Km kadar ilerliyorsun ve solunda kocaman Gedizleri (Hemen yanında kocaman Asya Motor'u da) ve bisürü yanyana parkedilmiş mondial'i göreceksin. Eğer yolu karıştırırsan, sağda solda birilerine "Müjdat Gezen Sanat Merkezi" ni sorabilirsin. Bu yakada orayı herkez bilir. Gedizler, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin 100-200 Mt. kadar çaprazında kalıyor.
Biraz kafa karıştırıcı olmuş olabilir sorry
ii gunner.
-
22 Haziran 2006, 14:45
siyahus selam, bu haftasonu vitesli motor eğitimini gelişimden mi alacaksın?
-
22 Haziran 2006, 16:03
bende bugun yarın bi mondial 125zn alıcam herhalde alıcam ehliyeti alalı 20 gün oldu hala karar veremedim ne alıcağıma ama mondial herhalde sizce almalımıyım sitelere forumlara bakıorumda kafam çok karıştı hemen bozuluyomuş dağılıyomuş hep arıza çıkarıyomuş bunların hepsimi doğru bu kadarmı dandik yane bu motor adam gibi kullandıktan sonra motora baktıktan sonra bi gene bu problemler çıkarmı walla motordan soğumaya başladım lütfen bana yardımcı olun...
-
22 Haziran 2006, 16:44
siyahus adlı üyeden alıntı
Derwish bende ataşehirdeyim , zeytinle 7-8 dakka
data doğrusu taçsporda ama bende henüz servise götürmedim daa 150 KM civarı benimki. Ama yardımcı olabileceğim bi şey olursa seve seve .
Umutpoy , naapıyosun benim memlekette ben Ispartalıyım.
buralar çok güzel sizi de beklerim ne trafik nede gürültü sadece düldülümün özlemi
-
22 Haziran 2006, 17:01
Motorumla mutluyum nede olsa bana yakışıyor ben ona değil !
byblade adlı üyeden alıntı
bende bugun yarın bi mondial 125zn alıcam herhalde alıcam ehliyeti alalı 20 gün oldu hala karar veremedim ne alıcağıma ama mondial herhalde sizce almalımıyım sitelere forumlara bakıorumda kafam çok karıştı hemen bozuluyomuş dağılıyomuş hep arıza çıkarıyomuş bunların hepsimi doğru bu kadarmı dandik yane bu motor adam gibi kullandıktan sonra motora baktıktan sonra bi gene bu problemler çıkarmı walla motordan soğumaya başladım lütfen bana yardımcı olun...
Bu Çin motorlarına 2 türlü yaklaşım var.
1- İlk hevesle alınan ama sonra nedense bakılmayan, hor kullanılan bu ilk tecrübe motorları zamanla kullananın elinde patlıyor. Fazla araştırıp inceleme yapmadan alınan modellerde pek tabii kide yine aynı sonu görmek mümkün. Ben servisi bana yakın kim varsa o bayiye gittim. Hatta amacım bayi servis aynı olana gitmekti. Öylede oldu. Çalışan herkesle sohbet ettim baktım hepside motorcu. Mesela Ustası babadan motorcu olan o eski herşeyi bilen ağır bir abilerden. Dün baktım beni uyuz eden bir ses var çektim servise. Bir tur attı yok bişi dedi. Çömeziz daha en ufak bir olumsuzluk görsem duysam soluğu serviste alıyorum.
Belki bu kadar değil ama motora önem veriyorum. Fazla hızlı sürmüyorum. Ben çok memnunum. O yüzden o birinci tür yaklaşımda olanlara katılmayacağım. Tabii bazen cidden hatalı üretim olanları da yok değil ama o kadarıda hepsinde olur. Bunda olma şansı daha fazla belki %10 ama fiyat performans ise %80.
2. grup olanlar palazlanmış olanlar. Sonuçta motoru kullanmak amacı değil onun amacı motoru ile varolmak. Eğer altında kendini ispatlamış adı sanı belli motor olursa yaw ne adam gibi olmak isteyenler. Aç gezer ama altında büyük marka vardır.
@byblade
Amacın ne? Sen ona bak. Bütçeni ona göre ayarla. Hangisinin hakkını vereceksen onu al. Sen değil motor seni tamamlasın. Üstüne bindiğin zaman motoru tam ve işlevsel kullanıyorsan onu al. Ben bilmiyormuydum Dragstarmış CBRmiş almayı. Yok işte o motorlar bana göre çok üstün aletler. Sürmeyi öğrenemez miyim? Bal gibi öğrenirim.
