Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
12 Ekim 2006, 17:57
selam ender kaptan öncelikle eleştirinde haklısın ve bizde bu konuda kendimize bir çeki düzen vermeye karar verdik ve verdikte burası yine teknik sorunların tartışıldığı bir yer olacak...
övgü dolu sözlerin için de teşekkürler.
gelelim sorduğun soruya
Biz genel olarak memnunuz kulandığımız motordan aydınlatıcı olması bakımından bir arkadaşımızın ilk 4000 km izlenimlerini burada sana aktaracağım
"İLK 4000 KM İZLENİMLERİm
Sorun:
Benim "düldül" 4000 km yi devir başımdan geçenleri sizlerle paylaşacağım:
Motoru aldığım ilk haftalarda rodaja uymaya dikkat ettim. Yokuşlarda zorlamadım, artçıyla binmedim sürekli aynı devirde sürmedim. İlk 1000 km ye kadar motora alışma evremdi yavaş sakin bir kullanıma rağmen benzin sarfiyatı çok fazla idi. Bir depo benzin ile yaklaşık 70-90 km arası yapıyordum ve bu da canımı çok sıkıyordu sonradan menzil yükseldi ve sarfiyat azaldı. Başlarda ön fren diskinden gelen ses canımı çok sıksa da şimdi ses yok denilecek kadar azaldı sadece düşük hızlarda yokuş aşağı inerken ön fren kullanımı sırasında duyulmakta. Motor hava soğutmalı olduğu halde hararet, şişme gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım kesintisiz yapdığım Kadıköy-Büyükçekmece, Kadıköy-izmit-kadıköy gibi bizim motorla oranla uzun yolculuklarda hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Sadece bir sefer yolda kaldım dikkatsızlğım yüzünden girdiğim belediyenin açıp kapatmadığı çukurda motor; çıkan ateşleme kablosu yüzünden stop etti(tavsiyem periyodik bakımlarda çıkablicek kablo soketlerini sıkıştırtmanız). Bunun dışında hepimizin başına gelebilecek ufak tefek şeyle far ampulunun patlaması vs. Patlayan ön far ampülünü değiştirdim (sizde yapabilirsiniz zaten elektrik sistemi garantiye girmiyor) gibi. Arka frenin devamlı gevşemesi motorun yeni olduğu dönemde normal çünkü her parça gibi yeni olan balatanında bir alışma devresi var onuda 14 numara anahtar ile devamlı olarak ayarladım. Geçenlerde motor yağ akıtmaya başladıysade canımı pek fazla sıkmadı çünkü üç beş damla gibi olan bu akıntının bir önemi yok (aman dikkat miktar çok önemli yağ seviyesine devamlı olarak bakmanız gerekli orta sehpa da düz bir zemine çektiğiniz zeytinin yap seviye cubuğunu çıkarın silin ve yerine tekrar takıp çıkarın yağ tırtıklı bölmenin ortalarında olmalıdır)
İlk kilometreden itibaren yaşadığım gaz kesince egsozdan gelen kronik patlama başlada kafamı kurcalasa da sonradan hava ayarı ile ilgili önemsiz bir şey olduğunu öğrendim şu an da devam etmekte fakat bir sorun yaratmamakta
Motorun performansının çok iyi olduğunu sizde görmüşsünüzdür iki kişi düz yolda 100-110 arası hız yaptım yokuş aşağı iki kişi yada düz yolda tek kişi 120 yapabiliyor ibre sonda olmasına rağmen motor hızlanmaya devam ediyor(ibre pek fazla inandırıcı gelmiyor bana)
Şu anki yakıt tüketimim ise bir depo benzin ile 120-160 km arası seyahat yapabiliyorum( ani gaz vermeler, sık frene basmalar durup kalmalar motor soğukken yapılan manevralar tüketimi arttırmakta)
Motor bir sefer servise gitti o da ilk bakım için sonra ise bakımları kendim yapmaya karar verdim yağ değiştirme, buji, filtre temizleme gibi ayrıca Wd40 denilen mucize ürün ile motorun bütün hareketli parçalarını bir yada iki haftada bir yağlamaktayım( aman ön fren diskine değmesin frenler bir süreliğine iptal oluyor)
motorun dış yüzeyini gazyağı ile silmekteyim cila yapmış pırıl pırıl oluyor ve de bütün kirleri söküyor.yaklaşık bir ay önce taktırdığım ve uzaktan çalıştırma özelliğini de kullandığım alarmın ise aküye ve motora şu ana kadar hiçbir kötülüğü dokunmadı(aman nazar değmesin)
HEPİNİZE KAZASIZ VE BELASIZ HEYECAN DOLU SRÜŞLER...
