Kazayı yapan adam da ağladımı ?
Adam asfaltı ağlatmış ya o bakımdan !
Kazayı yapan adam da ağladımı ?
Adam asfaltı ağlatmış ya o bakımdan !
antikacı kardeş geçmiş olsun ya :( olacağı varmış olmuş ama benim bile okurken içim gitti yaa umarım motorunun ilk ve son kazası olur...
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
@antikacı
wah wah geçmiş olsun, hayırlısı... Ben denemesi için arkadaşıma boş arazide olayı iyicene anlatarak vermistim ilk kez bindi ama tıpış tıpış. Trafiğe açık dar alanda birisine vermeyi hiç düşünmedim doğrusu olan olmuş tekrar geçmiş olsun..
@umutboy
Ne olcak bu çocuklarla işimiz ; geçen başka bir semte.. Motoru binanın önüne bir küçük ağaca zincirledim. bina önünde bekledim bi 15 dakika. tabi etraf çoluk çocuk kaynıyor. O arada çocukları test etmek için izliyorum bakalım en fazla motora açık bi yerde neler oluyor diye.
Gördüğüm kadarıyla direk direksiyona gaz vermeye çalışıyorlar, sonra etrafını gezip koparılabilcek kolaylıkta parça arıyorlar. Bi süre sonra düğmelere dokunup çalıştırmaya uğraşıyorlar. En sonunda da koltuğa oturup hayali sürüş yapıyorlar.. sonra ordaki işm bitti motara geri döndüm.
Aklıma gelen çözüm alttan bağlamalı bir örtü ile örtmek oldu.
Antikacı kardeşim çok ama çok geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüldüm. Neyse ne diyelim. Cana gelmemiş. Ama eminim için cız etmiştir. Allah başka kaza vermesin. Bu arada motorun dış boya olayını nasıl yaptıracaksın. Serviste mi halledecekler?
latifpolat adlı üyeden alıntı
servisteki hakkı usta 12 yıllık boyacılıktan gelme, bir motor ustasıymış..
yaparız bir farkı olmaz dedi
yalnız nikelajlı kısımlara birşey yapamıyorlar ön teker sol nikelajı istettik
motor bir yapılsın. çekerim fotoları atarım siteye hepbirlikte bir karar veririz oldumu diye...
azami sürat değil azami dikkat
diyorum
herkese kazasız günler diliyorum
Trabzon'lu kardeşim geçmiş olsun,
Yaw millet geliyo, eş dost, arkadaş, "bi bakiym yaw versene" veya " bi ver de şuraya kadar bi gidip geleyim, nasıl bişeymiş"
-"Biliyomusun kullanmayı?"
-"E bi kere mobilet kullanmıştım ben"
Şimdi kıramıyosun da insanları, sonuç işte senin başına gelen oluyo maalesef,
Antikacı; nikelajlar konusunda, bi kaplamacı falan yokmu Trabzonda sanayi sitesinde falan?
Bir araştır istersen, krom veya nikelaj kaplama yapan yerler olması lazım,
[B][COLOR="Black"][CENTER]U-F-A 87'ye bakın, görürseniz el sallayın, [/CENTER][/COLOR][/B]
[CENTER][B][I][SIZE="2"][COLOR="Orange"]MoMo ZeN[/COLOR][/SIZE][/I][/B][/CENTER]
Ben motora gözüm gibi bakıyorum ama cidden millet anlamıyor. Her ikinizede büyük geçmiş olsun.
Çocuklara gelince :
Çoğu zaman laftan anlamıyorlar. Sonuçta çocuk aklı. Gözlerini korkutmak gerekiyor. Ben ilk aldığım gün evin önüne çektim o ne dersiniz. Ne kadar esnaf çoluk çocuk varsa toplandı. Esnaf bir yandan çocuklar bir yandan. Allah'tan hem yaşım ileri hemde tok kalın sesimle ettiğim küfürleri filan vatandaşlar değil polis ordudan yardım ister. Elini uzatan çocuğa o elini alır bir tarafına monte ederim dedim toz oldu, diğerine de okkalı bir küfür edip tokat atar gibi yaptım. Ağlaya ağlaya gitti.
Esnafa gelince. Ajitasyona devam. Bu benim karım sayılır dedim adam aynı anda elini motordan uzaklaştırdı. Malum cinayet konusu. Ama hiç bir zaman ortada bırakmıyorum.
Dolaşırken bazen çoluk çocuk motorun önüne atlıyor garip sorular soruyor. Bir tane orta veya liseye filan giden bir parça boy vermiş olanındandı. 100 km kaç dakikada çıkıyor gibi abartı bir soru sordu. Öğrenip ne yapacaksa. Bende senin baban seni imalat etme süreciyle aynı dedim dondu kaldı.
Ağzım bozuktur kabulum ama her türlü potansiyel tehlikeye karşı önlem almalı.
Bu arada bir yerde motoru bırakacaksanız çocukları bölün. İçlerinden en büyük olanına rüşvet verin. Bak motora kimseyi yaklaştırma dönüşte sana çikolata alırım veya bindiririm filan diyin. Çocuklar her ne kadar dikkatleri çabuk dağılsada tüm işlerde çok ciddilerdir. 2 saat sonra gdin bakın nokta nöbetine devam ediyordur.
Çok geçmiş olsun:::
@antikacı
Ah be kardeşim... Çok geçmiş olsun benimde görünce içim gitti. Malum buradaki ZN'ci arkadaşların motorları kendi motorum gibi. gerçekten üzüldüm resimleri görünce. Aklıma'da direkt o güzel manzaralarla birlikte çektiğin resimler geldi. Tez zamanda tüm hasar giderile işallah. Bu arada parça sıkıntın olursa bana direkt ulaşabilirsin. İhtiyacın olan parçayı buradan (İstanbul'dan) sordurturum ve kargo ile yollarım. Yani mutlaka bu işlemi senin servisinde yapabilir ama ne bileyim bi yardımımız dokunursa hani...
Motora binip durduğu yerde 200 yapmaya çalışan çocuklar hakkında:
Bu konuya kesin çözümün alarm olduğunu gördüm. Bilhassa ve kasten bol velet olan yerlere motoru bırakıp sonra izlemeye bayılıyorum. Önce gitmemi bekleyip ben gözden kaybolunca direkt motora saldırıyolar. Daha dokunmalarıyla alarm önce bi uyarı atıyor biyk böyk ibiyek gibi hafiften. Sonra kasıpda binmeye çalışan olursa çığlık çığlığa ötmeye başlio, o an kaçışmaları ve hallerini görmeniz lazım Bazen yine kasten alarmı açmadan motorun yanından ayrılıyorum. Bekliyorumki üzerine binsinler diye. Arkadaş'ın biri motorun üstünde 150'yle gittiğini sanarken alarmı açıyorum, ortalık kıyamet... Hatta sonradan çok üzüldüm, çocukcağız iyi kafasını gözünü yarmadı ama bi tanesi alarm haykırmaya başladığı anda motorun üstünden kendini bi atışı var...
slm arkadaşlar asya AST 125 var bende mükemmel her kafadan ses geliyor düz yolda 110 120 yapıyor ama rüzgardan etkileniyor hafifgeliyor motorun amartisörünü vespa ile degiştirdim yagını 10.40 tam sentetik amerkan yag kullanıyorum tısır tısır ses yok sarsıntı yok tekerleri degiştirdim mondialle aynı herşeyi şimdi bekliyorum 150 olanıda alacagım oglumla birlikte binecegim önemli olan motoru düzenli kullanmak motora bakmadan binersen motorda sanabakmaz
arkadaslar bu servislere giderken yanınızda herhangi bir ewrak veya belge götürüomusunuz nası oluoo??? yaptıkalrı şeylerden para alıolarmı ??
[COLOR="Blue"][/COLOR][B][I][/I][/B]::: »¦«:๘๑۩۞۩๑●~<ι_ωιℓℓ_ηєωєя_ωαℓк_αℓσηє>๑●~๘๑۩۞۩๑●»¦«:::[SIZE="2"][/SIZE]
Ben bir kez servise gittim sadece motoru götürdüm. Adetten diye ustam borcum ne dedim. Yok önemli bir şey dedi. Ama parça değişim filan olmadı. Zaten topu topu 15 dak. baktı. Ama emektir bir şey diyemem. Bu arada sorun kilometre çalışmıyordu.
Merhaba punisherthe_punisher71 adlı üyeden alıntı
İlk servis (500-1000 Km servisi) burada 15-20 ytl civarı. Bunun sebebi işçilik + yağın değişmesi ve gerekliyse buji, filtre vs... Servis'e giderken yanınızda ZN'nin kitapçığını götürmeniz yeterli. Söz konusu bakımın yapıldığına dair üzerine kaşe basılıyor. Satarken de servis bakımlı olduğunu bu şekilde gösterebilirsiniz. Birde ilk bakım 30-60 dakika arası sürüyor.
ii gunner.
cok saolun arkadaslar yardımcı oldunuz için
sizede ii gunler
[COLOR="Blue"][/COLOR][B][I][/I][/B]::: »¦«:๘๑۩۞۩๑●~<ι_ωιℓℓ_ηєωєя_ωαℓк_αℓσηє>๑●~๘๑۩۞۩๑●»¦«:::[SIZE="2"][/SIZE]
selam arkadaşlar,
bende 10 gün önce 125 zn aldım, benimle birlikte 4 çift daha aldı, bende nişanlımiçin aldım. Diyeceğim o ki çiftler için ideal motor. 1200 km yi geçtim, rodajını özenle yaptım, rüzgarı arkanıza aldınız mı 120 yi deviriyor. 1000 bakımı için servise gittim motorunu inceledim korktuğum gibi çıkmadı diyebilirim. Benim en beğendiğim yanı frenleri oldu, baazı arkadaşların kayıyor demeleri ilgimi çekti, ben yağmur dahil kullandım, en küçük bir kayma yaşamadım. Frenler müthiş, böyle hafif motorlar için mükemmel diyebilirm, en küçük bir sallama yok.
Saygılarımla
@2000zx6r
Öncelikle hoşgeldin. 125 ZN ciler olarak motorlarımızdan memnunuz. Ufak tefek aksaklıklar, aksilikler her halde motor kullanmanın getirdiği bazı ufak yakınmalar.
Yakın zaman için gezilerimiz olacak. Sizlerde katılırsanız bir ufak klüp kurmayı düşünüyoruz. Eğer isim koymak gibi bir düşünceniz varsa hemen yazın. Hala bu sevimli keretaya isim koyamadık.
Kazasız belasız sürüşler.
teşekkür ederim
gezi mi harika olur, büyük bir aksilik olmazsa kesinlikle katılırım, isim konusunu düşünmek lazım
Merhaba 2000zx6r2000zx6r adlı üyeden alıntı
Size ve tüm diğer çiftlere hayırlı olsun diyorum. Güzel günlerde kulanın. Ayrıca bende frenlerden oldukça memnunum.
Slm.peri adlı üyeden alıntı
Ben 1.450'ye aldım ve sanırım standart bayi fiyatı da 1.450 ytl. Yani 1.350 gayet iyi bir fiyat. Tabi sıfır fiyatlardan bahsediyorsak.
ii gunner.
Arkadaşlar Kulüp ve/veya ZN'lere isim önerileri; atıyorum:
ZEYTİN: Ziiira, özellikle siyah modeller tam bir zeytin
YAMYAM
CHOPCHOP: 1/2 oranında bir chopper yada cruiser görünümünde olması sebebiyle
MONDIE: (Mondial)
ZeN
FINDIK
GÖLGEM: Bu gurubun ismi olabilir mesela. Motor'un honda shadow 90'ın bire bir kopyası olması sebabiyle... B.de şirin logolu çok ufak birer sticker yaptırabiliriz kulüp üyelerine falan .. Gölgem gezileri vs.. sonrası gelir zaten T-shirtler, kulüp kartları ve anlaşmalı-indirimli servisler vs...
ii gunner !
Hmm düşünelim. Benim ki gri olmasına rağmen ve zeytin hiç yemesemde hoş isim.
Bu arada 1.350 ytl fiyat bir parça garip geldi. Çünkü şu an galina Türkiye'de en çok satılan bi kaç modelden biri. Karıştırıpta ikizi Asya olsa dahi yinede çok ucuz. Peri bak kardeşim bu fiyat fazlaca düşük. Benim bayi bile 50 ytl indirim yapmıştı. Zaten kapış kapış satılan bir motor için sen mi özel olarak indirim istedin (peşin olur, gününe gelmiştir vs.) yoksa 2. el mi. 2. el içinde çok pahalı.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)