Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
14 Ekim 2006, 18:05
@ antikacı
yürü be abi... Girişimci bir hareket. Taaa Trabzon'da ve bizlere çok uzak da olsa, son derece kibar ve düşünceli bir jest. Helal ve teşekkürler
@ dreamdark
4000 km'de kayışın değiştirilmesi iidir diyorlar. Bu kayışı 3500'de koparan da var, 8000 km hiç sorun yaşamadan kullanan da. Sana kalmış.... Kayışı kontrol ettirebilirsin, ancak kayış tam anlamıyla sağlam bir görüntü verse bile, bu kayışın (ve kayış mantığında çalışan hareketli parçaların bir çoğunun) asla ileriki 5 km içinde kopmama/dağılmama garantisi yoktur (kanımca). Yani demek istediğim kayış gibi bir parçada yıpranma payı her zaman gözle pek farkedilemez kanatindeyim.
Reklamlar
-
15 Ekim 2006, 00:38
Dün akşam mutfak penceresinden yola baktığımda gri bir Zen'in geçmekte olduğunu farkettim. Pencereden seslenerek durdurmak ve bir kaç kelime konuşmak istedim motor hakkında fakat onuncu katta oturduğumuz için mümkün olmadı. Bu sabah da Kozyatağı Carefour'un arka tarafındaki Sevpa'ya giderek Zen'i ilk defa çıplak gözle ve yakından gördüm. Uzun hacı sakallı ama modern giyimli otuzlu yaşların başında olduğunu tahmin ettiğim bir beyefendi ilgilendi benimle. (Ben de taktım bu otuzlu yaşlara, sendrom mu başladı ne?!)
Uzun uzun anlattı, montajın burada yapıldığından, garantinin çarpma, kırılma gibi hasarlar harici çıkabilecek problemleri gidermeyi kapsadığından bahsederek Mondial'in servislerinin genişliğinden ve sistemin oturmuşluğundan da örnekler verdi.
Ben iki model arasında kaldığımı; 125 KV'nin daha rahat kullanılabilir ama Zen'in ise daha güzel olduğunu düşündüğümü belirttim. O da bana hak vererek 125 KV'nin güçlü bir motora sahip olduğunu ve beklenenden daha iyi bir performans sergilediğini söyledi. Zen'i de 'bir klasik' diyerek özetledi. Benim kafamdaki en büyük soru işaretinin gidonlar olduğunu söyleyince motorun üzerine oturmama izin verdi. Sağa sola çevirirken dizlere çarpması zamanla aşılabilir fakat gidonları tutuş şekli yolda giderken kontrolü zorlaştırır mı yoksa bir problem olmaz mı emin olamadım. Hani İstanbul malum çukurlarla dolu, ani sağa-sola çevirişler sanki kısa gidonlarda daha kolay olur gibi. Sizlerin bu konuda yorumlarını merak ediyorum doğrusu. Aklıma takılan ikinci bir şey de motoru şimdi alırsam hem acemilikten hem de kışın başlamasından dolayı en azından güneşin arada bir göz kırpacağı Mart ayına kadar yatması. Yeni bir motoru kullanarak açmak gerekir herhalde, bir gün kullanıp bir iki hafta yatırmak pek hayırlı olmayacaktır. Zaten ehliyeti alışım da en erken 2007 Ocak-Şubat.
Zen'in üzerine oturduktan sonra kalkmak zor oldu. Kontağı çevirip çıkıp gitmek istedim oradan. Fiyat ve ödeme koşulları hakkında kısa bilgiler aldıktan sonra içim giderek ve aklım kalarak dükkandan çıkarken sakallı beyefendi kendi motrunu gösterdi bana. Mondial 150 ZAT, limuzin gibiydi; çok uzun geldi bana. 'Çok güzelmiş' desemde dudak bükerek ve bıyık altından gülerek Zen'lerden siyah olanına son bir bakış attım, 'elbet bir gün kavuşacağız' diyerekten...
-
15 Ekim 2006, 01:00
@acıbadem
hoşgeldın abi ben 1.86 arkayada benm kadar b arkaaş daha binio tam olarak çeviriyorum direksıyonu çok rahat bir şekilde 2500e yaklaşıorum çok menunum şeytan kulağına kurşun daha ehlıyet almak da nasip olmadı bekleris...
saygılar
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
-
15 Ekim 2006, 01:13
Şu motorun sesi sizde de değişti mi dostlar. Benim 1000 km oldu daha gürültülü çalışıyor motor. Bilgisi olan var mı?
-
15 Ekim 2006, 05:15
@kemal
kesinlikle değişir .pek hatırlamıyorum ama ilk bakımdan sonra motora bindiğimde " bu ne ya" demiştim sesi gitgide açılaçaktır dert etme diğer arkadaşalar da yardımcı olacaktır
-
15 Ekim 2006, 10:29
@acıbadem
ben senin yerinde olsam motoru baharda alırım,eger kapalı garajın flan yoksa boşuna yamur çamur çürüycek motor.bide ocaktan snra alırsan mtv nin ilk taksitinide vermezsin
-
15 Ekim 2006, 11:31
@acıbadem
öncelikle hoşgeldin.benim tavsiyem havalar düzelince al.malum sezon kapandı sayılır.binemiceksen alıp bikaç ay motoru bekletmenin bi mantığı yok kanaatindeyim.birde ehliyetsiz binme,polisler aç gibi etrafta çeviricek adam arıyo lar.O yaşadığın duyguları bikaç km yaptıktan sonra gör,çok keyif alıcağını göreceksin...
saygılar...
-
15 Ekim 2006, 16:48
@ acıbadem
açıkcası gidonla zaten pek bir işin olmuyor. Sonuçta 10-15 km'yi geçtikten sonra dengeyi gidonla değil, vicudunla kuruyorsun... Ancak bizim gidonun en kötü yanı, turu diğer scooterlara göre çok çok düşük. Fakat bu durumdan şimdiye kadar şikayet eden olmadı. Çünkü sanıyorum hemen herkez bu duruma 2. günden alışıveriyor... Bunların haricinde gidonla ilgili bir çevirme problemi olacağını sanmıyorum. Ben yaşamadım. Yaşayanıda duymadım.
@ Kemal
Kemalcim benim motorun seside 1000'den sonra biraz değişti. Malum egzos'un içi ısınıp şeklini şemalini biraz değiştiriyor. Bununla beraber rodaj sırasında tüm parçalar yerlerine oturuyor. Gayet normal (aşırı bir değişim yoksa). Ben de ilk farkettiğimde acaba kuruntumu yapıyorum diye düşünmüştüm. Yani fark aslında o kadar az. Eğer sende buna yakın birşeyler hissediyorsan, sanırım motorun iyi yolda, rodaj tamamlanıyor
ii gunner.
-
15 Ekim 2006, 23:25
@kemal
benim motorunda sesi değişti 1000 den sonra daha tok çıkmaya başladı bide deldirince daha güzel olmuştu ama ses çevreyi çok rahatsız ediyor diye kaynak yapıp kapattım))))))))))
-
16 Ekim 2006, 04:34
-
16 Ekim 2006, 11:00
@redragon , walla ocakta degil haziranda alsan MTVnin ilk taksidini yine verirsin, ama Acıbadem şimdi alırsa o zaman bu yılın MTV 2.taksidinide verir. Zaten 31 aralıkta alsa yine veriri saçmalığa bak.
Arkadaşlar , dün öğle saatlerinde bahçelievler , haznedar tarafında arabayla giderken bi tane pırıl pırıl gri bir ZeN gördüm üstündede bir çift vardı. Allah dedim tam bizim klube göre hemen usulsüz bi şekilde durudurdum yolun ortasında (Kusura bakma abicim heyecan işte) . Bu sefer de Kemale rastladım nam-ı diğer Scud , Eşiyle güzel havayı değerlendiriyorlardı. Hemen stickerlardan bi demet uzattım ama yolun ortasında durduğumuzdan konuşamadık Saygılar sevgiler Kemal. Bu arada benimkide 1000 KM de ve sesi arttı .
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
16 Ekim 2006, 11:08
Arkadaşlar , dün öğle saatlerinde bahçelievler , haznedar tarafında arabayla giderken bi tane pırıl pırıl gri bir ZeN gördüm üstündede bir çift vardı. Allah dedim tam bizim klube göre hemen usulsüz bi şekilde durudurdum yolun ortasında (Kusura bakma abicim heyecan işte) . Bu sefer de Kemale rastladım nam-ı diğer Scud , Eşiyle güzel havayı değerlendiriyorlardı. Hemen stickerlardan bi demet uzattım ama yolun ortasında durduğumuzdan konuşamadık Saygılar sevgiler Kemal. Bu arada benimkide 1000 KM de ve sesi arttı .[/QUOTE]
Sen ta bahçelievlere haznedara kadar gel bir haber verme. Aşkolsun yani. Bizde motorla geziyoduk dün.
Bu arada motoru incirli çalışlardaki servise hem 500km bakımı için hemde o küçük kaza da herhangi bi sorunu varmı diye bıraktım. Sağolsunlar çok iyi ilgilendiler.
Yağ değişim, bir ampul değişimi, bi kaç yere pasta cila ve genel bi bakıma 30 ytl aldılar. Ben açıkcası çok daha fazlasını bekliyodum. Oralarda oturan arkadaşlara tavsiye ederim.
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
-
16 Ekim 2006, 11:22
@latifpolat
abi esas sen ay etmişsin yaw hani gelnce arıcaktın?
dun omurun arkasında naci kasım sokakta bi çift geçti korna çaldı bana bende göz kırptım yoksa sizmıydınız?
siyahus sende ayb etmişin abı telefonumuz yazıo insan bi arar be hocam gelınce
dun bi yarm saat dolaşma imkanım oldu bizim burda 3 tane bizim zenelrden gordum ama stickırım olmadıından veremedım
sevgiyle kalın...
[CENTER]34 UVR 93[B][U][/U][/B][/CENTER]
[CENTER][SIZE="2"][B]HATALI DEĞİLSEM ARAYIN[/B][/SIZE][FONT="Comic Sans MS"][/FONT][/CENTER]
-
16 Ekim 2006, 11:24
@acıbadem
arkadaşların ikinci el fikrine katılıyorum. çok temiz makineler oluyor.
@kemal
ciddi bir ses değişikliği olmuştu makinede. hatta bir ara iyiden harleyci tribine girmiştim.
-
16 Ekim 2006, 11:40
@ LatifPolat , Talla : Doğru söylüyosunuz arkadaşlar o kadar geldik görüşmedik :( ama braz acelemiz vardı Kemali gördüğüm halde hiç gidelim bi yerde 2 dakka oturalım diyemedim bile . Ama bi hafta sonu özellikle orda olacaz. Zeten sevimde diyo çekirdekleri alalım gidelim diye
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
16 Ekim 2006, 11:48
-
16 Ekim 2006, 11:51
arkadaslar günaydın yarınki kabataş buluşması konusunda benim bi sorunum olcek bizim şirket iftar yemeği veriyor ve orada olmak icabediyo gerçi yine yakınlarda olcam tophane de biyerlerde ama ben akşamki toplantıya biraz gecikerek gelebilirim bilginize ...
-
16 Ekim 2006, 12:09
bulent sari, dün cevahir'de miydin?
@all
arkadaşlar,
İstanbul'daki arkadaşlarım servislerinden, kayış değiştirmenin tam maliyetlerini öğrenip yazabilirlerse eğer çok sevinirim, en ucuz yapana değiştiricem
-
16 Ekim 2006, 12:15
zaten yrn akşamki buluşmaya pek katılım yok gibi ertelesekmi acaba?
ya bişey sorcam bu motoru hiç kullanmadan kapatmak için otoparka bişeyler yapmak gerekiyo demişti darkform anlatmıştı falan
forumda bulamadım o sayfayı :(
bulabilen varsa link verseniz olurmu?
sanırım kara kış olan bir iki ay kullanmıcam ben
bu arada dün kadıköyde bende ilk stickerımı bıraktım siyah bir zenin üstüne
ikitekerli günler diler..
-
16 Ekim 2006, 12:16
[QUOTE=dreamdark;464799]bulent sari, dün cevahir'de miydin?
yok abicim ben dün de evde yerleşmeye çalışıyodum. Büyük oranda bitirdim ama hala daha bazı işler var
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler