Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
22 Aralık 2006, 01:12
@ nitrox
arkadaşların aktardıklarına yakın şeyler aktaracağım ama tecrübedir, senin içinde ek bilgidir, 5000 Km'ye dayandım. Maşallah diyerek başlayayım. Sürüşe ve frenlemeye etki etmeyen standart ön fren diski problemi haricinde pek bir sıkıntım olmadı. Ön fren diski çok fazla çukurlu ve engebeli yolda ilerleyince ses yapıyor ve bir müddet sesi kesmiyor. Düz yolda 10-15 km seyrettikten sonra bir şekilde ses yapan parça yerine oturuyor ve ses kesiliyor. Ancak bu problem'de son 2000 km'dir düzelmiş durumda kendiliğinden. Bunun haricinde ayak marşının gevşemesi sonucu gelen ses var. buda sürüşe etki etmiyor ancak arada ses yaparak rahatsız ediyor. Ayak marşının bir tornavida vasıtasıyla sökülerek tekrar yerine sıkıca sıkıştırılması ile sorun genelde çözülüyor. Büyük bir sorun kesinlikle yaşamadım. İlk aldığımda tereddütlerim ve soru işaretleri sebebiyle marşına basmaya bile korkarken, şimdilerde bu fiyata alınabilecek en iyi scooterlardan biri, belkide ilki olduğuna eminim. Biliyorsundur ki bu scooterlar demonte olarak geliyor ve Yurdumuzda montajı yapılıyor. İlk başlarda hatalı/baştan savma montajdan dolayı sıkıntı yaşayabilirsin belki (bazı arkadaşlar yaşamıştı). Tavsiyem odurki, bu tip sıkıntılar yaşar isen, blok motorunda ve elektrik aksamında şikayetin olmadığı sürece, ilk 500 km bu tip sıkıntıları fazla kafaya takmadan sorunları giderme yoluna gitmen. 500 Km sonra (montaj problemlerini çözdükten sonra) çok memnun kalacağım bir scooter'a bineceğine hemen hemen eminim. %95'imiz böyle sorunlar yaşamadı. Ancak 1-2 arkadaşımızın bu tip hatalı montajdan dolayı biraz canının sıkıldığını hatırlıyorum, aktarayım istedim.
Sevgiler, saygılar, ii gunner.
@ latifpolat
ula latif o benzin ışığı o benzin ışığı benzinin bitiyooooo şaka şaka Naapsın çocuk 670 Km kullandı satıyor. Allah bilir klimanın nereden çalıştığını bile bilmiyodur . Birde benim prenses'deki o kırmızı ışık sanırım "Köprü, viyadük, tünel veya alt geçitten geçiyorsunuz" uyarı ışığı. Ne zaman benzeri bir köprüden yada tünelden geçsem yanıp duruyor. Kerata benden çakal, inanılmaz. Galba bendeki o minik kırmızı ışık kendini gps yada yol bilgisayarı falan sanıyor.
@ ZeN ScooClub ilk 11'i
Bence ilk maçımızda beraber oynamaya falanda alışmadığımıza göre derimki komple kapanalım. Anadolu takımı gibi sert savunma yapalım beraberliğe oynialım 0-0'a bağlarız :D
ii gunner.
Reklamlar
-
22 Aralık 2006, 01:34
slm arkadaşlar bende bugün 125 zn aldım ve hemen bu siteye üye oldum bir sorun çıkmazsa bende gezilerinize katılmak istiyorum.
-
22 Aralık 2006, 02:23
Gecenin bu vaktinde ilk hoşgeldin benden olsun Mucitcan,
Kazasız belasız kullanman dileğiyle.
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
-
22 Aralık 2006, 14:36
@mucitcan
hoşgeldin aktif ve kalıcı bi üye olman dileğiyle...
[B]ZEN[/B]' i seviyoruuum... :rendeer:
-
22 Aralık 2006, 14:38
arkadaşlar,
açıklamalar için teşekkür ederim. sanırım en kısa sürede alacağım scooterı. Keske havalar aniden soğumasaydı. Ama soğuk hevesimi kırmayacak gibi duruyor şu anlık , yeter ki yağış ile yerler ıslanmasın.
Benim kış için kapalı yerim hatta, bekçili ve ücretsiz bir motor parkım bile var. Şanslıyım değil mi?
tekrar teşekkürler,
-
22 Aralık 2006, 14:40
@mucitcan & @nitrox
bu arada siteye hala üye diilsiniz galiba... (www.zenscooclub.com)
-
22 Aralık 2006, 14:46
@ mucitcan
hayırlı olsuni kazasız belasız sürüşler ve maksimumda dikkatli olmanı diliyorum
@ nitrox
şimdiden hayırlı olsun. Kapalı garaj konusunda aşırı şanslısın. Scooterların çalınma oranı arabalarınkine nazaran 17 kat daha fazlaymış :( Kapalı garaj büyük rahatlık, allah bizede bi tane nasip etsin
ii gunner.
-
22 Aralık 2006, 14:55
@ismaill
üye olmak için, plaka, model, vs. bilgileri istiyor. o yüzden motoru aldıktan sonra giriş yapayım dedim...
saygılar,
-
22 Aralık 2006, 15:01
@mucitcan & @nitrox : Hoşgeldiniz arkadaşlar. www.zenscooclub.com adresimizde teknik sorular , tecrübeler arşivi , fotoğraf albumleri kısımlarının oldukça ilginizi çekebileceğini düşünüyorum. Aldığınız/Alacağınız motorla ilgili ne gibi sorunlar yaşanmış nasıl çözülmüş, pratik bilgiler ve kimler bu motoru kullanıyo kimler hastası gibi meraklarınızı giderebilirsiniz. Bizim diye söölemiyorum sitede , motorlarımızda , üyelerimizde süpper , şanslıyız
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
22 Aralık 2006, 16:05
selamlar tayfa
yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz
motorla ilgili bizim bakış açımızdan gönlünüz rahat olsun verdiğiniz parayı fazla fazla geri alıyorsunuz. Bu motorun bu sene bana yaptığı kıyağı unutmam !!
ufak tefek haylazlığı dışında beni üzecek birşey yapmadı motorum geçen 7500 km boyunca.
@latif
yıktınız beni resmen
@all
halı saha deplasman geldi bana o yüzden benim gelmem çok zor
sizlere iyi eğlenceler
-
22 Aralık 2006, 16:44
arkadaşlar maçta ben oynamıcam, anlamam, ndn gidim ki diye düşünenler varsa düşüncelerini deişsinler bence... maçtan önce bi çay-kahve sohbet faslı olucak barış ın da dediği gibi... daha sonra isteyen maçını oynıycak, isteyen seyredicek... ama sanırım gelenler bişey kaybetmez, bu güne kdr olduğu gibi...
-
23 Aralık 2006, 14:33
@nitrox
ehu bende senin gibi düşünerek almıştım 7000 km oldu hazirandan beri işe gidip geliyorum ve hiç toplu taşıma kullanmadım düzenli olarak bakımlarını yaptırdım ufak tefek arızlara dışında motorum beni çok seviyor olacakki babasını yolda bırakmadı ufak tefek arızalarda gösterge bozuldu veya marş kömürü bitti ayak işte bu kadar zen ailemize hoşgeldin diyorum
@all
yiyorsa banada kadroda yer verinde yıkayım hepinizi (şaka şaka)arkadaşlar dün salonda spor yaparken sanırım omuz kapsülünü patlattım ağrılarım var ama izlemeye geliyorum bana 5 dk mesafede ehue
-
23 Aralık 2006, 16:11
herkesi maça bekliyoruz... yoğun seyirci desteğini arkamıza alıp rakibi yıkmak amacındayız
-
23 Aralık 2006, 16:53
bana uzak kaçıyo ama bakalım gelirim heralde
-
23 Aralık 2006, 16:54
slm zensccoclub sitenize üye oldum ve yaptıgınız gezilerin fotolarını gördüm çok kıskandım bende bir gezi istiyorum. Havalar biraz soğuk gerçi ama zen imi yeni aldım ondan bir aktivite heyecanı sardı . Olabilirmi acaba ?
-
23 Aralık 2006, 16:58
@mucitcan
bütün kış boyunca gezilerimiz katılım olduğu sürece devam edecek bayram sonra kesinleşir heralde
@bana top sahasının yerini tarif edebilirmisiniz acaba? yaya geliceğim büyük bir ihtimalle
-
23 Aralık 2006, 20:23
nerede bu maç yapacağınızyer? zeytınlerı yakından görmek isterim
-
23 Aralık 2006, 20:43
HOŞGELDİNİZ ARKADAŞLAR
@umutpoy
bebek semtine gelirsen ben seni ordan motorla alırım beraber gideriz telefonumdan bana ulaş konuşalım
-
23 Aralık 2006, 21:20
@ Maça anadolu yakasından katılacak arkadaşlar
Arkadaşlar maç için avrupa yakasına 4 tekerle geçeceğim. Katılacak arkadaşları uygun biryerlerden alabilirim. Umutpoy+Ben 2 kişiyiz. 3 kişilik yerimiz daha mevcut, bilginiz olsun.
4 Teker biraz alakasız kaçabilir ama buda tam 4 teker gibi sayılmaz. Nerdeyse bizim zeytin daha büyük ööle ufacık bişi Bide maçtan sonra teli terli prensesle köprü geç falan kesin zatüre...
@missimpreza
Pazar günü için (maç) detaylar
http://www.zenscooclub.com/forum/for...=81&FID=1&PR=3
ii gunner.
-
23 Aralık 2006, 21:32
@darkform
ne diyim abicim sana hep mahcup oluyorum ya teşekkür ederim
@tayfa
bugün düldüle biraz bakım yaptım diferansiyel yağını değişirtirdim gaz telini yağladım maşallah çok güzel oldu ama rölantiyi çok düşürmüsüm zor çalışıyo( daha ii az yakar )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)
Bu Konudaki Etiketler