diger konuda ise hondanın bahsettiğin modelleri ben sana herhangi bir tavsiyede bulunamam ama eminim ki bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır...
Reklamlar
-
12 Ekim 2006, 18:16
Çok sağol Bülent, senin ve diğer arkadaşların yolu açık olsun ...
-
12 Ekim 2006, 18:39
ender merhaba,
Övgü dolo sölerinden dolayı teşekkürler.
Bende 4000 Km'deyim. İlk izlenimlerim, az önce bülent'in aktardığı notlara yakalşık olarak aynı. Son derece memnunum diyebilirim. Bu scooter'ın kendine özgü 1-2 sendromu var. Bunları sıralamam gerekirse:
1 - Aydınlatma yetersiz. Farlaz yetersiz kalıyor. Ancak 20-40 YTL kadar bir masraf ile sorun ortadan kalkıyor.
2- Ön fren aksamı ile alakalı, sebebi halen tam netleşmemiş bir sıkıntı var. Ön fren aksamından, arada bir rahatsız edici bir vurma sesi geliyor. Ancak bu frenlemeyi kesinlikle etkilemiyor. Düz yolda seyir aldıkça ses kesiliyor. Çok sert bir çukura girildiğinde veya engebeli yol koşullarında kullanıldığında tekrar başlıyor. Şu na kadar çözebildiğimiz kadarıyla, yine 30-35 YTL'lik bir masraf edip orjinal honda ön fren balatı takıldığında bu sıkıntı da çözülüyor.
3- Bir çok arkadaşımızda bir müddet sonra marş pedalı ve orta sehpa ayağı ses yapmaya başlıyor. Bu seslerde 2 vida sıkmak ve 10 YTL değerindeki WD40 yağıyla yağlamak suretiyle gideriliyor. Bunların haricinde hemen hemen bir sıkıntı aklıma gelmiyor. 4000 Km'dir tıkır tıkır yağmur çamur demeden gidiyor. Ayrıca tam bir keçi. Rampa mampa dinlemiyor, tam bir keçi gibi ilerliyor ilerliyor ilerliyor
Benzin sarfiyatı yaklaşık 10 YTL ile 110-130 Km civarı (şehir içi)
Şehir dışında (uzun yol) bu mesafe 200 Km'nin üzerine çıkabiliyor.
Düz yolda son sürati 100'ü geçiyor ve rampa aşşa gördümü iicene deliriyor. En dik yokuşu 60 Km gibi bir süratle ile tek kişi tırmanabiliyor. Özellikle bu scooter'ın motorunun performanslı olduğunu düşünüyorum. Köprü yolunda, rampa yukarı 150 cc'leri yakalıyor hatta geçiyorum (her ne kadar inanması zor olsada).
Diğer grup üyesi arkadaşlarımın da buna yakın tespitlerde bulunacağını düşünüyorum. İlk 4000 Km izlenimlerim sonucunda, bu motosikleti kesinlikle tavsiye ederim.
Honda Today çok şık bir scooter kanımca. Herhangi bir şikayetini duymadım. 50cc'lik küçük motor hacmi seni tatmin edecekse, tabiki Today'i de tavsiye ederim. Kişisel fikrim, Today'in, bizim scooterlarımıza oranla daha uzun ömürlü ve uzun vade de daha sağlam bir motosiklet olacağından yanadır. Tabi bu sadece bir tahminden öteye gidemez.
ii gunner.
-
12 Ekim 2006, 19:59
@EnderKaptan
Honda today bugün var yarın yok sen al bitane zen ,paşalar gibi kullan çok keyif alıcağından eminim
@Darkform
rica etsem Choppers daki resmimi bununla değiştirirmisin sayın ADMİN
-
13 Ekim 2006, 01:27
arkadaslar ben artık nete gıremıorumm :( bulusma olursa araın benı haberdar edın umarım sorunu halleder gırerım ama sanmıorumm unutmaınn benıı :(
-
13 Ekim 2006, 02:50
Üç tekerlisine binmedim hiç, hele arkadakilerini yanlardan destekleyen dört tekerlisinin yanından bile geçmedim. İlkokul birinci sınıfı bitirince klasik karne mükafatı olarak alınan Pinokyo bisikletime kavuşmam ve bir iki denge alıştırmalarından sonra önce apartmanımızın bahçesinde sonra da mahallenin sokaklarında cirit atışlarımla başladı herşey. Pinokyo'yu kırmızı BMX, onu da kalın tekerlekli dağ bisikleti izledi sırasıyla. Üniversitede okurken bile bisikletle gidip geliyordum okula. Tabi bunda Eskişehir'de oluşumun ve şehirin düzayaklığının payı yadsınamazdı. Mezuniyetle beraber İstanbula dönüşüm bisiklet hikayesini hüzünlü bir şekilde sonlandırırken daha önceleri aklımın ucundan bile geçmeyen bir heves kaplamaya başladı içimi. 'Hani olmaz ya..' diye diye yıllarca uzaktan baktım ve o yıllar birbirini kovalayarak beni otuzlu yaşların eşiğine getirdi sonunda.
'Neden olmasın?'.. Evet, düne kadar uzaktan baktığım motorsiklet tutkusuna kendimi bırakmaya karar vermiştim. Vermiştim vermesine de ne alacaktım? Her kafadan bir ses çıkıyordu. 'Alacaksan bilmem ne al.. Şunu al şunu.. Bak bir de bu modeller var..'. Herkesin yorumu farklı olurken tek birleştikleri nokta 'Çin malı alma da ne alırsan al' oluyordu her nedense. Söylenenlerin hepsini olmasa da bir kısmını dikkate alarak araştırmalarımı devam ettirirken karşıma Mondial 125 ZN çıkıverdi. Bir anda tutulmuş, artık başka bir markaya, modele bakamaz olmuştum. Hafta başından beri bu topicteki hemen hemen tüm sayfaları okudum. Yaz başından beri Zen'e olan sempati giderek büyümüş ve kısa sürede bir tutkuya dönüşerek kulüp kurulmasına kadar gidecek bir yol izlemiş. Bu yolda beni daha çok heyecanlandırdı ve daha Zen'ime kavuşamadan hem bu foruma hem de zenscooclub'a üye olmama neden oldu.
Aralık ayındaki ehliyet sınavlarına girebilmek için kursa kaydımı yaptırmakla işe başlıyorum. Hafta sonu Zen'i çıplak gözle görmek için bir bayiye gideceğim. Hala bazı ufak tefek endişelerim olsa da içimden bir ses hiç düşünme diyor. Tıpkı o radyo reklamlarındaki gibi:
"Mondial, Mondial, Mondial al!"
En kısa zamanda Zen'ime kavuşmak ve sizlerle tanışmak dileğiyle..
-
13 Ekim 2006, 03:45
-
13 Ekim 2006, 04:02
pigasisio zip 100 alınması bence daha mantıklı istediniz yere gidin italyan mucizesi türkiyeyyi dolasırsınız motro tık dmez
-
13 Ekim 2006, 04:17
jamaisvu adlı üyeden alıntı
pigasisio zip 100 alınması bence daha mantıklı istediniz yere gidin italyan mucizesi türkiyeyyi dolasırsınız motro tık dmez
"piaggio zip 100" olmasın sakın o? "pigasisio" diye bi motor olduğunu sanmıyorum
-
13 Ekim 2006, 04:23
sen nasıl hitap ediyorsan doğrusunu yazmıısn ama asıl konu plaka dahil yuvarlarsak 3 milyara geliyor bu motor bence çinli kullnmaktansa bu motor süper arıza çıkartmassam bas ağrıtmaz.
-
13 Ekim 2006, 05:07
@jamaisvu
sonuçta vespsya binmek istmeyen yoktur ama 3 milyara vespa varken neden bunu aldık? bu motor 1600 ytl!! farkını veremedim bütçem yetmedi bunu aldım Vespa mesvpa farketmez motorunu seveceksin malını koruyacaksın ön yargılı olmayacaksın malına gözün g,b, bakacaksın gerisi boş bence
@acıbadem
aramıza hoş geldin zeytininle mutlu güzel günler dilerim web sitemizi ziyaret etmeyi unutma www.zenscooclub.com
-
13 Ekim 2006, 05:44
@ acıbadem
Bisikletten ZeN merak ve sevgisine uzanan hikayeni zevkle okudum. Foruma göz attığına göre, buradaki arkadaşlarımın hemen hemen hepsinin zeytinlerini ne kadar severek kullandıklarını farketmişsindir diye düşünüyorum ve sana da bi zeytin yakışır diyorum
Umarım en kısa zamanda alırsın. Şimdilik sadece hoşgeldin diyorum pek yakında ise kısmetse güle güle kullan demek nasip olur hepimize.
ZN konusunda bu sayfada, bu topic'de ve sitemizde yüzlerce detaylı bilgi mevcut. Eminimki pek çoğuna göz gezdirdin. Bu durumda tek bir öneride bulunacağım. Bu motosikletle biraz ilgilenirsen seni asla yarı yolda bırakmaz diye düşünüyorum. Şile, Polonezköy, Silivri ve 3000 km'nin üzerinde şehir içi yol, tık demedi bu scooter... Tek yaptığım biraz ilgilenmek, Bakımlarını yapmak / yaptırmak.
Çin malı. Evet çin malına bir tepki var. Ama bu tepkinin %90'dan fazlası çin malı motosiklet kullanmayanlardan geliyor, neden acaba... Bu forumda hepimiz Çin malı 125 ZN ve türevlerini kullanıyoruz ve %99'umuz memnun. Kullananın yorumlarınamı, kullanmayanın yorumlarınamı bakacağız ? Çin malı ne kadar ekmek o kadar köfte derler. Çin malı motosiklet çok ucuz fiyatlı ve narin olabilir, ama ne kadar ekmek o kadar köfteden çoook daha öte bişi. Bizler bu motosikleti bu kadar çok sevdiğimiz ve memnun olduğumuz halde demiyoruzki "bu alet bir vespa! inanılmaz !". Ne yaşıyorsak onu yazıyoruz, konuşuyoruz. Ama hiç kullanmayanlar yerden vere vuruyor. Hiç anlam veremiyorum hiç...
@ antikacı
güle güle sağa-sola yapıştır abicim
Yaw resimlere baktımda, sen büyük maceracıymışsın ya. O yaşlarda bile bisikletle dağlarda. Senin sonun belliymiş zaten motosiklet olayı yani
@ jamaisvu
Bence de piaggio zip 100 hoş bir scooter. Fiyatı bizimkilerden %50 daha fazla ve bu para benim şak diye çıkarıp masaya kolay kolay koyamayacağım bir meblağ. Ancak ben beğeniyorum o scooter'ı gerçekten ve bence değer o fiyat. Hatta fazlası bile... Sonuçta Piaggio.
ii gunner.
-
13 Ekim 2006, 07:44
Merhaba arkadaşlar,
Yanılmıyorsam 1,5-2 ay kadar önce bir hafta sonu Şile'de toplanmıştınız, o gün bende 1 scooterlı arkadaşımla beraber Bağdat Cd.'den dönerken birkaçınızla Harem'de Feribot beklerken tanışmış ve beraber yol almıştım.
O gün bana bu forumdan bahsetmiştiniz ve ben ancak şimdi fırsatını bulup aranıza katılabiliyorum.
Gerçi daha önce mtosiklet.net üylerinin K.Çekmece & Bakırköy sahillerinde düzenlemiş oldukları pikniklere motorcu bir arkadaşımın davetiyle katılmışlığım var ama bu güzel siteye henüz üye oldum.
Hepinize tekrardan merhaba
Ben motorumu Haziran'ın başında aldım ve şimdiden 4500.-Km yol yaptım, genel olarak motorumdan memnunum, beni yolda bırakmadı Allah'a şükür, ama bakımlarını mutlaka düzenli olarak yaptırıyorum, tıkırtı gelse ilk Cumartesi sabahı saat 08:30'da usta henüz gelmeden önce serviste hazır bekliyor oluyorum.
