hoşbulduk arkadaşlar
roa hoş geldin aramıza
@arkadaslar
sitede fragrance_chaplin adlı üyenin önderiliğinde as 125t sahiplerinin ufak bir topluluğu var onlarıda ZenScooclub'a davet edelim derim Siz ne düşünürsünüz?
ayrıyetten site yönetimiyle konuşup Honda shadow90-50 görünümlü tüm motosiklet sahiplerininde Zenscooclub'a yönlendirilmelerini de sağlaya biliriz
@roa
İstanbul ekibinin dinamikliğine bakıp kıskanıyorduk, artık Ankara grubunda da faliyet var. Hoş geldin aramıza.
@darkform
Sevgili admin, bugün stickerler elime ulaştı. Öncelikle çok teşekkür ederim, hem bu işe emek verenlere hem de taaa Ankara'lara ulaştıranlara. Bu arada paketleme ve itina bir numara. Her biri tek tek sarılmış, ayrı ayrı etiketlenmiş vs. Gerçekten hepiniz tek kelimeyle harika bir iş çıkarmışsınız.
Not: Bu kadar emek bedava olmaz herhalde, ek bir ödeme gerekiyor ise lütfen bildir.
@all
Geçen gün parça uyumu vs. konusunda bahsi geçtiği için merak edip honda shadow 50/90 nedir diye sormuştum ve sağolsun darkform bu konuya açıklık getirdi ama sanırım bu motorsiklet şu anda satılmıyor değil mi? Yani parça konusunda eğer danışmanlık isteyeceksek, servise gittiğimizde enayi durumuna düşmeyelim. Bunu okurken bana ne cahil adam diyenlerden özür dilerim, hakikaten tamamen cahilliğimden soruyorum...
Ayrıca mekanik konusunda deneyimli arkadaşların akü konusunda yorumlarını almak istiyorum. Geçen gün zor çalıştırma konusunda soru sormuş ve yönlendirmeler ile zen scooclub adresinden kısmen faydalanmıştım. Ancak sorun devam ediyor ve hatta motor artık hiç çalışmıyor. Ben kıt bilgim ile bunun akü ile aramda bir problem olduğunu düşünmekle birlikte yine de yorumlarınızı rica ederim. Ayrıca akünü değiştir derseniz, bu konuda tavsiyeler nedir? Marka, aynı güç, aynı amper yoksa daha güçlü vs. konularında da detay rica ediyorum. Bu aküleri de honda vb. markaların kullandıkları ile değiştirmemiz fayda eder mi?
Şimdiden herkese çok teşekkürler, iyi geceler...
Urban
Arkadaşlar dün uzun far'ım patladı. bugün İst/Göztepe oto sanayi'ye gittim ve far ampulü baktım. Ufakça bir oto elektrik dükkanı bana aynı teknik verilerde iyi bir ampul önerebileceğini söyledi ama fiyatı biraz pahalıdır dedi. "Nedir abicim ?" dedim. 15 YTL olduğunu söyledi. ver bakalım dedim, verdim 15 YTL'yi aldım far ampulünü. getirdi abi kutusuyla bööle gözüm hiç tutmadı. Ben takarım saolasın dedim çıktım gittim. (Hani beğenmezem sökmüşken hemen değiştiricem çünkü, yedek dursun diye koyucam torpidoya) Neyse, bağladım ettim. bide baktımki anaaa canavar... Yine bir projektör gibi, bir araba farı gibi aydınlatmıyor, ama artık önümü görebildiğimi farkettim. hatta bi ara uzunları kapattım kısalarla gittim way be dedim kısa far bile yetiyor... (alışmışım far yetmediği içi uzunlarla gitmeye, zaten muhtemelen eski far ondan patladı.)
Değerlerini kontrol ettim hakkaten arjinaliyle aynı, yani 12V/35W. Her ihtimale karşı ben bunu 1 ay kadar deneyeyim. bakalım aküden çok çekiyormu (teknik olarak imkansız ama olsun). Daha sonra hepinize önereceğim.
Sonuç olarak eskisi kadar kötü değil. Araba farı gibide değil. Eskiye oranla %25 - %50 arasında bir artış var ve yolu net ve rahatça gösteriyor. Acaba piskolojikmi diyorum ama diil ya sanırım. Hakkaten ii yane baya farketti... Neyse kulüp üyesi arkadaşlarımızda dener bakarlar. Karşılaştırır anlarız.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@darkform
ampul philips mı acaba eğer o ise bende taktım ama bir fark göremedim yok o değilse harika birşey ozaman bu ampul
darkform
Ampülün markasını verirsen bende almak istiyorum.
Urban
Hoşbulduk.Yeterli sayıda sticker varsa size nasıl ulaşabilirim?
@urban
üstat senin motor mitatpaşa köprüsünü geçtikten sonra soldaki ilk binaların önünde duran siyah zn mi acaba???
Can YERLİ
06 YC 502
benim de 2 gün önce uzun farım yandı gittim sanayiden philips aldım 5 YTL verdim, orjinalinden pek farklı diil, değerler aynı zaten
bu arada ben de bugün cam taktırdım arkadaşlarrrrrr! çok sevimli olduuuuu
arkadaşlar bende aldım ampul 5ytl ye...
ilk önce yamahaya gittim bana 25 ytl dediler...
biraz daha araştırınca bunu buldum uydu...
5 ytl
birde farkeden oldumu bilmem ama bizim farın içinde park lambası var ama onu devreye sokacak anahtar yok... direk fara bağlamışlar...
bu arada bugün emniyete gittim ve ruhsatımı düzelttirdim...
adamlar sağolsunlar 1 saat uğraştılar ve asetat kalemiyle düzelttiler...
üstüne pvc çektiler
ruhsat böyleyken
bir saat uğraştılar memur arkadaşlar
sabırla bekledim
artık ruhsatım böyle
ewt ben de farkettim onu, kullanma kılavuzuna da baktım; orda da normalde far anahtarı 3 aşamalı, bizdeyse 2 aşama, sadece on/off. Heralde türkiyeye yolladıkları modellerde maliyetten kısmak için bööle bişi var diye düşünüyorum.
bu arada gösterdiğin ampul 3 YTL idi benim aldığım yerde, ben 5 YTLye philips aldım
@umutpoy
chaplin nick li uyeyi istanbulriders ten taniyorum sitemiize ve forum topicine davet ettim gelmek istemedi.........
]
@antikacı
süper ya diyecek bişey bulamıyorum adamlar çok uğraşmış
@dreamdark
hayırlı olsun siperlik-cam konusunu aydınlatırmısın kaça aldın nereden aldın
@thebarbarian
evet bende mesaj attım ama cevap gelmedi
o zaman bana 15 ytl'den geçiren amcaya oha diyorum.
Şimdi siz philips bile farketmiyor diyorken ben acaba abarttımmı diye düşünüyorum. Daha dikkatli bakıcam...
@ roa
roa stickerları yakın zamanda kulübün ankara temsilcisi Can Yerli'den edinebilirsin.
@ urban
başka masraf yoktur. Katkıların için tekrar teşekkürler.
Shadow 90 (90 cc) ve Shadow 50 (50 cc) olan modeller 3-5 sene önce üretim bandından kalktı diye biliyorum ve hemen hemen eminim. Ama Honda halen yedek parça sağlıyor.
çalışmama'nın farklı nedenleri olabilir. start'a bastığında elektrik marşı tam performansla çalışmıyorsa veya hiç basmıyorsa, farlar kısık yanıyor veya tam yanıp müddet açık kaldıktan sonra kısılmaya başlıyorsa veya hiç yanmıyorsa sebep %99 ihtimalle akü olabilir. Akü bitiktir. Bosh 5 amper aküler 25 YTL civarı ve tavsiye ederim. Ayrıca bizim orjinal aküden baya daha küçük. Bu sayede torpidonun kıç kısmındaki ufak kapaklı boşluğa sığıyor ve torpidoda bir hayli yer kazanılıyor.
Ama yok starter tam alıyor fakat motor çalışmıyor, farlarımda bir sorun yok elektrik aksamı normal diyorsan, o zaman çok farklı sebepler sayabilirim. Mesela: Karburatör ayarı, aşırı pis hava filtresi, kullandığın benzin, buji ayarı, benzin aktarma hortumlarındaki kıvrılmalar-boğulmalar, arızalı benzin otomatiği, aşırı kirli benzin filtresi, çok düşük rolanti (marşla beraber gaz verdiğinde çalışıp ardından istop ediyorsa), çok yüksek rolanti (boğmuş olabilir), çalıştırırken aşırı gaz verilmesi(boğmuş olabilir) , vs... vs...
Hiç çalışmıyor derken yani bariz çalıştıramadın öyemi ? Ayak marşı ile denedinmi ? onda durum nedir ? Eğer herhangi bir sebeple motor boğuldu ve çalışmamak iiçin inat ediyorsa, ayak marşını kullanarak kullanım el kitabında gösterildiği şekilde inat ederek çalıştırmanı önerebilirim.
ii gunner.
SYM Wolf 125 Classic
@dreamdark
görüyorsunya kardeş burda 5 milyona bile kazık yiyoruz...
arkadaslar selamlar...
memleketten istanbula döndüm ve devlet yurdunda kaldıgım için nete sık giremedim ..
girdigimde en son kaldıgım yerden baslayıp tüm yazılanları okudum...
benim ZeN'im olmadıgı için parcalar hakkında yorum yapamıyorum...
bu arada ZeN scooclub'e üye oldum ama ZeN'İM yok ve baska bir model kullanıcısıyım... bu site kurallarında bir sorun degildir umarım...
yolunuz acık olsun arkadaslar bol km'ler...
@umutpoy
dün bayaa bi dolaştım, en sonunda Ziverbey'de bi Asya servisinde buldum 40 YTL dediler; takması dahil, 35 YTLye hallettim. 2 dakkada cillop gibi taktılar 2 kişi. Çok da esnaf adamlar, düşünen varsa tavsiye ederim walla
@antikacı
sağlık olsun be kardeşim, bi daha ordan bişi almazsın işte sen de
arkadaşlar ben bunu sormuştum daha güçlü aydınlatma yapmak için bööle bişi yapsam nası olur diye, fakat elektrikçi tavsiye etmemişti, aküye zararlı demişti.
Ancak röle takılıp yapılabilir demişti yanlış hatırlamıyosam..
yaw kimse yok muuuu cnm sıkılıyooo haber yayınına gircem 15 dakkam kaldı, millet uyanın artıkkk, ben sabah 7den beri çalışıorummm!
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)