fındıklı kahve dünyası buluşmasına kimler geliyordu kaç kişiyiz ona göre değiştirelim buluşmayı
fındıklı kahve dünyası buluşmasına kimler geliyordu kaç kişiyiz ona göre değiştirelim buluşmayı
]
@bulent sarı
o zaman bi tane daha damalı var bu arada güle güle oturun, hayırlısıyla
@thebarbarian
ben gelirim
avrupa anadolu yakası fındıklıya gelicekler isimleri bugün yazarlarsa sayıyı tespit etmiş oluruz hem buluşalım diyoruz yer ssöylüyoruz ondan sonra erteleiyelim diyoruz))))))))))))))))))))))))))))))
]
geçen gün bızım ufaklıgını rolantı ayarıyla oynadım
oynamaz olaydım
gıderken ıyı gıdıo)
durdugumuzda stop edıo
yanı sanırım rolantı ayarındandır
cbr ı servıse goturcem yakında orda honda shadow un kayıs numarasını fln sorucam belkı ogrenebılırım ondan sora kayıs konusunda napabılecegımıze bakarız
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
arkadaslar huhu bn geldımm eet salıı gunu gelırrsem yanıı yarınn kım bnıı artcıı alıcak genee cok oldumm bılıorumm ama ıdare edıın napalımm
@ preatorian
süpersin abicim. Sorabilirsen, bizim orjinal kayışın değerleri: 743 20 30
ii gunner.
@ kill_nill & canyerli
arkadaşlar motoru kışın istifleme (turşusunu kurma, yazı bekletme) konusunda, 2 ana başlık altında birçok faklı fikir ve zıt görüş mevcut.
1nci ana fikir motoru asla yatırmama... Yani işleyen demir ışıldar mantığı. Ki ben kesinlikle buna katılıyorum. Motor dediğin çalışmalı, oynar aksam dediğin de hareket etmeli. Aksi halde aksam süratle eskime yapacak ve direncini kaybedecektir...
2nci ana fikir ise motoru paketleyip yatırma. İşte bu konuda birçok yazılan çizilen var. Benim İNANDIKLARIM ve eğer kışın 5-6 ay süreyle motosikletimi yatıracak olsam yapacaklarım şunlar olurdu:
a. Depoyu dibine kadar boşaltırdım ve içine antipas sprey uygulardım. Malum bizim depolar malzeme olarak çok ii ürünlerden yapılmadığı için pas yapma olasılığı yüksek. Ben antipas uygulardım. Ancak bunun tam zıttı bir görüşte mevcut. Bu fikirde derki; depoyu azına kadar doldurun ve sıkıca kapatın şeklinde. yaz gelip motoru çalıştıracağınız zaman, benzini dibine kadar boşaltın ve yeniden doldurup marşa basın.
b. akü başlarını sökerdim. Bu konuda herkez hem-fikir. Bunu yapmaktaki amaç, Amaç akü'nün sağlıklı kalması, herhangi bir elektrik sorunundan doğabilecek problemlerin (kısa devre gibi) önlenmesi, elektrik aksamının tümüyle kapatılarak garantiye alınması. Yaz geldiğinde akümüz muhtemelen boşalmış olacaktır. Dolayısıyla akümüzü bir oto elektrikçisinde şarj ettirip tekrar marşa basabiliriz.
c. lastiklerin yerden keserdim. thebarbarian ve canyerli'nin belirttikleri gibi 2 amaç için bunu yapıyoruz. Bunlardan ilki lastiklerin inmemesi için. ikinciside lastiklerin balon yapmaması için. Canyerli'nin önerisi nefis. motoru orta sehpa yardımıyla kolayca 2 lastiğin yüzeyle minimum temasını sağlayabilirsiniz. Orta sehpaya kaldırınca arka tekerlek zaten havada kalıyor. ön tekerleğe ise herhangi bir ağırlık binmiyor. Sadece ön tekerleğin altına bir tahta yerleştirmemiz sorunu çözecektir.
d. Motor yağını boşaltırdım ve ilk marştan önce sıfır yağ koyardım. Bu konuda da farklı fikirler mevcut. Mevcut yağın idare edebileceğini savunanlar var. Ancak ben kesinlikle içerisindeki eski yağ ile 6 ay sonra marş basmazdım...
e. Tüm yağlama ünitelerinin yağlarını yenilerdim. Motor yağı (yukarıda bahsetmiştik), şanzıman yağı ve ön fren yağını boşaltarak yenileriyle değiştirirdim. Bu konuda da yine yağların yenilenmeden de idare edebileceği söyleniyor ama ben katılmıyorum. Yağlama organlarının ciddi önem taşıdığını düşünüyorum. Dolayısıyla tüm yağları değiştirirdim.
Tüm bunlara karşılık, ben yinede motosikletin çalıştırılmasından yanayım. Haftada 2 kez marşa basarak (3-5 dakika çalıştırarak) ve 2 haftada 1 kez 3-5 km yol yaparak motosikletin çok daha sağlıklı bir kış geçirmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Bu sayede oynar aksamı ve motoru aktif eder ve ihtiyaç duydukları HAREKETİ ve YAĞLAMAYI onlara sağlamış oluruz. Akünün bitmemesini, sürekli şarda kalmasını sağlamış ve muhtemelende ölmesini engellemiş oluruz. Bekleyen akü ölür... Aynı şekilde tüm yağların da harekete geçerek bakteri yapmaması sağlarız. Ancak yinede yazın km'ye bakmaksızın tüm yağları değiştirmek gerekli. Bu iş sadece km ile alakalı değil, yağlarında bir zaman ömrü, raf ömrü var. Motorlu araçların tümünde asıl olanın HAREKET olduğunu düşündüğümden kesinlikle motosikleti yatırma taraftarı değilim. Teyzemin 1984 model bir reno'su var. Aslında bizim motosikletlere çok benziyor. Motor son derece basit bir düzenek. Aracın ilk sahibi teyzem ve henüz 45.000 km'de. Yatmak diye ben buna derim işte, 22 senede sadece 45.000 km. İnanın bana alet dökülüyor... iç kapı kollarından döşemesine, motorun çeşitli aksamlarından egzosuna kadar heryeri haşat oldu. Araba yata yata direncini kaybetti. Aküsü her sene değişiyor yatmaktan. 2 defa pas yüzünden deposü değişti. bir kez de bu paslanma yüzünden karburatör'ü dağıttı. Artık rolantisi bile ayar tutmuyor. her aksamda mütiş bir paslanma mevcut ve durduramıyoruz (kasa ve boyadan bahsetmiyorum, buralarda 22 senede paslanma olması doğal, oynar ve motor aksamlarından bahsediyorum. Tüm vidaları ya yalama olmuş yada fena halde sıkışmış durumda. Biryerleri sökmeye kalktığınızda ya imkan ihtimal yok sökemiyorsunuz, yada sökerken elinizde kalıveriyor. Yata yata tüm aksam sıkışmış, kütük gibi olmuş... Ve bunlar gibi onlarca problem.
Motorlu araçlarda işleyen demir ışıldar diyor, bu yazdıklarım konusunda onlarca farklı fikir olduğunu (motosiklet.net forumlarında mevcut) belirterek onlara da göz atmanızı rica ediyor ve tüm yazdıklarımın sadece beni bağlayacağını ekleyerek hepinizi öpüyorum
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
Sevgili arkadaşlar,
İş nedeniyle Kasım ayında herhangi bir aksilik çıkmazsa(umarım çıkmaz) bizim Zen'lerimizin memleketine gidicem.
Diyorum ki bizim zenlerin fabrikasına yakın bir şehir ise gittiğim yer belki bir olur ya; Yedek parça konusunda birşeyler yapabilirmiyim?
Ya da ne gibi bir faydam dokunur. Görüşlerinize açığım
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
@latifpolat
hayırdır abi nie gidiosun?keşke arasaymışınız be dostum laflardık 2 dakka nese kısmet diilmiş artık bidahakı hfata sonuna...
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
@Darkform
üstat döktürmüşün yine yawwww
Can YERLİ
06 YC 502
[QUOTE=talla;465063]@latifpolat
hayırdır abi nie gidiosun?
Abi ayrıldığım işyerinden eski patronla bir kere gitmiştik. Şimdi adam tekrar gidicek. Beni aradı birlikte gidelim mi diye. (yabancı dil vs açısından) Ben de yıllık iznimi kullanmamıştım. Tam tesadüf oldu. Öyle yani orda birkaç oto yan sanayi parçası üreten fabrikalarla vs görüşüp gelicez.
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
hehe cancım saol. Bildiklerim demiyeyimde, inandıklarımı yazdım. Herkez farklı birşey söylüyor bu konuda malum.
Bende tam senin scooclub choppers'daki fotonu güncelliyodum, sen mesaj atmışsın. Yoğunluktan aklımdan çıkmış tamamen. Ama şu anda tamam. Bi chek et istersen.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
teşekkürlerrr darkform
yalnız herşey iyi güselde o c şıkkındaki 4 teker kısmını anlamadım ben
ikitekerli günler diler..
@darkform
teşekkürler
Ankara için İftar vakti
Can YERLİ
06 YC 502
@ kill_nill
euhuheuahuha offf çok güldüm 4 tekerlek yazmışım resmen Senin yazını okuyunca farkettim. Emre de saolsun hemen makaraya alıvermiş. Ezin beni ezin küçük gördünüz tabiii
@ kemal
Mutluluklar diliyorum kemalcim. bende gelmeye çalışacağım. Fotoğrafta 3'ünüzde birbirinize çok yakışmışsınız
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@Scud
Allah 1 yastıkta kocatsın.Hayat boyu mutluluklar diliyorum...
@darkform
Abicim değişmemiş gözünden kaçtı heralde.Kusura bakma bıktırdım senide
Can YERLİ
06 YC 502
@kemal
Ömür boyu mutluluklar diliyorum
@darkform
2.ana fiikrine tamamen katılıyorum
[COLOR="DimGray"]GREY ZN[/COLOR]
Dostlar zaten nikah salonu çok merkezi bir yerde. Otoparkıda var. Yani hem sahilden hemde E5'den gelmek çok kolay. Eh saatide uygun. Hepinizi bekliyorum !
@KEMAL
ZEYTİNE BİNEN EVLENİYORMU NE ?...
KEMALCİM EŞİMLE BEN ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR DİLİYORUZ SİZE...
GELİN ARABASI İÇİN İKİ ÖRNEK YOLLUYORUM SANA
KIŞIN ZEYTİNE BİNEMEYECEĞİNE GÖRE VOSVOS İYİ BİR ÇÖZÜM OLABİLİR...
AYNI RUHA SAHİPLER SADECE BUNUN 4 TEKERİ VAR...
@HERKES
BENZİN KONUSUNDA BİR TEST YAPTIM
BİR HAFTA KADAR ÖNCE DEPOYU TAŞACAK ŞEKİLDE FULLEDİM VE STOP EDENE KADAR SÜRMEYE KARAR VERDİM...
2O75 KM DE SÜRMEYE BAŞLADIM VE
BİRAZ ÖNCE EŞİMLE YOLDA KALDIĞIMIZDA KM SAATİ 2225 İ GÖSTERİYORDU
DEMEKKİ FULL DEPO 150 KM GÖTÜRÜYOR
HERKESİN BİLGİSİNE
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)