İlk başta bu motoru alırken, çokta aşık olup aldım diyemem... Motora hevesim vardı, şirindi, fiyatı uygundu, taksitle aldım. Aldım ama.. kullandıkça fark ettimki motorumla aramda bir aşk oluştu.
1-2 Sene sonra satıp maxi sccoter'a geçerim derken, artık bunun yanısıra bir maxi scooter daha almaktan bahseder oldum. Eee nede olsa ilk göz ağrım
Bu güzel dayanışmanız için sizi kutluyorum.. Aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum.
Görüşmek üzere
Sevgiler,
Erkan
-
13 Ekim 2006, 10:10
[QUOTE=Boncuk;461504][FONT="Comic Sans MS"]Merhaba arkadaşlar,
Yanılmıyorsam 1,5-2 ay kadar önce bir hafta sonu Şile'de toplanmıştınız, o gün bende 1 scooterlı arkadaşımla beraber Bağdat Cd.'den dönerken birkaçınızla Harem'de Feribot beklerken tanışmış ve beraber yol almıştım.
O gün bana bu forumdan bahsetmiştiniz ve ben ancak şimdi fırsatını bulup aranıza katılabiliyorum.
Aaaaa Boncuk merhaba ya,
Hatırladım seni
Hani beraber taaa Bakırköy Sahile kadar geldik. Hatta vapurda da arkadaşın ve seninle sohbetimiz olmuştu. (Yamaha xmax ti sanırım).
Biz iki motorduk Sahilden gelen. Benim ki siyah olan. Diğeri ise Kyox. Hoşgeldin aramıza.
[B]Motor[/B]la Odun Kesilir:queen:
-
13 Ekim 2006, 11:46
hoşgeldin boncuk aramızda olmandan mutluluk duyarız
-
13 Ekim 2006, 12:29
arkadaslar günaydın
artık aramızda asya ve truva kullanıcıları da var malum ve biz burada genelde çoğunluk öyle olduğu için mondial teknik servislerinden (yerlerinden yurtlarından yeterli ya da yetersizliklerinden) bahsettik bu güne dek.. Şimdi biraz da onlar konussunlar diyorum... Evet buyrun
-
13 Ekim 2006, 12:34
Selam Boncuk arkadaşım hoş geldin. Sevgili Latif bizi her ne kadar o akşam yavaşlattıysada bize güzel eşlik ettiniz bi ara bizi bırakıp gitceksiniz sanmıştım hahaha (latifcim alınma :D ) Hoşgeldin diyorum iyi vakit geçirmen dileğiyle.
[CENTER][SIZE="2"][COLOR="SlateGray"]KERİM[/COLOR][/SIZE][/CENTER]
[CENTER][B][SIZE="2"]34 YK 2206[/SIZE][/B][/CENTER]
[COLOR="DimGray"][B][CENTER]Gri ZN[/CENTER][/B][/COLOR]
-
13 Ekim 2006, 12:35
ben baslıyım
damla motor..
aslında ıyı nıyetlıler ama
olmuo yanı motorum ne zaman oraya gıtse daha kotu gerı geldı
hıc anlamazdım mekanıkten vs.den sımdı rolantı ayarını(kı benım ıcın buyuk bısı)fln ayarlıorum(gercı tama yapamadım ama olsun)
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
-
13 Ekim 2006, 12:43
RİNGDE MUHAMMED ALİ YERDE HAYABUSA
-
13 Ekim 2006, 12:59
@Boncuk , @Bdem , @ EnderKaptan : hoşgeldiniz aramıza . Çığ gibi büyüyoruz sizinle dahada güçleneceğiz. Bu grupla ilgili en önemli şey çok güzel bir seviyeyi bulabilmiş olmamız. Eminim pişman olmayacaksınız . Mutlaka gezilerede katılımınızı bekleriz. İlk gezi 29 ekim de Caddede Cumhuriyet geçidi , ilk buluşmamaız haftaya salı kabataş kahve dünyası
Sevgiler
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler