Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    fındıklı kahve dünyası buluşmasına kimler geliyordu kaç kişiyiz ona göre değiştirelim buluşmayı
    ]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @bulent sarı
    o zaman bi tane daha damalı var bu arada güle güle oturun, hayırlısıyla

@thebarbarian
    ben gelirim

Motosikleti
    harley davidson night rod special
    avrupa anadolu yakası fındıklıya gelicekler isimleri bugün yazarlarsa sayıyı tespit etmiş oluruz hem buluşalım diyoruz yer ssöylüyoruz ondan sonra erteleiyelim diyoruz))))))))))))))))))))))))))))))
    ]

praetorian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    geçen gün bızım ufaklıgını rolantı ayarıyla oynadım
    oynamaz olaydım
    gıderken ıyı gıdıo)
    durdugumuzda stop edıo
    yanı sanırım rolantı ayarındandır
    cbr ı servıse goturcem yakında orda honda shadow un kayıs numarasını fln sorucam belkı ogrenebılırım ondan sora kayıs konusunda napabılecegımıze bakarız
    asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?

elıff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondıal 125zn/sıyah
    arkadaslar huhu bn geldımm eet salıı gunu gelırrsem yanıı yarınn kım bnıı artcıı alıcak genee cok oldumm bılıorumm ama ıdare edıın napalımm

darkform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ preatorian
    süpersin abicim. Sorabilirsen, bizim orjinal kayışın değerleri: 743 20 30

ii gunner.

@ kill_nill & canyerli

arkadaşlar motoru kışın istifleme (turşusunu kurma, yazı bekletme) konusunda, 2 ana başlık
    altında birçok faklı fikir ve zıt görüş mevcut.

1nci ana fikir motoru asla yatırmama... Yani işleyen demir ışıldar mantığı. Ki ben kesinlikle buna katılıyorum. Motor dediğin çalışmalı, oynar aksam dediğin de hareket etmeli. Aksi halde aksam süratle eskime yapacak ve direncini kaybedecektir...

2nci ana fikir ise motoru paketleyip yatırma. İşte bu konuda birçok yazılan çizilen var. Benim İNANDIKLARIM ve eğer kışın 5-6 ay süreyle motosikletimi yatıracak olsam yapacaklarım şunlar olurdu:

a. Depoyu dibine kadar boşaltırdım ve içine antipas sprey uygulardım. Malum bizim depolar malzeme olarak çok ii ürünlerden yapılmadığı için pas yapma olasılığı yüksek. Ben antipas uygulardım. Ancak bunun tam zıttı bir görüşte mevcut. Bu fikirde derki; depoyu azına kadar doldurun ve sıkıca kapatın şeklinde. yaz gelip motoru çalıştıracağınız zaman, benzini dibine kadar boşaltın ve yeniden doldurup marşa basın.

b. akü başlarını sökerdim. Bu konuda herkez hem-fikir. Bunu yapmaktaki amaç, Amaç akü'nün sağlıklı kalması, herhangi bir elektrik sorunundan doğabilecek problemlerin (kısa devre gibi) önlenmesi, elektrik aksamının tümüyle kapatılarak garantiye alınması. Yaz geldiğinde akümüz muhtemelen boşalmış olacaktır. Dolayısıyla akümüzü bir oto elektrikçisinde şarj ettirip tekrar marşa basabiliriz.

c. lastiklerin yerden keserdim. thebarbarian ve canyerli'nin belirttikleri gibi 2 amaç için bunu yapıyoruz. Bunlardan ilki lastiklerin inmemesi için. ikinciside lastiklerin balon yapmaması için. Canyerli'nin önerisi nefis. motoru orta sehpa yardımıyla kolayca 2 lastiğin yüzeyle minimum temasını sağlayabilirsiniz. Orta sehpaya kaldırınca arka tekerlek zaten havada kalıyor. ön tekerleğe ise herhangi bir ağırlık binmiyor. Sadece ön tekerleğin altına bir tahta yerleştirmemiz sorunu çözecektir.

d. Motor yağını boşaltırdım ve ilk marştan önce sıfır yağ koyardım. Bu konuda da farklı fikirler mevcut. Mevcut yağın idare edebileceğini savunanlar var. Ancak ben kesinlikle içerisindeki eski yağ ile 6 ay sonra marş basmazdım...

e. Tüm yağlama ünitelerinin yağlarını yenilerdim. Motor yağı (yukarıda bahsetmiştik), şanzıman yağı ve ön fren yağını boşaltarak yenileriyle değiştirirdim. Bu konuda da yine yağların yenilenmeden de idare edebileceği söyleniyor ama ben katılmıyorum. Yağlama organlarının ciddi önem taşıdığını düşünüyorum. Dolayısıyla tüm yağları değiştirirdim.

Tüm bunlara karşılık, ben yinede motosikletin çalıştırılmasından yanayım. Haftada 2 kez marşa basarak (3-5 dakika çalıştırarak) ve 2 haftada 1 kez 3-5 km yol yaparak motosikletin çok daha sağlıklı bir kış geçirmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu sayede oynar aksamı ve motoru aktif eder ve ihtiyaç duydukları HAREKETİ ve YAĞLAMAYI onlara sağlamış oluruz. Akünün bitmemesini, sürekli şarda kalmasını sağlamış ve muhtemelende ölmesini engellemiş oluruz. Bekleyen akü ölür... Aynı şekilde tüm yağların da harekete geçerek bakteri yapmaması sağlarız. Ancak yinede yazın km'ye bakmaksızın tüm yağları değiştirmek gerekli. Bu iş sadece km ile alakalı değil, yağlarında bir zaman ömrü, raf ömrü var. Motorlu araçların tümünde asıl olanın HAREKET olduğunu düşündüğümden kesinlikle motosikleti yatırma taraftarı değilim. Teyzemin 1984 model bir reno'su var. Aslında bizim motosikletlere çok benziyor. Motor son derece basit bir düzenek. Aracın ilk sahibi teyzem ve henüz 45.000 km'de. Yatmak diye ben buna derim işte, 22 senede sadece 45.000 km. İnanın bana alet dökülüyor... iç kapı kollarından döşemesine, motorun çeşitli aksamlarından egzosuna kadar heryeri haşat oldu. Araba yata yata direncini kaybetti. Aküsü her sene değişiyor yatmaktan. 2 defa pas yüzünden deposü değişti. bir kez de bu paslanma yüzünden karburatör'ü dağıttı. Artık rolantisi bile ayar tutmuyor. her aksamda mütiş bir paslanma mevcut ve durduramıyoruz (kasa ve boyadan bahsetmiyorum, buralarda 22 senede paslanma olması doğal, oynar ve motor aksamlarından bahsediyorum. Tüm vidaları ya yalama olmuş yada fena halde sıkışmış durumda. Biryerleri sökmeye kalktığınızda ya imkan ihtimal yok sökemiyorsunuz, yada sökerken elinizde kalıveriyor. Yata yata tüm aksam sıkışmış, kütük gibi olmuş... Ve bunlar gibi onlarca problem.

Motorlu araçlarda işleyen demir ışıldar diyor, bu yazdıklarım konusunda onlarca farklı fikir olduğunu (motosiklet.net forumlarında mevcut) belirterek onlara da göz atmanızı rica ediyor ve tüm yazdıklarımın sadece beni bağlayacağını ekleyerek hepinizi öpüyorum

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

latifpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn(satildi:()
    Sevgili arkadaşlar,

İş nedeniyle Kasım ayında herhangi bir aksilik çıkmazsa(umarım çıkmaz) bizim Zen'lerimizin memleketine gidicem.
    Diyorum ki bizim zenlerin fabrikasına yakın bir şehir ise gittiğim yer belki bir olur ya; Yedek parça konusunda birşeyler yapabilirmiyim?
    Ya da ne gibi bir faydam dokunur. Görüşlerinize açığım
    [B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:

talla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BLACK ZN
    @latifpolat

hayırdır abi nie gidiosun?keşke arasaymışınız be dostum laflardık 2 dakka nese kısmet diilmiş artık bidahakı hfata sonuna...
    [CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]

[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]

canyerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    @Darkform
    üstat döktürmüşün yine yawwww
    Can YERLİ
    06 YC 502

latifpolat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125zn(satildi:()
    [QUOTE=talla;465063]@latifpolat

hayırdır abi nie gidiosun?

Abi ayrıldığım işyerinden eski patronla bir kere gitmiştik. Şimdi adam tekrar gidicek. Beni aradı birlikte gidelim mi diye. (yabancı dil vs açısından) Ben de yıllık iznimi kullanmamıştım. Tam tesadüf oldu. Öyle yani orda birkaç oto yan sanayi parçası üreten fabrikalarla vs görüşüp gelicez.
    [B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    Alıntı canyerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @Darkform
    üstat döktürmüşün yine yawwww
    hehe cancım saol. Bildiklerim demiyeyimde, inandıklarımı yazdım. Herkez farklı birşey söylüyor bu konuda malum.

Bende tam senin scooclub choppers'daki fotonu güncelliyodum, sen mesaj atmışsın. Yoğunluktan aklımdan çıkmış tamamen. Ama şu anda tamam. Bi chek et istersen.

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

kill_nill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN
    teşekkürlerrr darkform
    yalnız herşey iyi güselde o c şıkkındaki 4 teker kısmını anlamadım ben
    ikitekerli günler diler..

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    @darkform
    teşekkürler

Ankara için İftar vakti
    Can YERLİ
    06 YC 502

Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(

10 Aralık Saat 15:00'da evleniyoruz - Tüm ZN'cileri bekleriz

Evet arkadaşlar, sonunda hayatımın kadını ile dünya evine giriyorum. 10 Aralık günü saat 15:00'da Ataköy Yunus Emre Kültür Sanat Merkezinde evleniyoruz. Tüm ZN'cileri bekleriz.

İşte motorumuzla birlikte çekilmiş bir resim :

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kill_nill adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekkürlerrr darkform
    yalnız herşey iyi güselde o c şıkkındaki 4 teker kısmını anlamadım ben

darkform zeytine 2 tekerlek daha ekledi

@kemal

Dostum mutluluklar dilerim, ayarlayabilirsem nikaha gelmeyi de çok isterim, tekrar mutluluklarrrrrrr

@all

arkadaşlar havanın bugünkü durumuna bakarsak, yarınki buluşma yalan oldu gibime geliyo sanki

Motosikleti
    SYM - Wolf 125 Classic
    @ kill_nill
    euhuheuahuha offf çok güldüm 4 tekerlek yazmışım resmen Senin yazını okuyunca farkettim. Emre de saolsun hemen makaraya alıvermiş. Ezin beni ezin küçük gördünüz tabiii

@ kemal
    Mutluluklar diliyorum kemalcim. bende gelmeye çalışacağım. Fotoğrafta 3'ünüzde birbirinize çok yakışmışsınız

ii gunner.
    SYM Wolf 125 Classic

Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    @Scud
    Allah 1 yastıkta kocatsın.Hayat boyu mutluluklar diliyorum...
    @darkform
    Abicim değişmemiş gözünden kaçtı heralde.Kusura bakma bıktırdım senide
    Can YERLİ
    06 YC 502

roa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 ZN
    @kemal

Ömür boyu mutluluklar diliyorum

@darkform

2.ana fiikrine tamamen katılıyorum
    [COLOR="DimGray"]GREY ZN[/COLOR]

Kemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motora veda etti :(
    Dostlar zaten nikah salonu çok merkezi bir yerde. Otoparkıda var. Yani hem sahilden hemde E5'den gelmek çok kolay. Eh saatide uygun. Hepinizi bekliyorum !

gerigelenadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 125 zn
    @KEMAL

ZEYTİNE BİNEN EVLENİYORMU NE ?...

KEMALCİM EŞİMLE BEN ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLİYORUZ SİZE...

GELİN ARABASI İÇİN İKİ ÖRNEK YOLLUYORUM SANA

KIŞIN ZEYTİNE BİNEMEYECEĞİNE GÖRE VOSVOS İYİ BİR ÇÖZÜM OLABİLİR...

AYNI RUHA SAHİPLER SADECE BUNUN 4 TEKERİ VAR...

@HERKES

BENZİN KONUSUNDA BİR TEST YAPTIM

BİR HAFTA KADAR ÖNCE DEPOYU TAŞACAK ŞEKİLDE FULLEDİM VE STOP EDENE KADAR SÜRMEYE KARAR VERDİM...

2O75 KM DE SÜRMEYE BAŞLADIM VE

BİRAZ ÖNCE EŞİMLE YOLDA KALDIĞIMIZDA KM SAATİ 2225 İ GÖSTERİYORDU

DEMEKKİ FULL DEPO 150 KM GÖTÜRÜYOR
    HERKESİN BİLGİSİNE

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler