@maça gelenler
oynayan ve izleyen herkese teşkürler kral maçtı ilk gezmizde görüşmek dileğimle...
@maça gelenler
oynayan ve izleyen herkese teşkürler kral maçtı ilk gezmizde görüşmek dileğimle...
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
Bende ismaill'e maç organizasyonu için gösterdiği özveri ve çabaları nedeniyle teşekkür ediyorum. Saol kardeşim. Aynı şekilde Naci'ye de teşekkürler.
Sevgiler,
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
slm arkadaşlar bir sorum olacak kış geldiginden dolayı motoru kaldıracam diyorum metal kısımlara paslanmaması için komple wd 40 sıksam birşey olurmu? Fikirlerinizi bekliyorum.
@mucitcan
en doğru hareket olur bu her tarafa gözünü budaktan sakınmadan wd40 sık birde depoda karbüratörde benzin kalmasın(çürümüye neden olur) aküyü de sök oda sıcaklığında beklesin bütün kış boyunca (bineceğin zaman geri takarsın) lastikleri de yerden kesersen harika olur( orta sehpaya alıp motorun arka tekerini kaldır ön tarafın altınada takoz tahta gibi bir şey koyabilrsen bu iş de hallolur)
unutmadan zenscooclubta bu konuyala alakalı bir yazı var çok iyi bir eser ona göz atabilirsin
@barbarian
kardeş sağol aradım önemli değildi konuyu hallettik. sen nasılsın bu arada
@muhitcan
kardeş bence kapalı bir garaj bul işlemi orda yap. biraz para bayılırsın ama bence en sağlıklısı budur.
slm millet,
ben bugünde işe motorla geldim ve akşam giderken kar yağsın die dua ediyorum, süper olur yaa
[B]ZEN[/B]' i seviyoruuum... :rendeer:
hatta ben derim ki bu hafta sonu bi kardanadam gezisi düzenlersek tam süper olacak... (ciddiyim)
@mucitcan
wd40 bencede kesinlikle süper olur. Paslanmayı ciddi şekilde önleyen iyi bir malzeme. Ben normalde de sürekli kullanıyorum. Her yıkamadan sonra bir beze az bir miktar wd40 sıkarak nikelaj bölgeleri iyice siliyorum. Birde tavsiyem kapalı garaj yoksa mutlaka branda kullanman. Aşağıdaki link'de bu konuda baya bişiler karalamıştım. Kaldıki umut'da hemen herşeyi yazmış zaten.
http://www.zenscooclub.com/teknik_so...sp?teknikID=40
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@siyahus
hasan abi yüzünün şeklini unuttum yaa... nerelerdesin ?
Öyle oldu ismailcim yaw bu aralar iş güç bide akrabalar falan geldi katılamadım organizasyonlara , ama kardanadam 2 de varım kesin
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
eve yeni geldim valla dondum ne yalan söyleyim kardan adam oldum makine olsaydı halimi gösterirdim sizlere
düşünsenize bi...yakmışız mangalı, sucuklar bi taraftan göz kırpıyo... yemeğin üstüne oytun abinin termostan sıcacık bi çayy.. süper olur yaa (ben acıkmışım galiba)
Arkadaşlar bugün büroda otururken cnm sıkıldı, illa motora bişey yapıcam ddm ve bu oto sanayiye gidip bunları yaptırdım. Nasıl olmuş...?
unutmadan... gittiğim yer plaka da yapıyo, ufak ve yazı karakterleri deişik bişey düşünen warsa yaptırabilir....
@ismaill
süper olmş abi plaka olayı ne kadarmış ben düşünüorum aslında çok şekil duruo gerçi kaldırdım motoru ama
@all
bulgaristan sofyadan bişey isteyen olursa çekşnmeden söleyebilir perşembe gidorum inş yılbaşında ve bayramda orda olucam döndükten sonra her geziye varım kendinize ve ZEN inize iyi bakın millet iyi bayramlar ve mutlu seneler diliyorum...
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
Talla kardeşim güle güle git güle güle gel. Bol bol foto çekil gelince atarsın foruma bakarız
İyi yolculuklar..
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
@ ismail
motor baya sert olmuş
@ talla
iyi tatiller
Röno Reno Renault (for search ) Toros Far'ı uygulaması konusu:
Sonucu yazmak istedim, ileride aynı sorunu yaşayan arkadaşların işine yarayabilir. Benim kafam farklı üretim far camı ve far ampulü kombinasyonlarından dolayı biraz karışmıştı. Geriden gelenlere yardımcı olması dileklerimle.
Öncelikle karışıklık olmaması için şunu açıklayayım. Sayfa 188'de yer alan Antikacı'nın nefis detaylı açıklamasında kullanılan far ve far ampul kombinasyonu, benim aşağıda anlatacağım konbinasyondan daha farklı. Antikacı'nın kullandığı far simetrik tip. far ampulü ise h4 tipi 12v 55w halojen ampul. Antikacı'nın anlatımında kullandığı ve kendi motosikletin de uyguladığı bu ikili, sanırım tercih edilebilecek en iyi kombinasyon. Aşağıda benim anlattığım kombinasyon ise, Yine Antikacı'nın kullandığı simetrik tip far fakat far ampulümüz h1 tipi. h4 tip ampul kullanırsanız hem uzun hemde kısa farınız olacak. Ancak h1 kullanırsanız, sadece uzun farınız olacak. Ben Antikacı'nın bulduğu o kombinasyonu bulamadığım için, FARBA marka h1 ampul ve simetrik tip far ikilisini kullanmak zorunda kaldım . Tüm aramalarıma rağmen yakın çevremde H4 tipi ampul kullanan simetrik tip far bulamadım. Buda demek oluyorki, birbirinden farklı modeller mevcut. Alırken sorun soruşturun. Birde sorduğum hiçbir yedek parçacı, simetrik ve asimetrik terimlerinden birşey çıkaramadı. "Yaw kardeş içerdekilerimi istiosun dışardakilerimi" yada "üç kablolumu iki kablolumu" (h1 mi h4 mü demek istiyor) veya "uzununumu istiyon torosun kısasınımı" sorusunu sordu. Bence en güzeli, far'ın şeklini şemalini resimlerden ezberleyip, gidip, bakıp, öyle almak. Keza anladığım kadarıyla bu meretin kısalarınındaaaa uzunlarınındaaa asimetrik olanıda vaaaar, simetrik olanıda.
Sonuç itibariyle H4 tipi ampul kullanan FARBA marka reno toros modelinden vazgeçtim. Çünkü sitede de anlatıldığı gibi bu model, ASimetrik yapısıyla ışığı son derece dağıtıyor. Kısa ve uzun far olayı mevcut ancak uzunları bile eski far kadar ya aydınlatıyor, ya aydınlatmıyor... h1 tipi ampul kullanan simetrikfar modelini taktım (marka yine aynı, FARBA). Uzun ve kısa far mantığı ortadan kalktı. sadece uzun yanıyor. Dolayısıyla selektör yok . Ayrıca bağlantı sitede de anlatıldığı gibi oldukça kolay. Mavi kablo'yu ampule takıp, sarı kabloyuda, şase yaptırmak için far'ın üzerinde drek gibi duran çıkıntıya bağlıyoruz (küçük bir ihtimalle kablo tertibatı tam tersi olabilir, yanlış hatırlıyor olabilirim. Tam tersinide bir deneyiniz, sakıncası yok). Ayrıca eski minik stop lambamızın 2 kablosunu keserek iptal ediyoruz. Bir eklemek istediğim konuda, Antikacı'nın söylediği gibi, far'ın önce oturmuyormuş, küçük geliyormuş hissi vermesi. Ancak yılmadan farı çevreleyen çerçeveyi vidalarından sıkmaya devam edin. iyice sıkınca far yerine kusursuz oturuyor. Montajı yaparken en az 3 kablo ucunuz açıkta kalacak. Bunlar iptal ettiğimizminik stop lambasının artı ve eksi uçlu 2 kablosu (ince kırmızı ve ince beyaz kablolar) ve eski orjinal farımızın kısa far kablosu (kalın kırmızı kablo). Bu açıkta kalan uçları MUTLAKA elektrik bandıyla kapatarak herhangi bir kısa devreyi engellemeyi unutmayalım. Açıklayıcı olması için uzun uzun anlattım. Gözünüz korkmasın. Aslen yapılacak işlem 2 kablo kesip 2 kablo birleştirmekten fazlası değil.... Sadece bağlantıları yaparken kablo uçlarını birbirine değdirmemeye özen gösterin. Aksi halde kısa devre olabilir ve motosikletinizin sigortası atabilir. Eğer montajı kendiniz yapmak yerine bir oto elektrikçiyi tecih ederseniz, ince bir metal çember şeklindeki eski İÇ ÇERÇEVE'nin iptal edileceğini, farın direkt oturtularak DIŞ ÇERÇEVE'nin iyice sıkılacağını hatırlatın. Aksi halde boş yere "bu buraya oturmaz ustam" gibi bir yanıt alabilme ihtimaliniz var.
Diğer bilgiler:
Fiyatlar:
Bulabildiğim 1nci tip: H1 tipi 12v 55W halojen far ampulü + FARBA marka Reno Toros Simetrik far camı ve far tası (tas ve cam bütünleşik ve kendinden sıvı contalı) + ekstra bağlantı kabloları ve kablo uçları = 12 YTL (Simetrik yapısından dolayı benim kullandığım model bu)
Bulabildiğim 2nci tip: H4 tipi 12v 55W halojen far ampulü + FARBA marka ASimetrik Reno Toros far camı ve far tası (tas ve cam bütünleşik ve kendinden sıvı contalı) + ekstra bağlantı klipsi = 12.5 YTL (ASimetrik yapısından dolayı vazgeçtiğim model)
Montaj = Kendim yaptığım için bi bilgim yok ancak tahminim en fazla 10 YTL'ye 5 dakikada bağlarlar.
Bu fiyatlar İstanbul / Göztepe oto sanayide geçerli.
Çıkarılacak sonuç, alınacak ders = Simetrik veya asimetrik olsun, Her far 1 tek tip far ampulü girişini destekliyor. Kıçına H1 ampul takılabiliyorsa H4 ampuk takamıyoruz. Yok hayır kıçına H4 ampul takılıyorsa H1 takamıyoruz. Eğer farınızı değiştirmeye karar verdiyseniz, far ampülü ne tip olursa olsun, kesinlikle SİMETRİK tip far camı olan modeli tercih etmenizi öneriyorum. Ben hem uzun istiyorum hem kısa diyerekten ASİMETRİK tipi tercih ederseniz, malesef aydınlatma eskisinden de yetetsiz kalacaktır.
Sadece uzunu olan H1 ampul ve hem uzun hemde kısası olan H4 ampül; tercihiniz bu ikilinin hangisiden olursa olsun, far camınız SİMETRİK olsun.
Konuyla ilgili diğer girişler / kaynaklar:
ZeN ScooClub'daki teknik bilgi girişi: http://www.zenscooclub.com/teknik_so...sp?teknikID=41
Motosiklet.Net üzerindeki Antikacının detaylı ve resimli açıklaması: http://www.motosiklet.net/forum/show...14260&page=188
Uygulamayı yaptığı bilinen diğer ZeN'ciler:
antikacı = Reno Toros h4 ampul ve simetrik far camı
darkform = Reno Toros h1 ampul + simetrik far camı
ayhan = Reno Toros h1 ampul + simetrik far camı
derwish = Reno Toros; simetrik, asimetrik, h1, h4, h7, halojen ve düz farlar. Garip garip arabaların farlarıın denenmesi. Farklı model ve markalarda sis farları ve türevleri gibi tüm çözümleri deneyen bir deli.
bu arkadaşlara www.zenscooclub.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
Helal olsun Barışcım buda ansiklopedi gibi oldu valla
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
@darkform
barış verdiğin bilgiler doğrultusunda bende far olayını halledeceğim
@talla
kardeşim bulgaristanın kızları güzelmiş duyduğuma göre ne istesem ben şimdi senden
@ismaill
ismail sucuk dedin karnım acıktı bana yakınsın kap bi sucuk gelde burda yapalım ehuehuehuehu çayıda termosta değil demlikte içeriz ehuheuheu
]
@barbarian
istediğini istemekte serbestsin abi inş bi ara beraber gideriz motorlarımızla
@talla
ben serbestimde sen serbestçe içeri sokabilecekmisin ehuehu
]
Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)