Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Aralık 2006, 22:07
arkdaşlar size 5 gün önceki bir haberi aktarıyorum belki duymayanlar olabilir ama bizim motorlar girecekmi bu kapsama emin değilim:
2007’de devreye girecek düzenleme ile 125 cc hacime kadar motosiklet kullananlarda A2 tipi ehliyet şartı aranmayacak. Sürücüler için B tipi yani otomobil ehliyeti yeterli olacak
23.12.2006
Motosiklet tutkunlarına müjde... Önümüzdeki yıl 125 cc’lik motor hacmine kadar motosiklet kullananlarda A2 tipi ehliyet şartı aranmayacak. Sürücüler scooter’larını B tipi yani otomobil ehliyeti ile kullanabilecek.
Hükümet, ilkbaharda vergi artışıyla üzdüğü motosikletçileri bu kez sevindirmeye hazırlanıyor. Motosiklet Endüstrisi Derneği’nin (MOTED) uzun süren çalışmalarının sonucunda, 125 cc’lik hacime kadar tüketicilere artık motosiklet ehliyeti sorulmayacak. 2007 yılının Ocak ayında yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasa ile vatandaşlar B tipi ehliyet ile scooter kullanabilecek. Bu sayede kursla birlikte toplam 350 YTL’ye malolan motosiklet ehliyetinin alınmasına gerek kalmamış olacak. Bu yıl vergideki artışla frenlenen motosiklet pazarı 230-250 bin adetlik satış rakamlarıyla kapanacak. Bunun 4 bin 500’ünü yüksek hacimli motorlar oluşturuyor. Geriye kalan kısmın yüzde 80-85’ini ise 125 cc’ye kadar olan motosikletler oluşturuyor.
Fiyatlar vergiyle % 27 arttı
Ucuz Çin malı modellerin rüzgarıyla 500 bin adetlik satışa koşan motosiklet pazarı, vergiyle frenlenmişti. 250 cc ve altındakilerin ÖTV’si yüzde 8’den 22’ye çıkartıldı. Yüksek hacimlilerin ÖTV’si ise yüzde 37 oldu. Bu artışla fiyatlar yüzde 13 ile 27 arasında yükseldi. 8 bin YTL’ye satılan scooter’ın fiyatı 11 bin YTL’ye ulaştı. Maliye son olarak ithalatta adet başına 200-300 dolar da geçici korunma önlemi başlatmıştı.
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
Reklamlar
-
28 Aralık 2006, 22:11
inş yürürlüğe hemen girer
-
29 Aralık 2006, 02:55
kızmayın arkadaşlar bana ama bence ehliyet gerekli. Ama şu anki şart ve düzenlemelerle de değil tabiki. Bu şekilde RANT amaçlı ehliyet vereceklerine, hiç vermesinler, dedikleri gibi kaldırsınlar daha iyi... Ancak; adam gibi hepimizi uzun süreli eğitimlerden ve sınavlardan geçirmeleri, hatta belli bir süreliğine geçici ehliyet vermeleri ve bu süre zarfında trafikteki seyrimizi incelemeleri falan gibi düzenlemeler gerekli. Hatta bence bu uygulama motor hacmi sınırlaması olmaksızın, üzerinde motor bulunan tüm 2 tekeli araçlar için ayrı bir itinayla yapılmalı.
Ben kendimden biliyorum, yıllarca bisikletle iki teker üzerinde belki 100.000'in üzerinde yol yapmış biri olarak, motorumu aldığım ilk 1 ayımda allaha emanet gittim, alah korudu... Ve hemen hemen eminimki pek çoğumuz bu dönemi yaşadık ve ucuz atlattık. Muhakkakki ben dahil herkez iyi motor kullandığını sanacak, idda edecektir. Peki kaçımız haklıyız ? Astarın diğer yüzünden bakmayı da denemeliyiz... Bu duruma acil bir önlem alınmalı diye düşünüyorum.
Araba ehliyeti hadi neyse diyeceğim... 4 teker ehliyetinde peşine düştükleri RANT, can güvenliğimizi KISMEN daha az tehtit ediyor. Fakat motosiklet hata affetmiyor.. Motorsiklet ehliyetini iptal edeceklerine adam gibi bir düzenleme yapsınlar mevcut sisteme. Aldıkları bu kararla yetkililer bir kez daha "siz motor kullananlar, trafikte düşündüğünüz gibi 2nci plandasınız ve can güvenliğiniz pekde umrumuzda değil" mesajını da vermiş oldular kanımca.
Sonuç itibariyle; Son derece yanlış bir uygulama, son derece yanlış bir kararla ortadan kaldırılmış oldu... Elde var sıfır...
Fikrimdir.
Sevgiler, ii gunner.
-
29 Aralık 2006, 09:22
Darkform
a katılmaktayım.Ben motoru alırken bu yalanı söyliip ehliyet almadan almamı sağladılar.Sonra mantıklı düşününce buunun hikaye oldugunu anladım.Hatta polis e yakalandığımda da B ehliyetimi gösterdim.Adamın suratıma dalgacı bakışları hala gözümün önünde.
saygılar...
-
29 Aralık 2006, 09:24
Titreşim ve buhar sorunu???
2006 Eylül ayında aldığımız 125 ZN: daha 400 km'de oldukça titreşimli. Titreşim motor yeni olduğu için kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Bir de sol arka kısımda; zinciri koruyan siyah kısmın üzerinde buhar izleri var. Acaba yağ kaçağı mı diye düşünüyorum. En kısa zamanda servise götüreceğim. Ankara'da MONDİAL servis tavsiyesi olan arkadaşlar özel mesaj atarlarsa sevinirim.
Herkese iyi bayramlar...
-
29 Aralık 2006, 12:05
-
29 Aralık 2006, 12:09
@darkform
bence bilinçlisin ve haklısın.
ülkede tüm ehliyetler rant işine dönmüş durumda. ancak bir başka konu var ki o da araç sürücülerinin motorsiklet olayını anlamıyor olmaları. açıkçası kimse motorun da bir araç olduğunun, diğerleri gibi şeritleri kullanabileceğinin ve aynı haklara sahip olduklarının farkında ve bilincinde değil.
bence araba ehliyeti verilirken bu konuları hakkında da bilinçlendirilmeli kişiler.
ben de bisiklet ile büyüdüm, 31 yaşındayım ve hala bisiklet kullanıyorum. bisiklet kaskı takıyorum. kaskı taktığım ilk zamanlarda nerdeyse alay konusu oluyordum. herşey zaman ile insanların bilinçlenmesine bağlı. ama sanırım ülkemiz bu olgunluğa ulaşmaktan çok uzak bir durumda.
arkadaşlar, ehliyet mecbur olsun olmasın bence 2 teker kullananlar olarak çekiceğimiz her zaman var bu bilinçsizlikten dolayı ve maalesef yapılacak fazla birşey yok çünkü zamana bağlı.
bu arada bugün sürücü kursuna kayıt olacaktım ki, 125 CC altı için ehliyete gerek kalmayacağı haberi geldi.
Arkadaşlar haber kaynağı nedir? doğru mudur? Bilgisi olan lütfen paylaşsın.
Bu arada kesin kararım olan 125 ZN yi yakın zamanda alıyorum, sadece rengine karar vereceğim.
görüşmek üzere...
Bu arada benimle bilgilerini ve deneyimlerini paylaşan tüm arkadaşların ve forum katılanlarının bayramını kutlar, sağlıklı ve mutlu yeni yıllar dilerim.
Yakında yollarda görüşmek üzere.
**Bu bayram yardımlaşma ve dayanışma bayramıdır, boş yere eziyet çektirme ve kan akıtma bayramı değil**
ask the sheep for their belief ; "do you kill on god's command?"
-
29 Aralık 2006, 13:47
@by_multeci
resmi gazete'yi cebinde taşıma fikrine kotpummmm Çok haklısın, kesinlikle katılıyorum Ayrıca RANT'a dahil olmadan artık motorunu rahat rahat kullanabileceğin için bende senin adına mutluyum kardeşim, hayırlı olsun.
@ Nitrox
bu haber NTVMSNBC'de de yayınlanmış ancak az önce biraz bakınmama rağmen bulamadım. Sanırım bu sefer gerçek
Süper yazmışsın abicim.. Zaman ve Bilinçlenme paralelliğine kesinlikle katılıyorum. Bizde bu kafa oldukça istediğin yasayı getir, delip geçmesini biliriz, bir kulbuna uydururuz...
ii gunner.
@ plectrum
Yanlış anlamadıysam, bahsettiğin siyah kapaklı alan hava filtresi'nin kapağı. Keza prenseslerde zincir yok, onun yerine kayış kullanılıyor. Dolayısıyla bahsettiğimiz bölgede herhangi bir yağlama söz konusu değil. Buhar neden olmuş olabilir diye düşündüm, aklıma hiçbişi gelmedi
Vibrasyon normalde bizim scooterlar da çok çok az. Sende neden kaynaklanabiliyor acaba diye yine düşünüdüm, yine bir fikrim yok Çok yüksek ihtimalle sağlam sıkılmamış motor bağlantı vidaları yada benzeri sürtünmeye sebebiyet veren vidalar, bağlantılar yada plastik kelepçe ile kelepçelenmesi gereken (sarkan, sağa sola sürten) birkaç parça olabilir. Örneğin benim alarm'ın sireni kopmuş ve içten motorun kasasına sürtünüyordu. gidon bölgesinde değil ama ayaklarımdan itibaren ta motorun arkasına kadar şiddetli bir ses ve vibrasyon yapıyordu. Yerine tekrar vidaladığımda sorun tamamen düzeldi. Ayrıca motor haznesini sitede anlatıldığı şekilde kolayca açarak, mevcut vidalı aksamı elden geçirmeni tavsiye edebilirim. Çok işe yarıyor...
ii gunner.
-
29 Aralık 2006, 15:30
@darkform
sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derlerya benimki o model işte
Ümit ÇAĞDAŞ ( MCSD ) .NET CODER
[img]http://umitcagdas.com/img/visual.gif[/img]
[img]http://img.userbars.pl/51/10164.jpg[/img]
-
29 Aralık 2006, 15:55
ehliye-ti muallakta olan bir sürücü olarak eh-liyet hakkındaki bütün görüşlere katılarak şunları da eklemek isterim
ne yazıktır ki ülkemizde sürücü belgesi ait olduğu aracın kullanılabileceğine delalet etmemektedir. zira belge çok rahat bir biçimde elde edilebilmektedir.
önemli olan cehaletin ve deli cesaretinin yerini bilinçli kullanıma bırakmasıdır. umarız bu şekilde gelişebiliriz.
yoksa vergi oranlarını arttıran zihniyetin bizim kara kaşımızı kara gözümüzü pek umursadığını sanmıyoruz değil mi ??
neyse memleketimin her konudaki davranış biçimini bizden esirgeyeceğini düşünmediğimizden dolayı kanıksamadan, düzene de uymadan elimizden geleni yapacağız (her türlü makas, en dar yere girmeye çalışarak).
-
29 Aralık 2006, 17:34
http://www.elfyourself.com/?userid=4...96744G06122806
bende herkezın yenı yılını we bayramını en ıcten dıleklerımle kutluyorum motorlu gusel senelere ınsAALAH...
zen lı senelere arkadaslarrr sımdıden kutluorum daa sora yasamasam dıeeee
-
29 Aralık 2006, 17:57
elıff adlı üyeden alıntı
Vay Elif,
Sende mi sıkı bir ekşi sözlük takipcisisin
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
-
29 Aralık 2006, 19:15
herkesin yeni yılı ve bayramı kutlu/mutlu olsun inşallaaaaaaaahh...!!!
[B]ZEN[/B]' i seviyoruuum... :rendeer:
-
29 Aralık 2006, 19:52
Ulan sizin soyunuzun, sopunuzun, topunuzun bayramını en içten dileklerimle kutlar, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öperim. Herşey gönlünüzce olsun
Sevgiler;
ii gunner.
-
29 Aralık 2006, 20:10
emrewolf adlı üyeden alıntı
dosstum hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle. motor şekil itibariyle çok şirin benimde çok hoşuma gitti ama yakından görmek lazım. merak ettiğim şey motorun dışının metalmi yoksa plastik mi olduğu daha çok metale benziyor
ha bide arkada tekmi yoksa çift mi amartisör var
amortisör olaynı bilmiyorum ama dışı plastik bende de aynısından var...
ama eksoz direkt pas yapıyo haberiniz ola
Bakışlarım dondu sanki, yüreğim donunca. Nasıl da manasız bakıyorum etrafa. Görmesin istiyorum hiç kimse gözlerimi,görmesin hiç kimse hüzün tanelerimi...
-
29 Aralık 2006, 20:51
amortisör tek arkadaşlar.
Sevgiler,
ii gunner.
-
30 Aralık 2006, 01:39
@all
Hepinizin bayramını & yeni yılını şimdiden kutlar;
yeni yılın sağlık, bereket, huzur & mutluluk getirmesini dilerim
Sevgi & saygılarımla,
Erkan
-
30 Aralık 2006, 03:42
sevgili arkadaşlarım yeni yılınızı ve bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım
bu arada pazar günü 2 zen yalova çınarcığa gitmeyi düşünüyoruz yol ile ilgili fikirleri olan varmı...
-
30 Aralık 2006, 03:45
hepinizin yeni yılını sağlık mutluluk içinde geçirmenizi diler bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım rabbım zen imize zeval vermesin
-
30 Aralık 2006, 03:53
ben kısa tutçam herkesin herşeyi kutlu olsn
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler