@ umutpoy
Umut siteye de bu konu hakkında giriş yapmışsın. Faydalı bir eser, teşekkürler.
Yarın görüşürüz.
ii gunner.
@ umutpoy
Umut siteye de bu konu hakkında giriş yapmışsın. Faydalı bir eser, teşekkürler.
Yarın görüşürüz.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
güncelleyelim bari başlık alıp başını gitmesin
resimlerden öte benim aklım oytun abinin termosta kaldı hmn almam lazımm...süper bi düşünce, bravoo
[B]ZEN[/B]' i seviyoruuum... :rendeer:
Selam arkadaşlar,
2 gündür sanayiye gidiyorum şu toros farı için. Ancak olayı bir türlü özümseyemedim.
Benim bulabildiğim 2 tip far camı var. Bunlardan biri simetrik, diğeri asimetrik. Buraya kadar herşey normal.
1. Simetrik olan far, H1 ampul kullanıyor ve uzun far.
2. Asimetrik olan ise H4 ampul kullanıyor ve hem kısa hem uzun çakabiliyor.
Resimlerde gördüğüm kadarıyla, sizin bulduğunuz simetrik farlar H4 ampul kullanıyor. Yani yukarıda yazdığım 1. ve 2. türlerin birleşimi olan ilginç bir model ve ben malesef böyle bir model bulamıyorum. Bulabildiğim simetriklerin tümü H1 ampul kullanıyor ve sadece 1 tek elektrik kablosu bağlanabiliyor. H4'lerde ise 3 ayrı elektrik kablosu ile (+, -, şase) bağlantı yapılıyor. Bu işin içinden nasıl çıkabilirim ? yardımcı olacak arkadaşım varmı ?
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@darkform
fiyatlar ne alemde aldın mı almadın mı onu yaz ilkönce
bir tane benim elimde var kullanmıyorum
tamam yazarız ne barıyon
FARMA marka Simetrik far + h4 ampul + klips = 13.5 YTL
FARMA marka Asimetrik far + h1 ampul (klips kullanmıyor = 12.5 YTL
Simetrik model mevcut elimde fakat her an idip değiştirebilirim. Dükkanla konuştum ok dedi. Bu arada ekleyeyim, Simetrik far'ın içine H4 Ampul oturmuyor. Sadece H1 oturuyor.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@derwish
ya derwish fiyattan nolur olsa olsa 30 liradır adam işin teknik kısmında takılmış)) baba antikacıya bi danışsan yada umut bu işi çözer gibime geliyor
@ismaill
ismail bak cevahir sana yakın bir ara beraber gidelim migros ve ya koçtaşta var bu termoslardan gider bakarız
]
@ thebarbarian
Umut'la dün konuştuk ama bi çıkış yolu bulamadık bizde... Garip... Sanırım arkadaşların kullandığı modeli bulamıyorum ben.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@darkform
far bugun yarın elime geçer bi bakayım ben ona h1 daha iyi aydınlatır vide osram cool blue ampul takılırsa xenon gibin olur ayhanındaki de h1 öyle oldumuda kısa iptal oluyo enteresan bir durum yani
tebrık ederım arkadaslarrr ;)
yani h1'de takarım. Sonuçta far boyutları aynı ve aküden çekeceğide aynı. Ama benim merakım, ben ne menem bi kombinasyon bulmuşumki sizin bulduklarınızla uyuşmuyo hatta tam tersi... Piyasada 49282 çeşit toros farı var heralde anlamadımki...
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
burada yenı gelen arkadaslar hosgeldınızz yaa arkadaslar bn zeytınımı osledım hawalar sok dıye bınemıoyom yaa keske anneye soz wermeseymısımde ıse onla gıdıp gelseymısım tuh bee alıım su ehlıyetııde off yaz gelısn yawww
@eliff
sabırlı ol elifcim sürücü belgenide alırsın işede motorunla gidip gelirsin))
]
eet yaa bı alsam ahh ne gusel olcak
@thebarbarian
ok. abi saol...
[B]ZEN[/B]' i seviyoruuum... :rendeer:
milletttttttt napaıosunuz beaaaaa ösledim sizi wallaaa
siz de farketmişsinizdir; pek giremiyorum bu ara nete maalesef, iş değişikliği nedeniyle biraz yoğunum
bu arada havalar beni engellemiyo arkadaşlar, hala her yere zeytinimle gidiyorum 8000 km. oldu şaka maka
Geçenlerde ilk ciddi arızasını çıkardı.. Motor çalışırken bir anda stop etti ve marş basmasına rağmen bi türlü çalışmadı, ayak pedalından da denememe rağmen.. Servise götürdüm söktüler, ateşleme ile alakalı "strator" diye bi parça yanmış, onu değiştirdiler. o gün biraz taşımak zorunda kaldım motoru, onun haricinde pek bi sıkıntım olmadı
şimdi yine taş gibi ve tertemiz maşallah
darkform, şu far işini çabuk halledin, memnun kalırsanız ben de alcammm
yaw bende bir tane var boşta o yüzden sordum
şimdi kablolar şöyle bir tane kısa açık mavi diye hatırlıyorum
bir tane uzun koyu mavi olmalı
bir de şase
üçünü gerekli yere takınca çalışmalı
çok kasarsan götür bir oto elektrikçiye 3-5 ytl ye halleder
olmaz diyorsan bekle biraz beraber kurcalarız hallederiz.
yalnız ordaki bir sorunda bu far ufak bizim yuvaya dolayısıyla ön tarafa birşey koymak gerekiyor çukurda felan düşmesin diye bundan dolayıdır ki benim aldığımı tavsiye ediyorum o biraz daha masraflı ama daha hoş gibi
@derwish
kanka sen beni geçenlerde aradın sonra noldu bir daha aramadın senin telde yok bende ehueueh gerçi geçen dediğim baya oldu heralde aklıma gelmişken yazayım dedim
]
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)