Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
11 Ekim 2006, 15:04
Reklamlar
-
11 Ekim 2006, 15:16
aman canım yaa dıreksıon bu ıhmalee gelmess bıran once gotur bnce yada sen bısım bulusmaa gell massalah bısımkıler her derde dewa bulurlar bı aresını ; )
-
11 Ekim 2006, 15:36
@arkadaslar
lastik konusu çok önemli malum yağmurlar başladı acaba kışın lastiğin havasını indirmek gerekli mi ? kaç psi yada bar olmalıdır
-
11 Ekim 2006, 15:38
ewet götürücem en kIsa zamanda.BuLu$maya da geLicem sösss
-
11 Ekim 2006, 15:44
umutpoy adlı üyeden alıntı
@arkadaslar
lastik konusu çok önemli malum yağmurlar başladı acaba kışın lastiğin havasını indirmek gerekli mi ? kaç psi yada bar olmalıdır
Valla motorda farklımıdır bilmem ama arabada lastikleri kışın indirmek tersine zararlı. inik lastikte su yolları yeterince görevini yapamadığından su üzerinde kızaklama ve yol tutuşu açısından daha kötü olmasına yol açıyor. normal havasında olması gerekiyor lastiklerin. Ancak dediğim gibi belki motorda farklıdır ama sanmıyorum.
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
11 Ekim 2006, 15:45
@ Mad_star & ALL
Arkadaşlar yerel forumumuzu site üyelerine özel ve temiz tutmak amacıyla yeni kayıtları engelledik. Site üyeliğinizin 1-2 gün ardından yerel forum üyeliğiniz de aktif oluyor. Yani gelip sadece foruma üye olup gitmek gibi bir durum söz konusu değil (en azından şimdilik durum bu).
@ umutpoy
Umut hatırlarsan erdem abi 22 - 22.5 psi çok uygun demişti. Ama kuru havadan bahsetmişti. Yağmur için bir bilgim yok ama fikrimce YAĞMUR KANALLI LASTİKTE, 19-20 psi iyidir gibime geliyor...
Arkadaşlar bizleri yolda tutan ne motosikletin kendisi, ne amortisörler nede jantlardır. Motoru yolda tutan lastiğin ta kendisidir. Lastik motosikletimizin asfalt ile tek bağlantısıdır. lastik hava basınçlarınızı mutlak suretle kontrol edin. ne kadar pahalı amortisör takarsanız takın, yol tutuş için ne kadar mücadele derseniz edin, aşırı inik yada aşırı şişik lastikler sizi fırlatıp atacaktır. Daha önce pek konuşulmamış olsada, özellikle ve özellikle 2 tekerlekli araçlarda lastik hava basıncı hayati önem taşır. Hatırlatmak istedim.
ii gunner.
-
11 Ekim 2006, 15:46
umutpoy adlı üyeden alıntı
@arkadaslar
yetersiz hava basıncı kontrolü zorlaştırır aşırı şişirilmiş lastik ise yer ile teması azaltacağından özellikle kışın kaymalara yol acacaktır. LASTİK BASINCI kitapçıkta yazdığına göre 175KPA/225 KPA arasında olmalı
bu arada diş derinliğini kaybetmiş lastiklere de dikkat etmek lazım
-
11 Ekim 2006, 16:32
-
11 Ekim 2006, 16:38
o bi scooter o herif hasta
-
11 Ekim 2006, 17:07
off yaa zaman gecmek bılmedı bugun canım cok sıkılıoo :(
-
11 Ekim 2006, 17:11
o videodaki çocuk scootertrash uyesi taninan birisi zaten
-
11 Ekim 2006, 17:13
arkadaşlar size bir test denemesi sonrası yazıyorum bizim scoo lardada ön kalkıyor ama bu kadar gitmez digen olursa da alnında öperim
Ümit ÇAĞDAŞ ( MCSD ) .NET CODER
[img]http://umitcagdas.com/img/visual.gif[/img]
[img]http://img.userbars.pl/51/10164.jpg[/img]
-
11 Ekim 2006, 17:25
gitmeyelim denemeyelim ehliyetlerimizi alalım efendice kullanalım derim ben
ve hatta byblade kardeşimizin başına gelen o çok üzücü olayı hatırlayalım
netekim 2 yıl üç yıl ciddi kaza yapmadan kullandım diyenin alnından ve aklından öpelim....
-
11 Ekim 2006, 17:29
@all
arkadaşlar bu hafta sonu izmit körfezde yapılacak moto gp yarışlarında ben aslı ve efe hakem olarak görev aldık pazar günkü yarışlara sizleride beklerim
sevgiler
-
11 Ekim 2006, 17:33
bulent sari adlı üyeden alıntı
gitmeyelim denemeyelim ehliyetlerimizi alalım efendice kullanalım derim ben
ve hatta byblade kardeşimizin başına gelen o çok üzücü olayı hatırlayalım
netekim 2 yıl üç yıl ciddi kaza yapmadan kullandım diyenin alnından ve aklından öpelim....
Evet evet , ehliyette eğitimde şart arkadaşlar. Sürücü kursları ehliyet sınavına girmeden eğer tümüne giderseniz epeyce eğitim veriyo . Hemde bi sürü değişik makinaya binebiliyosunuz. Benim gittiğim kursta scooter, racing , cruiser tarzı bi sürü motor vardı istediğine biniyodun. her haftasonu cumartesi pazar 30'ar dakka bin gez süper oluyo yaw.
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
11 Ekim 2006, 17:50
sevgili arkadaslarim motosiklet.net mondial 125 zen basligi altindaki yazismalarimiz dikkat ederseniz msn muhabbetine donusmeye basladi motosiklet.net modlarindan uyari almaktan cekiniyorum bu tip msn yazismalarini kendi forumumuzda yaparsak kimseden uyarı almamış oluruz ve istediğimiz muhabbetide yaparız bu konuda hassasiyetinizi bekliyoruz
http://www.zenscooclub.com/forum/for...35&PID=276#276
-
11 Ekim 2006, 17:58
Selam arkadaslar uzun zamandır yazamıyordum malum iş güç.yeni gelen arkadaslara hoşgeldiniz diyorum özellikle motorsiklet kullanan bayanların artmasna sevinmiyor değilim demekki tek becerebilrdikleri otomobil kullanmak değilmiş .uzun süredir yazamadığım içinde bazı çıkan arızaları paylaşamadım sizinle ama şöyle bi sıralamak gerekirse orta sehpanın kapandığı zaman motora dayanan lastik koptu ve iğrenç bir gıcırtı yapıyo ayrıca sanırım motor biraz çekişten düşmüş olabilir gibime geliyo onceden 100'ü ve 110'u düz yolda cok rahat ve cabuk görüyodu ama şimdilerde 80 de bisüre takılıktansorna hızını alınca 90 100 zorlanıyo bide morota 2 değişik zamanda vibrasyon yaşıyom 1.süre zarfı 60-70 arası 2.süre 90+ da.şimdilik bu kadar herkese keyifli ve kazasız sürüşler.hmm birde önmüzdeki günlerde kısa mesafeli bir gezi yada toplantı yapılacakmı?yapılırsa lütfen c.tesi günleri olsun .
[url]http://img154.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img154/7716/1158059139u9q.smil[/url]
-
11 Ekim 2006, 18:22
Ehliyet konusuna azami dikkat diyorum arkadaşlar. Geçen gün iki üyemizi 1'er milyara yakın bir rakkamla şehit verdik. Gerçekten üzücü bir durum. Ha keza ceza durumu gerçekleştikten sonra herkez üzüldü, keyfimiz kaçtı ve geziyi iptal etmeye karar verdik. Ehliyetlerle birlikte temiz sorunsuz sürüşler...
-
11 Ekim 2006, 18:54
evet şehitlerden birisi olarak olası bir polis kontrolünde durumu polisin insafına bırakmak hiç hoşuma gitmeyen bir durum
zaten son olayda da gördüğümüz gibi fazla bir hareket alanımız da olmadı
bundan dolayı ehliyet almak zor bir olay değil memleketimizde biraz zaman biraz da para ayırarak bu dertten köklü bir şekilde kurtulabiliriz. yoka motorun anahtarını polise uzatmak zorunda kalırsınız.
-
11 Ekim 2006, 19:55
ehliyet olmayan arkadaslar için site sponsoru gelişim sürücü kursuyla görüşsünler yada bana kesin bir sayı versinler sürkurla konuşurum toplu olarak gidilirse indirim olabilir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 18 kullanıcı var. (0 üye ve 18 misafir)
Bu Konudaki Etiketler