Bak hemen iki örnek vereyim. Biri bizim semtte bir arkadaşla tanıştım. Arkadaşta bir CBR 600 racing birde Suzuki Hayabusa var ve 86'dan beri motor üstünde. Ne dese beğenirsin, benim motoru inceledi ve işte dedi kısa mesafeler için bu motor alınır dedi. Adamda sıfır kompleks. Hatta elciklere dokunmak için izin bile istedi. Öyle kalkıpta ben senelerin adamıyım ver bir tur atayım demedi. Dünde serviste biri ile tanıştım. O da 125 ZN almış. 93'ten beri motor üzerinde biri. Kapalıçarşıda esnaf. Bir evvelki motoru 1100lük bir chopper. Motorundan çok memnun çünkü işini görüyor.
Alırken sen sen ol, sana yakışanı ama haz edebileceğini al. Yoksa hemen havalara girersin sonuçta motor olmadan bir adam olamazsın.
Bayi-servise dikkat et, en azından çaylarını içmeye selam vermeye uğra.
-
22 Haziran 2006, 17:06
-
22 Haziran 2006, 17:18
Şöyle ZN'si olanlar bir parmak kaldırsında tam bir sayı alalım. Bende 2-3 kişiye bahsettim. Galiba sayımız hiç de az değil. Buarada bayilere baktığım kadarıyla bizim 125ZN istilası var. Her yerde en az 3-5 tane ZN görüyorum. Ne iş bu yeni moda herhalde.
-
22 Haziran 2006, 17:59
scud adlı üyeden alıntı
Şöyle ZN'si olanlar bir parmak kaldırsında tam bir sayı alalım. Bende 2-3 kişiye bahsettim. Galiba sayımız hiç de az değil. Buarada bayilere baktığım kadarıyla bizim 125ZN istilası var. Her yerde en az 3-5 tane ZN görüyorum. Ne iş bu yeni moda herhalde.
Scud benim tespitim ve Ankete ( http://www.easyasnet.com/anket_2 ) eklediğim 16 kişi var. 1-2 kişi daha eklenmiş olsa yuvarlak bir hesapla 20 kişi diyebiliriz.
Geçen sene Asya'nın AS 125T istilası vardı. Şimdide uygun fitayından ötürü ZN modeliyle Mondial istilası başladı. Sayımız süratle artacaktır diye düşünüyorum.
ii gunner.
-
22 Haziran 2006, 18:56
scud abi ilgi alakan için çok saol yaa benim şekli şemali çok hoşuma gitti ben malıma gözüm gibi bakarım ondan bi sorun çıkmaz herhalde ama diğer kısmını üretimdne doğan kısmı napcaz bilmiyom yaa bu servisler çok para alıyolarmı herşeyde bu ilk motorum olucak fazlada motor bilgimde yok hatta hiç yok az buçuk sürmeyide biliyoz sence alınırmı 20 gün oldu ehliyeti alalı hala bi motor alamadım kafayı yicem kafam çok karıştı motordan soğicam en sonunda ilgin için çok saol
-
22 Haziran 2006, 20:24
byblade adlı üyeden alıntı
scud abi ilgi alakan için çok saol yaa benim şekli şemali çok hoşuma gitti ben malıma gözüm gibi bakarım ondan bi sorun çıkmaz herhalde ama diğer kısmını üretimdne doğan kısmı napcaz bilmiyom yaa bu servisler çok para alıyolarmı herşeyde bu ilk motorum olucak fazlada motor bilgimde yok hatta hiç yok az buçuk sürmeyide biliyoz sence alınırmı 20 gün oldu ehliyeti alalı hala bi motor alamadım kafayı yicem kafam çok karıştı motordan soğicam en sonunda ilgin için çok saol
Nerede oturuyorsun? Madem ehliyeti aldın al artık bir tane ayağın yerden kesilsin. Bu arada önemli olan montaj. Montajı yapan usta iyi ise zaten sorun çıkmaz. Sorunluysa ve serviste kendisi ise zaten baştan olaya el atarki kendi kafası ağrımasın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)
Bu Konudaki Etiketler