Mondial 125 ZN Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
03 Ekim 2006, 07:52
slm arkadaşlarrrr, sonunda forumlara yazmak için fırsatım oldu ben de 3 aylık bir 125 ZN kullanıcısıyım. Motorum 4200 km.ye geldi, bu zamana kadar herhangi mekanik bir arızayla karşılaşmadım(Maşallah), hala tertemiz bi makine Tabi bakımlarını zamanında servise yaptırdım, rodajını özenle yaptım ve motoru kesinlikle hor kullanmadım. Açıkçası makine, benim tahmin ettiğimden daha iyi çıktı Tabi kızlar bayılıyo bu motora o da ayrı
Ancak sık duymaya başladığım bazı ufak tefek elektronik arızalar başgöstermeye başladı. Benzin göstergesi sağlıksız, gösterge iç aydınlatma ampulü yandı, flaşörler bazen çalışıyo, bazen çalışmıyo, kafasına göre bi de dün akşam, uzunları yakınca far sanki park lambası gibi sönük yanmaya başladı, herhalde onun da ampulü yandı diye düşünüyorum.
Kısacası acemiliğimi atıp, motosikletle tanıştığım bu sempatik makinayı, yaz başına kadar kullanıp, daha uzun süre elde tutmamak en mantıklısı olacak galiba
Bir de birşey sormak istiyorum size, Anadolu yakasında, yedek parça sıkıntısı çekmeyeceğim, bu arızalara çözüm olabilecek, gerçekten kalifiye bir mondial yetkili servisi biliyor musunuz? Yardımcı olursanız sevinirim
Reklamlar
-
03 Ekim 2006, 09:27
@dreamdark
foruma hoşgeldin umarım bizimle iyi vakit geçirirsin ,walla haklısın kızlar hasta oluyor adamlar 20000 tl lik motorlarla tek dolaşırken biz neler götürüyoruz ehueueueheheuheueuh sitemize üye olmayı unutma www.zenscooclub.com
@all
günaydın herkeze
-
03 Ekim 2006, 10:50
herkese gunaydınnn
-
03 Ekim 2006, 11:05
@dreamdark
hosgeldin formumuza
@herkeş
günaydın arkadaşlar
Ümit ÇAĞDAŞ ( MCSD ) .NET CODER
[img]http://umitcagdas.com/img/visual.gif[/img]
[img]http://img.userbars.pl/51/10164.jpg[/img]
-
03 Ekim 2006, 11:16
-
03 Ekim 2006, 11:25
ehehe zenistan haee ,
Günaydın herkese , hoşgeldin dreamdark. Takıl barbariana ak alemlere hocam
Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...
-
03 Ekim 2006, 11:43
günaydın herkeseee
bu sabah kasklarımızı aldık ev arkadaşım ve ben indik düldülün yanına.. onu işine bırakıp bende işime gidicektim..
apartmandan çıkarırken böle arka tekerden pat pat bi ses gelio..
cık cık dedim buda neyin nesi...
sora apt. önünde bakim dedim, böle siyah bi parça düşmüş tekere degiyooo
yav ben bunu dün nası farketmedim die düşünürken bisim apt dan çıkan mondial motorlu bi kurye nası memnunmusun motorundan die sordu.. hıh dedim allah gönderdi seni içimden kihkih.. bende efet ama burda bi sorun var sanırım dedim
neyse oda baktı.. o üstündeki siyah plastik parça tamamen yerinden çıkmış arkadaki vidası ortalarda yok.. neyse öndekini taktık idareten, öle gittim.. akşam iş çıkışı servise gidicem.. zaten gidicektim çünküm benim arka fren sürekli gevşiyo.. çok mu sıkıyorum naporum anlamadım kiii...
işte böle paylaşim dedimmmm
herkese güsel bi gün dilerim
ikitekerli günler diler..
-
03 Ekim 2006, 11:46
@kill_nill
ne güzel sabah yaşadıklarını bizimle paylaşmışsın yalnız çamurluğunmu düştü anlıyamadım ........
-
03 Ekim 2006, 11:55
@thebarbarian
ya inan bende anlayamadım kurye ne demişti onuda hatırlamıyorum ehuhehe
yok yok çamurluk galiba ya böle tekerin üstünde siyah plastik parça..
nekadar cahilim yav böhüüüü
-
03 Ekim 2006, 11:55
@kill_nill
tuhaf bir mevzu
arkadaşlar aman dikkat edelim biliyorsunuz 2 teker üstünde gidiyoru onun için evden falan çıkmadan bir kontrol edin çünkü etrafımızda her an eşşek şakası yapacak insanlar var onun için kontrolsuz yola çıkmayın derim forumda okudum adamın ön fren yağını çalmışlar yada eşşek şakısı yapmıişlar artık ne ise dediğim gibi yola çıkmadan mutlaka kontrol edin
Ümit ÇAĞDAŞ ( MCSD ) .NET CODER
[img]http://umitcagdas.com/img/visual.gif[/img]
[img]http://img.userbars.pl/51/10164.jpg[/img]
-
03 Ekim 2006, 12:21
@by_multeci
yok yok bence biri yapmadı..
sanırım çukurlara girip çıkmaktan oldu vidada gevşeyip fırlayıp gitti..
bisim oraları öle bi kazdılar sora berbat bıraktılar ki saolsunlar
hop hop gidioruz işte
-
03 Ekim 2006, 12:23
Forumdan Uzaklaştırıldı
kill_nill adlı üyeden alıntı
@thebarbarian
ya inan bende anlayamadım kurye ne demişti onuda hatırlamıyorum ehuhehe
yok yok çamurluk galiba ya böle tekerin üstünde siyah plastik parça..
nekadar cahilim yav böhüüüü
insan hayatını teslim ettiği alete bu kadar mı cahil kalabilir
o siyah parça çamurluktur vidası düşmüştür zamanla ve tekerleğe sürter pat pat ses yapar ona gidip yeni vida taktırcaksın hatta gitmesende olur nalbur bile takar yeni vidayı.
o vida takılmaza allah korusun tehlikeli kazalar atlatabilirsin.
arada bir motora binmeden önce kontrol edip binin vidalarını sağını solunu sinyalini frenini
-
03 Ekim 2006, 12:32
@giallorosso
sağol be iiki söyledin ayrıca kill_nill bayan olduğu için motora uzak kalabilir her parçasını ayrıntılarıyla bilmesine gerek yok bunu cahillikle ne alakası var onu hiç anlıyamadım bence sen yardımcı olmadan önce anlatış üslubunu değiştir
@by_multeci
suikast olmasın o yağ işi )
@dreamdark
ben pek anadolu yakasını bilmiyorum parça konusunda bir fikrim yok ama darkform ve siyahus anadolu yakasında oldukları için fikir verebilirler bizde avrupa yakasında parçça sıkıntısı çekiyoruz
-
03 Ekim 2006, 12:39
Forumdan Uzaklaştırıldı
zaman kaybettiğime değmedi
takılın mondialciler
-
03 Ekim 2006, 12:49
giallorosso adlı üyeden alıntı
zaman kaybettiğime değmedi
takılın mondialciler
Alıngan cocuk
ne kızıyon barbarian , bi yerde adam haklı nill biraz takılıp motorun neresi nedir ne değildir öğrenmeli biraz. motoru bilmesin ama teker nedir , çamurluk nedir (nasıda abartıyom haa ) falan öğrensin
şaka bi yana gerçekten bu aletlere biraz bilmeden binersek tam Allah'a emanet modunda gideriz. Kaderde varsa kaçılmaz diyip avunuruz anca.
-
03 Ekim 2006, 13:04
@giallorosso
bende çamurluk oldugunu tahmin ettigimi ve söledigimi ama emin olmadıgım için kesin konuşmadıgımı, motoru alalı çok olmadıgını ve bu konuda cahil oldugumu ögrenmeye çalıştıgımı zaten belirttim..
ayrıca söylemene gerek yoktu!!..
diger önerilerin için yinede saol..
ögrenmeye çalışıyorum inanın.. daha önce hiç duymadıgım şeyleri ögrendim burda da sayenizde..
daha önce araba da kullanmamış birisiyim ben..
elimden geleni yapıyor ve anlayışınıza sıgınıyorum..
-
03 Ekim 2006, 13:22
Bravo kill_nill , zaten bu motor hakkında bilgi edinmek için buradan daha iyi bi yerde bulamazsın . Burada bazı arkadaşlar servislerden bile daha bilgililer bu konuda. Umutpoy, darkform , barbarian, derwish , süper adamlar . Zaten pek çoğumuz sadece ehliyet sınavını geçmeye yetecek kadar teorik bilgi ile başladık. Sonradan pratik yaparak gerçekleri öğreniyoruz. 10-15 saniye süren direksiyon sınavının sonucunda ehliyet aldığımız bi düzen ne kadar bilgi verebilirki. Sadece iyice öğrendiğimize emin olana kadar ekstra dikkat sarfediyoruz. Ben daha öğrenemedim mesela 700 km deyim henüz.
-
03 Ekim 2006, 13:43
azimliyim ben
ögrencem..
ilerde daha iyi motorlarımda olcak.. bu tutku bitmez..
ama düldülümü hiç satmıcam
bide sürerken oldukça dikkatliyim, iyide kullanmaya başladım sanırım yupiiii
-
03 Ekim 2006, 13:46
walla kill_nill senı kutluyorum we tebrık edıyorum kullanıosun we bılınclısın en asından ogrenmeye acıksın kasasız surusler dılerımm..bı bayan olarak motor kullanmak super bıse yaa
-
03 Ekim 2006, 13:53
teşekkürler eliff
en kısa zamanda seninde olur umarım
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler